החלפת שריגים ....

shimishake

New member
החלפת שריגים ....

שלום לכולם ! ואוו הרבה זמן לא כתבתי פה משהו .. אבל נראה לי שהגיע הזמן יש לי גיטרה שנת 94 והמצב של השריגים שלה כבר לא משהו וחשבתי ללכת להרצל לברר על החלפת שריגים . נראה לי שפעם היה דיון קצר על הנושא והבנתי שמדובר בחתיכת עבודה ! האם למישהו כבר יצא למסור את הגיטרה שלו להחלפת שריגים ( אצל הרצל ובכלל ? ) אולי זה נשמע קצת פתטי אבל אני קצת חושש מזה שהצוואר לא יחזור לקדמותו ( הציפוי המיוחד משני צידי הצוואר וכו' ) האם מישהו יכול קצת להאיר את עיניי בנושא ? ד"א סתם בשביל הכיף - רציתי לומר שאני אמנם לא משתתף קבוע בדיונים מעל דפי הפורום אבל אני קורא כמעט בקביעות ואני ממש מרוצה מהפורום ! תודה לכל העונים

Y036

New member
השריגים כבר לא משהו?

מה הכוונה? ברוב המקרים עדיף שיוף סריגים, אם אני לא טועה. הגיטרה שלי משנת 92 ואני חושב שהיא צריכה איזה שיוף.

new blood

New member
מספר דברים

א. גיטרה עם שריגים במצב רע לא בהכרח דורשת החלפת שריגים. ברוב המקרים ניתן לשייף את הסריגים, דבר שיחסוך כסף וסבל מהגיטרה שלך. ב. מסתובבות כל מיני שמועות על כך שהרצל לפעמים לא עושה עבודה טובה, מחפף, וכו'. אני לא הייתי נותן לו לעשות עבודה כזו. אני ממליץ על פאר גולן.

adiel61

New member
מס' דברים

באמת כדאי ללכת למישהו שיבדוק את הסריגים, הם יכולים להחזיק שנים רק צריך לבצע אבנון או "שיוף" שלהם וכך מגיעים לתוצאה שלשריגים חלקים כמו חדשים בלי בעיות אינטונציה. במידה ואתה בוחר להחליף תדע שהמחיר נע בין 400-900 ש"ח תלוי בסוג השריגים (פלדה, ניקל, טפלון) ובסוג הפרטבורד. לגבי "הציפוי המיוחד" אם אתה מתכוון לפינגרבורד מייפל אז תדע שאולי תהיה קצת השפעה על המראה באזור החריץ של הסריגים כיוון שבשביל להוציא את הסריגים החוצה משתמשים בנגיעה קלה של מלחם ולא עוקרים אותם סתם ודבר זה יכול להמיס את הלכה על הפרטבורד, עבודה איכותית מפצה על כך כמה שיותר. ברוזווד אין את הבעיה הזו כיוון שאין לכה על הרוזווד עצמו אלא על שאר הצוואר בלבד. בכל מקרה אין לך מה לדאוג כל עוד אתה נותן לאדם מקצועי לבצע את העבודה. ממליץ בחום על אלון שגיא, מבצע עבודה איכותית וקפדנית ולא חוסך בחומרים איכותיים.

shimishake

New member
מדובר בצוואר אבוני ...

אם אתה יודע על מה אני מדבר אז לגיבסונים יש מין ציפוי לאורך הצוואר בצדדים לא ממש על הפרטבורד ושמעתי שטיפול כזה בצוואר יכל ליצור בעיה קטנה בגימורים כאלה. אגב ... ההיגיון אומר שבסופו של דבר אם תשייף את השריגים כל פעם בסופו של דבר הם פשוט יישחקו לא ? ברור שבסופו של דבר הבעיה היא קוסמטית ( אני מקווה מאד....
) והכי חשוב שהגיטרה תישמע אחרי הטיפול כמו שרק היא יכולה להישמע

new blood

New member
אם הבנתי נכון על מה אתה מדבר,

לציפוי הזה קוראים בינדינג. וכן, אחרי מספר שיופים (אני לא יודע בדיוק כמה), תצטרך להחליף את השריגים.

shimishake

New member
נכון... שמעתי שמועות על הגימורים של הרצל

אוקיי , מדובר בלס פול קסטום , הייתי מס' פעמים אצל הרצל לסטאפ כרגיל ... וכמעט תמיד הוא זרק איזו הערה על השריגים ונתן איזה שיוף טוב ... ברור ששמתי לב למצב השריגים אבל לאחרונה אני ממש מרגיש שיש זיוף מסויים כשאני מבצע מתיחה טובה ולאחר בדיקה מעמיקה אני יכול לומר כמעט בוודאות שזה בגלל מצב השריגים ! מצב מתסכל שלא יכול להימשך ...

adiel61

New member
משהו לא מסתדר לי........

מה זאת אומרת שהוא נותן "שיוף טוב"? לא משייפים עם פצירה כמו חורנים. אבנון זה תהליך שלוקח לפחות שעה וחצי ועם כלי רבים וזה כולל גם פוליש ווידוא לוולינג, עיגול של הסריג לרדיוס, שיוף הקאנטים בקיצר הרבה עבודה. אם הוא סתם "משייף" אז אני הייתי נזהר ולוקח את הגיטרה שלי מהר מאוד למקום אחר, "שיוף" לא נכון יכול להרוס את השריגים וכמובן לפגוע בדיוק ובאינטונציה של הגיטרה. ההמלצה הכי טובה שלי היא שתלך במיידי למישהו שיסתכל על הגיטרה ויאמר לך אם צריך להחליף או לבצע אבנון, בל מקרה אני לא הייתי דואג אם הייתי מביא את הגיטרה למקצוען. אם זה אבנון מדובר בעבודה שעולה בין 150-200 ש"ח, ושוב פעם ממליץ בחום רב על אלון שגיא.

Katarzis

New member
לא ידעת איך הרצל משייף?

הוא לוקח את הבלוק הזה ומחליק על הגיטרה. ועוד אנשים אחרי זה קוראים לו "מקצוען בפעולה". אני ממליץ על פאר.

shimishake

New member
אפשר לקבל פרטים לגבי החבר'ה שהמלצתם עליהם ?

איך אני יוצר איתם קשר למשל ........

yotamn9

New member
אלון שגיא

0544972455. יש גם את אבישי שבת בירושלים אם אתה מעוניין. הוא תיקן לי סדק קטן בצוואר בצורה ממש מושלמת. הגיטרה כמו חדשה.

new blood

New member
פאר גולן

הבחור הזה פשוט גאון. הוא בונה גיטרות, ככה שאתה יכול להבין שהוא יודע מה הוא עושה
יש לו פורום, את הלינק אני שולח לך בהודעה פרטית. פאר גולן- בניית גיטרות ותיקונים 0546-402922 077-9344853

Idan Katz

New member
ניסיון אישי עם ה"שיוף" של הרצל

לפני כמה שנים, הבתי את האפיפון הישנה שלי לסט אפ אצל הרצל והוא שייף לי את הפרטים. לאחר כמה חודשים הגיטרה זמזמה וכל מי שהלכתי אליו היה בשוק מאיך שהם נראים. זה נגמר בזה שהייתי צריך להחליף אותם, ועשיתי את זה אצל ERG. אני ממליץ על אלון שגיא באופן כללי.

Jerzy Drozd

New member
כלי זמר נתניה

אל תטעה,יש להם מעבדה במקום,מקצוענים!!! תכנס לאתר יש סרט של שעה ורבע על איך עושים סטאפ בחנות שלהם. מומלץ בחום!

למעלה