החלפת קולטים

shumi4

New member
החלפת קולטים

שלום אני מעוניין בהחלפת הקולטים בביתי (בנין 4 קומות משותף עם גג שטוח) קיבלתי מספר הצעות מ 1300 והלאה שאלתי: 1. איזה חברה מובילה בשוק והאם ישנו שינוי מהותי בין אחד לשני? 2. מה עדיף ? כפול או בודד (כולם ניסו ל"דחוף" לי את הבודד) הפרש של 100 שקל זול יותר 3. האם המחירים שקיבלתי סבירים ? תודה לכולם שומי

מאגר

New member
המחירים שקיבלתה סבירים ביותר

הקולטים הטובים ביותר הם של כרומגן, נימרוד אור הטבע קרן אור וירדן

האם זו השקעה משתלמת?

חימום של 150 ליטר ביום לטמפרטורה של 60 מעלות תעלה כשקל אחד ליום. האם השקעה של 1300 שקל שווה חיסכון של שקל אחד ליום לכ8 חודשים בשנה?

shaiby

New member
הכיצד ? שקל אחד זה בקושי קו"ש וחצי

בקו"ש וחצי מחממים 150 ליטר ל- 60 מעלות ? מעולם לא נתקלתי בדוד שמחמם כזו כמות לכזו טמפ' תוך 45 דקות (חישוב מקורב לגופ חימום רגיל של 2 קילוואט). פספסתי משהו ? שי.

מאגר

New member
לדורון יותם היקר אינני יודע מהיכן

אתה לוקח את הנתון שלך אך מנסיוני ה"דל", ולאחר עשרות חישובים שנעשו עבור משרד האוצר ועבור משרד האנרגיה מתברר כי דוד שמש בבית של 2 נפשות מחזיר את עצמו בפרק זמן של כ- שנה וחצי. עלינו ליזכור שכל אנרגיה טבעית זולה יותר מאנרגיה קוניה ואנשים לא צורכים מים חמים רק לרחצה. החישובים שנעשו עבור המשרדים השונים נעשו לאחר מחקר של שימוש אצל כמה אלפי משפחות בישראל בתקופה של מעל 3 שנים. שעה ביום לדוד מים חמים אינה מספיקה ובטח לא בחורף, כי יש לזכור שכמות המים החמים שיוצא מקומה נתפס ע"י אותה קמות של מים קרים ומיד המים שהיו חמים מתקררים מעט ולמעשה מתקררים בתהליך מתמשך.כאשר בחורף התהליך מהיר יותר כי המים הנכנסים קרים יותר. כמו כן נבדקו מספר הימים בשנה שהיה צורך להדליק תגבור חשמלי לדוד שמש ומתברר כי כמות ימי השמש במדינתינו ה"קרה" הוא כ- 320 ימים בשנה. וזה נתון שסיפקה התחנה המטראולוגית בישראל ממומצע של 5 שנים. עכשיו צא ולמד וחשב האם כדאי לעשות דוד שמש או לא. להזכירך כי דעת המומחים של משרד האנרגיה ואנשים שעוסקים בתחום התשובה היא כן.

החישוב הוא פשוט...

בעזרת החבר'ה מ"מדע פופולרי": קיבול החום של מים: 4200 גאול לליטר למעלה, לכן כדי לחמם 150 ליטר מים ב-40 מעלות תצטרך 25.11 MJ , ואם תחמם את המים בעזרת הדוד עם הספק של 2.5 קילוואט תצטרך להמתין 167 דקות שהם 2.8 שעות (שעתיים וחמישים בקירוב) ולחישוב הכספי: 2.8 שעות כפול 2.5 קילווט כפול 43 אגורות לקוט"ש שווה ל3 שקלים. ("קצת" יותר מהשקל שחישבתי קודם) 3 שקלים כפול 320 יום (בבאר שבע כנראה) הם 960 שקלים, אכן השקעה של 1500 שקל תחזיר עצמה לאחר שנה וחצי (בבאר שבע כאמור) ניתן לצמצם הפסדי חום ע"י התקנת הדוד קרוב למקלחת, בידוד טוב של הצינורות, התקנת מרכזיה ליד הדוד ושימוש בצינורות בקוטר קטן לכל צרכן. רצוי גם להתקין דוד בנפח גדול ולכוון את הטרמוסטט ל50 מעלות, ככל שהטמפרטורת המים יורדת גם הפסדי החום לסביבה קטנים. ושאלה לסיום, מדוע במדינות שטופות שמש ואיכות סביבה כמו דרום ארה"ב ומדינות אירופה הים תיכוניות פשוט לא מכירים דודי שמש?

רשר

Well-known member
מנהל
אתה צודק אבל בשטח זה לא תאוריה

כי לא מחממים בחשמל דוד למלוא נפחו, אלא רק את החלק העליון שלו (חמם)ולכן יש מים חמים להתקלח כבר אחר 20-15 דקות, השיטה הנכונה היא לחמם נפח גדול (120-150 ליטר) ע"י השמש בלבד, את המים שיוצאים מדוד השמש להכניס לדוד קטן מחומם בחשמל ל45 מעלות ורצוי שהוא יהיה ליד המקלחת, אגב המהדרין מחברים את המטבח רק לדוד השמש כי זה הבזבזן הגדול של מים חמים. חצי ממחיר הדוד הקטן מקזזים מקו החשמל שעולה לגג ולא מבצעים אותו כלל.

0 אור 0

New member
איזה מחיר??

קו החשמל של הדוד שמש כלול בהתקנה הסטנדרטית, וגם הדודים הכי זולים מגיעים היום עם חמם מהיר - כך שבאמת מפעילים את החשמל רק נקודתית ל20-30 דקות. האמת שאני לא יודעת מה העלות של הדוד הקטן - אבל העלות מלאה, ולא מתקזזת מכלום.

רשר

Well-known member
מנהל
עלות דוד קטן כ 800 ש"ח

במבנה עם 4-3 קומות עלות קו חשמל תקני לדוד על הגג עוברת את ה 300 ש"ח, במבנה שקיים בו דוד שמש עם חשמל על הגג יש להוסיף עלות של קו חשמל לדוד הנוסף. ברור לי שאף אחד לא ילך להשקיע היום בדוד קטן נוסף על הקיים אבל שידעו על הרעיון ובסוף הוא גם יחדור לשוק לביצוע סטנדרטי. אם לא היתה חובת התקנת דוד שמש לקבלת ט. 4 אף אחד לא היה מתקין דוד שמש. לראות בבית דירות עם 17 קומות דודי 120 ליטר (שמש אין כי יש פטור) כשאפשר להתקין דוד קטן חסכוני של 30 ליטר, זה ממש מקובעות מחשבתית שנשארה מהימים בהם היה חשמל לדוד מוקצב ולכן אגרו את החום במיכל מים גדול.

0 אור 0

New member
מקובעות מחשבתית???

אולי נכון יותר להגיד צרכים שונים משלך. דוד קטן (חסכוני?) של 30 ליטר זה נחמד בתור צעצוע, אבל לא אם רוצים למשל להתקלח אחרי ששוטפים כמה כוסות בכיור, או כשכמה אנשים מתקלחים אחד אחרי השני. בטח ובטח שזה לא ממש מספיק למילוי אמבטיה (ומכיוון שהיו לנו המון בעיות עם הדוד הקודם שלנו - אני יכולה להעיד שמילוי האמבטיה עם קומקומים של מים רותחים זה נחמד בתיאוריה, אבל לא ממש בפרקטיקה)

רשר

Well-known member
מנהל
אני מתנצל

מקובעות מחשבתית לא כוון אליך אישית, אלא לכל ציבור העוסק בתכנון וביצוע מערכות מים ביתיות. ברור שתפעלי בהתאם לצרכיך, פשוט חשוב שתדעי את העובדות: בגמר רחיצת הכלים את הולכת להוציא בגד מהארון כדי להתלבש אחרי הרחצה, עוד דקה מול הראי לפני הרחצה, זהו זה מספיק לדוד 30 ליטר לחמם מים לרחצה הבאה. 6 מקלחות ברצף בערב הפסח לקראת נסיעה לקרובים ללא כל בעיה של מחסור במים חמים. בציור המצורף המטבח מקבל מים חמים מהשמש בלבד וחוסך כך עוד כמה קוט"ש.

אטיוד5

Active member
שאלות נוספות:

1. בשביל מה הברז קיץ? 2. האם ניתן לקבל טופס 4 בלי חיבור חשמל לדוד השמש הגדול? 3. האם בכלל ניתן לקנות דוד שמש בלי חשמל? 4. האם יש חברות בארץ שמייצרות מערכת כמו זאת ששירטטת (אני זוכר שיש אחת כזאת בשם "סולל" כמדומני בבית שמש, אבל המערכת שלהם מאוד יקרה)?

רשר

Well-known member
מנהל
ברז הקיץ עוקף את הדוד החשמלי

כך שבקיץ הוא מנוטרל. אין ט. 4 ללא דוד שמש אלא למי שיש פטור, את הבודק (ועדה לבנין ערים) לא מענין אם הוא מחובר לחשמל או למים, העיקר שהקולטים על הגג. קשה מאוד לקנות דוד ללא גוף חימום כי כך בנוי פס היצור אבל אפשר להזמין במיוחד למרות שזה מיותר, שיהיה שם העיקר שלא יעבוד ויצור אבנית וסתימות. לחברה שמייצרת מערכת כזאת קוראים "אינסטלטור" אין כאן שום דבר מיוחד אלא צורת הרכבה שונה שמאפשרת תפעול יעיל בעלות מאוד קטנה (דוד ב 800 ש"ח) לדוגמא קומת הקרקע בביתי הדוד הקטן אמור להיות תלוי מעל מכ' הכביסה ולתת מים רק לחדר הרחצה הצמוד.

0 אור 0

New member
משתלמת מאד!

אנחנו החלפנו מדוד חשמל לדוד שמש לאחרונה. חשבון החשמל ירד ב 300 ש"ח לחודש!! (וזה למרות שאנחנו חייבים גם להפעיל קצת את החשמל בגלל מקלחות בוקר לפני שהדוד מספיק להתחמם). זה אומר שהדוד יחזיר עצמו בפחות משנה.

avrumi

New member
דוד"ש

לי היה בעבר דוד קטן צמוד לדוד"ש לפי שצורף כאן,זה מתאים למשפחה קטנה או שיש צורך להמתין עד להיתחממות המים כחצי שעה,הורדתי את הטמפ' של הוסט ל-35 מעלות בדוד"ש, והדוד דלוק כל הזמן כך שהטמפ' החמה נשמרת כל הזמן צריכת החשמל מיזערית,וכידוע כיוון הטמפ' הינו למדידה בתחתית הדוד"ש, המים יוצאים בסביבות 42-45 מעלות מים חמים מאוד שיש להוסיף מים קרים,ויש מים חמים זמינים 24 שעות.

למעלה