החלטתי שבא לי

nir w

New member
החלטתי שבא לי

לנסוע סוף סוף לאנשהו. אני בן 25. ולא החלטתי על יעד. אולי דרום אמריקה או מזרח. יכולים להגיד לי מה יותר זול ובטוח? פשוט אני לא אוהב סכנות.. ומעדיף מקום שיהיה סימפטי. גם אם זה מקום ספציפי במזרח או דרו"א אני יודע שזה לא פשוט לענות אבל תנסו.. או תפנו אותי להסברים בטח טחנו פה את זה אז תפנו אותי..תודה רבה

jeshu

New member
באמת כדאי להריץ חיפוש לפי הנושא "דרום אמריקה או המזרח". בכל מקרה במזרח לטעמי בהחלט מרגישים בטוח.גם כשהסתובבתי בלילה בעיר בהודו,תאילנד או ויטנאם לא הרגשתי בסכנה. תספר לנו כאן מה השאיפות שלך לטיול או מה אתה רוצה לעשות ואוהב לעשות והעזרה תהיה ממוקדת יותר. בנוסף אני ממליץ לך לנסות להניח את החששות בצד גם אם הם קיימים.מי שהחליט לראות מקום מסויים גם יתמודד עם הקשיים (שלרב מתגלים כלא כל כך נוראיים) שקיימים שם. בנוסף,תטייל קצת קודם בישראל ותראה איך זה בשבילך.קח את זה בקלות.

sitvaniyot

New member
טיילתי בשניהם ולטעמי....

דרום אמריקה לוקחת בגדול. שמחת חיים, אוכל טוב, נופים מדהימים. נהינתי מכל רגע. המזרח המון סבל אנושי, ארצות שיצאו לא מזמן או עדיין נמצאות בשלטון דיקטטורי, מלחמות קשות וכל אחד (חוץ מבתיאילנד) נושא צלקות. עוני שאין לתאר. האוכל זה אורז בכל צורה אפשרית. יש נופים, אבל לא ממש מדהימים כמו בדרום אמריקה. אם בכ"ז תבחר במזרח, אז המלצתי סע לוויטנאם. שם נשמר אורח החיים המסורתי, ומה שיראו לך בתיאילנד כאטרקציה לתיירים, בוויטנאם תראה על אמת!

nir w

New member
שלום סיתווניות

ותודה רבה על התשובה. זה שיכנע אותי לרצות לנסוע לדרום אמריקה. האם זה לא מסוכן? ואיפה הכי פחות מסוכן?

Yo-man

New member
לא שאני בא להתווכח, אבל יש לי דעה

לפני 4 שנים חזרתי מ-6 חודשים בדרום אמריקה, טיול תרמילאים עם אישתי (אנחנו בני 33). אחרי הצבא הייתי במזרח (הודו, נפאל ותאילנד), ואחרי התואר, 5 שנים מאוחר יותר, בטיול נוסף למזרח של 9 חודשים, שכלל גם את אוסטרליה וניו-זילנד. (עד כאן קורות החיים שלי והתוקף / אי תוקף לדברי) בפירוש אהבתי יותר את המזרח, ואני אפרט: אוכל הרבה יותר טוב ומגוון בכל מדינה ממדינות המזרח, לעומת מונוטניות קולינרית בדרום אמריקה (עוף, תירס, אורז ותפוחי אדמה). כל מחוז בתאילנד מחזיק יותר תבלינים מכל דרום אמריקה ביחד. הבטיחות במזרח גבוהה יותר. אין הרבה מקרי שוד אלימים. יש כייסים וייתכן שיססמו אותך בשביל הארנק שלך (כייסו אותי בהודו והפסדתי 20 ש"ח ותעודת זהות). אבל רצח, מכות ופציעות הן נחלתה של דרום אמריקה. (אותנו שדדו פעם אחת בפרו - 700$, מצלמה משוכללת ועוד, וגנבו מאיתנו 800$ בסוכנות להשכרת רכב בצ'ילה). מזג האויר במזרח תואם יותר את האופי הישראלי, או לפחות את שלי. אני מוכן לקבל גשם בכל יום בו הטמפרטורות הן מעל 30 מעלות. בדרום אמריקה, במדינות האנדיות (פרו, בוליביה ואקוודור) קר כי נמצאים בסביבות ההרים רוב הזמן, וצ'ילה וארגנטינה יותר מושכות בדרום - איפה שקר גם בשיא הקיץ שלהם (ינואר) נסיעות יותר נוחות במזרח. יש מערכת רכבות נוחה ברוב המדינות והמרחקים מתקבלים על הדעת לרוב. איפה שאין רכבות (תאילנד) יש מערכת אוטובוסים טובה ויעילה. בדרום אמריקה לרוב זה אוטובוסים, בצ'ילה וארגנטינה יותר נוח וזול לשכור רכב (תארי לך), והנסיעות בפרו, בוליביה ואקוודור יכולות להיות מזעזעות, על כבישי עפר מלאי בורות. עלות הטיסות והמחייה גם היא יותר זולה במזרח. נופים יותר אקזוטיים וייחודיים במזרח, למרות שכמעט הכל אפשר למצוא גם בדרום אמריקה, רק צריך לחפש הרבה יותר טוב. היסטוריה ותרבות חיה וקיימת במזרח. מקדשים בני מאות שנים, מבנים בני 1000 שנה ויותר, הכל עומד במקומו ואין צורך לחפור או ללכת 4 ימים ברגל כדי לראות מה שרוצים. בדרום אמריקה מדובר בתרבות שנחרבה וכעת מנסים לחפור אותה החוצה לטובת התיירות (טוב, גם קצת לטובת שמירת המסורת). אבל האינקה, המאיה והאצטקים לא חיים שם יותר. הם היסטוריה, בעוד שהבודהיזם, ההינדואיזם, טאואיזם וכל שאר הדתות פעילות וקיימות במזרח ההרים בדרום אמריקה מאוד יפים, אבל אין תחרות להימלאיה. אם לא מגיעים לנפאל או לצפון הודו - דרום אמריקה לוקחת את ההובלה. אבל בגלל שהשאלה פתוחה אני לוקח את ההימלאיה מול האנדים, ונשאר על גג העולם. מסקנה (שלי לפחות) - סעי למזרח הרחוק. שמחתי לעזור

jeshu

New member
../images/Emo12.gif כשאני טיילתי היו יופי של רכבות בתאילנד.

Yo-man

New member
נכון, אבל ככל שאני יודע

האוטובוסים וטיסות זולות יותר מקובלים ונוחים. בניגוד להודו וויאטנם, למשל.

SPnage

New member
לא נכון

הרכבות אכן יותר יקרות מאוטובוסים, אבל גם הרבה יותר נוחות (יש מיטה ולא כיסא). וזה עדיין יוצא הרבה יותר זול מטיסה. פחות מקובל? נכון, כי בתאילנד כולם הולכים עם העדר, ואם האוטובוס עולה 200 באהט פחות כולם קופצים על ה"מציאה"...

Yo-man

New member
אולי לא - אבל לא צריך להיות כל כך

החלטי. טיסה כיום מבנגקוק לצ'אנג מאי או לפוקט עולה כ-35$. רכבת עדין זולה יותר ? אם אתה נוסע לקנצ'נאבורי, אני מסכים שרכבת היא הפתרון בשבילך, אבל כל זה ויכוח שולי לנושא עליו דובר. ההתיחסות שלך היא להערה שהופיעה בסוגריים בנושא נוחות התנועה בדרום אמריקה מול אסיה. אני חושב שבסופו של דבר אתה רק מחזק את הטענה שלי שיש באסיה מערכת רכבות יעילה יותר. אפשר לסגור את הנושא ?

jeshu

New member
ביחס לאוטובוסים רכבות זולות או לפחות יעילות יותר למרחקים ארוכים.למרחקים קמרים אוטובוס או אמצעי אחר עם 4 גלגלים יהיה יעיל וזול יותר לרב. בדרום אמריקה אין רכבות כמעט בניגוד למזרח כך שאין מה להשוות בכלל.... ועוד עניין - הטיסה - מי שטס פשוט מפסיד לפעמים את כל מה שעל האדמה...

SPnage

New member
תלוי בשיקולים שלך

מבחינת מחיר, המזרח הרבה יותר זול. גם המחיה זולה יותר וגם הטיסה תעלה כמעט חצי מחיר מטיסה לדרום אמריקה. לגבי ביטחון אין שום בעיה במזרח (חוץ אולי מנפאל אבל גם זה לא באמת בעייתי). תמיד צריך להזהר, בעיקר מגניבות וכ' ואבל ממש אלימות נדיר מאוד שקורה. לעומת זאת בדרום אמריקה המצב שונה, יש לא מעט מקרי חטיפה ואלימות. לא שזה אומר שאי אפשר לטייל, פשוט יש לקחת זאת בחשבון. במזרח פגשתי לא מעט בחורות שטיילו לבד, אני בספק שתפגוש כאלה בדרום אמריקה. מה שווה? אותי קשה לשכנע אחרת, המזרח כמובן. אבל איך הולך המשפט הנדוש, על טעם וריח...

natyh

New member
תישאר תישאר תישאר

זוכר את השיר ששרו לפיני גרשון ... מאמן מכבי כדורסל ? אז הוא לא נשאר אבל חזר ובגדול . אז מה נגיד לך ? מהניסיון שלי תישאר תישאר תישאר ותקרא . ברגע שתרגיש שאתה מוכן זה יבוא . והאמת הכי מסוכן זה כאן . אז מה שתבחר , אבל תצטרך להיות מוכן לזה , מנטלית כי טיול באוכלוסיה שונה זו לא תוכנית כבקשתך . אתה תצטרך להתרגל אליהם לא להיפך . אז תתכונן לזה . ובכל זאת מקום סימפטי ידידותי מעולה להתחיל בו טיול : צילה : שוויץ של דרום אמריקה . שיהיה בהצלחה . נתי

kogawa

New member
טיילתי הרבה במזרח והרבה בדרום אמריק

ובחירתי דווקא באפריקה, אבל מה זה חשוב מה מטיילים ותיקים כמו סיתונית או נתי או אנוכי נגיד? לכל אחד יש תחומי עניין שונים, וסיבות שונות לטיול, ולגלות לך משהו? טיול ממש, אבל ממש לא מתאים לרוב האנשים, ובטח במקומות ללא נוחיות כמו העולם השלישי. כן, לי זה מתאים, וכן גם לאנשים שבאופן טבעי משתתפים תדיר בפורומים מאין זה, אבל ענה בכנות על השאלות הבאות ותמצא את התשובה: מה הסיבה האמיתית לרצון לצאת? האם החברה והסיפורים של אחרים מכריחים אותך להיות חלק מהטרנד הזה של "טיול"? מה ממש מעניין אותך? תרבויות? נופים? אנשים? טבע? חיות? הרפתקאות? נוחות? מוזאונים? אוכל?, חברה ומסיבות? סמים? חופשה וחופים? כל הדברים האלו ישנם באסיה ובד"אמ, וגם באפריקה, אוקיניה, ארופה וצפון אמריקה, ולגלות לך סוד? גם בארץ, ובכל מקום במינון שונה ובדגש אחר. סע ותהנה ללא כל חשיבות ליעד, זוהי ההתלבטות החשובה פחות מהכל, רק סע לאחר שבדקת את הסיבה לנסיעה ומצאת שאתה נוסע מהסיבות הנכונות ולא בשל לחץ חברתי זה או אחר. מקריאה ונסיון לנתח את שלושת משפטך הייתי ממליץ בחום טיול דוקא בארופה, ודע שזהו אזור מרתק עם כל האטרקציות האפשריות, וכשאני עורך כרגע סרט על רומניה, אני יכול להבטיח לך ארץ זולה ועולם שלישיתית יותר מארגנטינה או ברזיל, ויש בה הרים, נופים, דובים, אזורי כפרים מדהימים ביופים, אוכל כמו שיש רק ברומניה, אנשים כפריים פשוטים וטובים עם תלבושות ומנהגים מרתקים, ונוחות למי שמחפש אותה, וגם מחיר הגעה זול ביותר.

kogawa

New member
טילתי המון במזרח ובד"אמ

ובחירתי דווקא באפריקה, אבל מה זה חשוב מה מטילים ותיקים כמו סיתונית או נתי או יורם או אנוכי נגיד? לכל אחד יש תחומי עניין שונים, וסיבות שונות לטיול, ולגלות לך משהו? טיול ממש, אבל ממש לא מתאים לרוב האנשים, ובטח במקומות ללא נוחיות כמו העולם השלישי. נדידה לא נוחה וקשיים בדברים רבים, ומרחק מהביית. כן, לי זה מתאים, וכן גם לאנשים שבאופן טבעי משתתפים תדיר בפורומים מאין זה, אבל ענה בכנות על השאלות הבאות ותמצא את התשובה: מה הסיבה האמיתית לרצון לצאת? האם החברה והסיפורים של אחרים מכריחים אותך להיות חלק מהטרנד הזה של "טיול"? מה ממש מאניין אותך? תרבויות? נופים? אנשים? טבע? חיות? הרפתקאות? נוחות? מוזאונים? אוכל?, חברה ומסיבות? סמים? חופשה וחופים? כל הדברים האלו ישנם באסיה ובד"אמ, וגם באפריקה, אוקיניה, ארופה וצפון אמריקה, ולגלות לך סוד? גם בארץ, ובכל מקום במינון שונה ובדגש אחר. סע ותהנה ללא כל חשיבות ליעד, זוהי ההתלבטות החשובה פחות מהכל, רק סע לאחר שבדקת את הסיבה לנסיעה ומצאת שאתה נוסע מהסיבות הנכונות ולא בשל לחץ חברתי זה או אחר. מקריאה ונסיון לנתח את שלושת משפטך הייתי ממליץ בחום טיול דוקא בארופה, ודע שזהו אזור מרתק עם כל האטרקציות האפשריות, וכשאני עורך כרגע סרט על רומניה, אני יכול להבטיח לך ארץ זולה ועולם שלישיתית יותר מארגנטינה או ברזיל, ויש בה הרים, נופים, דובים, אזורי כפרים מדהימים ביופים, אוכל כמו שיש רק ברומניה, אנשים כפריים פשוטים וטובים עם תלבושות ומנהגים מרתקים, ונוחות למי שמחפש אותה, וגם מחיר הגעה זול ביותר.

sitvaniyot

New member
טוב לשמוע דעות שונות ובכל זאת..

Yo man שכח את הסטייקים והצ'יריטוס של ארגנטינה. ולאחרים, גם בדרום אמריקה בחורות מטיילות לבד, ובכיף. האמינולי לא הייתי היחידה. בקשר לבטיחות אישית - גם בארץ מסוכן וגם בניו יורק היה פעם מסוכן ואפילו מאד. החושים צריכים להיות במקום בכל ארץ ובמיוחד כשאנחנו זרים ולא דוברי שפת המקום. והכי חשוב לא לעשות שטויות. באף אחד מטיולי, לא נשדדתי ולא נאנסתי וגם לא קבלתי מכות. דווקא פגשתי אנשים שכן הסתבכו והאמינו לי לפעמים אני לא מבינה איך. וגם במזרח נתקלתי במחירים לתיירים. ולמי שלא ראה שבטים בדרום אמריקה אז מצורפת תמונה.

Blueyes2

New member
הייתי בדרום אמריקה..

ובעוד חצי שנה בשאיפה למזרח ולכן אני לא יודעת איך רמת האלימות שם אבל בד"א אני יכולה להגיד שהיא די גבוהה.. בתור מי שטיילה עם חבר שלה ובחבורות שבד"כ כללו בנים הרגשתי בטוחה ועדיין התייחסו אלי כתיירת משמע - אישה מודרנית שאפשר לעשות לה כל מיני דברים כמו לנסות לנשק אותה ברחוב ודברים דומים לאלו. הבעיה היא המנטליות שלהם ( הכוונה לפרו ) כאשר הם רואים סרטים על הנשים המערביות השונות מהנשים המסורתיות ששם ולכן מרשים לעצמם.. בתור אישה לא הייתי מסתובבת שם לבד - מאד מסוכן בייחוד באנדיות ובברזיל מנסיון.. ובייחוד לא בלילה גם במקומות מוארים.. חוץ מזה שמעתי סיפורים מחברים לטיול על מקרים מזעזעים של נסיונות שוד כשהפרואנים מנסים בכל מני דרכים להסב את תשומת ליבך . הייתי עדה לחברה שזרקו עליה מרק בשוק ואח"כ חסמו אותנו והקיפו אותנו כך שלא נוכל לזוז ובינתיים ילדה קטנה פשפשה לה בכיס ולקחה את הארנק.. בקיצור, אני לא אומרת לא לנסוע - להפך זאת יבשת מדהימה אבל יש צורך לנקוט בכל אמצעי זהירות כמו - לא להשאיר אף פעם את התיק לבד ברחוב ( ביציאה ממונית למשל ), להחביא את הארנק בתא פנימי , לשים מצלמה בתיק חבויה וממש לא ללכת לבד.. אני מאד יכולה להבין איך אנשים מסתבכים והאמת -נראה לי שהיה לך מזל ..

nir w

New member
עוד לא החלטתי

יש כל כך הרבה ארצות בעולם.. ממש כאב ראש להחליט.. בהודו נראה לי האוכל יהרוג אותי (רגישות) בדרום אמריקה הבטיחות (מתאים שישדדו אותי..), אולי באמת לרומניה ועוד ארצות כמו יוון אך לא מצאתי על זה די מידע מה בדיוק קורה שם

למעלה