החיים יפים..באמת...!!!

אורית ג.

New member
אכן החיים יפים! ו../images/Emo32.gif אם אפשר

לא רציתי לפתוח הודעה בשביל משהו שאתם בטח יודעים אבל לא ממש קשור לפורום - אז אנא אם מי שהוא יוכל לענות: 1. האם יען כשר לאכילה? אם לא מדוע? 2. מהו בדיוק רב ככל האפשר עונש "כרת" : בעולם הזה? בעולם הבא? על האדם עצמו? על צאצאיו? על משפחתו? הדברים אמורים בעונש "כרת" שנענש בו מי שלא מל את ילדו .ואולי מי שלא מל את עצמו. מאיזה גיל הוא "אשם" והאם לנער למשל בן 17 לא נימול יש אשמה והוא יענש ב"כרת" או שאשם למשל אביו שלא מל אותו. האם יתכן חס וחלילה שיש איזה מבצע מיוחד במקרה כזה ושניהם "כרת". ואם זה נראה לכם כמו בחינה - לא ולא, זה דרוש לנו לאיזה ויכוח בפורום ברית מילה (202) ורבנים בפורום - אין (מוזמנים להצטרף
) תודה מראש.

אורית ג.

New member
טוב ... סליחה ../images/Emo13.gif

1. אפשר לענות לי במקום אחר 2. אפשר לענות לי כאן - אבל רק באופן אופטימי (למשל "יען אינו כשר למאכל יהודי, ומבחינת היען ,בכל אופן,זה משמח מאוד . חייו של היען הלא-כשר אם כן , יפים מאלה של התרנגולת הכשרה , למשל". משהו כזה. תהיו יצירתיים ואל תהרסו למיכל25 את האופטימיות
). תודה.

סיטרא

New member
כי למה להתעלל

בעולל בן 8 ימים ? מסכן ! לא חבל עליו? והכל בגלל אמונות פאגאניות.

אורית ג.

New member
מכיון שתשובה לשאלה זו היא מורכבת

ומכיון שאתה , בתוך השאלה כבר מנסה לענות לעצמך (כן כן - אין לי מה לעשות בחיים חוץ מלעשות לך "דווקא"
) - אני לא מוצאת טעם לענות לך כרגע. גם - לא נראה לי שזה מתאים לפורום. אם תרצה לברר ברצינות את הסיבות - רק תגיד
אני אזמין אותך לפורום ברית מילה (202)

rigoletto111

New member
יען לא כשר. ושאלה פילוסופית לה'

אפילו הוא מככב בויקרא במפורש ברשימת העופות הטמאים. יעני - טמא... נראה לי שגם האבא וגם הבן חייבים כרת. אבל אם שניהם חייבים כרת וערירי, הראשון שימות לא ימות ערירי. אז איך אלוהים יפתור את החידה?

אורית ג.

New member
תודה ריגולטו על התשובה

ואת התהיה הפולוסופית אני מעבירה לרבני ופוסקי הפורום

Le Fay

New member
אם יען הוא "בת יענה" -

אזי הוא לא כשר (ראי לינק מצורף).

Le Fay

New member
רוצה לומר: אם היען הוא אמנם

"בת היענה" המקראית. מנין לנו שמדובר באותו בעל כנף?

הרסת הכל

הייתי בטוח שהתכוונת שאין בכלל מה להשוות בין היען לבת יענה שצריכה את היען כמו אופניים לכוס (מה, אסור כבר להגיד כוס, רק זין?) דווקא כשמגיעים סוף סוף לחשיבה של הבת יענה, את זונחת את כל התורה והולכת לתנ"ך? עראק דחוף, ובקשר לשאלתך מהשרשור הקודם, התשובה היא כל הזמן. לפני אחרי תוך כדי וגם תוך כדי הטמנת הראש בחול, אינו דומה ראש בחול אם קצת עראק לראש בחול חלול ויבש.

Le Fay

New member
בטח שאין מה להשוות!../images/Emo123.gif

לדעתי הם לא רק ממין שונה, אלא אפילו סוגים שונים. מצידי אפילו גביע מותר לומר, עם או בלי רגל, הדבר היחיד שלא מבינה זה הקטע של הראש בחול. איכפת לך לשרטט לי את התנוחה המדוייקת?

Le Fay

New member
כן? ומנין לנו שזו אותה צפור?

יש פרוט מאפיינים שלה במקרא? היו יענים בארץ כנען? מישהו צירף איורים כדי להראות על איזה עוף מדברים? זה שחוקרי הלשון החליטו להדביק את השם "בת-יענה" ל-ostrich זו החלטה שרירותית. לא ידוע לי על בסיס אטימולוגי שתומך בה.

למעלה