החיים הם לא פקניק

החיים הם לא פקניק

אני עוברת שנה מאוד קשה של בעיות בשרירי הרגליים, שמונעות ממני לחיות כרגיל. בחודש האחרון עברתי בדיקות מאוד קשות כדי לברר מה יש לי, הרופאים עדיין לא יודעים בדיוק מה זה. אני מרגישה מותשת, לבד עם הכל, אני כבר לא עובדת חודש בגלל אפיזודה של חולשת שרירים שמנעה ממני ללכת והבוסית נושפת בעורפי לדעת מתי אני אחזור ואין לי מושג מה להגיד לה, אין לי מושג מתי אני אוכל ללכת שוב כרגיל. אני מרגישה מיואשת, אומנם יש שיפור קל בהליכה אבל עדיין זה לא מצב רגיל. כתבתי משהו כשהייתי בבית חולים: האבסורד חולק מיטת יחיד עם היאוש. העולם נע בין רגעי שמחה ועצב. העצב מעצב את האופטימיות והשמחה מייצרת אכזבה. אני נעה בחופשיות בכל המצבים, שחלקם נתקעים בשרירים. תודה על ההקשבה!

אופירA

New member
מנהל
אני עוברת דבר מאוד דומה

אלא שהמוגבלות שלי היא בגלל חום שכל הזמן עולה ויורד, כבר שנה. החודש עברתי בדיקות מקיפות. הרופאים לא מוצאים מה זה. חולשה נוראה שהתפתחה בסופו של דבר מונעת ממני לתפקד בכל דבר. כבר חודש לא עובדת ולא יודעת מה להגיד בעבודה. מרגישה בהלה וייאוש. אין לי מה להגיד לך. אני לא יודעת מה להגיד לעצמי. פשוט שוכבת רוב הזמן וישנה.

adamsplit

New member
סבלתי מבעיה דומה פעם..

בפעם הראשונה אושפזתי. בפעם השניה ראיתי רופא. בפעם השלישית חובש. אחרי שנבדקתי, נבחנתי ,חוטטתי, וכו' וכו'. כולם אמרו שאין לי שום בעיה, שלא קרה לי שום דבר, ושאני יכול לישון בשקט בלילה. מכיוון שבין כה וכה אני לא ישן לרוב טוב בלילה, הפכתי, וחשבתי, ושיערתי, ובדקתי, והעלתי השערה בעצמי לגבי המצב שלי. אני לא יודע אם היא הייתה נכונה או לא, אבל מאז שהתחלתי לחיות על פיה אני בריא, אפילו בריא מתמיד. מה אני מנסה להגיד בכל זה? לפעמים הכל ממש מעבר לפינה, אל תאבדי את האמונה!

sira2009

New member
קראתי מה כתבת

וחיכיתי לסוף לראות מה אתה עושה באמת ולא כתבת :) אבל אם זה מה שאני חושבת - אז זאת גם הדרך שלי על כל פעם שמשהו קורה לי - ואז הכל זורם ונהיה טובה - שוב, אמרת משפט חזק ואם הבנתי נכון, אז אמת בדבריך.

adamsplit

New member
לא הייתי כותב מה אני עושה

אני לא רופא. אני רק חבר שמשתף בחוויה האישית שלו ואני מאד מקווה שכולם הבינו נכון, אסור אף פעם לאבד את התקווה. פשוט ככה, אין בין השורות, פשוט לא לאבד תקווה, והפתרון כבר יגיע.

האמת היא שאני לא מוותרת

כל הזמן הולכת כדי לשפר את החולשה שיש לי. כל הזמן פועלת כדי להבריא אבל הכל זה צעדים קטנים ולא הרבה משתפר. ייש לי תקווה אך רגעי היאוש במצב לפעמים לוקחים אותה.

adamsplit

New member
היאוש תופס את כולנו לפעמים..

אבל זה לא העובדה שאנחנו מתייאשים שקובעת מי אנחנו, אלא האם אנחנו קמים ומתנערים מזה אחר כך

אופירA

New member
מנהל
אם אנחנו בידינו עוזבים את היאוש

ואם הוא מעצמו מתעקש לתפוס בנו, ולגרום להרגיש רע, אז אם אנו עושים ופועלים למרות ההרגשה הקשה. אתה מדבר על כך שהרצון שלנו והבחירות שלנו מלמדים מי אנחנו. לא המצבים שנקלענו אליהם בעל כרחנו. לא עוצמתם ולא עוצמת חוסר האונים שהם כופים עלינו. (ומאוד צריך להפריד). המשפט שאמרת היה חשוב מאוד, וסידר לי היום מבט שונה על מצבי. לא מבט פחות כואב, אבל מבט הרבה יותר שלם ושלו עם עצמי.

adamsplit

New member
אופירה ידידתי

אני אספר לך את מה שסיפרתי בהספד של אבי, מקווה שיעזור להסביר אותי יותר טוב... הפחד שלי מזריקות הוא הפוביה היחידה שלי, אבל פוביה חזקה שכיננה בי מאז ומעולם. כשהייתי ילד הלכתי עם אבי לרופא השיניים לטיפול, כשהבנתי את הכוונות של הרופא עם המחט והפה שלי אפשר לומר שהייתי פחות ממרוצה... בכיתי, צעקתי, השתוללתי, ולא נתתי לרופא להתקרב אלי. אחרי שכנוע מצד אבא שלי, התיישבתי על הכיסא ונתתי לרופא לטפל בי. אחרי זה אבא שלי ניגש אלי ואמר לי שהייתי היום "גבר אמיתי". זה גבר, שאלתי אותו, אחד שבוכה וצועק? זה גבר ענה לי חזרה, האחד שמצליח להתגבר וזה מה שאבא שלי לימד אותי באותו יום..

אופירA

New member
מנהל
סיפור מדהים על אדם משובח

אני הבנתי מאוד מה שאמרת, וחיזקתי את הדברים. אולי הניסוח שלי לא היה ברור.

בהחלט מצב לא קל ../images/Emo4.gif

מצד אחד, עדיין רחוקה מלהיות במיטבך, מצד שני- נושפים בעורפך. אני חושבת ששווה לבדוק מול כמה רופאים מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב- פיזותרפיה, תרגולים שונים וכו'.

אופירA

New member
מנהל
האם כדאי בתקופה הראשונה

להגיע לעבודה במוניות? לא משתלם, אבל אולי פיתרון טכני. השאלה מהי העבודה, והאם החולשה אינה מונעת אותה.

תודה על התמיכה

אני עובדת עם ילד ודיברתי עם אימא שלו, שאני אתחיל בהדרגה. הבעייה שלי היא פעילות מרובה מידי גורמת לכאב חזק ולחולשה ברגליים. בשבילי לעלות מדרגות כרגע זה הסיוט הכי גדול וגם ללכת יותר מ10 דקות.אפילו לשבת זמן ממושך קשה שלי אבל אני מנסה למצוא את האיזון. מבחינת פיזיותרפיה, הלכתי ואמרו לי שעצם זה שאני הולכת זה פיזיותרפיה. אף אחד לא יודע מה יש לי ולכן גם פוחדים לגרום נזק. אין הרבה מה לעשות כרגע, חוץ מלחכות ויש רגעים שאני גם אופטימית

יקירתי, אם הרופאים לא מצאו כלום בבדיקות

בקשי ללכת לריאומטולוג. אולי יש לך פיברומיאלגיה. לקריאה על הנושא - כנסי לפורום 'פיברומיאלגיה ו- CFS' כאן בפרדס קיראי בקישורים ובמאמרים ותראי אם זה מוכר לך.... יתכן שתצטרכי לחשוב על עבודה אחרת....

פיברומיאלגיה

הרופאים שללו פיברומיאלגיה כי לצערי, חלק מבדיקות הדם לא תקינות וגם בבדיקה אלקטרומיוגרפית, גילו שיש בעייה בשריר.אני נמצאת בתהליך בירור רפואי

שני כוונים לבדוק

כיוון אחד לברור עם קרדיולוג אולי זה חולשה של הלב , וניורולוג או אורטופד ראית ? האם שקלת להגיע לרב פירר בעמותת עזרה למרפא , הוא גאון רפואי אולי תשקלי לראות רופא סיני , שיטת האבחון שלו שונה מהרפואה המערבית , שם מקבלים תשובות במקום שהרפואה המערבית נכשלת

למעלה