החיפוש אחר זוגיות

החיפוש אחר זוגיות

החיפוש אחר זוגיות מאת: אורה גבריאלי, עובדת כמדריכה ויועצת, עם יחידים, זוגות וקבוצות בעברית ובאנגלית באמצעות הדמויות שבפנים, חלומות, שיחות ובדרכים נוספות. עבודתה שואבת השראה בעיקר מהגישה היונגיאנית, מהזן ומהדאו אבל מבלי לחוש מחויבות לכל דרך שהיא. מיהו בן הזוג (או בת הזוג) הנכון עבורנו? לרובנו יש רשימת-קניות ארוכה. חלקה מודע, חלקה לא מודע: הוא צריך להיות מבוגר ממני, בדיוק בגילי, בשום אופן לא צעיר ממני, היא צריכה להיות יפה, רזה, לא רזה מדי, עם חזה קטן, עם חזה גדול, אסור שיהיה גרוש, אפשר גרוש אבל בלי ילדים, עליו להיות שרירי, היא חייבת להיות רווקה, חלילה לא אלמנה עם ילדים, הוא צריך להיות מבוסס ומצליח, היא חייבת להיות נמוכה ממני, הוא מוכרח להיות רופא או עורך דין או מתכנת, היא צריכה להיות בעלת סטאטוס חברתי גבוה וממשפחה טובה וללכת למכון כושר לפחות שלוש פעמים בשבוע.... כל אחד ורשימת המכולת הפנימית שלו. הרי, בסופו של דבר, בן הזוג הנכון הוא פשוט זה שטוב לנו איתו בדרך כלל ושאנחנו מתפתחים במחיצתו גם אם הוא לא עונה על אף אחד מהסעיפים ברשימה המפורטת שלנו. ואם טוב לנו – מה אכפת בן כמה הוא, איך היא נראית, אם יש לו או אין לו ילדים, אם יש לה מקצוע נחשב, אם יש לו ישבן מחוטב.... טוב לנו וזהו. עם או בלי ישבן מחוטב. לכאורה, רשימות המכולת אמורות לעזור לנו למצוא את האדם המתאים. נדמה לנו, שאם הוא עונה למפרט שלנו, הוא מתאים. למעשה, הן חוסמות את היכולת שלנו לחוש באמת, מעבר לנתונים החיצוניים, האם אדם מסוים נכון לנו או לא. במסווה של חידוד הראייה – הן מטשטשות אותה. הסיבה לכך היא, שהידיעה שאדם כלשהו נכון עבורנו יכולה להתגלות בעיקר כשאנו משוחררים מן ההפרעות שיוצרת רשימת המכולת ומוכנים לא לדעת מי יהיה נכון ומתאים עבורנו, איך הוא נראה ומה המצב הכלכלי שלו. כל זה לא אומר שכל אדם מתאים לכל אדם. ברוב המקרים, זה לא המצב. אולם מזה אי אפשר להסיק איזה אדם כן יתאים לנו. בשאלה זו טמון מסתורין. כשאנו נכונים לחוות את המסתורין שבאי הידיעה מה נכון עבורנו – דלת סתרים סודית יכולה להיפתח בתוכנו בקלות רבה יותר. הרשימות שלנו מעוורות ומבלבלות אותנו בגלל שהן שמות את הדגש על דברים שוליים יחסית, שבדרך כלל אינם הדברים שתורמים באמת לזוגיות טובה. מצד שני, הן לא עוסקות בדברים החשובים באמת, אלה שדווקא תורמים לזוגיות טובה. על מה, אם כן, בכל זאת לא כדאי לוותר? על אדם שיש בו מידה של טוב לב בדרך כלל, שמכבד אחרים כולל את בת הזוג שלו, ושיש לנו על מה לדבר איתו או משהו משותף שגורם לנו הנאה. חשוב גם שתהיה לו יכולת בסיסית או נכונות כלשהי להתמודד עם האתגרים שוודאי יתעוררו במהלך הקשר. זהו בעצם. לפעמים נדרש זמן להרגיש אם האדם נכון לנו או לא. צריך זמן גם כדי לאפשר לו להתגלות בפנינו. לפתוח את הדלת ולהקשיב – ללא ידיעה מראש ובמידה של סבלנות. לגבי צרכים חשובים אחרים שלנו – כמו שנרמז קודם - לעיתים קרובות אנחנו לא באמת יודעים מהם הצרכים החשובים לנו ומה נכון לנו. כאן הנכונות להיות באי ידיעה יכולה להיות המצפן היחיד לאותה תחושה שהאדם הזה נכון לנו. מעבר לסיבות ולהסברים ולרשימות – הוא פשוט נכון. 'נכון' זה לא 'מושלם'. כל זוגיות תופיע עם מגוון אתגרים שנאלץ להתמודד איתם והסוד הוא להיות שלמים עם הזוגיות כולל האתגרים ולא להתייחס אליהם כמשהו שלילי אלא כאל חלק טבעי של חיינו. אבל על כך במאמר אחר. מה עוד מקשה עלינו למצוא בן זוג שנכון עבורנו – לחיים שלמים או לתקופה כלשהי? - הרצון למצוא בן זוג! כאשר הרצון למצוא בת זוג חריף מדי, מלווה בתחושה של לחץ ודחיפות, של חסר וסבל, בהרגשה ש'אם אין לי בת זוג משהו בי לא בסדר' – היכולת למצוא בת זוג דווקא פוחתת. שוב יש כאן דוגמה משעשעת לכך שרצון ומאמץ מוגזמים מקשים לפעמים על השגת התוצאה המקווה. זה לא אומר שאין טעם להשקיע במפגשים עם אנשים, בדייטים וכדומה. אולם מועיל מאוד לפתח את היכולת לחיות בשלום עם מצבנו כפי שהוא, אפילו אם עצוב לנו. תוך כדי כך, כדאי למצוא דרכים ליהנות מהחיים לבד – לפחות מדי פעם. הרי גם בלבד יש יתרונות שאנו נוטים לקבל כמובנים מאליהם או מתעלמים מהם לחלוטין. גישה כזו מקלה על הבדידות והעצב ויכולה דווקא לקדם את האפשרות שנמצא בן זוג מתאים - לא מתוך לחץ אלא מתוך קשב.

כל כך אמיתי כל כך מציאותי

השאלה מה יגרום לנו לצאת מהמעגל הזה? לא מספיק שצד אחד מבין זאת לטנגו יש שניים. והמבין יבין......

להמשיך לנסות, אין ברירה

בתקווה שאי שם ישנו מישהו שאין לו רשימת מכולת או שהיא מצומצמת מאד. זה מתסכל לפעמים ואפילו גרוע מזה אבל חייבים להמשיך ולנסות, אסור להרים ידיים.

ואוסיף משהו שאינו מקובל אולי

לפעמים טוב בידיד טוב מבן זוג, מישהו שניתן לשבת איתו בבית קפה, לצאת לפעמים לסרט, סתם לשבת מול הים... לוא דוקא זוגיות, לדעת שיש מישהו שאיכפת לו ממך, שאפשר להרים לו טלפון כשצריך, שניתן לבכות או לצחוק לידו, ללא כל התחייבויות ואנחנו יודעים על מה מדובר, לפעמים זה אפילו טוב מזוגיות מלאה...חבר אמיתי.

כל מילה חצובה בסלע. הבעיה

שגם זה לא כל כך פשוט אבל אנו לא מאבדים תקוה תקוה תקוה.......

leo11

New member
ואללה, עשיתה זאת,

כל כך נכון מה שכתבת כאן, הרבה פעמים גם בחיי זוגיות יש כאלה שבורחים למעט זמן כדי להיות עם חבר או חברה, קצת להוציא מהלב, מהמועקה, לפרוק מטענים שליליים ולטעון מטען חיובי כמו מצבר ואז אפשר למשוך שוב קדימה. כל הכבוד,, ליאו

ציפורת, אנחנו

אחראיים רק על עצמנו. מי שלא רוצה בנו כי אנחנו שמנות/רזות, בלונדיניות/שחורות וכו' - אינו ראוי להיות בן זוגנו, משום שהוא כנראה מחפש מעטפה ייצוגית ולא תוכן. המאמר מדויק מאד. כל הקריטוריונים, שעוסקים בפרטים טכניים וחיצוניים, אינם רלוונטים וחוסמים את מרחב הראיה שלנו למצוא אדם כלבבנו. נקודה נוספת שהעלה אקס: ידיד/ה - מסכימה עם כל מילה. לידיד טוב יש איכויות שלא יסולאו בפז. אך אין קשר בינו ובין חיפוש אחר בן זוג. מטרות שונות לשתי מערכות היחסים האלה. תודה על המאמר, אקס בריבוע.

הזדהיתי עם הכתוב במאמר

בדרך כלל מפנה ביקורת כלפי עצמי........לא בקטע של תחושת כישלון או אשמה כלשהי.אלא הבנת הקשיים שלי בכל הנסיונות שלי. החלק האחרון של המאמר כל כך נכון :מועיל מאוד לפתח את היכולת לחיות בשלום עם מצבנו כפי שהוא,אפילו אם עצוב לנו.תוך כדי כך,כדאי למצוא דרכים ליהנות מהחיים לבד-לפחות מידי פעם הולכת ליישם את ההנאה הזאת עכשיו..רצה לרקוד-הפעם השניה היום [חיוך] ערב טוב לכם.

מרי צדקת. אני מבינה את ההנאה

שלך מרקוד. אני לא רוקדת אבל היום עבדתי כמה שעות על עבודת פסיפס חדשה והרגשתי נפלא. זה מלא אותי בכל כך הרבה אנרגיות......

../images/Emo45.gif ציפורת.....בכל תחביב

יש הנאה והרגשה טובה. אני התחלתי לרקוד כי חיפשתי משהו שידרבן אותי לצאת מהבית.המוסיקה והריקוד מרפאים "ומנקים" את הראש מטרדות היום יום. אני חוזרת עייפה אך מלאת אנרגיות.

רינה 777

New member
../images/Emo13.gifז ו ג י ו ת

גם אני הגעתי לרעיון שמרדף אחר דייטים וזוגיות לא בהכרח יביא זוגיות בנוסף לעוגמת הנפש. לדעתי כל אחד צריך להתמקד בהנאותיו,רצוי ביחד עם חבר/ה טובים ואולי "על הדרך" תמצא גם זוגיות...............................אמן

למעלה