החיים שולטים בחיי

yonitbrk

New member
החיים שולטים בחיי

כן, אני אחת מאותן אמהות, אשר נכנעת לצרכים המיוחדים של ילדיי, ונותנת להם להשפיע על חיי. כן, מתוך מודעות, ורצון להשפיע ולעזור, מאז שהוצאתי את עצמי ממעגל העבודה, עברו 12 שנים, בהם רצתי, טיפלתי, נפגשתי, דחפתי, עזרתי ,למידתי ומה לא, בעצם, את ילדיי. 12 שנה, שלא הצטערתי לרגע, על מה שעשיתי בהם , כן מתוך בחירה. מתוך ידיעה, וניסיון , בשנה שכן ניסיתי לחזור בה לעבודה, שלא אצליח להחזיק מעמד באף מקום עבודה, בעקבות ההעדרויות, עקב מחלות ,טיפולים, ומה לא (וכן, לא החזקתי מעמד, ובאף מקום , לא הצלחתי להשאר מעבר ל- 3 חודשים, ומאותה סיבה - העדרויות הנובעות מהבעיות של הילדים). מגדלת 3 ילדים כל אחד עם בעיותיו ולקויותיו האישיות, ולא מצטערת לרגע. כל התקדמות הכי קטנה שלהם, היא הסיפוק שלי. אבל - הפעם נשברתי . אני מרוסקת לגמרי. בתקופה האחרונה, הילדים חולים בלי הפסקה, אחד מחליף את השני , כל אחד עם וירוס אחר, ונראה שזה לא נגמר. אתמול עומר חטף וירוס של הקאות וכאבי ראש, והתסכול הציף אותי - ילד בן עשר, עדיין לא מצליח להתאפק ולרוץ להקיא בשירותים או במקלחת, אלא מקיא איפה שהוא נמצא. פשוט עומד ומקיא לכל עבר. ילד בן עשר, שכן, עדיין קם בבוקר רטוב מפיפי, בלי יכולת להתאפק ולרוץ לשירותים, ולטענתו, הוא פשוט מפחד לקום מהמיטה, מחשש שמא יפול בשירותים. וכשאני מסבירה שתמיד הוא יכול לקרוא לי, שאבוא לעזור לו, זה לא עוזר, ולא מופנם. הילד בשלו, וכדי למנוע ממנו את עוגמת הנפש, וממני את הכביסות והעצבים, אני קמה באמצע הלילה, מרימה אותו ( כשהוא שוקל קרוב ל- 30 ק"ג) לשירותים. הגב שלי תפוס, ואני פקעת עצבים. אתמול כשהקיא, לא יכולתי להכיל יותר, ופשוט נשברתי, התפרצתי עליו בצעקות, במקום לחבק ולהרגיע. פשוט לא יכולתי יותר. במקביל רז, הגדול שלנו, אשר לא על הספקטרום, מתפרק. קשה לו עם העומס , קשה לו מבחינה חברתית , קשה לו לקבל הערות של מורים, על טעות בעבודה שעשה. נכון כאן גם המורה לא היתה בסדר, היות וזאת היתה עבודה, שהחל לעשות בכיתה, וכאשר הצביע במטרה, לקרוא למורה שתבוא לבדוק את העבודה, המורה לא ניגשה אליו, ולכן המשיך את העבודה בבית, בלי להבין שעשה טעות, השקיע עליה המון שעות, והגיש לה. וכשבאה אליו בדרישה למחוק את כל העבודה ולעשות הכל מחדש, פשוט התפרק. החל לבכות, לצרוח, לקלל, ולא מסוגל להבין גם ממה נובעת הטעות שלו, וביננו, מהלקות שלו (קשב וריכוש), פשוט לא קרא את ההוראות עד סופן, כולל האותיות הקטנות יותר. אז זהו, אני שבורה לגמרי, הולכת לבדוק אופציה לאיבחון מחודש של רז, לקראת החטיבה, ואולי לבדוק את האופציה של להוציא מהחינוך הרגיל, ולהעביר לכיתה קטנה, של לקויות למידה, או הפרעות קשב, כאשר הוא בורך בשניהם . אז זהו, כן, נסיכונת, אני בחרתי לתת לחיי לשלוט בי, ומתוך בחירה. פשוט ראיתי את ילדי , לקויותיהם, וצרכיהם, לפני. אז נכון, עשיתי ויתורים, אבל אני גאה בכל מה שעשיתי עד עתה. יונית.

שונית7

New member
את נהדרת, יונית, גם כשהחיים לא נהדרים

ואולי דווקא בזמן שהחיים לא נהדרים ולא קלים. כן, העונה הזו, עם מזג האוויר הקפריזי, היא עונת נזילות אצל כולנו. איל, שלי, למשל, הרטיב לא רק את עצמו, אלא את כל הביית - זה מה שקורה כשילד כבד נתלה על מיכלית הניאגרה כמו טרזן... ווירוס מתחלף בוירוס - עוד זה הולך וזה בא. גם אצל המבוגרים וגם אצל הילדים. מאוד קשה. אבל לתפקד בתנאים כאלה ולעשות מה שצריך (אפילו בלי חיוך ותחושת הרמוניה קוסמית) זה סימן של מישהי שהחיים אינם שולטים בה, אלא בדיוק ההיפך. הרבה כוח, שונית

snooopi

New member
היי יונית

מתוך ההכרות הקצרה איתך אני יודע כמה את חזקה וכמה את ובן זוגך חזקים עוד יותר ביחד. כולנו, גם החזקים ביותר, מגיעים לעיתים לנקודות שבירה. זה בד"כ האיתות הברור ביותר שקודם כל ניקח פסק זמן מסויים (גם אם לנו כהורים לילדים אוטיסטים, מדובר בפסק זמן מאוד מאוד קצר...) ובד"כ זה גם איתות לבחון דברים מחדש. גם כאשר יפתח החליט לפני שבוע לנפץ את כל כלי הזכוכית שמצא בבית.כי הוא מאוד נהנה מהאפקט שזה יוצר, התרגזתי, אבל אחרי כמה דקות פשוט חייכתי ואמרתי לעצמי, אחרי הכל ועם כל הקשיים הוא ילד מקסים שאם מסתכלים מאחורי כל הקשיים הוא מביא המון אושר וסיפוק. אני מאחל לך ואין לי גם ספק שהחיוך יחזור בקרוב. שיהיה לכם סוף שבוע שקט ורגוע עמנואל

dd19

New member
../images/Emo24.gif אל תרגישי רע

שהתעצבנת. הילדים צריכים לדעת שגם אנחנו אנשים בשר ודם , מתעצבנים וצועקים וזה חלק מהחיים.(גם את לא סופרוומן למרות שאת מנסה
) היו דברים שהילדים שלי הפנימו רק אחרי התעצבנתי וזה הפחיד אותם (כי הם לא היו רגילים) , אבל לטווח רחוק החויה היתה חיובית. אם אני מתעצבנת, אז אחרי שאני נרגעת אני מסבירה להם בדיוק את הסיבה, מתנצלת אם אם אני האשמה, ומסבירה שגם להם מותר להתעצבן כי זה רגש נורמלי אצל בני אדם, רק שצריך לדעת להתמודד את זה ולא למנוע בכל הכוח. והיה קטע גילוי: הם מפחדים רק כשאני מתעצבנת, כי לאבא הם רגילים - הוא מתעצבן כל הזמן
. אבל מבחינתם זה אומר , שאם אני כבר התעצבנתי , העסק רציני ביותר.

dd19

New member
../images/Emo13.gif ואם אני עוברת לרוסית

אז זה סימן שהעסק רציני ביותררררררררררררררררררר

yonitbrk

New member
אצלנו זה הפוך

מכיוון שאני כל הזמן בבית, הילדים די התרגלו לכעסים שלי, ולמדו לקבל את המרות שלי. אך עם בעלי קשה להם יותר. הוא נמצא איתם בממוצע פחות משעתיים ביום, וזה לקראת השינה, כך שאין להם הרבה סיטואציות של כעסים, אך כשזה מגיע, ולרוב בסופי שבוע, כי אז הוא יותר בבית, קשה להם לקבל את המרות שלו.

dd19

New member
../images/Emo13.gif אצלי הם כבר מעל

גיל 18 אז המצב אחר. כשהילדים היו יותר קטנים שנינו היינו הרבה שעות מחוץ לבית בגלל עבודה במשרה מלאה. אני בגלל דרישות המקצוע עבדתי ועדיין עובדת יותר שעות (ולכן יש לי אפשרות להשיג כסף לדברים פרטיים שמדינתינו הקטנטונת חיבת לספק ולא מספקת
). אבל מאז ומתמיד מאז שרגלי דרכה בבית אחרי העבודה(למרות שבעלי תמיד עשה הכל כשאני לא הייתי בבית) הילדים היו dedicated אצלי.וברור שאני התעסקתי (עד היום
) בכל ענייני שעורים, איבחונים , חוגים , טיפולים - בעלי כן עוזר ברגע שהכל נקבע ויש הוראה ברורה מע לעשות
.האו תמיד שאל 'למה הם כאלה ומתנהגים כך ' ובסוף זו הייתי אני שסיפקתי את התשובות
. אולי קצת סטיתי מהנושא, אבל גם למצבי הנפשי יש עליות ומורדות
.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif בצדק את גאה! מכירה גם מעצמי את הקטעים האלה, שאני כבר לא יכולה יותר, ופתאום כל הסבלנות מתפוגגת, ואני מוצאת את עצמי צועקת על ילדי ושונאת את עצמי. וכמה שאני שונאת את עצמי יותר, כמה שתסכולי ממני ומקוצר ידי גובר, כך אני נהיית יותר חסרת סבלנות לילד. אני מניחה, שהסיטואציה הזאת לא זרה לאף הורה, בלי קשר לספקטרום... אז אני מצטרפת לכל מה שכבר כתבו לך כאן, ומוסיפה ציטוט מספר שקיבלתי לפני ימים אחדים מידיד יקר (תודה גור../images/Emo13.gif):"לדאוג לעצמנו, כפי שציווה האל, זה בעצם לדאוג גם לזולת, זוהי למעשה הדרך היחידה להיטיב עם הזולת דרך קבע."

dd19

New member
../images/Emo13.gif יש איזו מעשיה ששמעתי

פעם, לא זוכרת באיזה הקשר ומה הנוסח המדוייק, אבל אני זוכרת בקשר לעיקרון. מדובר על אמא ל 7 ילדים , שהביאה קניות מהשוק , הסתגרה בבית והלכה לאכול. אז האנשים שאלו : ככה מתנהגת אמא, אוכלת לפני שהילדים אוכלים? והיא ענתה להם: אני מכינה לילדים שלי אמא חזקה. אז אם אנחנו לא נכין לילדים שלנו הורים חזקים , מי יכין?

yonitbrk

New member
משפט כל כך נכון

אבל - לדאוג לעצמנו - מה עושים כשלא נשאר כבר כוח כדי לעשות זאת? אני במצב שבירה, כל כך דואגת, הפעם דווקא לרז, שהקשיים הפעם, מציפים אותו , ומאוד קשה לו השנה להתמודד. הוא מנסה בכל כוחו, וכמובן עם המון תמיכה מאיתנו. אז בלימודים - די מצליח, אבל חברתית, ובהבנה של דברים שמעבר, כמו את תגובתה של המורה, לעבודה שהגיש, והבנת התחושות החדשות בתוך גופו, שכנראה גם משפיעות (גיל ההתבגרות אמרתם? אמרתם נכון). בקיצור, הכל ביחד, גרם להצפה תחושתית שלי, ולקריסה. מאמינה שעוד יומיים הדברים יראו אחרת. לוקח לי זמן, פשוט לעבד את הדברים , ולחשוב על הכל . זקוקה דחוף ליום חופש מהכל, אבל זה כל כך רחוק ממני, הפעם. זה בלתי אפשרי בזמן הקרוב, לא כלכלית, ולא מבחינת חופש של בעלי מהעבודה, כדי שיוכל להשאר עם הילדים . תודה על התמיכה, יונית.

גור42

New member
אפשר לדאוג לעצמנו גם בלי לקחת יום חופש.

גם 5 דקות יכולות לעזור. אין לך זמן לזה, את אומרת? אז פשוט תדמייני שאחד הילדים שלך צריך דחוף משהו ב-5 הדקות הבאות, ותראי איך פתאום מתפנה לך זמן

dd19

New member
יש עוד משפט שעוזר לי.

חמותי ניצולת שואה, שהיתה בגיטו ובמחנה ריכוז ,אומרת תמיד 'מי שחי ממשיך לחיות'. אז תמיד כשקשה לי, אני חושבת על מה שהם עברו , וחושבת הרי אנחנו חיים והחיים ממשיכים - אז נסתדר

dd19

New member
../images/Emo42.gif ולפי מה שקראתי

גם השמש עוזרת לצאת מהדיכאון

דייזי48

New member
את באמת צריכה להיות גאה../images/Emo70.gif

את אמא נהדרת ונפלאה ועוד עוזרת לכל כך הרבה אנשים אחרים... תחזיקי מעמד, וירוסים של הקאות זה באמת הכי קשה לתפעול... שולחת לך

rutimay

New member
יונית, זה קורה לכולם

לכל אחד מאיתנו יש את רגעי השבירה, כשהפצעים מתמלאים מוגלה עד כדי כך שאין ברירה והם מתפוצצים - והכל פורץ החוצה. את בטח מכירה את המצב של מועקה שמסתובבים איתה המון זמן ובסוף הטריגר הכי קטן מביא לפיצוץ. זה מה שקרה לך השבוע, וזה דווקא מבורך - כי בדרך כלל מגיעה הקלה עצומה אחרי. את עוברת כרגע תקופה לא קלה, ועצם זה שאת מודעת למצב ומסוגלת לדבר עליו - חשוב מאוד. מותר לך להתפרק, מותר לצרוח, מותר לשבור את הכלים (מטאפורי או מעשי), ואנחנו בסה"כ בני אדם - הרבה לפני היותנו הורים. רק מי שמסוגל לנקז את הרעל החוצה מדי פעם - יכול להגיע למצב של השלמה וקבלה. מי שכל הזמן מדחיק ושומר את הרעל בפנים - יורד מהפסים בסופו של דבר. לך אישית מותר יותר מלאחרים, כי יש לך שלושה ילדים בעלי צרכים מיוחדים, ולמרות זאת את אחד האנשים היותר סובלניים וסבלניים שיש. את תמיד היית עבורי מודל להורה שפוי, מאוזן ומכיל. אז תרגישי חופשי להתפרק מדי פעם, ותלמדי לקבל גם את ההתפרקויות הללו כחלק מהחיים. לגבי רז - פותחים בשנה הבאה בי"ס שמיועד לילדים בעלי אינטליגנציה תקינה וליקויי למידה בראש"לצ, ואני יכולה לתת לך את הפרטים, אם תרצי. דיברתי עם המנהלת והיא נשמעת אשה נהדרת, ואני חושבת שאולי זה יכול להיות פתרון טוב לרז. לגבי עומר - ילד חולה הוא ילד חולה, ותאמיני לי שגם הילדים ה"רגילים" שלי מתחרפנים לגמרי כשהם חולים, כולל להקיא בכל פינה של הבית (עדיפות למיטה בלילה). ילד חולה זה מצב קיצוני, ומבחן קיצוני לסבלנות שלנו כהורים, אז אל תרגישי שנכשלת באופן הטיפול שלך בהקאה של עומר. אני בטוחה שאחר כך פיצית אותו בריבית דריבית על ההתפרצות שלך. ובאופן כללי, אל תחפשי בעצמך את השלמות. תלמדי לוותר גם לעצמך. תבכי, תצרחי, תישברי - ואחר כך תאספי את עצמך ותמשיכי הלאה. תאמיני לי שהחיים ימשיכו בזרימה שלהם גם אחרי התקופה הנוכחית. צריך רק לנשום עמוק ולחכות שהגל העכור הנוכחי יחלוף. תחזיקי מעמד.

אמרילי1

New member
יונית יקרה

אמהות תמיד רוצות להיות סופרוומן. אמא אחת עם שלושה גברים בבית עובדת כל הזמן. ילדים עם לקות או נכות כלשהי הם תמיד פול טיים ג'וב. אני רוצה לשאול מה את עושה עבור עצמך????? האם את נעזרת בתמיכה נפשית?? האם את לוקחת חוג או פעילות כלשהי בערב אחרי שהילדים הולכים לישון??? האם יש לך זמן להיות עם החברות שלך או לפחות לשוחח איתן בטלפון??? האם אתם מצליחים לצאת לטיולים בסופי שבוע???? נקודת שבירה מגיעה כשאין איזון בין העבודה וההשקעה הנפשית העצומה שלא נגמרת אף פעם לבין מנוחה, אפילו של שעה, מהתפקיד הכל כך קשה שלך. אני רוצה להרגיע אותך שגם אני, אחרי 5 חודשים עם ילד בבית, השבוע נשברתי. אני אמא מנוסה, בת 55 , (נמצאת באמהות רצופה מגיל 22) ובכל זאת- לא יכולתי יותר. הבן חזר במשבר קשה ולא הפסיק לבכות,הבעל כרגיל לא היה כשהכי צריכים אותו, סבלתי כל אותו היום מכאבי בטן קשים, ובסוף פרצתי בבכי בעצמי. בעלי היה באילת ושנינו אני והבן, בכינו לו בטלפון. הוא פשוט רצה מייד לעלות על מטוס ולחזור הביתה. בסוף הבן התאושש ראשון. ניסה להרגיע אותי, להצחיק אותי, בדיוק כפי שאני עושה איתו כשקשה לו. המשבר נמשך גם למחרת לתוך הזוגיות. הייתי בלתי נסבלת-אמרתי דברים איומים. הייתי שבורה ופגועה עד עמקי נשמתי. למחרת, נשמתי עמוק, סלחתי לעצמי, והחלטתי לנוח, להתאושש ולהמשיך הלאה. לפעמים האין ברירה שלנו מצילה אותנו. הילדים שלנו הם האין ברירה שלנו וזה נכון גם לגבי ילדים רגילים. עוברים כל כך הרבה בחיים, ועבור הילדים קמים וממשיכים. אני תמיד אומרת שבזכות הבן שלי (בן ה-30) אני עוד כאן.הוא זה ששמר עליי.(באופן מטאפורי לא בפועל) כיוון שהוא היה כל כך זקוק לי(אחרי שהתגרשתי מאבא שלו) הוא נתן לי כיוון להמשיך קדימה. אל תתיאשי. ימים כאלה ומשברים יש, וצריך לקבל את זה. זה שיש משבר זה לא העניין, הכי חשוב לדעת לצאת ממנו. תזכרי שזה אחד השיעורים החשובים שאת יכולה לתת לכל ילד. נשברים, בוכים, קשה, אחר כך מתגברים, מנגבים את הדמעות- וממשיכים. לימדת את הילדים שלך משהו חשוב על החיים. תסתכלי על זה ככה. שיהיה לך סופשבוע רגוע. את אשה חזקה ואמיצה. אמרילי

למעלה