החכם פוליס, אונדה טה?

faridi

New member
החכם פוליס, אונדה טה?

אני רגיל שאתה מדי פעם מביא לנו דברי תורה בהתאם למועד. אין לך משהו על ימי "בין המצרים"? נכנסנו היום בצום י"ז תמוז לימי פורענות אלו. לא תחכים אותנו?

SAMI RUSSO

New member
faridi קרידו

צר לי אחי אבל מי שתמיד דואג להעביר לי לא שלח הפעם דבר כך שאין לי חומר על ימי" בין המצרים " סורי אמיגו.

tsiporganeden

New member
פארידי רק תחשוב על זה שהמאורעות

מתקיימים ב- י"ז בתמוז, זה נראה לך סתם?

SAMI RUSSO

New member
פוברטוס לנונה אי אל איניטיקו

קה מורירון אן מירון , גורל אמרגו דה אונה פאמייה קה פוייארון דה נהריה אה מירון אי היה לוס אפניו לה מוארטה יהי זכרם ברוך אמן

tsiporganeden

New member
סמי, בהחלט לא רק שיש מאורעות שהם

נצח לישראל ובימים האלה שבין המצרים צריך להזהר שבעתיים, הימים הם ימים של פורענות, וההסטוריה של העם היהודי מלמדת אותנו שימים אלה מועדים לפורענות.

faridi

New member
klaro ke no

היום בשבת בבקר, קראנו את ההפטרה הראשונה של ימי "בין המצרים" מספר ירמיהו פרק א. בפס' יד כתוב:"מצפון תפתח הרעה על כל יושבי הארץ". הנביא ירמיהו מדבר בעיקר על יחסי אנוש, שלצערנו גם זה שוקע. אפילו יחסי עובד מעביד מינימליים נקברו. הבוס בכל הזדמנות יעשוק וישדוד את העובד שלו. עולם הערכים התמוטט. אין כבר משמעות לחיי נישואים. כמה משפחות מתפרקות! איפה מינימום צניעות?! חלק נכבד מאיתנו נדמים לגוים עם כל מיני תסרוקות וכד'. כואב לשמוע את האמת, אבל אי אפשר להתעלם מזה. צר לי שאני צריך להגיע למצב שאני מוכיח בפורום זה. אבל עצוב מאד שבארץ הקדש השכינה מסתלקת. אנחנו לא נענשים על העבר כמו שעל ההווה. עלינו לעשות חשבון נפש טוטאלי ולצפות לישועה. בואנה סמאנה ובשורות טובות

faridi

New member
תיקון סיניוריקה

"צדיק באמונתו יחיה" זה כתוב בחבקוק אם אני לא טועה. אם האנשים לא מוכנים להפנים, זו באמת בעיה. בכל מקרה, אינני זקוק לחוות דעת מסוג זה.

tsiporganeden

New member
אין כאן עניין של תוכחה, האמת מכה

בפנים, ואני חושבת שזה לא עניין של צניעות וכו'... אלא ימים של פורענות שמבחינת ההסטוריה חוזרים באותה תדירות, וזה מדהים, הרבה ארועים קשים בהסטוריה של העם היהודי קרו דווקא בימים אלה, הנה קישור לאתר שיכול ללמד אותנו על עוד מאורעות. http://www.teachers.org.il/titlespages/page50640.html

faridi

New member
"אמונתו"? כל אחד ימציא לו אמונה?!

אולי תרדו לסוף דעתי! אני לא מדבר דווקא רק על כשרות ושבת ואכבד גם את מי שלא מקפיד על מצוות מסוג זה. אלא שהנביא מדבר בעיקר על משפט צדק ועל שלום בין איש לרעהו. כי מה שקורה סביבינו, זה מתחת לכל ביקורת. מזעזע לשמוע איך ילדים מעשנים ואופן הדיבור שלהם להורים. הנביא מבכה על כך שהרבנים אינם רבנים, המשטרה אינה משטרה ובית המשפט אינו בית משפט. אז אבוי לי אם אני מאמץ לי "אמונה " של חוסר מוסריות מהדגמאות הנ"ל, אפשר כבר לסגור ת'בסטה.

פרדי יקר ! אל כעס ולא צריך להיות

ציני עדיין לכל איש אמונה משלו. הבנתי את כוונתך אני מסכימה איתך ואולי הבעיה היתה בעיתוי ההודעה הקודמת שלך. בכל אופן אני מסכימה עם מרבית דבריך וגם אני כואבת במיוחד את התדרדרות המוסר בכל התחומים.

למעלה