החיים היפים או לא

ערסlight

New member
צדק

החוק בארץ מפלה בצורה גלויה את הנשים לטובה. [זו מערכת סטריאוטיפית שפועלת כמעט "לפי טבלה" ורבים הסיכויים שלא יראו את המקרה הפרטי שלך כחריג] גם יעוץ משפטי סטנדרטי לא יעשה הבדל גדול מבחינתך. עד כמה שאני יודע, עניין הבגידה יעיל אם אתה לא רוצה לשלם מזונות גם לאישה. [לא רלוונטי לגביך]. ועניינית, נראה לי שמקרה שלך וכפי שתיארת אותו, יש בו פוטנציאל לשבור את מעגל הקסמים הזה. בשביל זה נדרשת ממך איזו נחישות ונכונות להלחם על הצדק שלך. אתה נמצא בצומת שבה אתה לא אמור ללכת "לפי המקובל" אלא יש לך הזדמנות ליצור מציאות אחרת. נראה לי שדווקא ארגונים פמיניסטיים עשויים לעזור לך וגם ארגונים לזכויות האזרח. בהצלחה.

שלי 9

New member
החוק בארץ לא מפלה את הנשים

לטובה. ישנם תחומים מאוד ספציפיים כמו תחום המשמורת שבהם ניתנת עדיפות לאישה.(דנו בפורום מיליון פעם לגבי הסיבות ,ואם הן מוצדקות או לא זה כבר סיפור אחר) אם כבר מדברים על אפליות באופן כללי אז דווקא הנשים הן שמופלות רוב הפעמים.. בבית הדין הרבני ישנו יתרון ברור לגבר בהליכי גירושין, וזאת בהסתמך על חוקי ההלכה שיש בהם הרבה מוטיבים שוביניסטיים, כמו"כ נשים מופלות בשכר עבודה, ועל רקע מינני - היותן נשים שמולידות, ואפילו על רקע רצונן התאורטי להיות אימהות.. דוגמה קטנה לסיבור האוזן; כשהייתי נשואה טרייה הלכתי לראיון עבודה ובראיון נשאלתי אם בכוונתי להיכנס להריון ,עניתי שכן (ואל תגידו לי היית צריכה לשקר), ואז המראיין הנחמד דאג להגיד לי שזו יכולה להיות בעיה והם מעדיפים רווקות שאצלן נושא הילודה קצת יותר רחוק..

למעלה