החלפת צדדים בהנקה

שלייבלה

New member
החלפת צדדים בהנקה

שלום, יש לי תינוק בן כמעט שבוע. יונק בצורה אפקטיבית מאז רגע הלידה. בהנקה, הוא בדר"כ יונק כ-6-7 דקות מצד אחד ואז מפסיק או נרדם על הציצי, ואני מרימה לגרפס או לוקחת להחלפת חיתול וכו', ואז עוברת לשד השני. גם שם הוא יונק בערך אותה כמות זמן עד שנרדם\מפסיק ואז אני מנסה להשכיב והוא מתעורר, או שאני מרימה לגרפס, והוא מבקש שוב לינוק, ואני מחזירה אותו לשד הראשון וחוזר חלילה. יכולים להיות בערך שלושה סבבים כאלה עד שהוא שבע (כלומר מפסיק לבקש עוד אוכל ונרדם לשינה ארוכה). השאלה היא כזו - האם נכון להחליף שדיים בכל הפסקה שלו, או שעדיף להחזיר שוב ושוב לאותו שד? ואם מחזירים לאותו שד - איך אפשר לדעת שהוא באמת מרוקן וצריך להחליף? תודה!

לא מחליפים כל כמה דקות שד

כי אז התינוק לא מגיע לחלב העשיר והשמן שמתחיל לזרום אחרי כן. החלב בנוי כך שבדקות ההראשונות הוא מיימי יותר ומכיל יותר סוכרים. זה חלב מרווה. אחר כך מגיע החלב העשיר בשומן, שזה למעשה מה שמשביע את התינוק.
לכן תחליפי שדיים כל הנקה, אלא אם כן את רואה שכבר לא יוצא חלב והתינוק עדיין רעב.
איך יודעים אם יש חלב : קודם כל את יכולה להסתכל על הפה של התינוק. אם את רואה שיש חלב, אז הכל בסדר. אפשר גם לראות לפי ההתנהגות שלו : אם הוא עצבני ומתוסכל או יונק בשלווה. עוד דרך : כשהוא עושה הפסקות תלחצי על השד ותראי אם יוצא חלב.
לגבי החלפת חיתול : בגילאים המאד צעירים כדאי להחליף לפני ההנקה כדי לא לטלטל אותו ולגרום לו לפלוט תוך כדי ההחלפה.

Cafe Latte

New member
פשוט לא נכון ולא נכון.

כל יועצות ההנקה שיצא לי לדבר איתן אחרי הלידה, אמרו לי שאין כזה דבר חלב אחורי, ושמדובר במושגים ישנים ולא נכונים, ושזה בסדר גמור להחליף צדדים (בטח בצורה שהיא מתארת פה).
כמו כן, את בודקת שההנקה יעילה לפי עליה במשקל, והנקה שהולכת טוב (בלי כאבים, בלי סדקים - זאת אומרת דברים שעשויים להעיד על תפיסה לא טובה).
מומלץ מאוד להעיר תינוקות ישנוניים על ידי החלפת חיתול. זה טיפ שקיבלתי לא פעם מיועצות הנקה שונות.

אושר מ

New member
בהחלט יש חלב קדמי ואחורי

אצלנו כשלא קיבל מספיק חלב אחורי כי הייתי מחליפה כל הזמן צדדים, היו לו תופעות של גזים, התכווצויות בבטן וקקי קצף- שנפתרו לאחר שעברתי להניק, על סמך עצות מיועצות הנקה, מצד אחד כל ארוחה.

Cafe Latte

New member

המאמר הזה מעניין אבל הוא נערך לאחרונה ב-2008

אז יש סיכוי שהמידע הזה אכן מיושן. אבל אני באמת לא יודעת....
עדיף להתייעץ בפורום הנקה בנושא הזה

michal@gal

Active member
מנהל
לא מדוייק

באופן רגיל אין בעיה עם מעבר צדדים תכוף במהלך ההנקה. בפעם השניה שמגיעים אל אותו הצד בהנקה מתמשכת, החלב ממשיך להיות עשיר בשומנים והתינוק מקבל את כל מה שהיה צריך.
&nbsp
המצב שלך, שבו היו כאבי בטן בגלל עודף ב "חלב קדמי" שנפתר ע"י מעבר להנקה מצד אחד כל פעם הוא מצב יוצא דופן של ייצור עודף של חלב ולכן את קיבלת פתרון שיפתור את המצב הספציפי שלך.
&nbsp
הפתרון הזה לא מתאים לרוב המניקות.
הנקה מצד אחד כל פעם היא ניהול הנקה שמיועד להפחתת כמויות חלב, ומניקות שאין להן יצור מוגבר ויניקו כך יסבלו מחוסר חלב עקב ניהול הנקה כזה.

Cafe Latte

New member
כשתינוק נמצא בהנקה מלאה,

הוא מקבל את כל החלב.
תחשבי שאם יש מולך גביע יוגורט, ואכלת קצת מלמעלה, זה לא משנה בכלל, כי במשך היום, את תסיימי (גם אם לאט לאט) הכל.
היא נותנת 7 דקות מכל צד!
החלב הראשוני, השקוף, שיוצא, חדל לצאת אחרי מספר דקות בודדות. הוא לא זורם בלי סוף, וממש לא חייבים להתעקש על צד אחד, במידה והתינוק אכן יונק בצורה מלאה, ומקבל חלב משני השדיים במידה שווה.
&nbsp
כבר הולכת לקרוא את המאמר שלך...

חג שמח.

את לחלוטין טועה

ייצור החלב בשד לא דומה לאכילת גביע יוגורט. גביע יוגורט זהה בהרכבו מהכפית הראשונה עד לאחרונה (ואני לא מתכוונת ליוגורט עם פירות למטה כן?) לא כך חלב האם. אם מחליפים צד כל כמה דקות התינוק מקבל יותר מהחלב הדליל ולא מהסמיך. בניגוד לגביע יוגורט שאם אכלת ממנו הוא לא מתחדש, חלב האם מיוצר כל הזמן, לכן גם בארוחה הבאה השד מכיל בדקות הראשונות את החלב הדליל ורק אחר כך את הסמיך. ההמלצות הן תמיד להניק הנקה מצד אחד וכשהתינוק מפסיק לינוק לנסות להציע מהצד השני (אבל רק לאחר יניקה משמעותית מהצד הראשון כשמרגישים שהשד התרוקן.

תנסי לקרוא גם את זה :
http://www.leida.co.il/page.asp?id=26006

josie1986

New member
אבל....

היא מתארת מצב שבאותה הנקה היא מחליפה צדדים כמה וכמה פעמים. החלב הפחות שומני יוצא בהתחלה ואח"כ מגיע החלב השומני יותר.
כלומר בכל מקרה באותה הנקה אמור להגיע גם החלב ה"אחורי", גם אם היא מחליפה כמה פעמים צד. לא אמורה להיות בעיה.
&nbsp
&nbsp

josie1986

New member
קראתי היטב

התינוק לא נרדם סופית עד שלא יונק את כל הכמות שהוא צריך (למרות שהיא מנסה להשכיב).
מבחינתי זה נחשב להנקה אחת ארוכה עם הפסקות וזה מאוד לגיטימי בגיל שבוע.

Cafe Latte

New member
אני מתנצלת,

אין לי זמן לקרוא את זה, ואני גם מקווה, שפותחת ההודעה הראשית פנתה לייעוץ יותר מקצועי משתינו. בכל מקרה, בהודעה הראשונית היא דיברה על 10 דקות מכל שד, לא?
החלב השקוף, המימי, פוסק אחרי דקות בודדות בד"כ, והחלב השומני בא אחריו. אבל אני לא מניקה/שואבת כבר כמה חודשים טובים, ואין לי NB, אז אולי אני טועה.
&nbsp
&nbsp

היא דיברה על 6-7 דקות מכל צד

אבל גם 10 דקות זה לא מספיק. החלב המיימי פוסק אחרי 6-7 דקות ואז גם אם התינוק יונק עוד מספר דקות ואחר כך הוא מועבר לצד השני הרי שבסופו של דבר יוצא שהוא יונק רק דקות בודדות מהחלב העשיר ומרבית תזונתו מגיעה מהחלב הדליל, וזה פשוט לא טוב. על התינוק לינוק מאותו צד במשך זמן ממושך, ורק אחר כך להציע גם את הצד השני.

michal@gal

Active member
מנהל
לחלוטין לא

לא מודדים הנקה על שעון.
אצל כל מניקה קצב השינוי הוא אחר וכל יונק אוכל בקצב אחר.
יש יונקים שיספיקו להם 5 דקות מכל צד כדי לינוק ארוחה מלאה ומזינה, שמכילה את כל רכיבי החלב ויש כאילו שצריכים יותר.
בהנקה נכונה נותנים ליונק לנהל את ההנקה ולהחליט מתי עוברים בין הצדדים.
&nbsp
בוחרים בניהול הנקה שונה רק במצבים מיוחדים ולאחר קבלת יעוץ אישי מיועצת הנקה.
&nbsp
&nbsp

למעלה