לא שאני בא להתווכח, אבל יש לי דעה
לפני 4 שנים חזרתי מ-6 חודשים בדרום אמריקה, טיול תרמילאים עם אישתי (אנחנו בני 33). אחרי הצבא הייתי במזרח (הודו, נפאל ותאילנד), ואחרי התואר, 5 שנים מאוחר יותר, בטיול נוסף למזרח של 9 חודשים, שכלל גם את אוסטרליה וניו-זילנד. (עד כאן קורות החיים שלי והתוקף / אי תוקף לדברי) בפירוש אהבתי יותר את המזרח, ואני אפרט: אוכל הרבה יותר טוב ומגוון בכל מדינה ממדינות המזרח, לעומת מונוטניות קולינרית בדרום אמריקה (עוף, תירס, אורז ותפוחי אדמה). כל מחוז בתאילנד מחזיק יותר תבלינים מכל דרום אמריקה ביחד. הבטיחות במזרח גבוהה יותר. אין הרבה מקרי שוד אלימים. יש כייסים וייתכן שיססמו אותך בשביל הארנק שלך (כייסו אותי בהודו והפסדתי 20 ש"ח ותעודת זהות). אבל רצח, מכות ופציעות הן נחלתה של דרום אמריקה. (אותנו שדדו פעם אחת בפרו - 700$, מצלמה משוכללת ועוד, וגנבו מאיתנו 800$ בסוכנות להשכרת רכב בצ'ילה). מזג האויר במזרח תואם יותר את האופי הישראלי, או לפחות את שלי. אני מוכן לקבל גשם בכל יום בו הטמפרטורות הן מעל 30 מעלות. בדרום אמריקה, במדינות האנדיות (פרו, בוליביה ואקוודור) קר כי נמצאים בסביבות ההרים רוב הזמן, וצ'ילה וארגנטינה יותר מושכות בדרום - איפה שקר גם בשיא הקיץ שלהם (ינואר) נסיעות יותר נוחות במזרח. יש מערכת רכבות נוחה ברוב המדינות והמרחקים מתקבלים על הדעת לרוב. איפה שאין רכבות (תאילנד) יש מערכת אוטובוסים טובה ויעילה. בדרום אמריקה לרוב זה אוטובוסים, בצ'ילה וארגנטינה יותר נוח וזול לשכור רכב (תארי לך), והנסיעות בפרו, בוליביה ואקוודור יכולות להיות מזעזעות, על כבישי עפר מלאי בורות. עלות הטיסות והמחייה גם היא יותר זולה במזרח. נופים יותר אקזוטיים וייחודיים במזרח, למרות שכמעט הכל אפשר למצוא גם בדרום אמריקה, רק צריך לחפש הרבה יותר טוב. היסטוריה ותרבות חיה וקיימת במזרח. מקדשים בני מאות שנים, מבנים בני 1000 שנה ויותר, הכל עומד במקומו ואין צורך לחפור או ללכת 4 ימים ברגל כדי לראות מה שרוצים. בדרום אמריקה מדובר בתרבות שנחרבה וכעת מנסים לחפור אותה החוצה לטובת התיירות (טוב, גם קצת לטובת שמירת המסורת). אבל האינקה, המאיה והאצטקים לא חיים שם יותר. הם היסטוריה, בעוד שהבודהיזם, ההינדואיזם, טאואיזם וכל שאר הדתות פעילות וקיימות במזרח ההרים בדרום אמריקה מאוד יפים, אבל אין תחרות להימלאיה. אם לא מגיעים לנפאל או לצפון הודו - דרום אמריקה לוקחת את ההובלה. אבל בגלל שהשאלה פתוחה אני לוקח את ההימלאיה מול האנדים, ונשאר על גג העולם. מסקנה (שלי לפחות) - סעי למזרח הרחוק. שמחתי לעזור