החיים היפים או לא

אלצקו35

New member
החיים היפים או לא

שלום לכולם שמי אלצקו ואני חדש כאן יש לי בעיה מסוימת שאני זקוק לעזרה למרות שקראתי כאן די הרבה לא מצאתי תשובה הולמת אני כנראה עומד להתגרש לצערי ורציתי לשאול לגבי הילדים הבנתי מימה שקראתי כאן שהילדים הולכים לרוב למשמורת אצל האם כי אני לא אמא במובן הפיזיולוגי אבל אם אני אמא במובן הנפשי אני זה שלוקח את הילדים בבוקר לגן ולבית הספר אני זה שנמצא איתם אחר הצהריים בבית דואג לכביסה ולארוחות בבית כי אשתי היא "הגבר" בבית היא מביאה את הכסף ואני פחות האם יש תקדימים בנושא הזה שהילדה תהיה איתי או שגם במצב כזה אני נופל בין הכסאות ומה רצוי לעשות כן הרבה מחשבות רצות בראשי עכשיו

deena

New member
בוקר טוב (וברוך הבא)

רק אתמול שוחחו בדיוק בעניין הזה, אולי המידע שם יהיה לעזר. בהצלחה

אלצקו35

New member
תודה קראתי אבל יש לי סייגים

כיוון שאני מתפקד היום כאמא בבית והיא זאת שמביאה את הכסף האם יש שינוי בנושא כי הרי טובת הילדה בראש מעיננו והיא עובדת מבוקר ועד ערב אז נגיד ויקבעו שהילדה תהיה אצלה איך היא תהיה אצלה עובדת מ 6-7 בבוקר ועד 7-8 בערב והיכן נכנסים העניינים הפרטיים איך היא יכולה לגדל ככה ילדים האם בית המשפט לא מתחשב בזה

לילי301

New member
צריך לבדוק..

האם היא מעדיפה שהילדה תהיה אצלך.., במידה והיא מסכימה שהילדה תהיה אתך, אני לא מאמינה שבית המשפט ידחה בקשה כזו.

deena

New member
אני מאוד מבינה את הטענה שלך

לעומת זאת, רוב האמהות היום עובדות מבוקר עד ערב ומפרנסות (וחלקינו מפרנסות יחידות) משפחה. אני לא בטוחה אם המצב האידיאלי הוא שיהיה כמו פעם- אמא בבית כל הזמן, מרגע לידה של הילד ועד שיוצא לצבא, או אמא שאיננה רוב הזמן. הזמנים השתנו, הצרכים השתנו- גם של נשים וגם של ילדים. בית משפט מתחשב בכל מיני דברים, יתכן ששעות העבודה של האמא ילקחו בחשבון, ויתכן שלא. יש בוודאי עוד דברים שצריך לקחת בחשבון אם יחליטו שאתה מקבל משמורת מלאה על הילדה, וכדאי שתיוועץ עם עו''ד כדי לברר מה הם בדיוק.

קטי30

New member
יצא ששאלת את אישתך לגבי זה../images/Emo35.gif

דיברתם על זה
העלת את הטענות שלך מולה
יש מצב ש"הסידור" הזה יתאים לה.. חשבת על זה
ברוב המקרים וכמו שרשמנו בשירשור הקודם האמא היא המשמורן הטיבעי והחוקי בדרך כלל לילדים עם כל הצער במידה ולא תגיעו להסכמה שתהיה מוסכמת בנושא ל 2 הצדדים זה יהיה ביזבוז אנרגיות משווע. שיהיה לך

deena

New member
לא יודעת אם זה בזבוז אנרגיות.

יש מקרים, אמנם במיעוט, בהם האב מקבל משמורת. וגם בלי הסכמת האם, כי בית המשפט רואה בזה את טובת הילד. וזה כבר לא נכון שהאם חייבת להיות מוגדרת פרוצה או נרקמונית או מקרה לאשפוז כפוי ע''מ שיקחו ממנה את המשמורת- וטוב שכך. נדמה לי שאומרים 'כל מקרה לגופו', ויתכן שבמקרים מסויימים באמת חבל על המשאבים והאנרגיות- אבל לדעתי- שווה בדיקה בכל מקרה, מול עו''ד, מול הרווחה, ומול ארגונים כמו הורות שווה.

מגשימה1

New member
אני לא יודעת בת כמה הילדה שלך

ואני לא יודעת בקשר למשמורת , אבל סיפרתי אתמול לאבא השני שרצה משמורת על איזה זוג שאני מכירה שאמנם הילד אצל האמא אבל האבא תפקד כמו מטפלת וכל יום האמא היתה מביאה את הילד אליו בבוקר ואוספת אותו אחרי העבודה בארבע או משהוא דומה , כך שלמעשה למרות שהילד אצלה האבא ראה אותו אפילו יותר ממנה . תנסה למצוא פיתרון דומה או משהוא יצירתי אחר שיעזור לכולם . מקווה שזה יצליח !

'אלצקו' מאלכס חולה אהבה?

זה הולך ככה: אם היא עובדת מהבוקר עד הערב ואתה מתפקד כ"אמא" בבית אז מן הסתם היא תרצה שהמצב הזה ימשיך כדי שהיא תוכל להמשיך ולעבוד. ובעצם האינטרס שלך דומה משתי סיבות - גם הילדה וגם הפרנסה המוגדלת שלה שתאפשר לגדל את הילדה לתפארת מדינת ישראל. אי לכך, אל תנסה בבית המשפט להוכיח שהיא "לא כשירה להיות אם" (שזה מה שצריך להוכיח כדי לקבל משמורת) אלא דבר איתה יפה, ברוגעעעעעע ותנסו להגיע להסדרי ראיה כאלה שיאפשרו לך להמשיך ולתפקד כמו היום. ישנם אבות רבים שנוהגים לקחת בבוקר את הילדים לגן/ביה"ס ולבלות איתם גם את אחרי הצהריים. בהצלחה

אלצקו35

New member
תודה לכולם - עוד שאלה

שעלתה אצלי לגבי דמי מזונות איך התעריף הולך ואיך משלמים האם זה לפי חלוקת המשכורת או האבא אמור לשלם יותר גם אם יש משמורת משוטפת סליחה על הבורות

החתולית

New member
כתבת את הצד שלך והתחושות שלך

אבל אני משערת שדיברתם על זה ביניכם, ויש לה דיעה בעניין. מה היא אומרת ? הדבר הטוב ביותר, הוא להגיע ביניכם להסכמה לגבי הסדרי ראיה נרחבים ואותה התנהלות יכולה להמשך.

d a n i e l s 5

New member
צמרמורתתתתתתתתתתתת

זה מה הרגיש לי כשקראתי את המילים האלה..... "אני אמא במובן הנפשי אני זה שלוקח את הילדים בבוקר לגן ולבית הספר אני זה שנמצא איתם אחר הצהריים בבית דואג לכביסה ולארוחות בבית כי אשתי היא הגבר בבית היא מביאה את הכסף ואני פחות. ואני שאולת....עד מתי ?

זו לא שאלה של זמן ../images/Emo141.gif

כל עוד יש מי שמרוויח כסף (והרבה כסף) משימור התפקידים המסורתיים, התפקידים המסורתיים יישמרו. חומר למחשבה ב"יום האהבה", יום שבו הסטריאוטיפים המגדריים משתוללים יותר מאשר בדרך כלל.

d a n i e l s 5

New member
מחייכת :)

החומר למחשבה...הוא כבר במחשבה עמוק עמוק ...... למרות שחייבת לציין ....שפה ושם רואים ניצוצות של "משלוחים " דו כיווניים ........

"משלוחים " דו כיווניים ? ../images/Emo2.gif

האם הכוונה לפרסומות בנוסח "מה את קונה לאהובך ליום האהבה?", או "הפתע היום את בת זוגך במאפה פרי ידיך ?"

d a n i e l s 5

New member
מחייכת פעם שנייה :)

משלוחים דו כיווניים נכתב....בזמן שבחדר השני נשמעו קולות של חבורת בנות 16 מחליפות רשמים על הקניות שלהן ליום הזה, לאהובים שלהן......... אותי זה חייך ....זה הכי דו כיווני שיכול להיות :) לי אין בעיה עם פרסומות....כל חג והשיווק האגרסיבי שלו ......ברוח המגדר שלו ...... פרסומות לחוד, ומציאות לחוד.......

פעם שלישית ../images/Emo135.gif ../images/Emo35.gif

אני דווקא חולק עלייך בעניין של "פרסומות לחוד ומציאות לחוד". ואולי בגלל זה אין לי צמרמורות.

אלצקו35

New member
שאלה של ניסיון

אם האשא בוגדת בבעל ויש הוככות למה היא זכאית או שעצם הבגידה שלה לא משפיעה על כלום הנושא של הגירושים או שכן אני מדבר גם על הסדרים עם הילד וגם בנושא של חלוקת רכוש האם במצב כזה כדי ללכת לבית דין רבני או אזרחי ומה ההבדל בינהם

למעלה