החלפת שמן

החלפת שמן

אני יודע ששמן בודקים ומחליפים כשהמנוע חם. אם אני מרוקן את השמן וממלא שמן חדש, השמן החדש יהיה קר, אז איך אני יודע אם שמתי מספיק או מעט/יותר מדי ?

קטנוע האמת...

Heroism 150 חשבתי שזה לא משנה

eli456

New member
לא כשהמנוע חם...

צריך לתת למנוע להתקרר טיפה -בכל אופן ליד פקק המילוי על המנוע כתובה הכמות שצריך לשים,העזר במדיד על הבקבוק ותמלא את הכמות הדרושה

הרושמת

New member
תבדוק בספר רכב

או ספר טכנאי, כתוב שם איך למה וכמה בדיוק אתה צריך לעשות את זה. הם בדרך כלל נותנים הוראות מאוד מדוייקות לגבי החלפת שמן ומה צריך לעשות אחרי שאתה שם שמן חדש. לא מומלץ לעשות לגמרי לבד בפעם הראשונה, עדיף שתעשה את זה עם מישהו שמבין, אולי אפילו יעזרו לך במוסך שלך, מבחינת עמדו בצד יתנו הוראות או יעשו את זה יחד איתך.

C O L T

New member
נו מה הבעיה

יצא השמן הישן? מקווה שהוא לא בצורת שלולית שחורה על המדרכה
הנה לך הערכת כמות. לא נורא בקשר למנוע קר, תמלא קצת קצת, תמדוד כל פעם אחרי המתנה של כמה דקות, תגיע לכמות הנכונה בערך, ואז בסיום העבודה תוכל לבצע מדידה כהלכה, ולהוסיף לפי הצורך. או להוציא קצת, שזה טיפה יותר מסובך.

M O R M

New member
אלי ברוך הבא לפורום תפוז!!

ממש מחמם את הלב לראות את הודעתך זאת. אני מבין כמה קשה לבעלי מקצוע לכתוב פה בפורום , אולם לדעתי אין מנוס מכך. וכל מכונאי שמבין את המדיה חייב לדעתי להבין את משמעות העניין מבחינה עיסקית (ראה ניסים ברדה). זה קשה , זה מחייב , אבל זה רצוי לנו כרוכבים ולדעתי רצוי מאוד לבעלי העסקים בתחום. אשמח אם תמשיך לעזור (ואנו ממש זקוקים לעזרה מקצועית.) . ברוך בואכך לארץ העתיד בפרדס של התפוזים הצעירים. (וגם העתיקים כמוני...) תודה לך ושבת שלום

harabecw

New member
גם ב-B&W250

להפתעתי גם לו רק 900 סמ"ק מוצהרים, אם אני זוכר נכון.

אורי-

New member
אכן 0.9 ליטר ע"פ הכיתוב בבלוק המנוע

וגם בהחלפת השמן עושה רושם שזה מה שיש בפנים.

yaloner

New member
מצבך טוב, תראה מה היה יכול לקרות

אם היה לך בן-דוד חמור. הקטנוע שלי יושב מושבת ומחכה למיכאל שיקח אותו ליוני...

למעלה