החלפת מכונת קפה

החלפת מכונת קפה

יש חברות שמסכימות לקבל מכונת קפה ישנה, לתת זיכוי או הנחה ללקוח, וכך ניתן לרכוש מכונה חדשה במחיר נמוך יותר? אני מחפשת מכונה הביתה, תקציב לא גבוה במיוחד, שותים בממוצע 2 כוסות קפה בימי השבוע וקצת יותר בסופש. אשמח לתגובות/הצעות

mr dish

New member
משאלתך קשה להבין עד הסוף...האם יש לכם כעת

איזו מכונה בכמה מאות שקלים, אותה את חושבת להמיר בטרייד, עם משהו ראוי יותר? התוספת - תקציב לא גבוה במיוחד - מסכל את הכוונה שלך, היות וממילא אף עסק רציני של מכונות קפה לא מוכר מכונות זולות וסתמיות. אני יכול לייעץ לך כך - אם תחביב הקפה שלכם רציני, כך צריך להיות גם הגישה. כדי להנות באמת מאיכות קפה טובה, יש צורך במטחנה ביתית בנוסף למכונת-סף כידאית.

התשובה היא כן

יש לנו מכונה בכמה מאות שקלים וחשבנו להמיר אותה בטרייד עם משהו ראוי יותר. תקציב של כאלף ש"ח (בתקווה שחלק ממנו יהיה הטרייד) מקווה שעכשיו יותר ברור, אשמח לתגובות/הצעות

arnonsn

New member
את צריכה יותר מזה, אפילו סאקו תעלה לך 1200

ש"ח וגאג'יה שאני הייתי מעדיף תעלה 1500

arnonsn

New member
יפה, לא ידעתי שהפיור של גאג'יה הגיע לכזה מחיר

זה מבצע שכדאי לך לקחת, ללא ספק העדיפה מהשלוש.

הכל טוב ויפה אבל עדיין לא הבנתי

אם יש חברה שתסכים לקחת את המכונה הישנה שלי ולתת לי מכונה חדשה במחיר מופחת

arnonsn

New member
אם את מקבלת גאג'יה פיור בפחות מ 1000

אז תלכי על זה בלי קשר למכונה הישנה, הפיור זו מכונה של 1580 ש"ח במחיר רישמי.

halfdink

New member
ואז צריך מטחנה ב-1000 ש"ח נוספים

מסתבר שאין לפיור שסתום מגביר קרמה: http://www.amazon.com/review/R1HMGQINCKNOXV/ מי שלא רוצה להציא סכום כזה על מטחנה צריך לחפש מכונה שכן כוללת שסתום כזה (או לחפש מטחנה יד שניה, אבל גם כאן מדובר על הוצאה של לפחות 600 ש"ח למטחנה טובה).

Gaus

New member
זהו שיש... בכל אופן בפיור שלי...

לפי מה שהבנתי בעבר היו מקבלים אותה עם סלסלות רגילות, היום עם סלסלה מגביר קרמה.

arnonsn

New member
סליחה, אבל אוי ואבוי אם נסתמך על ביקורות כאלה

כמה קישקושים בכתבה אחת, בוא גם נזכור שזה אמזון ולצד הביקורת הזאת יש עוד 200 אחרות. לא שסתום ולא בטיח
וחוצמזה כותב חוות הדעת ניראה לי קצת מתוסכל ומתעסק שם בפרטים לא רלוונטיים בכלל. צריך מטחנה כי עם מטחנה הקפה טרי יותר, זול יותר ומותאם ספציפית למכונה שלך בסביבה שלך עם הקפה הספציפי שאתה רוכש. באותו אופן אפשר לרכוש ממקום קרוב לבית שטוחן כל פעם באותה מטחנה ולעשות את ההתאמות רק שזה קצת בשלט רחוק אבל ברגע שאתה יודע את המספר אתה מסודר. אדם שאין לא תקציב מסתדר ללא מטחנה עד שהוא רוכש מטחנה, גם אני במכונה הראשונה שלי לא היה לי מטחנה 3 שנים ואז רק רכשתי את הראשונה ב 450 ש"ח ביד שניה. שימו לב ליד שניה, יש שם דברים נהדרים, לפעמים חדשים לגמרה, אז לחסרי התקציב אולי כדאי לבדוק שם וגם מטחנות קופצות לפעמים למכירה.

halfdink

New member
דווקא ביקורת רצינית. עם מה אתה לא מסכים?

טחינה מחוץ לבית היא בעיני אופציה גרועה מאוד. אני בהחלט מעדיף מטחנה מוגבלת עם מכונה בעלת שסתום קרמה על האופציה הזו.

לידיעה, גאג'יה בשנת 2010 החליטה...

... החלטה עקרונית, למכור את כל ליין המכונות הבייתיות הידניות עם סלסלות פרפקט קרמה כלומר עם שסתום מעכב זרימה(מגביר קרמה). כ---------------------------------------------------------------ל המכונות של גאג'יה היום מגיעות עם שתי סלסלות, שתי מנות ומנה בודדת+פודים כאשר לסלסלה שכבה כפולה, הרבה חורים למעלה וחור בודד קטן למטה+מפצל פלסטיק קטנטן שנכנס לחור שבקרקעית הפורטפילטר.

קרלטון

New member
נו אז אולי אפשר לזרוק איזו

ולהסביר למי שלא יודע מה הערך של הדבר הזה? אני הבנתי שהקרמה היא אינדיקציה לאיכות הקפה / טחינה / מיצוי ולא המטרה בעצמה, וכאן יש לנו מגביר קרמה, מה זה בעצם נותן?

knappertsbusch

New member
שאלה מצוינת

קרמה היא אינדיקציה לטריות / איכות מה לא אך ורק כשמדובר בחליטה עם ראש סטנדרטי. מכיוון שאנשים אוהבים קרמה או לחלופין נוהגים להכתיר ספלים מוצלחים על פי עובי שכבת הקרמה - החליטו החברות לספק את דרישת הצרכנים, ומכאן הפטנט... בראש סטנדרטי, תתקשה ליצור קרמה טובה אם לא מולאו כל התנאים המתאימים - טחינה מדויקת, קפה טרי, פיזור נכון של הקפה במסננת וכיו"ב, ואילו ראש עם "מגביר קרמה" מבטיח שגם בלי למלא את כל התנאים הדרושים תיווצר שכבת קרמה. זאת אומרת, הפטנט מאפשר ליותר אנשים לחשוב שהם קנו משהו מוצלח ושהם יודעים להכין קפה כמו שצריך. אז לזה קוראים "קרמה" וגם להוא קוראים "קרמה", אבל לשניהם יש טעם ומרקם שונים (גם למקינטות יש לפעמים משהו שאפשר לקרוא לו "קרמה").

halfdink

New member
מסכים חלקית

ברוב המכונות (עם ראש ללא מגביר קרמה), כשמקבלים מקפה איכותי וטרי אספרסו ללא קרמה התוצאה בד"כ גרועה מאוד. עד כדי כך שעם מכונה שכוללת מגביר קרמה אפשר לקבל תוצאה טובה יותר. כמובן שעדיף פשוט לכייל את הטחינה ולקבל תוצאה טובה, אבל זה מראה שהקרמה כן נותנת אינדיקציה לאיכות התוצאה. אגב, כתבתי "ברוב המכונות" כי במכונה שלי (אלקטרה מיקרוקאסה א-לאבה) הקפה מעולה למרות שהקרמה ללא ספק עלובה.

knappertsbusch

New member
קרמה איז אובר-רייטרד

צריך כמובן להקפיד ולהימנע מהשוואות בין תפוחים לבננות - אם הקפה לא יוצא טוב במכונה רגילה, שום פטנט-לשיפצור-קרמה לא יעזור כאן לטעם. אנשים אוהבים לאכול עם העיניים ולכן נכשלים פעם אחד פעם במבחנים עיוורים - לראייה, עדותך שהקפה במכונה שלך מעולה למרות שהקרמה עלובה. ניתוחים מעמיקים של מרקמים וצבעים ושאר מרעין בישין מתאימים לקשקשני פורום מצויים, המציאות כרגיל שונה.

למעלה