החלטתי לשתף

תמר154

New member
היי...

היי
קראתי את מה שכתבת בפורום וגמרתי בליבי אומר שחובתי להגיב על מה שכתבת. אני בחורה בת 18 ולפני כשנתיים הייתי בדיוק במצב שלך. התחבטתי עם עצמי 'האם באמת יש אלוקים שמנהל את העולם והכל בשליטתו ??'. המציאות האלוקית היא כה נשגבה וקשה לתפיסה בשכל האנושי ,ולא פעם רציתי לשנות את דרך חיי. נולדתי למשפחה חרדית אבל מודרנית מאוד וחייתי תקופה רבה בתיסכולים ובהתלבטויות רבות לגבי המשך הכיוון שלי בחיים. עד אז הכל נעשה אצלי כמו שאומרים"כמצוות אנשים מלומדה"-מתוך הרגל ולא מתוך האמת וההבנה של עצמי, אך משבגרתי ועברתי דברים בחיי ,ושמעתי שיעורים ביהדות הבנתי את טעותי המרה. הבנתי את העובדה הבאה:'ברור שיש מי שברא את העולם ומנהל אותו יום יום בהשגחה פרטית ובנ"א צריכים להיות אחראים על מעשיהם ויקבלו גמול(שכר או עונש) על כך!'. אתה בטח מסכים איתי שבוודאי יש כוח עליון שברא את העולם, כי זה מגוחך ולא עולה על ההגיון ועל הדעת לחשוב שהעולם נוצר מעצמו, שהרי תראה את היופי שבטבע,את החוכמה האדירה הנראית בגוף האדם,ובוודאי שלא יתכן לומר שבנ"א נוצר מהקוף כי אז נשאלת השאלה'מי ברא את הקוף?'. אם אתה מגיע למסקנה שיש בורא ליקום הזה אז בוודאי שלא ברא יקום כה גדול ומורכב בשביל כלום, אלא רצונו שבנ"א ישמעו לציוויו. פעם קינאתי בדרך חייהם של החילונים הלכאורה 'חופשית ולא מוגבלת' אבל כעת אני מבינה עד כמה הם ריקניים וחסרי תכלית. חייהם מעוותים ואינם שונים בהרבה מבע"ח:אוכל,משפחה,שתיה,שינה,קיום יחסים וכו'. ללא תכלית. איך בנ"א מסוגלים לחיות בלי אמונה???? אם קורה להם דבר רע ח"ו אין להם במי להישען או להבין שהכל לטובה. העולם הזה הוא זמני ובנ"א לא חיים לנצח ויהיו מוכרחים לתת דין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה,"עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשייך בספר נכתבים". לגבי שאלתך ששאלת כיצד יתכן שאתה חוטא למרות ידיעתך על שכר ועונש, התשובה לכך היא מפני שאנו בנ"א. ודרכם של אנשים לחטוא כי אין אנו מלאכים. לכן זה דבר שקורה לנו אך לא נותן לנו לגיטימציה לחטוא עוד ולפרוק לגמרי מעלינו עול מצוות. אני בחורה חרדית בכיתה י"ב ועומדת בעזרת השם בשנה הבאה להתחיל בלימודים אקדמאיים במכללה כלשהי.האמן לי שאין טעם בחיים החילוניים ואפשר טוב מאוד להנות בחיים הדתיים! אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך. להת' תמר.

עץ שתול

New member
אהלן תמר

קראתי את התגובה שלך, ובלי להעליב, כל התוכן עלוב ומדולדל, שיא השיטחיות, דיקלומים תואמים להפליא את כל המחבתים למיניהם (ואני מאוד מקוה שאת לא מתיימרת להיות אחת מהם). קודם כל את טועה בזה שאת מחברת בין קיומו של האל לבין הדת (ואני מציע לך לעיין בשירשורים קודמים שדנו בנושא). שנית, למה את מאמצת דוקא את היהדות כתורה מסיני מפי האל ולא את האיסלם או הנצרות או שאר אלפי הדתות שאפילו קדמו ליהדות? למה את חושבת שלחיים צריך להיות משמעות רוחנית, האם לגמל או לחילזון יש משמעות רוחנית? ומדוע דוקא לבני האדם שהם מזרע ישראל את רואה צורך לתת לחייהם משמעות, בעוד שלשאר מליארדי האנשים בעולם חייהם חיים בלי כל משמעות רוחנית, או לפחות יעוד רוחני הרבה יותר פחות ממה שאת מייעדת לך? כל זה רק התיפתח, אני יכול להציג לפניך עוד מאות שאלות, השאלה היא מה את מחפשת, את האמת? את הרציונל שעומד מאחורי כל תשובה? או אולי המטרה שלך הוא בכלל הדחקה בשביל להשתיק את המצפון והשכל, כך שכל שיעול וכיחכוך מתנשא בגרון של איזה רב יספק אותך?

למעלה