החלטה איפה ללמוד...! :)

natalysh

New member
../images/Emo26.gif

1. השנים הפרה קליניות נקראות פרה קליניות מהסיבה שלא לומדים בהן דברים קליניים כל כך, אלא מדעים בסיסיים, והחשיפה לבתי החולים היא בהתאם. כמו שליאור כתב, יש התנסויות שמטרתן ליצור בסטודנטים אמפתיה והומניות וכו' וכו', ובשנים ב' ו-ג' יש גם קצת ביקורים במעבדות. זה לא שונה כל כך מפקולטות אחרות. אין הרבה חשיפה לרפואה אמיתית עד שנה ד' באופן כללי. 2. לי יש רק דברים טובים להגיד על החבר'ה אצלנו. אני לא מוצאת אמת בסטיגמות, אין אצלנו תחרותיות באופן כללי ויש הרבה תמיכה עזרה, כיף ובילויים... ליאור כתב יותר טוב...

kontsy

New member
../images/Emo3.gif עזבי אותי ממעבדות...

כמה זמן תכלס רואים חולים בשנים האלה? שוב פעם, לא בקטע של רפואה אלה מה שdnme אמר...

natalysh

New member
ליאור עובר קורס שאני לא עברתי

הכניסו אותו החל מהשנה שלהם. רואים מספיק אנשים. אבל באמת, לא תמיד יש הרבה תועלת לחשיפה המוקדמת הזו שכל כך אוהבים לעשות ב"רוח באר שבע". לפעמים זה מיותר, שאת בשנה א' עומדת מול קשישא בן 90 שהגיע לחדר מיון ומנסה להפיק ממנו את המידע - האם הרופא שלו מספיק הומני. יש לי חברים בבאר שבע ויש הרבה ביקורות על האופן המאולץ בו מנסים לשלב סטודנטים שאין להם בכלל מושג ברפואה בביקורים במחלקות וכו'. מעניין זה כן, מטופש לפעמים גם כן.

kontsy

New member
../images/Emo4.gif

אבל לי זה חשוב. אני מודעת לגמרי שלא תהיה שום תועלת "רפואית" ממני בשנים האלה, אבל התנדבתי מספיק בבי"ח כדי לדעת שסתם לשבת ולדבר עם אנשים עוזר, ומלמד. בכל אופן שאלתי מבחינה אובייקטיבית - כמה זמן ההתנסויות האלה? חברים שלי מב"ש דווקא מאוד מרוצים מהעניין, הם אפילו אירגנו עוד פעילויות מעבר למה שנדרש בלימודים...

יש גם פעילויות מעבר למה שנדרש

בלימודים עצמם, במסגרת פרויקטים שונים של מעורבות חברתית בפקולטה.

moran f

New member
אם זה מה שחסר לך

למה הפקולטה צריכה להיות שייכת לזה? את יכולה להתנדב בזמנך הפנוי.

kontsy

New member
כי זה מאפשר...

לעשות דברים שבהתנדבות רגילה אי אפשר. למשל תמיד כשהיו ביקורי רופאים לא הייתי יכולה להשאר בתור מתנדבת, כשאתה בא מהפקולטה כנראה שזה כן אפשרי, אתה רואה איך עובדים רופאים, ומזה אתה לומד המון על איך אתה רוצה לעבוד. אתה רואה רופאים טובים ורופאים מזעזעים (שוב פעם, רק ברמת היחס לחולים, אף אחד לא מצפה שתדע רפואה בשנה א'). ביקרתי חברים של המשפחה שהתינוק שלהם התאשפז ב"דנה" ורק מלהיות שם כמה שעות ולראות את כל הרופאים נכנסים ויוצאים אתה לומד הרבה על "יחס למטופל". בתור מתנדבת היה לי קשר בעיקר עם האחיות (שרובן היו מדהימות אגב) זה נשמע שאת במחנה שאומר שהפקולטה צריכה להשקיע בזה פחות, מה החסרונות של זה?

natalysh

New member
אם זה משפיע על דעתך....

אני ראיתי בשנה א' את הדברים שהזכרת. לא נפלתי מזה, אבל ראיתי והיה נחמד.

moran f

New member
אני לא באף מחנה

אני רק אומרת שאם זה עד כדי כך חשוב לך והפקולטה לא מספקת את זה, תעשי לבד. מה אפשר ללמוד מביקור רופאים בשנה א'? לא נראה לי שיותר מדי (ויחס לחולה בביקורים... זה נורא חלקי). אני גם לא בטוחה שבתור מישהו מהצד אפשר תמיד ללמוד דברים כאלו, כי יש דברים שרופאים עושים לא "לעיני הקהל".

dnme

New member
תשובות

1. בשנה א' יש 4 התנסויות בבתי חולים ומרפאות : רופא משפחה, חדר מיון, טיפת חלב, ובית אבות. הדגש בהתנסויות הוא כמובן לא על ההיבטים הקליניים (שכן בשנה א' לא יודעים כלום עדיין), אלא על ההיבט האנושי-רגשי והחוויה שעוברת על החולה. ההתנסויות הללו הן חלק מהקורסים של החוג למדעי ההתנהגות, שתפס תאוצה בשנים האחרונות בת"א, ונועד לייצר רופאים אנושיים יותר. בקשר לשנים מתקדמות, אני יודע שיש עוד כמה דברים, שבטח ידידנו משנה ב' יוכלו להרחיב עליהם יותר. מלבד זאת, במסגרת אותו חוג למדעי ההתנהגות ישנו פרויקט (קורס) חדש שהתחיל בשנה שלנו, ובמהלכו מלווים חולה/נזקק סעד כשעתיים בשבוע, כאשר המטרה היא ללמוד על השפעות משתנים פסיכוסוציאלים על החולי. הדעות לגביו חלוקות אצלנו, חלק אוהבים, חלק לא. אני מצאתי את העניין כחוויה חיוביות ותורמת מאד. 2. בקשר לאווירה, נדמה לי ש- moranille כתבה פה מגילה על כך לפני כמה ימים. לדעתי הסטיגמות אינן נכונות, יש פה חבר'ה מצויינים ואווירה טובה ! אגב, אנחנו השנה הראשונה בה הכניסו את המס"ר בשקלול של 50% (לפני כן היה 25% בלבד, ושנה קודם בכלל לא). אני מאמין שאיכשהו כן יש לזה השפעה טובה על איכות ואופי האנשים שמתקבלים (כמובן בלי להכליל על שאר בתי הספר לרפואה...!). חוץ מזה, אפשר לציין גם את סגל המזכירות הכי נחמדות בעולם. אם כבר סטיגמות, הסטיגמה שאני שמעתי על ת"א היא שאנחנו כל היום רובצים בים ושהחיים שלנו קלים, אז זהו שממש לא...

kontsy

New member
תודה רבה!

1. אני ממש שמחה לשמוע את זה, כמובן שהתכוונת להתנסויות לא במטרה "רפואית" אלא מההיבטים האנושיים שציינת. זה מאוד חשוב לי ואחת הסיבות שממש רציתי את אב"ג. מה ההיקף של ההתנסויות האלה, האם כל אחת זה שבוע? יום? 2. אחלה, מקווה שאם אתקבל גם המחזור שלי יהיה סבבה. אגב האם 150 איש זה כמות שעדיין מאפשרת "גיבוש", כי הרי במחלוקות ממש גדולות של מאות אנשים זה כמעט לא קיים... 3. עוד שאלה - מה רמת המרצים? ברור שיש ויש איך ההרגשה הכללית? שמעתי סיפורים מזעזעים על מרצים שמדברים בלי להסביר כלום ומכשילים בכוונה במבחנים וכו'...

dnme

New member
עוד תשובות

1. ההתנסויות הן רק פעמיים בסמסטר, אבל מלבדן יש גם קבוצות דיון לפני ואחרי שבהן משתפים חוויות ומפתחים דיון בנושא (מה שמכונה אצלנו "קבוצות תמיכה", בערך פעם בשבועיים). מלבד זאת יש את עניין הליווי הסוציאלי שהזכרתי, שאמנם אינו בדיוק רפואי אך מתקיים פעם בשבוע. 2. אכן כיתה גדולה, ומן הסתם נוצרות קליקות שונות, אבל הגענו למצב שכולם מכירים את כולם לא רע. לדעתי עצם העובדה שבניגוד לפקולטות אחרות, בפקולטות לרפואה כולם תקועים ביחד כל הזמן וחולקים בדיוק את אותם הקורסים, תגרום לגיבוש כמעט בכל מקרה. 3. לא רק שזה עניין של יש ויש, אלא גם עניין אינדיבידואלי מאד. יש מרצים שאני מאד אוהב כאשר סטודנטים אחרים לא מצליחים להשאר ערים בשיעור שלהם, ולהפך. בגדול הייתי אומר שרוב המרצים אצלנו בסדר פלוס, חלקם באמת מזעזעים, ומיעוטם הם ממש עילוי וחוויה ללמוד אצלם. צריך גם לזכור שחלק מהמרצים מתחלפים כל הזמן בין שנה לשנה, השנה לימדו אותנו לפחות 3 מרצים שלא לימדו את שנה ב'.

יותר ימים חופשיים יש בתל אביב

ימים חופשיים לא קיימים בפקולטה הטכניונית. הלימודים בבתי החולים של נהריה, חדרה, ו-3 בתי החולים בחיפה, עם הסעות, אבל זה רלוונטי רק לשנה ד' ואילך.

למעלה