החזרת עובר אחד

מאיהג5

New member
החזרת עובר אחד

מחר בטא. החזרה ראשונה תרומה ראשונה. מסלול קייב אסותא ראשל"צ. החזרה בארץ. בת 42 רווקה לאחר נסיונות מרובים של הזרעות וivf. למי שיודעת במסלול זה מחזירים 2 טריים ומבטיחים עוד סבב של לפחות 2 מוקפאים.תמיד חששתי מהחזרת 2 עוברים מחשש ששניהם יקלטו ותאומים מבחינתי זו לא אופציה. לא אעמוד בזה פיזית לבד. אין לי עזרה ואני אף עוזרת ומטפלת בהוריי. ברגע ההחזרה כשאני שוכבת במיטה שאל אוצי הרופא שלי אם אני רוצה להחזיר עובר אחד או שניים. זה בא לי בהפתעה כי לא ידעתי שיש לי אופציה לבחור. הייתי בודקת מראש את הנושא. אמרתי לו שאני לא רוצה תאומים ושיחזיר אחד כי הרוםא אמר שיש סיכוי ששניהם יקלטו. החזירו לי עובר אחד 8 תאים 5 שברים יום שלישי. הבנתי שזו איכות טובה והרופא אמר שעובר אחד לא מפחית אצ הסיכוי להרות לעומת 2 למרות שזה לא הגיוני. מיד כשיצאתי מהחדר הבנתי שעשיתי טעות שעכשיו אני נענשת עליה. אני כועסת על הרופא שלא הסביר לי לפני או לפחות באותו הרגע את המשמעות של החזרת עובר איד לעומת שניים ואת הסיכויים לתאומים אם יחזיר שניים. לפחות היה מדבר איתי מס' דקות שאהיה בטוחה בהחלטה שלי. זה רופא פרטי שאני משלמת לו המון כסף וכואב לי שלא קיבלתי הסבר מוקדם עח סיכויים וסיכונים ודפקתי את ההחזרה הראשונה של הטריים בזה שהחזרתי עובר אחד. מדובר ב15,000 ש"ח כמעט להחזרה אז מדוע אי אפשר להיות קצת יותר סבלני ולא לתקתק כח 5 דקות החזרה למישהי אחרת.מישהי יודעת באמת בכמה יורד הסיכוי כשמחזירים עובר אחד? איכותי.

למה לחשוב שלילי???? אני הייתי באותו המסלול, בהמלצת הרופא שלי ד"ר בר חוה החזרתי עובר אחד. הגישה היום אומרת שהחזרת יותר עוברים לא מעלה את הסיכוי אלא מעלה אותו להריון רב עוברי (את יכולה לראות על כך דיונים בפורום פוריות בתפוז) ולהריון בסיכון גבוה.
אני קיבלתי 3 עוברים, אחד הוחזר ושניים הוקפאו בקשיות נפרדות לבקשת הרופא שלי. בהחזרה השלישית נקלטתי להריון והיום אני בשבוע 32 עם עוברית אחת.
במסלול ההתחייבות היא ל 4 עוברים ואת והרופא יכולים להחליט כמה ואיך להחזיר אותם.
הסיכויים די שווים בהחזרת אחד או יותר, אז אנא תני אמונה בעוברים
בהצלחה!
איילת

מאיהג5

New member
תודה על העידוד

אני לא יודעת איך הוקפאו. בבודדים או יותר. לא ידעתי שיש דבר כזה ולא שאלו אותי. עדיין לא קיבלתי בדואר את הדוח לגבי מס עוברים. איכות וכו'. פשוט 11 פעמים לפני הבטא היו לי אותם כאבי הבטן בדיוק והצשובה היתה שלילית. אז למה שהפעם יהיה שונה? אני פשוט לא רואה שזה קורה לי. תמיד מתאכזבת מחדש.

מכירה את זה באופן אישי.... ובכל זאת הפעם זה היה מביציות של אישה צעירה..... מה שמעלה מאוד את הסיכוי....וצריך לזכור שתמיד יש את הסטטיסטיקה.....אני נקלטתי בהחזרה השלישית (אחרי לא מעט טיפולים מהביציות שלי קודם לכן) ועדיין הייתי בסטטיסטיקה....
מי הרופא שלך? הייתי חוזרת אליו עם השאלות למה לא קיבלת את המידע/המלצות שלו קודם לכן. ביום החזרת טריים באסותא זה בית משוגעים ומפעל להחזרת עוברים....
מצאתי שירשור ששווה לך לקרוא
איילת

מאיהג5

New member
דר' מיכה באום

קיבלתי עליו המלצות מעולות. הייתי בטיפול חודשיים וחצי רצופים לפני ההחזרה שנדחתה כי משום מה בתחילה הסינרל כנראה לא השפיע והיב לי ביוץ. ולכן ההחזרה נדחתה מסוך מרץ לסוף אפריל. לא נעים לי להגיד לו ולפתוח איתו חזית כי אחרי הכל אני צריכה אותו. אבל בתוך תוכי אני יודעת שהוא היה צריך לפחות להסביר לי את המשמעות.

בואי נסתכל על החיובי שכרגע הוחזר לך עובר אחד

תוכלי אח"כ להגיד לו שקראת את השירשור בפורום פוריות וכו' בתקווה שלא תצטרכי לעשות עימו את הדיון
צריך לזכור שהמטרה של הרופא היא בעיקר ההריון, זאת ההצלחה שלו. פחות מניעת הריון רב עוברי, זאת המטרה שלך....אם אכן את רוצה הריון עם עובר אחד.
שיהיה בהצלחה בבטא
איילת

מאיה יקרה

אל תצטערי על מה שקרה.
אני מטופלת אצל פרופ וייסמן מאסותא ראשלצ
ולי היה איתו ויכוח שונה - אני רוצה תאומים והוא
לא מוכן להחזיר לי 2 כי הסיכוי לתאומים בהחזרת
2 עוברים בתרומה הוא מאד גבוה. גם ככה ההריון
כשיהיה, יהיה הריון בסיכון והוא אומר שתאומים
זה רק מסוכן יותר. מהשיחה איתו הבנתי שהחזרת
2 עוברים לא מעלה את הסיכוי להריון בכלל אלא מעלה
את הסיכוי להריון תאומים.
אז נחזיק לך אצבעות ובהצלחה

מאיהג5

New member
תודה רבה

פשוט כרגע לא יכולה להיות מעודדת. כאבי בטן וכאבי ראש. בדיוק כמו לפני מחזור ונכון שאומרים שכאבי הבטן הם אותם כאבים גם בהריון. לא יודעת מה לגבי כאבי הראש. וגם שוב, בכל הנסיונות הקודמים היו כל הסימנים הללו שהובילו לבטא שלילי

OzzieGirl

New member
חכי לבטא

גם דעתי כדעת איילת.

מכל מה שקראתי במאמרים וכו אז הסיכוי עולה בהחזרת 2 אבל לא בהרבה. זה לא סיכוי כפול. אולי 5-10% (לא זוכרת % מדויק, אבל זוכרת שלא מוסיף הרבה).

לעומת זאת הסיכוי לתאומים הוא רב יותר, כך שאם היה לך מאוד חשוב שלא יהיו תאומים אז המלצת הרופא נשמעת מאוד נכונה.

אבל אני מבינה את החששות כעת לפני הבטא. מה יהיה אם ככה וככה התוצאות וכו. וזהו, שעדיף לחכות לתוצאות כי אולי אין טעם לדאגה והכל יהיה בסדר.

אבל אם לא, על תתיסרי מהחלטתך. יתכן שיותר טוב ששמרת יותר בייציות לניסיונות נוספים כי אולי לא מצליח כי ההכנה לא היתה אידאלית, או הגוף משהו אותו חודש לא היה משהו, וההכנה יכולה להיות טובה יותר פעם הבאה, ולפחות לא בזבזת 2 עוברים בפעם הלא מצליחה.

זאת אומרת יש הרבה זויות ראיה.

מאחלת כמובן בטא נהדרת והצלחה גדולה.

מאיהג5

New member
תודה

ממתינה לדוח עוברים שאמור להגיע בדואר ובו פירוט העוברים ואיכותם.

קיבלת את ההחלטה הכי נכונה

ממה שקראתי היום מקובל בעולם להחזיר רק עובר אחד. אומרים שזה אפילו מגביר את הסיכויים. שנית שני עוברים הם ממילא לא אופציה טובה עבורך. מהבנות שהיו אתי בקבוצה אני יודעת על שישה לידות. מתוך הלידות האלה, היו 4 זוגות תאומים. כך שנראה שיש סיכויים טובים שהיית מקבלת תאומים.

חחח - מזכיר לי בטא של שניים בטא גבוהה - איזה

כיף.
רצית 2 וקיבלת בטא גבוהה.
איזה יופי בטא שלא מותירה צל של ספק.
הרבה מזל טוב.

מאיהג5

New member
לא רציתי שניים

בגלל זה החזרתי עובר אחד. אז למה הבטא כל כך גבוהה?

להמשך הכפלות תקינות
בטא יפה מאוד, ערך הבטא לא אומר כלום לגבי מספר עוברים וכו'
שיהיה בשעה טובה
איילת

למעלה