החלפת בולים

וככה עובדים עליך:

נכון, יש מדינה בשם "גינאה המשוונית", ולא, אין מדינה שנקראת "הרפובליקה של גינאה המשוונית". גינאה המשוונית קיבלה את עצמאותה ב- 1968, עברה הפיכה צבאית ב- 1979, ב- 92 נוסדה בה ממשלת מעבר וב- 93 נערכו בה בחירות כאילו דמוקרטיות, אשר המשקיפים הבינלאומים טענו שזויפו. מכל מקום, אין שום קשר בין הפתקאות האלו לבין מדינת גינאה המשוונית. זה זיוף פשוט. אם תקחי זכוכית מגדלת תגלי גם שהחותמת הודפסה יחד עם הבול, ולא הוחתמה אחרי ההדפסה. זו אינדיקציה נוספת לבלוף: אמנם יש מה שנקרא "החתמה לפי הזמנה", אולם גם אז מחתימים את הבולים בחותמת אחרי ההדפסה ולא תוך כדי. בולי הכלבים שמתחת גם הם פתקאות. איני זוכר את ה"מדינה" שהנפיקה אותם (משהו שדומה לסקוטלנד, אאל"ט), אבל העקרון דומה. ולא נורא, אני לא מכיר הרבה אספנים שלא נפלו פעם בפח הזה, כולל הח"מ.

תמיר1991

New member
גם אני מהנופלים - אבל היום

אני נקי!
תמיר.

doroni10

New member
אלו הדפסי-רכב(overprints) לא טעויות

לעיתים מתעורר הצורך במקום מסויים להדפיס בולים מחדש עם ערך נקוב שונה, או שהצטברו הרבה גליונות מאותו הבול ויש צורך להדפיס עריך חדש על הבול, חילופי משטר, בולים המיועדים לשימוש ספציפי כל שהו- you name it... לוקחים את הגליונות לבית דפוס ומדפיסים עליהם כתובת נוספת ו/או מחיקה של כתובת ישנה. הבולים עליהם את מצביעה, הם בולים בעלי הדפס רכב (כשמו כן הוא- רוכב על הבול..)- לטעויות אופיניות בבולים תוכלי להתבונן בגלריה "קומדיה של טעויות (בבולים)" שם תוכלי למצא הדפסה בטעות מאחורי הבול, תזוזת צבעים, חוסר ניקבוב ועוד כהנה וכהנה. דורון,

doroni10

New member
לגבי הגליוניות מתערוכת ישראפיל (85)

בדקי האם יש על כל גליונית מיספור ו/או לחילופין בדפס "I.P.F" - אם כן הרי ששווין של גליוניות אלו גדול מאשר ללא המספור. מחיריהן הקטלוגי (Bale 2004) של שלושת הגליוניות ללא ההדפס- כולן יחד 10.00$. אולם, כל אחת מהן עם ההדפס הנ"ל- שוויה הקטלוגי 400$... דורון,

תודה על המידע!

תודה על ההבחנה בין טעויות להדפסות "רכב". הצצתי בגלריה ואני מבינה למה אתה מתכוון. בקשר לגליונות - אין עליהם סימון. מצד שני, לא ידעתי שהם בכלל שווים משהו חוץ מהזכרונות של התערוכה, ככה שתודה רבה על זה :)

Sanchez

Member
אהלן דורון... BALE כרגיל מפריז ! הגליוניות עם IPF נסחרות סביב $25-$40 ב EBAY (כולן יחד), תלוי במזג האויר. אם היו נותנים לי על האוסף שלי את מה ש BALE רושם, הייתי נוסע היום על FERRARI ! ולא רק אני.

doroni10

New member
כן הוא מפריז- כלפי מעלה בעיקר

כך לדוגמא את גליוניות יום הזכרון 1978- ללא סימני זרחן..

doroni10

New member
ב Bale המחיר הוא 600$

לא ראיתי התייחסות לכך באי ביי- לעם או בלי זרחן.

Sanchez

Member
אם אני לא טועה... למרות שאני לא אספן של "תצורות" זרחן למיניהן, ראיתי פעם או פעמיים את הגליונית הזאת במחיר סביב ה $100. אבל אל תתפסו אותי במילה, אולי אני טועה !!! היא די נדירה, כנראה...

doroni10

New member
נדירה?

לדעתי מישהו שם ב Bale לא עשה עבודה מספיק טובה. יש אצלי 3 גליוניות כולן ללא סימני זרחן, אחת על מעטפת יום ראשון. ובנוסף, ב Bale לא מציינים וריאציות של שולי הגיליון משום מה- ישנם 2 וריאציות: האחת עם נקבוב שטי וערב העובר דרך השוליים, והאחרת כאשר השוליים השמאליים ללא ניקבוב רוחבי. דורון,

python 4

New member
אני מוחה!../images/Emo24.gif

הקרדיט להסטת הילדה לאספנות בולים שמור לי. במפגש בדביר ניסיתי לשכנע אותה להחליף את אלבום השטרות של אבא שלה תמורת בול הכלנית (זה היה כשאברהם התעסק לרגע במשהו אחר) ולהפתעתי היא לא הסכימה. אז נתתי לה במקום בולי פרפר נחמד.
יש לציין שאת אלבום השטרות עוד לא קיבלתי. אני מבין שזה מתעכב בדואר?

powo

New member
ירון נכון מאד

את כל הקרדיט אפשר לרשום על שמך.ולגבי ההחלפה אפשר להבין שהיא כבר יודעת להעריך את בול הכלנית.חסרים עוד כמה שטרות ואז ההחלפה תהיה שוויונית. חג שמח לך ירון

python 4

New member
מה שמזכיר לי..../images/Emo12.gif

את הרעיון המהפכני שלי לאוסף שעוד אין לאף אחד, שחשבתי עליו במפגש. פעם כשהייתי קטן ולא הבנתי בבולאות (הייתי רק בן 27, אפשר להבין אותי) היה לי בול ישראלי מדהים באלבום בולי ישראל. לא היה עליו את השם "ישראל" ולא ערך נקוב או ציור, אלא רק את הכיתוב "simeon - יחד שבטי ישראל". אחרי שהבנתי שמדובר בשובל שהתגרש מהבול שלו, העברתי אותו לאלבום בולי החלפה (לא היה לי לב לזרוק פיסת נייר משוננת). ועכשיו זה התחוור לי - מה יותר נדיר מאוסף של 1700 בולי ישראל? אוסף של 1700 שובלי ישראל. וזה נדיר כי קודם כל על כל גליון שיוצא יש 15 בולים אבל רק 5 שובלים (מה שמראש גורם לשובל להיות נדיר יותר מהבול), וגם כי לאף אחד אין את האומץ להפריד את הבול מהשובל, גם אם זה כפול. אם כן, אני מכריז כעת על תחילתו של אוסף יחודי ויקר מאין כמוהו - אוסף שובלי ישראל, שיכלול: 1. את כל השובלים (בלי הבולים!) שיצאו מ- 48 ועד היום; 2. גליונות זכרון - רק המסגרות (בלי הבול כמובן). תצחקו, אבל כשאני אציג את התערוכה שלי "לכל בול יש שובל: שובלי ישראל בראי ההיסטוריה" נראה מי יצחק אחרון!

תמיר1991

New member
חחח../images/Emo13.gif

אף פעם לא הבנתי אותך טוב, ואף פעם אני לא אבין - אבל זה מה שעושה אותך הכי מגניב ומיוחד, ועילוי
תמיר.

python 4

New member
מה לא מובן בדיוק?

הנה הפריטים הראשונים שברשותי. השמאלי הוא מסדרת ציפורי שיר, ושני הימנים מסדרת שבטי ישראל - שימו לב שלא מדובר באותו שבל בדיוק אלא מה שאנחנו הפִילַטָאבִּיסטים אוהבים לכנות "תשנית" (אין לי מושג מה התשנית פה, אבל אני אבדוק ואכתוב בקרוב מאמר על תשניות בשבלים). משום מה אלו השבלים היחידים שהיו לי לא בצמוד לבוליהם. כמדומני השבל של "שבטי ישראל - שמעון" הוא זול במיוחד (כך לפי קטלוג Shoval) ולכן יש לי ממנו פעמיים. אך השבל של "ציפורי שיר - ורוד" הינו נדיר בהרבה ואני שומר אותו בתוך עטיפון. זה מה שיש לי בנתיים. אבל כמו שאומרים - כל אוסף גדול מתחיל בשבל אחד קטן.

למעלה