החלום של דוסון

drunky

New member
החלום של דוסון ../images/Emo58.gif

מיועד לצופים הותיקים של הסידרה... החלום של דוסון היה ידוע לנו כבר מהפרק הראשון הוא רצה תמיד לעשות סרטים עכשיו הסתכלו לאורך כל ששת העונות של הסדרה אתם חושבים שהוא הגשים את החלום שלו? הוא הרי לא עשה ממש סרט שזכה להצלחה אז מה זה אמור להביע בכלל? מה זה צריך להעביר לנו כצופים? שחלומות מתנפצים? משתנים? שצריך לדעת לוותר ולהתפשר? כתבו דעתכם

G A L 17

New member
../images/Emo58.gif אני לא חושב שזה נכון...

כי אחרי הכל הסרטים שלו זכו בכמה פרסים , שלא נדבר על זה שכמו שראינו בפיינלה הסידרה שלו מצליחה בטירוף ואיך אפשר לא להזכיר את הפגישה עם סטיבן שפיבלברג המודל חיקוי שלו ככה שמבחינת דוסון אני דוקא חושב שהחלום שלו כן הוגשם - הוא זכה לעבוד בענף הקולנוע שבו הוא כל כך רצה לעבוד

מממ..../images/Emo105.gif

אני חושבת שרצו להראות לנו (וגם לדעתי הם אמרו את זה בפיינל) שחלומות כן מתגשמים אבל לא תמיד בדיוק כמו שציפית.. כי הנה דוסון,הוא רצה לעשות קולנוע מאז שהיה קטן ובסוף התגלגל ועשה סדרת טלויזיה... הוא כן עובד בתעשייה ויש לו עכשיו אופציה לעשות סרטים. החלום שלו התגשם אבל לא בדיוק כמו שהוא ציפה ויכול להיות שבעתיד זה כן יקרה(ע"ע פגישה עם שפילברג כמו שנאמר..)

DAN1EL

New member
אני באמת רוצה ../images/Emo97.gif

להתעלם מהפיינל ומכל מה שקרה בו.

drunky

New member
אתה יכול להתעלם...

ולהתייחס לעשייה שלו בסדרה עצמה... כי לדעתי גם הסדרה שהוא עשה זה לא מה שהוא בדיוק חלם הוא רצה לעשות סרטים סרט שהוא עשה בעונה השישית הגיע ישירות לכבלים וגם שאר הסרטים שעשה לפניי זכו אמנם לפרסים שונים וכו' אבל זו לא ההצלחה עליה אנו מדברים כמו שהוא זכה נניח בסדרה שעשה בפיינל, אבל סדרה זה לא סרט שובר קופות (הפגישה עם ספילברג לא אומרת כלום - לדוסון היו אלפי הזדמנויות שלא מומשו- והוא לא למד בסוף קולנוע בכלל כשחושבים עלזה)

doron g3

New member
אני יכול לתקוע גם פה ניתוח מופרך

אני יכול לומר שאפשר לראות זאת כהתייחסות מרירה לפנטזיות נעורים שמתנפצות כשנפגשות עם המציאות ומתמוטטות לנוכח מבחן הזמן. כמו ג'ואי בעונה הראשונה. אני יכול להגיד שזה גם השקפה צינית שמראה את דוסון בתחילת כאובססיבי על ספילברג ומסיימת את הסדרה באותה דרך, כשהוא לבד. שבסופו של דבר, כל מה שנשאר לו זה אותה אובססיה לא ממומשת (האמת שאין לי ממש מושג מה המסר פה, אז זה ממש מופרך). אבל זה לא המקרה. למרות שאפשר בהחלט לראות את השורה התחתונה של הסדרה כצינית ביותר, זו לא הסיבה לכך. דוסון הוא הבבואה המקצועית של וויליאמסון, כך שלא מן הנמנע שגם הצלחתו העיקרית תהיה דווקא בסרטי אימה ובסדרת טלוויזיה אוטוביוגרפית. סביר להניח, שאין פה מסר מעמיק לגבי הגשמת חלומות, אלא יותר השלמת הזהות בין דוסון לוויליאמסון באופן סופי, במובן המקצועי (למרות שדוסון מסיים את הסדרה לבד, אז לך תדע...). בכל הנוגע להגשמת חלומות, דווקא מתקבל הרושם שהסדרה נוקטת עמדה אופטימית ככל האפשר. דוסון הוא במאי מצליח ומפורסם, ובסוף הסדרה חלומו, לכאורה, מתגשם. הוא פוגש את ספילברג וזה אמור להעביר לנו שלפעמים חלומות מתגשמים (רק בלי השיר המעיק, ובסגנון "חלום עליכם" יותר מאשר הצלחה מקצועית אבל זה מספיק כדי להעביר את המסר). מצד שני, הסיטואציה שבה אנחנו מודעים לעובדה הזו, אולי בכל זאת באה להעביר לנו שלפעמים חלומות משתנים, ולפעמים הם גם מתנפצים...

DAN1EL

New member
אני חושב שדוסון יוצר גרוע ../images/Emo97.gif

הוא לא עשה שום דבר חדש, הסרטים שלו לא נשמעים לי מעניינים, ומה כבר אפשר לצפות ממעריץ של ספילברג?
אני מקווה להצליח יותר ממנו בתחום.

eliormagick

New member
מממ

זה נראה שהוא כן הגשים בסופו של דבר את החלום שלו וכן הגיע ופגש את ה"אליל" שלו סטיבן שפיבלברג ובכלל החלום שלו התגשם לכל אורך הסידרה הוא עשה סרטים גם אם הם קטנים אבל הוא עשה משהו הוא עשה צעד ועוד צעד ועוד צעד לקראת החלום שלו וזה מראה שבסופו של דבר אחרי הרבה עבודה קשה והשקעה... חלומות מתגשמים!

Remedes

New member
מישהו אמר פעם..

" life is what happens when you're busy making other plans" הציטוט הזה שייך כמובן לג'ון לנון.. לדעתי מה שלמדנו מסיום העונות של דוסונס קריק הוא שמותר ורצוי שיהיו לנו חלומות ורצוי שנלך על פיהם אבל גם רצוי שלא נשקע יותר מדי לעומק בפנטזיות ונבין שבכל זאת יש עולם בחוץ והעולם הוא לא קל.. ולא כל דבר בא בקלות. לדעתי זה היה הורס המון אם היו מסיימים את הסדרה כשדוסון הוא במאי סרטים מצליח ועשיר. לדעתי הצורה שבה סיימו את העונה היה בגבול הטעם הטוב.. סיום פתוח לגבי ההמשך של דוסון שלנו.. אכן הסדרה שלו הגיעה לטלויזיה ויש כאן מידת הצלחה עצומה בשביל דוסון.. ואכן הוא יזכה להגיע לפגישה עם שפילבגר אבל משם הכל פתוח לטובה או לרעה וככה היה צריך להיות. לדעתי דוסון כן הצליח לממש את עצמו.. לדעתי גם יש ממכם ציפיות יותר מדי גבוהות לגביו - אל תשכחו שיחסית הוא צעיר ועוד כל החיים לפניו אבל בגדול אני חושב שאם היינו שואלים אותו אם הוא היה רוצה לשנות משהו בחייו הוא היה עונה בחיוך האופייני לו ש.. לא.

למעלה