החלטה לגבי גיוס

odedod

New member
לאיה

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה... אני מרגיש שגם לאחר ביצוע הצעתך ההחלטה לא תהיה קלה יותר... התפקידים המוצעים לי אינם ניתנים בכלל להשוואה בקרטריונים של פלוסים ומינוסים אלא כמו שאמרת בקרטריונים של תנאי שירות, התחייבות לצבא וכו'.אבל, הבעיה היא עמוקה יותר.והיא נעוצה בכך שמוצעים לי תפקידים רבים ושונים והגעתי למצב שאני לא יודע מה אני רוצה. אני מבולבל מרוב האפשרויות. אפילו להחלטה הבסיסית ביותר שקשורה לשרות בצבא והיא האם אני מעוניין בתפקיד קרבי או לא, עדיין לא הגעתי. אני יודע שאת או כל בנאדם אחר לא יכול להחליט במקומי וקבלת ההחלטה צריכה להעשות אך ורק על ידי.אך בכל זאת ההחלטה היא חשובה מאוד והתוצאות שלה הן ארוכות טווח ולכן אני נעזר באחרים. עוד פעם תודה מראש על כל תגובה שתתקבל -עודד המתלבט-

odedod

New member
החלטה לגבי גיוס

למשתתפי הפורום שלום שמי עודד ואני בן 18 כמעט ובסוף שנת הלימודים אני צריך כמו כל ילד בן 18 להתגייס לצבא. השאלה שלי היא בקשר להחלטה לגבי התפקיד של בצבא.אני מתלבט בין כמה תפקידים שאחד מהם הוא יחידה מובחרת ואחד אחר הוא עתודה בטכניון. הבעיה שלי היא שההבדל בתפקידים הוא גדול מאוד ואי אפשר לשים אותם אחד מול השני ולהגיע להחלטה שאני אהיה שלם איתה לגמרי. כל תהליך הבחירה צריך להעשות בפרק זמן קצר מאוד.

שריד

New member
השוואה בין חיל רגלים לעתודה

עודד תודה על תגובתך, כלי נוסף העוזר באירגון הוא ההשוואה. תנסה לעשות השוואה בין חייל בקרבי לעומת חייל בעתודה. כמובן על דף (או על המחשב) הקריטריונים להשוואה צריכים להיות הכי מגוונים שאפשר ואפילו כאילו הנחשבים חסרי חשיבות כמו למשל "נגישות לואפל בשקם" או "האם אני אתלכלך בתפקיד". העובדה שהתפקידים כל כך שונים לא צריכה להרתיע מלעשות השוואה. אני מצרף לך השוואה מצחיקה שעשו פעם (למרות שלא סידרו בטבלה)

שריד

New member
ועוד משהו ../images/Emo49.gif

דבר חשוב שכחתי להגיד שנראה שאתה בעל יכולות גבוהות והבחירה שלך היא בין מסלולים מובחרים. כך שלא יכולה להיות בחירה גרועה.

לעודד המתלבט

אני רוצה להצטרף לדבריו האחרונים של שריד ולברך אותך על כישוריך הרבים ועל כך שעליך לבחור בין כל כך הרבה אפשרויות....זו הרי רק ברכה ואני בטוחה שהסובבים אותך גאים בך על כך מאוד. להיות בגיל שמונה עשרה לפני צבא זה כלל לא פשוט. ובעצם אף אחד לא יכול ממש לעזור לך שהרי אלה החיים שלך ובסופו של דבר אתה זה שצריך להיות שלם עם החלטתך. אני חושבת שנתנו לך בתגובות מספר רעיונות שאולי נדמה לך שלא יעזרו לך אבל אני מאמינה שעצם ההתעסקות בנושא שוב ושוב ושוב מנקודות מבט שונות ובצורות שונות עשוי להבהיר לך את הבחירה.ופץאום יפול לך האסימון. אתה יודע כשקראתי פעם ראשונה את דבריך שאלתי את עצמי אם אתה מסוגל לעצום את עיניך ולדמיין את עצמך בעוד שנה....ואחר כך בעוד שלוש שנים ואחר כך בעוד חמש....ואיך היית רוצה להראות בכל שלב....והאם זה יכול מעט לעזור לך בהחלטה.... בהצלחה נעמי

החלטות לקראת גיוס

עודד, תהליך בחירה יכול להיות מייגע ואפילו מפחיד. אחת הדרכים שיכולות לעזור היא לערוך רשימה של יתרונות וחסרונות של כל בחירה עפ"י מדדים שאתה מכיר ואז לערוך השוואה בין שתי הרשימות. תהליך כזה גם מאפשר פריסה וארגון של המידע הנתון ובכך יאפשר לך לבדוק מה עוד אתה צריך לברר. דרך נוספת היא להשוות מראש עפ"י מדדים שאתה מחליט: תנאי שרות, מויבויות לצבא במידה ואתה עתודאי, מחוייבות לקבע ובאיזה תנאים, חוות דעת של חברים שהיו במסלול דומה וכד' ממש לעשות טבלה ולמלא את הפרטים בפנים. כך יש תמונה של כל המידע שאתה יודע וזה מאפשר ארגון לקראת בחירה. מקווה שזה עזר קמעה, ובהצלחה. איה

המשך תהליך בחירה

עודד, את רישום היתרונות והחסרונות יש לבצע הלכה למעשה בכתב ולא רק לחשוב על כך. אנחנו משתמשים הרבה מאוד בכתיבה בטיפול הקוג' דינמי ככלי בעל חשיבות רבה לארגון ועיבוד מידע. היה לי חשוב להבהיר זאת, תודה איה.

שריד

New member
איה ברכות על הצטרפותך ../images/Emo140.gif וגם

לעודד הסיבה שאנחנו משתמשים בכתיבה היא כפולה. כאשר אנחנו כותבים אנו מקפידים יותר על הניסוח ופעולה זו מחדדת את החשיבה. אומרים שתמונה אחת שווה יותר מאלף מילים והסיבה לכך שערוץ הראיה קולט יותר פרטים בזמן קצר מאשר הערוץ השמיעתי(בו נכנס גם הדיבור). כך "תמונת המצב" תהיה ברורה יותר. בברכה שריד

odedod

New member
../images/Emo50.gifלשריד

קודם כל אני חייב לציין לטובה את הפורום. נושא הפורום הוא מאוד חשוב אך אנשים רבים אינם מודעים לחשיבותו ולאספקטים הרבים שהוא כולל בתוכו(ואני אחד הם).אולי פירוט של הנושאים יעזור לפריחתו של הפורום. שנית אני מבין את יעילותה של הכתיבה אך הבעיה היא כמו שהגבתי לאיה(בהודעה חדשה בטעות) נעוצה עמוק יותר(ראה הודעה) תודה מראש -עודד המתלבט- בהצלחה בניהול הפורום !!!

odedod

New member
המשך נושא ההתלבטות לפני הגיוס

לפי עצתכם עשיתי טבלת השוואה בין שני הקורסים שהכי מעניינם אותי ועומדים בראש סדר העדיפויות שלי. תודה רבה לשריד מנהל הפורום שעזר לי אישית בכתיבת הטבלה ולנעמי הדס על העצות המועילות. והנה היא לפניכם

שריד

New member
../images/Emo127.gif נפלא עודד,

קודם כל היה מרתק לקרוא את ההשוואה. נהנתי מההומור הדק ומרמת הניסוח. יש משהו שלא ברור לי: האם בתוכנית ברקים בטוח שתהיה בבית כל יום ? וכמובן שאפשר להמשיך עם הטבלה: 1. להוסיף עוד קריטריונים. 1.לסדר את הקריטריונים לפי דרגת החשיבות שלהם עבורך. 3. לסמן ב + מסלול אחד שלו יתרון על השני. בברכה שריד

טבלה

שריד, אהבתי את הטבלה. זהו כלי עבודה שאני נעזרת בו כמעט בכל מפגש טיפולי,המסע המשותף שלך עם עודד מחזק אותי כמו גם התגובות של האנשים איתם אני עובדת בתיווך שזהו כלי חזק ושימושי. איה חסדאי

odedod

New member
שריד...

הכוונה לבית זה המקום בו אני אגור אם זה יהיה מעונות ואם זה תהיה דירה שכורה...

לפני גיוס

עודד, הטבלה מרתקת ולמדה אותי הרבה. חשוב לי לשאול איך אתה מרגיש לאחר כתיבת הטבלה? האם יש לך אישור ודאי שהתקבלת לשתי התוכניות? היכולת שלך להוסיף הומור לעובדות של הטבלה מלמדת אותי שיש לך יכולת להסתכל על מצב ממספר נקודות מבט- גמישות דבר שמאפשר לנו לצמוח בכל בחירה שאנחנו עושים. שוב בהצלחה, איה חסדאי

odedod

New member
איה...

בקשר לשאלתך, אני נמצא כרגע רק בשבלי המיון לשני המסלולים אבל יכול להיות שלא אתקבל לשניהם באותה מידה יכול להיות שכן אתקבל. אבל בכל אופן אלו שני המסלולים שנמצאים כרגע אצלי בעדיפות מספר 1, עדיין ביחד לצערי... , אבל הטבלה מאוד עזרה לי בכך שסידרתי לי על דף את כל מה שישב לי באנטרופיה במוח, בעצם עכשיו אני לא צריך לזכור את כל השיקולים כי הם כתובים לי על דף וזאתי הקלה גדולה... עוד פעם ואני בטוח שלא האחרונה תודה ! ------עודד המתלבט אך הפחות מבולבל :)-----------

מחונן שכמוך

לעודד האם אתה מסכים שאשתמש בטבלא שלך להדסגמא לסטודנטים שלי? נראה לי שגם בני שעומד להתגייס ביוני- יולי יכול להנות ממנה מה דעתך? אתה יודע מה הטבלה שלך מדגימה בעיני? שגם אנשים שאין להם בכלל בעיות בחשיבה יכולים להנות מהשיטה שלנו....הרי אתה נראה לי ממש מחונן הלא כן? בברכה ובהצלחה נעמי

odedod

New member
../images/Emo9.gifוואי אי זה מחמאות..

קודם כל אני לא מחונן. שנית כל את מוזמנת להשתמש בטבלה ואם הטבלה תעזור לאנשים אחרים בפתירת דילמות ובלבטים שלהם לא יהיה מאושר ממני. אשמח אם וכשתשתמשי בה לשמוע תגובות שקיבלת. תודה רבה וכל טוב !!!! -----עודד הלא מחונן !-----

השתמשתי בטבלה

לעודד בכינוס שהיה באוניברסיטת תל אביב על הגישה הקוגניטיבית דינאמי אומנםם השתמשתי בטבלא שלך, השתמשתי בה כדי להדגים שגם אנשים בריאים בהתלבטות בריאה במעברים בחיים יכולים להעזר במרכיבים בגישה שלנו....רבים עשו מין וואא כזה על הטבלה המפורטת ויכולת הביטוי שלך, רבים שאלו אומנם אם העיסוק בטבלה עזר לך בהחלטתך. אמרתי שגם אני התפעלתי מיכולות הביטוי שלך ושנדמה לי שעדיין לא החלטת אבל אולי אתה קצת פחות מבולבל ואפילו אם ישאלו אותך היום במה אתה מתלבט תדע יותר לומר. אתה יודע עודד אחד הדברים שמונעים מאתנו לבחור זה לא הבלבול בין הדברים אלא זה הצורך לוותר. כל בחירה יש בה ויתור, כשאני בוחר מסלולס אחד אני מוותר על אחרים שאני בעצם לא יודע בוודאות איך הייתי מרגיש בהם, כשאני יכול ללכת עם שלושה חברים שונים כשאני בוחר באחד מהם אני מוותר על השניים האחרים...וזה ויתור, כשמחליטים לגור במקום איקת ולא אחר מוותרים על הרבה מקומות אחרים בהם יכולנו לגור....כשאני בוחר בן זוג אחד אני מוותר בפוטניה על רבים אחרים וכו' וכו' וכו'.... אז אולי אפשר לרשום את הדברים שעליהם אני מוותר בבחירה שלי לעומת אלה שאני מרוויח... נעמי

למעלה