החלפת בולים

החלפת בולים

הי, זאת פעם ראשונה שלי בפורום, ככה שאני לא בקיאה בחוקים. לא מצאתי הודעה ספציפית על החלפות, אז פתחתי אשכול חדש. יש לי אוסף בולים מהילדות שחזרתי להתעסק איתו ויש לי הרבה כפולות שהייתי מעוניינת להחליף. הבולים שיש לי הם לא שווי ערך כספי בכלל, ואני מתארת לעצמי שכולכם מכירים אותם אבל אולי הם יוכלו להשלים למישהו סדרות. אני מחפשת בולים מאפריקה ואשמח להחליף (או, אם זה דחוף למישהו, למכור בכמה אגורות לבול). מי שמעוניין בארץ מסוימת או נושא מסוים, נא לשלוח לי הודעה ואני אשלח תמונה של הבולים שיש לי באזור. תודה ושנה טובה!

שלום לך גב' מיל, ברוכה הבאה.

קודם כל, שנה טובה ושבת שלום. לגבי החוקים, אנחנו חיים לפי מעט מאוד חוקים כאן בפורום הזה, וככל שהם מעטים כן ייטב. זה בסדר גמור שפתחת שרשור חדש, ככה תקבלי תשובות יותר מפורטות. אני יוצא מהנחה ש"אוף בולים מהילדות" זה בולים ללא כיוון מיוחד, כילדים הרי אספנו כל מה שנראה כמו בול (יש בינינו כאלו שאוספים עדיין בולי לחם, תארי לעצמך). אני סקרן לדעת למה את מחפשת דווקא בולים מאפריקה. האם זה אומר שהחלטת להתמקד בתחום בולים ספציפי? אם כן - למה דווקא אפריקה? אספני בולים נחלקים בגדול לשני סוגים - בולאות קלאסית, כלומר - לפי מדינות, ובולאות נושאית - לפי נושא. נמרוד למשל אוסף בולי ברזים, וירון בולי דגלים. אז מה מעניין אותך דווקא באפריקה? והאם אפריקה כוללת את כל המדינות, למשל מצרים?

תמיר1991

New member
אריק!

"כילדים הרי אספנו כל מה שנראה כמו בול" - נפגעתי!
ושכחת משהו - אספני תולדות הדואר, שתופסים נתח די נכבד מאספני הבולים. תמיר.

למה נפגעת?

לא חשבתי בכלל עליך, אלא עלי. וגם אתה, אם תרשה לי, תחשוב בעוד כמה שנים שחלק ממה שאספת היה מיותר. אני מבטיח לך. ואתה צודק בעניין אספני תולדות הדואר, שכחתי אותם לגמרי. אני לא חושב שהם תופסים נתח נכבד - בסך הכל אין הרבה כאלו, אבל הם בהחלט חשובים. זה תחום האיסוף הקשה ביותר, ומצריך מחקר מאוד רציני.

תמיר1991

New member
לא נפגעתי באמת...

בגלל זה הוספתי ליד צלמית שמחה
בכל אופן, אני חושב בהחלט שכשאגדל אשאיר רק את אוספי ישראל וחלל. אבל תמיד טוב לצבור ניסיון, לא? האוספים הנוספים שלי עוזרים לי להתנסות! ותולדות הדואר זה באמת רציני וקשה... למעשה, האוספים המסורתיים והנושאיים מעניינים בהרבה את האספן הממוצע. מצד שני - אוספי תולדות הדואר גם הכי יקרים כספית. תמיר.

תמיר1991

New member
Hello Mrs Mill!!!

שמי תמיר, ואני אספן בולי ישראל וחלל, וגם ג'רזי, גארנסי וקנדה, בן 13 וחצי מת"א. אם יש לך משהו מעניין בנושאים הללו (למעט ישראל, כי עם כל הצניעות, יש רק בודדים בפורום הזה שיכולים לעזור לי - ויש פה הרבה אספנים עם חומר מעולה!), אנא סרקי כאן וכתבי לי. בולים מאפריקה יש לי בשפע. שנה טובה
תמיר.

הו, אפריקה

תמיר - אני אחפש בולי חלל וישראל ואשלח לך תמונות. אבא של נעם - אני יותר לכיוון ה"קלאסיות" כנראה, תמיד סידרתי את הבולים לפי ארצות. אני מוצאת את הבולים מאפריקה יותר מעניינים בגלל ההיסטוריה המשתנה של המדינות (כמו קונגו הדמוקרטית, לדוגמא, שהייתה פעם זאיר. מאוד הופתעתי לגלות שבולי זאיר שלי כבר שייכים לשם מדינה שונה). החלטתי להתמקד באזור שאני מתעניינת בהיסטוריה ובתרבות שלו. מצרים היא מדינה יותר "קבועה" ומזרח תיכונית ככה שהיא מעניינת אותי פחות. תודה לכל מי שענה על התשובה הלבבית, אגב :)

תמיר1991

New member
כבר כתבתי,

חבל על הזמן שלך לחפש ישראל, אבל לגבי חלל - אני מקווה שתמצאי! ולגבי אפריקה, באמת יש לכל המדינות האפריקאיות היסטוריה נהדרת! ומצרים לא פחות טובה! בהרבה מאוד מקרים ההיסטוריה שלהם קשורה לשלנו, ולכן זה מרתק! תמיר.

powo

New member
הי לכולם השם שלי איימי

ולאבא שלי קוראים אברהם או אבא.ואני התחלתי לאסוף בולים. או חיות או פרחים ואני ביחד עם אמא שלי. וילד אחד שקוראים לו תמיר אמר שהוא ישלח לי בולים.תודה תמיר.פחות או יותר התרגום של בתי. ובכן תמיר קיבלת תפקיד חונך ומאמץ אספנית מתחילה שנה טובה לכולם

שלום איימי!

שכחת לספר לנו שלאמא שלך קוראים לו (או אמא), ושמרשים לך להשאר ערה עד מאוחר בלילה ביום שישי. אם את זוכרת, בפעם האחרונה שנפגשנו הלכנו יחד עם אבא שלך לחפש מאובנים, ואת נפלת וקיבלת מכה בברך, אבל לא בכית. ומצאנו המון מאובנים ביחד. אני אמצא מחר בולים עם פרחים וחיות, ואשלח אליך. מאוד נחמד שהתחלת לאסוף בולים! בהצלחה. (ואני לא אגלה איך אני יודע שאבא כתב את ההודעה שלך...) להתראות! אריק.

תמונות

פעם ראשונה שלי שאני שולחת תמונה של משהו בפורום, אני מקווה שזה יעבוד... זוהי מעטפה ועליה גליון מתערוכת הבולים הראשונה והיחידה שבה הייתי אי פעם - ישראפיל 85!

אופס, אלה לא בולים, סתם פתקיות.

שימי לב: נתקלת פעם במדינות האלו באטלס? לא? בגלל שאין כאלו! יש מאמר על העניין הזה, באוסף המאמרים של הפורום. קראי ותחכימי.

?

http://www.sas.upenn.edu/African_Studies/Country_Specific/Eq_Guinea.html אף פעם לא הייתי שם, אבל זה נראה לי מקום חביב.

תמיר1991

New member
בהחלט קיימת מדינה בשם גינאה

המשוונית, אבל הבולים שלה לא משמשים למשלוח דואר ומודפסים אך ורק בשביל מכירה לאספנים תמימים. אני בספק אם היא מופיעה בקטלוגים. תמיר.

למעלה