"החיים האמיתיים"

Jazz Jackrabbit

New member
"החיים האמיתיים"

וואלה, זה כיף להיות סטודנט. אין יותר מדי התחייבויות, אין יותר מדי לחצים. אבל מה קורה כשנגמרים הלימודים? עוד לא עסקתי בעבודה משפטית, אבל התחום בהחלט נראה מעניין. עם זאת, עדיין קיימת שגרה מ-ש-ע-מ-מ-ת של לקום כל יום בבוקר, לחזור כל יום בערב, לעשות עבודה משפטית (או משפטית לכאורה) וחוזר חלילה. שאלה זו מופנית למתמחים הנוכחיים, למתמחים בעברם, ולכל מי שאי פעם חווה שגרה רוטינית בעבודה שאמנם רואים בה איזשהו אופק תעסוקתי, אבל עדיין זה הרגיש לו די תפל (בתוך הקבוצה האחרונה נכללים גם אלה שטחנו 8-8 באבטחה אחרי הצבא ו/או עבודות שונות בשרות לקוחות). באוניברסיטה יש הרגשה שכל יום יכול לקרות משהו חדש. אבל בעבודה "של גדולים".... איך מתמודדים עם השגרה? זה פשוט נראה לי הדבר הכי נורא לעשות את אותו הדבר במשך 40 (!) שנה (שלא לדבר על ההליכה במדבר, אם נקשר את זה לחג הבא עלינו לטובה)

B L I M P

New member
כמה דברים

ראשית, החיים שלך צריכים להיות מלאים בעוד דברים שנותנים להם תוכן וגיוון ולא רק בעבודה כדי לא להרגיש שגרה ושעמום. שנית, ממרום שבעה חודשי התמחות - אין שום תחושת שגרה. מה יקרה עוד עשרים שנה - זה רק אלוהים (או אנשים זקנים יותר) יודע.

באמת?

ממרום 6 חודשי התמחות, השגרה חונקת עד מאד. אין לי מושג איך אסתדר אחרי בחינות הלשכה, כשאז באמת זההחיים האמיתיים.

B L I M P

New member
באסה לי לשמוע

יכול להיות שזה תלוי איפה את. אני נורא נהנית, גם מהעבודה וגם מהאנשים, וחוץ מההתמחות יש לי עוד לא מעט עיסוקים בחיים שנותנים לי נקודות אור, ככה שאם בימים מסויימים ההתמחות מעיקה, אז בסוף היום תמיד יהיה לי למה לחכות. אני מקווה שתמצאי עבודה מספיק מגוונת שלא תהיה לך שגרע
..

Anabol

New member
אני לא יודע לענות על השאלה

אבל אותה שאלה צריכה להישאל גם לגבי נישואין ובעצם כל דבר "של מבוגרים" שאנחנו מתחייבים אליו מכורח המציאות.

sacrament

New member
שאלת מיליון הדולר

אין לי כמובן תשובה עליה, אני יכולה רק לספר מניסיוני ומניסיון אנשים שאני מכירה... בכל ימי ההתמחות שלי לא חוויתי אפילו יום אחד של "שגרה". כל הזמן ראיתי דברים שונים וחיפשתי על דברים שונים וכתבתי דברים שונים. גם כשהתעסקתי באותו נושא, זה תמיד היה מכיוונים שונים... זה לא בהכרח דבר טוב (אני לא מרגישה שיש תחום מסויים שאני ממש מבינה בו, למשל) וכמובן שיש בעיות אחרות במקצוע ובהתמחות שמונעות ממני להיות מרוצה עד הסוף. מצד שני, זה בהחלט עוזר למנוע שחיקה... כמובן שהעניין הכללי שיש בעבודה שונה לחלוטין מהרגשת השגרה שנובעת מדברים אחרים - לקום כל בוקר, ללכת לעבודה, לעבוד עם קולגות אנטיפתיים או בוסים הזויים או לקוחות מעצבנים, או הכל ביחד, לקבל עוד טונות של עבודה, להכין דברים ואז לחזור בשעות מאוחרות הביתה, בתקווה שאין עבודה גם לפנות בוקר ובסופ"ש...אין ספק שגם כאשר אתה מתעסק בנושאים הכי מעניינים בעולם - בשלב מסויים בא לך לעזוב הכל ולברוח. וכאן כבר אני יכולה לספר מניסיון של אנשים אחרים שאני מכירה - שמדברים על כמה המקצוע שוחק, וכמה הם מתחרטים שהלכו לזה, כולל אנשים מהמשרד בו עבדתי. ומנגד - אני מכירה הרבה אנשים מרוצים. איפה אתה תהיה על הסקאלה? ימים יגידו... בהמשך למה שבלימפ אמרה (שאגב, צריכה הייתה לציין מה המקור לכינוי שלה בשרשור, כי באמת תהיתי לגבי זה) - אני מסכימה שצריך למצוא דברים נוספים חוץ מעבודה שגורמים לך להרגיש טוב. וזה נכון לכל מקצוע. אם זה תחביב כמו נגינה או צילום או אפילו להתנדב איפשהו - כל דבר שירחיק אותך ממה שאתה מורגל אליו ושיהיה רק שלך.

2_be

New member
החיים האמיתיים

מהניסיון שלי בעבודות המסקנה שלי היא ששגרה היא חלק מהחיים ורוב הפעמים זה אפילו לא רע שיש שיגרה. לדעתי, השאלה היא איך מסתכלים על השיגרה הזו. אפשר לראות בה שיגרה משעממת ואפשר למצוא את הדברים המעניינים שבה. אני כבר ב"חיים האמיתיים", בתור עו"ד, ובאופן כללי אני נהנית ואוהבת את מה שאני עושה. עם זאת, אני לא יכולה להכחיש שקיימת שיגרה ויש ימים שאין כוח לשיגרה הזו. מנקודת מבטי, השיגרה היא במובן הזה שכל יום צריך לקום בבוקר, יש תיקים וצריך לטפל בהם ואז בערב חוזרים הביתה. עם זאת, תוכן הימים ותוכן התיקים שונה כל פעם מחדש וכל יום אני לומדת דברים חדשים ונתקלת בפרויקטים חדשים (יחד עם הדברים שחוזרים על עצמם, העבודה השחורה והדברים שפחות כייף לי לעשות אבל הם חלק בלתי נפרד) וזה בעצם אחד הדברים שעושים את היכולת להמשיך בשיגרה הזו... וכן, אני מודה, אחרי תקופות של עומס יש ימים שבהם אני לא רוצה לגלות שום דבר חדש ולא להיתקל באף הפתעה אלא למצוא את עצמי עושה רק דברים שביום אחר אני אראה בהם שגרה משעממת... כמובןשכל זה בנוסף לצורך בעוד דברים מעבר לעבודה, כמו שבלימפ הזכירה למעלה. אמנם מבלים בעבודה לא מעט שעות, אבל נראה לי שאם אין תחביבים ופעילויות נוספות מחוץ לעבודה מרגישים רק את כובד משאה של השיגרה במקום את היתרונות שבה.

Jazz Jackrabbit

New member
תודה לכולכם ../images/Emo24.gif

החיים בהחלט מלאים בעוד דברים. החל מתחביבים, עובר בחופשות וטיולים וכלה בהתנדבויות שונות שגוזלות קצת זמן - אבל הן מהנות. העניין הוא שכך או אחרת, הדבר המרכזי הוא העבודה. וכמו שחלקכם אמרתם - זה כנראה באמת תלוי בהתמחות ובתחום העיסוק לאחר ההתמחות, אבל עדיין לקום כל בוקר לאותו משרד ולעשות את אותה עבודה משרדית - נשמע כמו משהו משעמם. אז אני חוזר לאותם דברים שאמרתם - שכל מקום עבודה שונה מהאחר, ושזה בעיקר תלוי באופי המקום, אופי העבודה, והאנשים מסביב. אבל אם נצא מנקודת הנחה שקיימת שגרה, ואם נניח שאני שונא שגרה, איך מתמודדים עם זה? בעבודות קודמות שהרגשתי בהן ככה פשוט הודעתי שאני לא מגיע (כל פעם באמתלה שונה), ולקחתי יום חופש "לנקות את הראש". אני מניח שזה משהו שקשה לעשות במשרד עורכי דין, לא? זה לא שאני לא מחויב לעבודה שאני עושה כמו שאני פשוט לא מסוגל לעשות את אותו הדבר כל יום. אבל אולי זו כבר שאלה שיוצאת ממסגרת העבודה; אפשר הרי לשאול את אותו הדבר גם על מערכות יחסים, כמו שאמר Anabol. רק מקווה שלא אקום איזה בוקר אחד בגיל 40 (זה לא כל כך רחוק...
), ואגלה שמה שאני עושה הוא חסר משמעות. יכול להיות שאני עובר את משבר גיל ה-40 בשלהי שנות ה-20?

PIonit

New member
מחזקת את דבריה של בלימפ

תכלס לי אישית הזמן לחלוטין טס, העבודה מאוד מעניינת, מגוונת ומאתגרת. אני מאוד מרוצה מעוה"ד שאני צריכה לעבוד עמם וגם הקשר עם שאר המתמחים. יש לי הרבה יותר זמן לצאת, לנוח ולהתמקד בהרבה דברים שהזנחתי כשהייתי סטודנטית. אין אין אין על העובדה שיש לך סופ"ש נקי לעשות כל מה שבא לך מבלי להיות בלחץ של הגשות ומטלות. (או להרגיש רגשות אשם אם אתה מתחמק מהם).

למעלה