החלטתי לשתף

החלטתי לשתף

בחיים לא פטפטתי סתם בשביל לשפוךאת הלב (מלבד לאשתי ועוד כמה יחידי סגולה) אבל גם ככה יש לי יום מוזר היום, אז לא נורא. מצד אחד אני מאמין באלוהים בדת היהודית ושכר ועונש לאחר מיתה, ומצד שני אני חוטא במזיד לא פעם. אמנם לא חילול שבת אבל עבירות אחרות (לא בטוח פחות חמורות). אשקר לעצמי אם אומר שאני מתפלל 3 תפילות ביום, כי לאחרונה זה בקושי קורה לי. ולא כי אני שוכח, אלא כי פעמים שאין לי כוח ופעמים שאני בעבודה ולא בא לי לעצור את זה בשביל להתפלל, ופעמים שאני סתם בבאסה כמו היום ולא בא לי להתפלל.(בחיים שלי לא התחברתי לתפילות). גם כשהייתי אדוק יותר, אף פעם לא היה לי "אידישקייט" בתוכי. אני אומר שוב, אני מאמין בשכר ועונש. אז איך אני חוטא במזיד? ולאחרונה גם נקיפות מצפון אין לי. בקיצור, אני את עצמי לא מבין. יש מישהו שכן מבין אותי? (לא באמת חייבים לענות אני סתם מפטפט עם עצמי דרך הפורום)

מתבי6

New member
אני מאוד מזדהה עם חלק ממה שכתבת

אני לא יודע אם אני מאמין חזק בשכר ועונש אבל מאוד מחפף. לא אומר שאף פעם לא התחברתי לתפילות אבל אני מתפלל בקושי שחרית (האמת שבא לי להתפלל אם לא יהיה באמת, אולי אני ינסה) אבל אני שואל את עצמי האם כל זה חסר לי כי זה האמת או ההרגל? זה תסכול שילווה אותי כנראה תמיד

מה לא ברור?

אתה אכן מאמין בדבר הזה שיש אלוהים גדול בשמים ושהוא כ``כ שחור ומאיים שמי שלא שומע בקולו הוא נותן לו עונשים מה זה חמורים וכואבים גיהנום קוראים לזה בעולם...רק שיש עוד הרבה זמן עד שזה יגיע משהו כמו עוד שמונים שנה אז אתה לא רואה את זה כאיום קרוב עליך וממילא זה לא משפיע עליך.ואל תתרגז עליי או שבעצם תתרגז לאכפת לי,אתה יכול להמשיך לעשות מה בא לך...אל תדאג גם עוד שמונים שנה לא יקרה לך כלום, מקסימום כמה תולעים יאכלו אותך בקבר כמו את כל האנשים...האלוהים השחור הזה מת כבר.

עכשיו הרגזת אותי

סתם. עדיין לא הצלחת. אל דאגה זה לא באשמתך, זה אני היום שלא בסדר. מחר כבר תצליח להרגיז אותי.

זה לא יכול להימשך ככה

אני קורא לסוגי לעשות כאן סדר מיד!לא יתכן שכבר עוד מעט שוקעת השמש ועוד לא הצלחתי להרגיז אותך היום או אתה אותי!!!

pokeret

New member
../images/Emo24.gif

זה מאד הגיוני מה שעובר עליך, אתה כבר מזמן כתבת (אם אני לא טועה) שהאמונה שלך היא רגשית יותר משכלית, הרגשות שלך משתנים עם החשיפה הצמודה שיש לך.

את לא טועה

ויפה שאת עוקבת

moshe010

New member
איך זה שאתה מאמין בשכר ועונש

ואין לך נקופות מצפון האם אתה חושב שהקב"ה יוותר לך ? הרי כתוב בגמ' כל האומר הקב"ה וותרן יותרו חייו האם אתה חושב שהגיהנום לא כ"כ נורא? הרי לפי הבעלי המוסר זה איום ונורא והרמב"ן אומר ששניה אחד בגיהנום יותר גרוע משבעים שנה יסורי איוב האם אתה חושב שאתה אנוס בידי היצר? הרי כתוב בגמ' שיוסף מחייב את הרשעים וכו' וכן כתוב ברמב"ם שכל אחד יכול להיות צדיק כמשה האם אתה חושב שתעשה תשובה בהמשך? הרי כתוב האומר אחטא ואשוב אין מספיקים בידו לעשות תשובה אז למה אתה שאנן ושליו וחסר נקיפות מצפון? אתמהה מאחל לך כל טוב

מה פיתאום,איזה שטויות!

וכי עשיית עבירות מראה על אי אמונה?מה פיתאום!כלל וכלל לא!אין קשר אחד לשני,אדם יכול להאמין בלב שלם ולהיכשל בעבירות, חבלת``י יקירי תתעודד, אתה מאמין,בטח מאמין, אל תאמין לכל אלה שמנסים לומר לך כאן שאתה לא מאמין!

אני מאמין לך

אני מאמין לך שאתה לא מאמין לאלה שאומרים לך שאתה לא מאמין כי אתה כן מאמין...זה בסדר, תירגע,המשבר יעבור, מקסימום יום כיפור תוסיף עוד כמה דפיקות על הבטן ואז בטח אלוהים כבר יהיה מטורף עליך

moshe010

New member
נבדרך כלל אין קשר כי

האדם מורה לעצמו היתר או שהוא מתעלם ממעשיו ומטייח ולא חושב אבל- אדם שמעלה את ספקיתיו ושואל "איך יתכן שאני עובר עבירות למרות שאני מאמין" ולא מצליח למצוא לעצמו איזשהו תירוץ קש הרי זה בחזקת אינו מאמין בלב שלם עד שיצהיר אחרת

למעלה