החיים בהליפקס

מרווה17

New member
החיים בהליפקס

מכל החיפושים שעשיתי באינטרנט, קיבלתי רושם שנובה סקוציה אינו מקום מומלץ לחיות בו. גם מבחינה כלכלית, אפשרויות תעסוקה ומזג האוויר. אשמח לשמוע חוויות מאנשים שחיים שם..
תודה רבה

PuffDragon

New member
אני לא גר שם, אבל אני עובד עם חברה מהליפקס,

ומגיע לשם פעם בחודש לכמה ימים.
הרושם שלי שזה ממש לא מקום מומלץ לחיות בו. מזג אוויר נורא, מסביב לאפס רוב החורף, שזה הרבה יותר גרוע ממה שזה נשמע. זה אומר שכבות של קרח כל הזמן, 20 דקות כל בוקר להוריד 10ס"מ קרח מהרכב. הכלכלה על הפנים, סטנדרט הבניה על הפנים, ורחוק פיזית מכל דבר. הכל יקר כי הכל מיובא. החברה הזו מאוד רצו שאנחנו נעבור להליפקס, סירבנו בנימוס.

מרווה17

New member
תודה רבה

תודה רבה על התשובה המהירה...
כנראה שאנחנו נעשה את הלנדינג שם ומיד נעבור לפרובינציה אחרת..

קיבלתם PR במסלול פרובינציאלי?

אם כן, התרגיל שאת חושבת לעשות עלול להסתיים בכך שכאשר תגישו בקשה לאזרחות (או אפילו לחידוש ה PR) אתם עלולים להיחשב ב misrepresentation
ראי את ההודעה של ננסי בפורום עוברים לקנדה על עדכונים מכנס יועצי הגירה

מרווה17

New member
טרם קיבלנו תשובה

עדיין לא קיבלנו..
הגשנו בקשה לנובה סקוציה, הציפיות שנקבל אישור בקרוב,
האמת שכן רצינו להישאר שם אבל מרוב הדברים השליליים שקראתי על המקום קצת נרתעתי..
היה חשוב לי לשמוע חוויות של אנשים שגרים שם..
תודה על ההערכה שלך, אקח את זה לתשומת ליבי

dannyk27

New member
גם אני התרשמתי, אומנם מקבוצה בפייסבוק

שהחיים שם ממש לא נוראים כמו כאלו שחושבים שקנדה מסתיימת בטורונטו.
אני צופה בסירטונים ופוסטים שמועלים ושוב זו רק התרשמות אינטרנטית שבהחלט אפשר ואף יותר מזה לחיות שם. לכל מקום בקנדה יתרונות וחסרונות משלו. אני הייתי מציע בהחלט ובעיקר לאחר הערתו של המושבניק לנסות להתאקלם שם. תיזכרו שבעיר גדולה יותר יהיו פי כמה וכמה מועמדים למקצוע שלכם (עם אומנם היציע נמוך יותר), אבל כמו שמיהו אמר פעם, עדיף להיות דג גדול באקווריום קטן מאשר דג קטן באקווריום גדול.

Anonymizer

New member
דגים

אני פשוט מנסה לדמיין את שני המצבים שהעלאת, ואני לא בטוח שהייתי מעדיף להיות דג גדול באקווריום קטן.
&nbsp

PuffDragon

New member
זה לא רעיון טוב ויכול לסבך אותכם בעתיד, בקבלת אזרחות.

אתם צריכים לגור שם לפחות כמה חודשים, עדיף חצי שנה.

TrigATUSA

New member
terrible weather = around 0 all winter ?!?!

what universe you live in?
90% of Canada is WAY below 0 most of the winter, so how weather around 0 can be terrible? to me it sounds quite warm (for Canada...)

idohatam

New member
עדיף מתחת לאפס פלוס מינוס אפס כל יום כאשר יש המון משקעים.

זה מיצר קרח על הכביש ועל המדרכה והופך את החיים לסיוט.

PuffDragon

New member
כן, בדיוק ככה.

הטמפרטורה כל הזמן נעה מעל ומתחת לאפס, בשילוב עם המון משקעים ורוח, והחיים שלך זה סיוט קרח בלתי פוסק. קרח זה הרבה יותר גרוע משלג.

shuttles3

New member
חברים שלנו הגיעו להליפקס לפני כשנתיים

ללא גרוש מיותר בארנק.
שניהם עובדים,
הילדים מרוצים בבתי הספר,
הם מעורבים בקהילה היהודית, עושים חיים, נהנים מהפרובינציה,
לפני כמה חודשים קנו בית, כמו כמה וכמה מהחברים שלהם.
&nbsp
&nbsp

מרווה17

New member
נשמע טוב

בעצם זו מטרתנו.. בתי ספר טובים עבודה ואיכות חיים, הקור פחות מפריע לנו, אבל דאגנו בקשר לעבודה ויוקר מחיה. התשובה שלך מעודדת מאד. שאלה אחרונה להיום ??, מה ממוצע ההוצאות החודשיות אצלכם? האם אפשר להתקיים מ 3000 דולר קנדי?

פורטי40

New member
עבדתי בהליפקס שנה אבל לא ברצף

גרתי שם במלון דירות, ונסעתי הרבה הביתה למונטריאול.
רוב הזכרונות שלי משם הם חיוביים. עיר נעימה, רוגעת וידידותית.
בקיץ היה נעים וחמים, אבל לא יכולתי לטבול בים בחוף מחוץ לעיר, בגלל המים הקרים. בחורף היה קר כמו ברוב קנדה. לא קר יותר מאשר במונטריאול. ביום מושלג הלכתי על הגשר לצד השני של HALIFAX HARBOUR וחזרתי בספינת מעבורת.
הכרתי שם שופט מחוזי, והוא לקח אותי לטיולים מעניינים, ביערות רחוק מהעיר, ובנמל בספינה הסטורית BLUENOSE II
במשרד של חברת חשמל, שם עזרתי להם בפרוייקט, האוירה היתה נינוחה הרבה יותר מאשר בעבודה במונטריאול/טורונטו.
נפגשתי עם הרב בבית הכנסת, והוא הזמין אותי לארוחת סיום הצום ביום כיפור.
נסעתי לTRURO לראות את הנהר שעובר שיטפון הפוך מהים ליבשה בגלל הגיאות הענקית שיש שם.
Peggy's Cove מקום יפהפה
Anapolis Valley עם הגבעות הירוקות והכרמים(!) גם יפה
tאבל....אם אתם רוצים עיר תוססת, הליפקס לא המקום....

תלוי מה אתה מחפש...

הכל תלוי במה אתה מחפש.
הליפקס מאוד קטנה יחסית עם מנטליות של עיירה קטנה ושלווה בארץ.
כשמגיעים לכאן בהתחלה מרגישים כאילו חזרת אחורה לשנות ה-70 בישראל...
ונכון, המקום מאוד מרוחק ממרכז קנדה ויש דברים שניתן להשיג/לעשות שם אבל אי אפשר כאן.
השאלה הגדולה היא מה אתה מחפש, מה מעניין אותך.
המקום הזה מעולה לגידול ילדים, הכל מאוד מאוד רגוע, קל לקנות דירה, המרחק מהבית לעבודה הוא ברוב המקרים בין 10 דקות ל-30 (אם יש פקקים ). אני מכיר אנשים שאת הפסקת הצהרים שלהם עושים בארוחת צהריים בבית עם הילדים...
החורף ממש לא נורא, מתחיל בד"כ בסוף דצמבר ונגמר במרץ. עם טמפ. של 10- בממוצע, הקיץ לעומת זאת לא חם, עם טמפ. ממוצעת של 22 מעלות.
מספר הפאבים לנפש הוא הגדול ביותר בצפון אמריקה (כנראה בגלל כמות הסטודנטים שיש פה), אבל רוב המסעדות נסגרות ב-9 בערב ובאמצע השבוע כמעט ולא תמצא אנשים מבלים עד השעות הקטנות.
אז יש דברים טובים לכאן ולכאן. וסביר להניח שאם לא היו לי ילדים לא הייתי כאן כבר מעל לשש שנים :)
אשמח לענות על שאלות במידה ויהיו.

מרווה17

New member
תודה על התשובה..ועוד שאלה קטנה

וואו..
תודה רבה על התשובה
אנחנו מהגרים בעיקר בשביל הילדים והחינוך שלהם, מחפשים בתי ספר טובים (לא ארבעים ילד בכיתה) רוגע, שלווה וביטחון.
אשמח אם תגיד לי מה ממוצע ההוצאות החודשי בהליפקס?
ומה בקשר לאפשרויות התעסוקה? אני מרפאה בעיסוק ובעלי רוקח..
תודה

קשה לאחר מבלי לדעת כמה פרטים

אני יכול לאמר שאצלנו, משפחה של ארבע נפשות, הקניות הם בממוצע $200 לשבוע. שמחיר שכירות (כולל חימום ומים חמים) של דירת 4 חדרים באזור טוב הוא בסביבות $1200 לחודש. שאר ההוצאות כבר תלויות בכם (בילויים, רכבים, מסעדות וכו׳). עבודה - מי שרוצה למצוא עבודה מוצא ויש פה גופים שעוזרים למי שצריך בסדנאות למציאת עבודה, קורות חיים, אנגלית תעסוקתית וכו׳ רוב האנשים שהגיעו לכאן מהארץ מצאו עבודה בתחום שלהם. רוב בתי הספר הציבוריים פה מעולים וכמות התלמידים בכיתה הוא בסביבות 25 ילדים.

למעלה