החלפת שם הפורום

ש מים

New member
החלפת שם הפורום

לדעתי יש להחליף את שם הפורום ל: "פורום תלמידי גיאוגרפיה", או נכון יותר -"פורום לימודי גיאוגרפיה בתיכון". אין כאן שום כוונת פגיעה, אבל - ראבק, מנהלים - האם לזו היתה הכוונה? האם לידלד הזה התפללתם?? ויש לי הצעה, שראיתי כבר בפורומים אחרים: מקימים "פורום-משנה"/"פורום-אח", שיהיה מיועד לאוכלוסיה אחרת, מחפשת עוד דברים בגיאוגרפיה, חוץ מאנסינים ובחינות מתכונת. הפורומים יהיו קשורים ביניהם וע"י הקלקה קטנה ניתן יהיה לנדוד בין השניים. במצב הנוכחי איני מוצא טעם לשים דברים שמתרוממים מעל "שאלה בנושא גיאוגרפיה חבלית במזרח הרחוק, שתופיע בבחינת המגן ביום רביעי בשבוע הבא". סורי על הבוטות.

מנהלים?

לדעתי יש פה מנהל אחד. דבר שני, אני קצת מופתעת ממך, אתה פה הרבה לפני כל בלגאן הבגרות ומאמינה שתישאר פה אחרי וכפי שכבר ניתן לראות כל האורחים כבר חזרו לבתיהם וגם הפורום לדעתי יחזור להתנהלותו הקודמת כפי שהיתה לפני האטרף של הבגרות. אני לא חושבת שיש מקום לפורום מקביל כי גם ככה הפורום הזה בקושי חי במשך ימות השנה כשאין בגרות באופק. גם אני הרגשתי " שהשתמשו בנו" אבל זה הרגיש בכלל לא רע לעזור ולתת מענה ועזרה בתקופה הקצרה הזו. לדעתי אתה יכול להרגע ולהתרווח בכיסא כי מ - 6/7 כבר אין לך מתחרים על המקום בפורום. יהיה לי ממש, אבל ממש עצוב אם תחליט לא להישאר פה דווקא עכשיו שכל הבלגאן נרגע.
(זה יגרום לך להישאר?
)

ש מים

New member
אני פה תמיד

רק ש: 1. משתעמם. 2. לא מוצא טעם להכניס תכנים שהם מעבר ל-"יש לי מחר מבחן על מערכת איי הגלפגוס ואני מבקשת לדעת מה עיר הבירה של טוקיו". 3. לכן, תכנים יותר רציניים אני מכניס בפורום אחר

ש מים

New member
את בעיני חלק מ-"מערך הניהול הבכיר"

קודמתָ סרג'יו! מזל"ט!!

מה אומר..

אני לא אתווכח עם תחושות. גם אני מצירה על זה שאין פה יותר אקשן ברמה שאתה מחפש. האמת שהפצתי מייל בין חברה שחברים באגודת הסטודנטים לג"ג הישראלית אבל כנראה שזה לא ממש עזר. בקשר לקידום שלי, חוץ מלהראות כמו עגבניה שחם לה, הוא לא מקנה לי כלום
. וזהו.. אין לי מה להוסיף.... רק שבאמת מקווה ששמת לב שמשחק הבגרות מאחוריינו.

ש מים

New member
אקשן?????????

לאא, אני ממש לא מחפש כאן "אקשן". יש לי את זה די והותר בחיים האמיתיים. מה כן מחפש? העשרה (אינטלקטואלית, מקצועית), ואם זה איננו אז חבל, אבל לא חשוב - אחפש ואולי אמצא במקומות אחרים. מה עוד מחפש? להאיר את עיני "הלא יודעים" (מצָבָה של רוב האוכלוסייה, ובעיקר הסטודנטים, נוכח שטיפת המוח המאסיבית שמקבלים מכלים לא-מקצועיים, כמו התשקורת, ו-"מוטים מתוך כוונה", כמו רוב הסגל האקדמי). איך מאירים (ללא הכנסת דיעות פרטיות)? בין היתר ע"י הצבת מגוון-דיעות, אבל בעיקר - עובדות ונתונים. חלק מאלו תוכלי לראות במצגת ה-PPT הדבקתי. תהני ואל תקחי אישית!!!!!!!!!!!!!

נו באמת...

מצאת את המילה הכי לא חשובה בהודעה שלי ונדבקת דווקא אליה? " אקשן". כמו שאמרתי, אני לא מנסה לשכנע אותך להישאר ואני מסכימה עם כל מה שאמרת אבל באמת יהיה חבל שתלך להרעיף מידיעותיך בשדות זרים : ) אני פה, אני רוצה שתעשיר אותי. הרי הפורום רק שלנו מעכשיו
והכי חשוב, אני לא לוקחת את זה אישית. פשוט זה נשמע כמילות פרדה ולא בא לי על זה. זה נשמע כמעט כמו " זה לא את, זה אני". אז יאללה, פשוט תישאר בסביבה, בפקודה !

Hagit 171

New member
תגובה לש מים...

הגיאוגרפיה שלך לא טובה כמו שלנו...מה יש תאוריות אחרות? נושאים אחרים? יש גיוון ועל כך את צריכה להודות. לדעתי, אתם הסטודנטים צריכים ללוות את הגיאוגרפים הצעירים ולתמוך בהם, גם כי המשפט "ואהבת לרעך כמוך" תמיד בתוקף וגם כדי לתרגל ולהוכיח ידע אישי שלכם. אני יודעת שאין בכוונתך להעליב, אבל עדיין..למה לדחות תלמידי תיכון? אין פה שאלות של תלמידי כיתה ד'-באיזה יבשת ממוקמת ישראל..אין כאן בדיחות, אלא דברים רציניים. למען פורום טוב יותר ועשיר בידע בואו נתרום כולנו יחד! נעשיר את ידע המשתתפים ונעזור למתקשים.
חגית בוגרת יב' במגמת גיאוגרפיה.

ש מים

New member
"גיאוגרפיה טובה" ו-"לא טובה"

לא מכיר מונחים כאלו. יש אנשים חושבים ויש כאלו שחושבים בהם חושבים. לא הטלתי דופי באף אחד (בניגוד לפרשנויות שניתנו לדברי), אבל ניסיתי להתאמץ ולהביא לכאן חומרים שהם קצת מעל רמת בי"ס תיכון (אני ממש לא יודע מה מלמדים בתיכון. לא למדתי ג"ג בתיכון...) ולדעתי גם מעל רמת האוניברסיטה. ניסיתי להביא דברים מהחיים האמיתיים, אבל ראיתי שזה לא מעניין אף אחד. ומכיוון שאני לא אוהב להיות דון-קישוט ומזמן החלטתי שאני לא אתקן את העולם (בטח לא לפני שאתקן את עצמי!), העליתי את ההצעה שהעליתי. גם "בזמנים רגילים" (בהנחה שהמתקפה שהיתה כאן נבעה ממועד בחינות הבגרות בג"ג, שלא ידעתי על קיומם) אני לא שם חומרים שאינם מעניינים אף אחד ומפתח נושאים רק בהתם ועפ"י מידת העניין/פידבק שהם מקבלים. הדרך שלי היא לנסות "לזרוע עניין" ולראות איך ולאן הדבר מתפתח. אם אין-עניין - אני לא מתעקש, אלא חוזר למחילות חיי.... (לא, אני לא נוטש, אם יש כאלו שחשבו כך, אני פשוט בקונכיה). הרבה הצלחה לכולם!!

shagam11

New member
ל"ש מים" זכותך להגיד את כל אשר על

ליבך, אבל זה ממש לא משנה את העובדה שהפורום הזה לא מיועד רק לסוג מסויים של אנשים אלא לכל מי שמבקש להעלות רעיון, שאלה או כל דבר אחר (כן, גם לאלה שלומדים לבגרות ונעזרים האחד בשני, באמצעות הפורום). הרעיון מלכתחילה היה להקים את הפורום למען כולם, ולראיה, כדאי שתציץ בדברי הפתיחה של הפורום (שנכתבו בסמוך להקמת הפורום). אומנם הפורום לא רועש וגועש כמו שאולי ציפית, אך אם תבדוק פורום ממוצע, כמות ההודעות שנרשמות בו איננה חריגה. בנוגע לאיכות - אין מדובר בפורום אקדמי, ולדעתי טוב שכך. כמו שכתבתי, זכותך לכתוב כל דבר, רק במתותה ממך, בלי התנשאות

ש מים

New member
תודה! + תגובה ("חולות ניצנים")

מודה ומתוודה: הייתי מראשוני המתנגדים לתכנית ולרעיון, מרגע ששמעתי על קיומו. גיבשתי את דעותי על-סמך נתונים בהם הוזנתי מן התקשורת בעיקר, וכן מפירסומים "ירוקים" (חל"ט וכד'). א"כ ניפגשתי עם אחד המתכננים הבכירים בצוות התכנון (למעשה - זה שהגה את הרעיון והצביע על המיקום והפתרון). למרות שאני מכיר אותו שנים ולמרות שאני מחבב אותו ברמה האישית, אני מאוד מאוד מאוד מתנגד (ואפילו יותר מכך) ל-"מוסריותו התכנונית" ול-"מצפונו התכנוני". וראו זה פלא: לאחר שיחת מסדרון ארוכה, בה הוא הציג בפני את עיקרי התכנית, התחילו לזוז לי גלגלי השיניים בראש והתחלתי להרהר שנית בדיעותי שגיבשתי. בהמשך, במסגרת השתלמות ממקום העבודה, קיבלנו הרצאה מקיפה ומעמיקה בהרבה, שהעבירו ראשי צוות התכנון ואף ערכנו סיור מקיף בשטח. חבר'ה, המתנגדים טועים! אין מה לעשות: רובה המוחלט של התכנית נופלת בתחום תכנית המתאר של אשקלון (שטח המיועד לבניה למגורים לפי תכנית מתאר מאושרת) ומיעוטו הרחבת הישוב ניצן. כבונוס, התכנית משנה את יעוד רוב שטחי החולות, שאינם מוגנים כיום סטאטוטורית, לשטחים מוגנים! הרעיון ליישב את העקורים בישובים קיימים נדון ונבחן. לדעת רבים הוא עדיף, אבל בשל רגישות הנושא ניתן שיקול דעת מיוחד להיבטים האנושיים של העניין וזה מה שהכריע את הכף. (אין לי זמן וכח לכתוב עכשיו על "היבטים אנושיים ביישוב עקורים", אבל אם יהיה עניין בנושא, אנסה להרחיב בהמשך). אגב, המתכננים הללו (משרד לייטסדורף אדריכלים) מתכנן תכניות נוספות באזור הדרום: תכנית "חולות ניצנה", הרוצה להקים מספר ישובים חדשים לאורך הגבול המצרי באזור חולות ניצנה/חלוצה וקדש-ברנע. לתכנית זו אני דווקא מתנגד באופן נחרץ!

מעניין מאוד

לדעתי חבל שמידע כזה לא מגיע לציבור או לפחות לגופים שאמורים להתעניין בו. אני לא מכירה את הנתונים אבל אני בטוחה שהחברה של מגמה ירוקה יתעניינו בו. אולי יש דרך לעשות משהו בנידון? (הכוונה להעברת המידע). תמשיך... : )

ש מים

New member
המידע ידוע

אבל יש אנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם, וכן יש המון דיסאינפורמציה בעניין. דיסאינפורמציה שנובעת ממניעים פוליטיים ואחרים, שאין להם כל קשר עם תכנון ושמירת הטבע. להמשיך במה?

ש מים

New member
"התנשאות"../images/Emo35.gif

"התנתקות"??? נראה שכולכם לא קראתם את דברי.

Hagit 171

New member
תראה..

אני קראתי וניתחתי מילה במילה שלך, לא יודעת אם אתה עוזב או לא...אני אישית לא יודעת אם זה רווח או הפסד של חברי הפורום כי אתה "בקונכיה" לפי דבריך, אז אתה לא לרמה שלנו ולא כותב פה דברים...אז איך באמת נדע מי אתה ומה אתה יודע? אם אתה יכול לתרום לפורום או לא? אני יודעת דבר אחד, במצב שבו אתה נמצא כרגע..בקטנוניות הזאת בהתנשאות ובסנוביות שלך אתה לא עוזר ולא מעלה את הרמה של הפורום. אני לא יכולה להגיד דברים לרעתך או לטובתך כאן..זה המצב וכך הוא נראה.

Hagit 171

New member
ועוד משהו...

אני מעוניינת ללמוד ג"ג באונ' ולעשות משהו עם זה..הכוונה שזה יהיה המקצוע שלי. אתה בתור אדם מבוגר,משכיל ולומד ג"ג יכול לעזור לי..לתרום מהידע שלך, לעשות "מסע מכירות" למקצוע הג"ג שיחסית מוזנח. אבל במקום זה אתה אומר לנו התיכוניסטים אתם לא רמה אתם לא צריכים להיות פה! תודה על העידוד אני חושבת שאונ' רבות בארץ ממש מודות לך...

למעלה