החלפת פיקאפים ב stratocaster

peraljam

New member
החלפת פיקאפים ב stratocaster

Long Story Short: יש לי Fender stratocaster אמריקאית כבר כמה שנים, יחסים שמבוססים על "אהבה שנאה" כבר מההתחלה, עד שהחלטתי אפילו לפרסם אותה למכירה.... לאחרונה החלטתי לתת לה הזדמנות שנייה ולנסות להתאהב בה מחדש.... זקוק לעזרתכם והמלצות לשדרוג הפיקאפים הסטנדרטיים (והנוראיים!!) שלה לפיקאפים אחרים של FENDER. חשוב לי לשמור על הסאונד הנקי /מתוק/ עגול שיש לפנדר בקלין, אבל שידעו גם להוציא דרייב חם בשילוב עם פדלים. אשמח אם תרשמו לי (על סמך ניסיון) על סוגי פיקאפים של FENDER שאתם מכירים ואיזה סאונד הם מפיקים (פחות או יותר). דרך אגב, הסטראט עם צוואר Rosewood ואני מנגן דרך fender blues deluxe reissue. תודה מראש לכל העוזרים....

SBR91

New member
בפנדר יש לך

כמה אופציות. Fat 50's-שזה שמר על הקלין והסאונד ה'פעמוני' שלפנדר אבל עם יותר אגרסיביות Texas special-דומה לנ"ל אבל יותר דרייב(בקלין)ובדיסטורשן בכלל אבל זה גם תלוי מה הסגנון שלך ועוצמת הנגינה

אני עשיתי שדרוג רציני לסטראט שלי

החלפתי פיקאפים אלקטרוניקה ובאמת הכל, יש לי תמונות באי פון אבל הם גדולות טיפה ואני אוכל להסביר לך ולפרט על הסוגים ומה שנסיתי ומה שבסוף התקנתי בפועל, אם בא לך צור אותי קשר במסרים

EvilPizza

New member
אהלן

אני החלפתי את הפיקאפים בפנדר שלי לסט של דיאמרזיו Area 58 נק ומידל ועל הברידג אנבירסרי האמבאקר ואין מאושר ממני, הגיטרה שקטה ונשמעת נהדר. ממליץ לבדוק את האופ' הזאת

dorfaig

New member
תנסה את הסט של EMG

יש ל-EMG סט לסטראט ויצא לי לשמוע אותו והוא נשמע נהדר וגם הבנתי שהוא לא כזה יקר.

BetaCAM

New member
בנוגע לפיקאפים

אני יכול להצטרף להמלצה שנתנו לך פה מקודם על טקסס ספיישל, הם נשמעים נקי ובהחלט מסוגלים לתת דרייב עם הרבה נוכחות כשצריך. אם יש לך פרטבורד רוזווד כבר הרווחת בגלל שהסאונד שלו בלאו הכי נוטה להיות מתוק יותר מאשר מייפל פרטבורד. מצד שני אתה צריך לדעת את ה trade off פה, פיקאפ שנותן לך נקיון וצליל עגול יהיה נטול אגרסיביות בדרייב באופן יחסי ויש אנשים שנוטים לייחס את העניין של סאונד חם לזה - שכן סינגל מטבעו להיות שקוף יותר מהאמבקר נאמר אז יש כאן משחק עדין עם כל האלמנטים. העניין של "חם" זה משהו שבעיני הוא יותר תלוי מגבר מאשר פיקאפ. כמובן שפיקאפ עם איקיו כזה או אחר יתן לך צבע צליל מעט שונה אבל בדרייב אתה בחסדי המגבר יחד עם פדאל כזה או אחר. אני מאוד לא ממליץ על emg אם אתה אוהב את הסאונד של הגיטרה כפי שהוא כרגע וכל מה שאתה מחפש זה לשנות טיפה צבע. הפיקאפים האלה משתלטים מאוד על הדנמיקה שיוצאת מהגיטרה ובעלי צבע מאוד דומיננטי בכל גיטרה שבה תרכיב אותם. אנשים נוטים להתייחס אליהם בטעות כאל חבל הצלה והם ממש לא כאלה. זה פיקאפים מאוד מעובדים במהות שלהם וצריך לקחת את זה בחשבון.

peraljam

New member
איך הייתם מגדירים את הסאונד של

Fender Custom Shop '69 או Fender Custom Shop '54 ? בנוסף, חשוב לי שפיקאפ הצוואר יהיה כמה שיותר שמן (עד כמה שניתן ). תודה לכל העוזרים....

lunna747

New member
בקשר ל-54' של פנדר

לפני חודש החלפתי בסטראט שלי (יפנית סטייל 62'. רוזווד פרטבורד, שנת 95') מסט EMG גילמור לסט הנ"ל. ה-EMG אכן מאוד דומיננטיים,ולא מתאימים למי שמחפש סאונד קלאסי של פנדר, למרות שהם שירתו אותי יפה. ה-54' מעולים: חזקים וקלאסיים. דרך TWO TONE BASSMAN 59 רפליקה וים של ריברב, אושר גדול... לא שמעתי את ה-69'.

SBR91

New member
ה 69

זהה בכל הפיקאפים כלומר הוא אותו פיקאפ לכל הסט ואין לא הרבה גיין Fat 50's -סאונד שמן

יש לי FRALIN VINTAGE HOT

לפי הגדרתך זה מה שאתה מחפש - בברידג' יש תוספת פלטה שהופכת אותו לאגרסיבי יותר

mr dish

New member
סתם מהזכרון והסקרנות...יש בכלל צורך או

אופי מיוחד לשימוש בפיק-אפ גשר של הסטרט? היתה לי 69 מקורית ולא ממש זכור לי שעשיתי שימוש בציוץ החד הזה...מלבד כמה כיסויי צלליות. את זה של הצוואר, שמן ועמוק, אני זוכר גם זוכר, תוך געגוע רב...למעשה - אם לא הייתי מתחלה בחרא מחלה ובנוסף שובר פרק יד שמאל....(
) התחלתי לחפש לעצמי סטרט יפנית טובה רק כדי למלא את הגעגוע הזה .

הכל תלוי בגיטרה הספציפית

ב 65 שלי וכנ"ל ב 56 הנוכחית - הגשר אחלה פיקאפ. זה נכון שבהרבה מהם הוא סוג של דוקרן קרח... בטלה ונוקסטר הוא בכלל מייצר סאונד עשיר ואגרסיבי, הרבה בגלל הפלטה מתחתיו. במקור אלו פיקאפים של לפסטיל ומשם עברו לברודקסטר\נוקסטר\טלה בלקגארד

למעלה