החלפת צדדים בהנקה - הנסיון שלי
כשהתינוק שלי היה בגיל הקטנצ'יק הזה הוא לא ינק בצורה כל כך אפקטיבית ונרדם די מהר על השד. היה גם חשש שאני לא מייצרת מספיק חלב - משום שהוא מעט ירד במשקל.
אחות טיפת חלב שאצלה אנחנו מבקרים היא גם יועצת הנקה IBCLC הציעה להחליף מדי כמה דקות צד כדי לעודד אותו להישאר ערני, ולעודד את ייצור החלב.
אחרי כמה שבועות קצרצרים שבהם קטנצ'יק למד לינוק ואני למדתי להניק (ובקיצור - למדנו את ההליך המשותף לשנינו, שהוא כנראה גם שונה בין כל זוג אימא ותינוק), עברנו להניק הנקה ממושכת יותר בכל צד. אני חושבת שהחל מגיל חודש חודש-וחצי עברתי להניק בכל הנקה רק משד אחד. בגיל שבעה חודשים חזרתי להציע לו שוב את שני הצדדים בכל הנקה מכיוון שרציתי לוודא שהוא מקבל הרבה קלוריות במשך היום ושיהיה פחות רעב בלילה.

בקיצור מה שאני מנסה להגיד הוא שדפוס ההנקה מאוד משתנה עם ההתפתחות של התינוק וגם של האימא (ובהתאם גם ייצור החלב). כדאי שתתנסי ותלמדי מה מתאים לשניכם ברגע זה.

עוד דבר קטן - יש גם עוד דרכים כדי לוודא שהקטן לא נרדם במהלך ההנקה ולאו דווקא החלפת טיטול אחרי כמה דקות. אני הייתי מדגדגת את כפות הרגליים, תנוך האוזן וליטופי פנים למשל. בנוסף, למדתי שגם בשיא החורף עדיף להניק כשהקטן לא מחומם כולו בשמיכות ובגדים עבים וכובע - משום שגם החום מאוד מרדים אותם.

בהצלחה!