"החטא ועונשו"

G e n o c i d e

New member
"החטא ועונשו"

מה אתם חושבים על הספר "החטא ועונשו", תפרטו.. אני ציפיתי לקרוא את הספר.. אחרי ששמעתי עליו כל כך הרבה.. קלאסיקה ו..התאכזבתי..פשוט משעמם, נמשך הספר גם לא כתוב מנקודת מבט של אדם אחד שזה ממש לא אהבתי ולא היה טוב לפי דעתי.. פשוט לא מבין למה הספר כל כך מפורסם.. למרות שיש משהו קטן טוב בספר, לא התלהבתי

shellyland

New member
הספר כל כך מפורסם מפני שהוא מצליח

להכנס לתוך מוחו המעוות של רוצח פסיכופט ולגרום לנו כקוראים להזדהות איתו. איך הוא גורם לכך, זה כבר סיפור ארוך.

Y A E LY

New member
מאוד לא אהבתי!!!

חצי פר נוא חושב על לרצוח איזה זקנה, שני עמודים הוא רוצח אותה חצי ספר הוא מתחרט על זה!!! שיעמום המחחץ!

bana

New member
קראתי וזה פשוט אבל פשוט

מ-ש-ע-מ-ם!!!!!!!!! ןלחשוב שנבחנתי על זה בבגרות בספרות!!!

Boojie

New member
החטא ועונשו ספר מרתק.

או לפחות חלקו הראשון (לפני שרסקולניקוב "חוזר בתשובה"). ככל שהבנתי, ה"חזרה בתשובה" של רסקולניקוב היתה חלק שדוסטויבסקי הוסיף מתוך לחץ פוליטי-מוסרי, או משהו כזה, אבל אני לא מתמצאת ולא יודעת עד כמה זה נכון. לי, בכל אופן, החלק הזה נתן הרגשה שהוא ממש לא שייך לספר. הלבטים של רסקולניקוב וכל התהליך הרגשי-פילוסופי שהוא עובר הוא מרתק. כמו שהגדירה אותו לימור נחמיאס (ציטוט חופשי מהזכרון): "ספר על רוצח זקנות מטורף ברוסיה"...

G e n o c i d e

New member
לפני שהתחלתי לקרוא..

לא ידעתי על מה הספר,מה התוכן.. "להכנס לתוך מוחו המעוות של רוצח פסיכופט" ואולי בגלל זה שיעמם אותי, כי חיכיתי כל הזמן שמשהו יקרה ולא התמקדתי בניתוח רסקולניקוב והחשיבה שלו... מצד שני, זה עדיין היה משעמם, איך ספר כל כך מפורסם יכול להיות משעמם כל כך?! טוב, אז חשבתי שרק אני לא אוהב את הספר הזה..

המלצה:

לקרוא את "האידיוט" ואת "האחים קרמזוב" ואז את "החטא ועונשו". ובכלל לקרוא את "האידיוט" - זה ספר נפלא.

לאה_מ

New member
בדיוק רציתי להגיד שתכף אתה תבוא

לסנגר על הספר שלך
לדעתי "החטא ועונשו" ספר מצויין. קראתי אותו בנשימה עצורה (ממש. במשך לילה אחד, בלי יכולת להניח אותו בצד). אבל אני חייבת לציין, שזה היה בכתה י"ב, ולפני כן ניסיתי לקרוא אותו בסביבות כתה ט´ וכנראה ממש לא הייתי בשלה לכך, כי הוא שעמם אותי מאד. אז למי שלא מצא את עצמו בספר - אולי לנסות שוב בעוד כמה שנים...

זהו, שיש לי בדיחה על רסקולניקוב

פעם שאלו אותו: תגיד, היה שווה להרוג את הזקנה בשביל רובל אחד ? ענה להם: זקנה אחת - רובל אחד, שתי זקנות - שני רובל... ואני אומר: לא ככה ?

למעלה