החיים אחרי ההי טק

alien life form

New member
החיים אחרי ההי טק

הי חברים,

שאלה אולי מעט מוזרה בנוף של הפורום הזה. אני רוצה רוצה לעזוב את תחום ההי טק. מיציתי את הנושא, כבר לא משמח אותי לקום בבוקר ולבוא לעבודה. אני פונה לניסיון הקולקטיבי של הפורום, אם נתקלתם באנשים שעשו את זה, הייתי שמח לשמוע איך עשו זאת ולאיזה תחום עברו. ברור לי כמובן שזה כרוך בלימוד ואני מוכן לזה.

קצת פרטים עליי. יש לי תואר ראשון בדמ"ח ופיזיקה מהאוניברסיטה העברית. עבדתי 29 שנה בהיי טק: באינטל, טלרד, אחרי זה יותר במערכות מידע. ניהול מחלקות, אגפים, פרוייקטים. כיום עובד בתפקיד מנהל אגף טכנולוגיות מידע בחברת היי טק בצפון. אני בן 54, גרוש עם 3 בנים שהצעיר משרת בסדיר. מבחינה כלכלית אני די מסודר עם השקעות שמניבות לי הכנסה פאסיבית. אין לחץ כלכלי. בנוסף, יש לי מוינגייט תעודה של מורה לחינוך גופני והסמכה של מאמן אומנויות לחימה ועובד כמה שעות בשבוע עם נוער במצוקה. זה אומנם נותן סיפוק אבל לא רואה את עצמי עוסק בהוראה או הדרכה על בסיס משרה מלאה. הייתי משתעמם מהר.

אם מישהו מכיר סיפורים דומים שאני יכול לקבל מהם השראה, אשמח.

rj111

New member
נראה לי שהשאלה היא מה מעניין אותך לעשות

אין לך אילוצים כלכליים.
בד"כ יש יותר סיפוק ועניין בעבודה כשיוצרים ערך אמיתי ללקוחות.
אני "עזבתי" את ההייטק לפני מספר שנים כדי להיות מפתח אפליקציות עצמאי.
אין יותר בוסים, לחץ מוגזם בצווארי בקבוק של הפרויקט ואבטלה סמוייה בשאר החלקים של הפרויקט, פקקים בדרך לעבודה, דיונים, רכילויות, הפסקת צוהרים עם החברה, שכר בינוני ושעות נוספות.
זה פינה לי זמן רב שמוקדש גם לעסק וגם למשפחה.
עכשיו אני נותן חשיבות רבה יותר לזמן שלי ומוכן לשלם יותר כדי לא לבזבז אותו.

alien life form

New member
הי

הבעייה שהצלחתי לחשוב עד עכשיו רק על מה אני *לא* רוצה לעשות. יש לי כל מיני תחומי עניין אבל מדובר יותר בתחביבים. לא רואה את עצמי עוסק באף אחד מאלה כמקצוע.

הייתה תקופה מסויימת כשהייתי פרילנסר. זה איפשר לי לעשות תואר בחינוך גופני. אחר כך חזרתי למשרה מלאה כשכיר. זאת באמת הייתה תקופה טובה כשהיה לי טוב לקום בבוקר. שווה לי לחשוב גם בכיוון של עסק קטן ולא רק שכיר בתחום אחר.

תודה.

rj111

New member
אתה צריך למצוא תחום עניין שגם יוצר ערך

גם פתיחת עסק קטן עלולה להיות מסוכנת אם היא כוללת השקעה כספית גבוהה.
אני מעריך שלפיתוח מוצרים בתחום איכות סביבה ואנרגיות ירוקות יש פוטנציאל צמיחה גבוה. למי שלא מבין מאיפה זה בא - שיסע לביקור בכינרת המצטמקת ובגבול עם סוריה.

alien life form

New member

דייהטסו

New member
שאלה

למה לא לצאת פשוט לפנסיה מוקדמת? מבחינה כלכלית אתה מסודר, יש לך תחביבים שמספקים אותך, למה אתה צריך לעבוד במשרה מלאה?

alien life form

New member
היפראקטיביות

יוצא מדעתי כשאני לא עסוק או סתם כשהעבודה נעשית מונוטונית. תמיד בתחושה שהייתי יכול לעשות יותר. הייתי נשוי 26 שנה לפסיכולוגית קלינית. לא יודע אם זה היה נישואין או טיפול ארוך. אני מניח שלהוריד את הקצב או אף לצאת לפנסיה זה מה שהרבה אנשים היו עושים אבל קשה לי לראות את עצמי שם.

Indigo121

New member
אולי תחשוב על פרוייקט כלשהו בתחום החברתי-טכנולוגי

אם אתה עובד עם נוער במצוקה אולי תתחבר לזה. יש כל מיני רעיונות לקידום נושאים חברתיים ועזרה לחלשים ע"י רעיונות טכנולוגים ותוכנות שונות. סתם לדוגמא תוכנה כלשהיא לחירשים. יש אנשים וארגונים שמוכנים להשקיע בזה, כולל כספית, ומחפשים מישהו שיקים וינהל את התוכנית. לא יודע אם מה שכתבתי זה לא קשקוש מוחלט, אבל אני רוצה להאמין שזו אופציה נחמדה.

alien life form

New member
אחרי אורקם זה לגמרי לא קשקוש

וזה גם תחום שנותן סיפוק כי באמת עוזרים לאנושות ולא לאיזה טייקון לגרוף עוד מיליארדים. מצד שני, העניין שבשורה התחתונה זה גם פיתוח, גם טכנולוגיה. אם כבר, אני מתחבר יותר למשהו "ירוק". תודה על ההתייחסות.

choo

Active member
אנשים עוברים לתחומים שונים בהתאם לנטיות ליבם:

&nbsp
מישהי שאני מכיר, אחרי כ-15 שנים בתעשייה בתפקידי פיתוח ותפקידי ניהול - החליטה לעבור הסבה למשהו שנקרא "הנחיית קבוצות". המעבר היה בפועל מאוד איטי, ואני לא יודע לאמר אם הוא הושלם או לא - זה תחום שבו העבודה היא לרוב כעצמאי, וקשה למצוא מספיק עבודה. אני מניח שאתה יכול לעבוד שם בפול גז בניוטרל בלנסות למצוא לקוחות - מהצד זה נשמע קצת מתיש וקצת סיזיפי....
&nbsp
אפשרות שנראית לי סבירה יותר - ישנן עמותות שונות שזקוקות למתנדבים במגוון תחומים (חלקם "צווארון לבן" וחלקם "צווארון כחול") ושם תוכל לעבוד כמה שתרצה, ולרוב לעמות הללו יש יותר לקוחות מכמה שהן מסוגלות לשרת (כלומר למצוא לקוחות זו לא הבעיה). הייתרון על פני פתיחת "קריירה שניה" - שלא צריך הרבה "זמן מסלול" כדי ללמוד מקצוע חדש ולא צריך לחפש לקוחות או מעסיקים

alien life form

New member
תודה, מעניין

אני כבר כמה זמן מקדיש לזה מחשבה. אחרי שלא הגעתי למשהו מגובש, חשבתי לקבל השראה ממה שאנשים אחרים עשו. מתחבר מאד לעסוק במשהו שקשור לטבע, לסביבה, אנרגיה מתחדשת, קלין טק או משהו בכיוון. אפילו אם לא אהיה חוד החנית או חוקר. אמשיך לחשוב.

תודה על ההתייחסות.

יבגניי34

New member
אז תתחיל בלהכיר את התחום. גש לכנסים. WATEC, Agritech

תראה מה עושות חברות. יש VC שעוסקים בזה - terra, ICV. אתה חופר בפורטופוליו שלהן ורואה מה יש תכל׳ס. סע לבקר באשלים, אילות, לוטן. יש מה לראות.

royagol

New member
אני אמליץ לך על מה שעשה אבא שלי כשנמאס לו מהעבודה

אמנם לא בהייטק אבל הוא פשוט יצא לפנסיה מוקדמת ועובד בייעוץ בתחום שלו. יש לו משהו כמו 8 לקוחות בשנה שמניבים לו בנטו 150,000 בממוצע עבור בערך 300 שעות עבודה (שכוללות גם נסיעות לגורמים שונים- עיריות, משרדים ממשלתיים וכו')..
בנוסף יש לו 2 יחידות דיור שמניבות בנטו משהו כמו 76,000 ש"ח בשנה וגם סביבן יש לא מעט ריצות (פה טכנאי, שם אינסטלטור...).
ככה שיש לו גם תעסוקה בלא הרבה שעות עבודה וגם הכנסה מאוד יפה.

alien life form

New member
תודה, מעניין

הבעייה שבתחום שלי יש מלא יועצים. המון. המזכירה שלי צריכה לסנן בממוצע שניים כאלה ביום שרוצים פגישה איתי להציע לי את שירותי הייעוץ שלהם.

jgut

New member
אני בזמנו ניסיתי להפוך תחביב למקצוע

זה היה לפני כ10 שנים. הלכתי ולמדתי את התחום ברצינות.
היו לכך מספר שיקולים. ההתלהבות שלי מהתחביב היתה אחד מהשיקולים המרכזיים.
השיקול השני היה שעבדתי במקום עבודה ששיעמם אותי וגם סבלתי בו.
בשלב כלשהו הייתי זקוקה לכסף וחזרתי למשרה חלקית בהייטק כדי לממן את עצמי ואת הלימודים. גם היה לי חסר התחום הטכנולוגי.
אחרי שנתיים וחצי, שבהן עוד האמנתי שאעבוד בתחום האחר, הגעתי למקום עבודה שבו הייתי מרוצה (בהייטק). עוד לא ויתרתי על החלום שלעבוד בתחביב. אבל גיליתי תוך כדי שכשמשהו הופך למקצוע, אז יוצאת ממנו חלק מההנאה. בנוסף, אי אפשר להתחרות בשכר של ההייטק. אני מבינה שאצלך זו לא בעיה.
מצאתי דרך אחרת לשלב את התחביב בחיים שלי בצורה יותר רצינית, כך שיהפוך מתחביב לדרך חיים. זה נעשה בנוסף למשרה מלאה ויש לזה מחיר, אבל לי המחיר שווה את זה.
&nbsp
אם זה מעניין אותך אני יכולה לתת עוד פרטים בפרטי.

alien life form

New member
תודה, מעניין מאד

האמת היא שאף פעם לא הייתי "מאוהב" בפיתוח לכן עשיתי שני מעברים, אחד למערכות מידע והשני לניהול. כל מעבר כזה "קנה" לי כמה שנים של שקט עד ששוב הרגשתי דריכה במקום וחוסר אתגר. כנראה שאני הולך להתחיל ללמוד משהו בסמסטר הבא, מתלבט בין ביולוגיה לכלכלה. נראה לאן זה יוביל.

למעלה