החטא ועונשו

אליחי

New member
החטא ועונשו

שלום לכולם! מישהו יכול להפנות אותי לאתר עם ניתוח של היצירה?

catch 2 2

New member
הספר הזה כל כך טוב לדעתי..

וכדי לך לקרוא אותו, גם אם הוא קצת ארוך .יש בו הכל-מתח, ריגושים, שאלות מוסר , אקשן, אהבות, והכל מתובל בתיאורים אינסופיים וכל כך מוחשיים של הסופר ,דוסטייבסקי .אני פשו נהניתי מקריאתו. תקצירים אפשר למצוא עי חיפוש הערך הרצוי במנועי חיפוש או שתעלעל קצת גם בחיפוש אחר אתרים שכותרתם- עבודות וכו. כדי לקרוא את הספר בכל מקרה...

אליחי

New member
לא הבנת אותי...

אני כן קורא את הספר, אני בעמוד 50 בערך, אבל אני מרגיש שאני מפספס הרבה דברים בגלל שאני לא מבין את הדברים לעומק, כמו את החלום של רסקולניקוב... אני בטוח שיש לזה משמעות, ולכן אני מחפש ניתוח, לא תקציר של היצירה.

catch 2 2

New member
אבל לא קצת פוגם?

כלומר, הניתוח לא מדקדק בדפים אלא בחלקים של הרומן 6+אפילוג והחלק הראשון נראה לי 160+עמודים. אז נראה לי שאם תקרא את הניתוח זה "יהרוס" לך את העתיד לבוא,אני בכל אופן סבור שעדיף לקרוא עד הסוף ורק אז לפנות לחומר עזר. וזה נובע מסיבה נוספת שהניתוח מגיע אל הקורא מתוך הנחה שסיים זה מכבר לקרוא את הספר עד תומו והתרשם את התרשמותו הראשונית. זאת לחוד , ציינת שאתה הינך בעמ 50 בערך, זה עדיין מוקדם מאוד כדי "לתפוס" את כל הסיפור, אינך מסכים? ככל שתתקדם ביצירה כך יתבהרו לך דברים נוספים וכל הפרטים וכל המשמעויות הנלוות, כך שתוכל להבין איך הכל מסתדר ליחידה אחת.

אליחי

New member
כנראה שאת צודקת...

תודה

catch 2 2

New member
מדוע החלטת לשנות את הנחתך ה

ראשונה שאני זכר? בעוד שאני עדיין כזה(לכל הידוע לי
) תהנה בקריאת הספר ! אני שמח שהחלטת לקוראו עד סופו ולאחר מכן רק להניחו על שולחן הניתוחים, מה הטעם לבצע ניתוח בגופה?

אליחי

New member
סליחה?

אולי אני לא חכם כמוך, ולא יודע לפרש ולהבין יצירות בקריאה הראשונה שלהם, אז אני צריך עזרה. אסור לי להתעניין בניתוח של יצירה בלי קשר לשיעורי בית? בכלל לא ידעתי שהספר בתוכנית הלימודים... אז לפני שאת מתנשאת, ומדגישה לי כותרות, וכמובן טורחת לעשות זאת באמצעות תוכניות עריכה שונות, תשמרי את המאמץ המיותר. אם עדיין יש לך בעיה עם ההודעה שלי, תנסי בפורום "עזרה למנהלות מתנשאות".

Rivendell

New member
נו, באמת.

לא היה שום דבר מתנשא בהודעה שלי. חשבתי שזה מיועד למטרות לימודים, כיוון שיש הרבה שאלות כאלה, ואני מתנצלת אם שגיתי. כמו שיעצו לך למעלה, תנסה להריץ חיפוש ב"גוגל" או הכי טוב (לדעתי) - תנסה לקפוץ לספרייה הציבורית לשאול אם יש להם מאמרים או ספרים על היצירה.

Rivendell

New member
ובטון נעים יותר -

ברוך הבא לפורום
אם תרצה, יש כאן כמה חובבי דוסטוייבסקי אדוקים (מישהו אמר "רונן אתגר"?
) שבטוח גם ישמחו לדבר איתך על הספר אחרי שתסיים לקרוא אותו או אפילו לפני, אם יש משהו שאתה רוצה להרחיב עליו כרגע. אתה מוזמן בהחלט לפתוח דיון עליו מתי שתרצה.

מישהו קרא לי? ../images/Emo13.gif

תקרא את הספר. עזוב ניתוחים. אני קראתי אותו פעמיים ברצף בפגישה הראשונה איתו וגם בפעמים הבאות גיליתי עוד ועוד רבדים. אתה תפספס הרבה דברים בקריאה ראשונה (ואולי גם בקריאות הבאות), אז מה? תגלה את הספר לאט לאט... שום דבר לא בוער?
לדעתי מדובר באחד הספרים הכי טובים שנכתבו אי פעם ויש כאלו שישבעו שאפילו בטוב ביותר (מישהו אמר רונן אתגר?). ההנאה מובטחת

s i l v a

New member
החטא...

נתקלתי לפני מספר שנים בסדרה הנקראת משהו כמו הנחיות ללימוד ולקריאה בהוצאת "אור-עם". ספרונים הכוללים הערות לגבי יצירות שונות, ביניהם גם "החטא ועונשו".אינני מכירה את איכותם.

למעלה