החזק שורד?

Lu Tze

New member
נו, אז מה אתה מתלונן?

נכים הרי כן מתאימים לסביבתם. לומר שאם לנכים לא הייתה תמיכה של החברה היה להם חיסרון, זה כמו לומר שאם לך לא הייתה תמיכה של החברה היית בחיסרון. ובבקשה, תפסיק להנציח את הטעות של "החזק שורד".

Mapisto

New member
תראו

סטיבן הוקינג לא היה שורד בחברה עם השרדות פיזית, אבל תרומתו לאנושות היא כבירה. חוק הג'ונגל אינו תקף בג'ונגל האורבני, ואין לראות בזה נסיגה אלא התקדמות מתוך מחשבה שבעת זקנה אנו נזדקק לשירותים הסוציאלים.

Lu Tze

New member
בסדר, ניסוח שגוי. תרגיש חופשי

להתעלם מהכותרת. אבל הכוונה שלי נשארה זהה, אנשים עם מוגבלויות מתאימים לסביבה שלהם בצורה טובה. הבעיה שלך היא שאתה מבלבל בין המילה "חזק" למונח "מתאים לסביבתו". אתה הרי מסכים איתי שנכים/טיפשים יכולים לשרוד ולהביא צאצאים. זה כל מה שהאבולוציה דורשת מהם, היא לא דורשת מהם לזכות בפרס נובל או באולימפיאדה. מה שאתה חושב שהיא אבולוציה, היא למעשה דארוויניזם חברתי, שבו דגלו הנאצים (לא שאני קורא לך נאצי, אני רק מנסה להסביר לך את הטעות שלך).

Chief san

New member
דרך אגב

ספק רב אם מי מאלו הכותבים פה (עם מגבלות או בלי) היה שורד בלי תמיכה מהסופרמרקט, חברת מקורות, סולל בונה ואת"א. וכו'

Mapisto

New member
אז האבלוציה תקפה

על נחותים שכלית, או סתם כאלה שאין להם מזל. אמנם הם לא ממש ימותו (למרות שיש מקרים של הומליסים שמתים וכו') אבל תהיה להם בעיה למצוא פרטנר מצליח ולקיים סביבת חיים בכוחות עצמם.

חוקי האבולוציה התשנו

עם הקידמה, ברגע שישנו דבר הנקרא "מדינת רווחה". חוקי האבולוציה הישנים כבר אינם מתאימים בכדי לתאר את המשכיות הפרט. לפי דעתי הרבה מהמוזרויות שאנחנו רואים בהתנהגות האנושית נובעת מהשינוי הדרסטי של התנאים בהם חי האדם באלפי השנים האחרונות. למשל ניתן לראות אנשים כועסים בגלל דברים מאוד שוליים ושטותיים, או אנשים אחרים החוסכים מיליאדים של דולרים שלא נותנים להם שום דבר.

haimbert

New member
רענן פרספקטיבה

אני חושב שאתה מתייחס ליכולת השרידה באופן פרטני מידי, אם תתבונן באופן יותר גלובלי ותעמיד כל מדינה כישות השרדותי בפני עצמה, אזי נגיע למסקנה שהמדינה החזקה יותר היא זו שתשרוד, לכן, שמירת האינטרס המדיני של הגנת החלש בכדי ליצור מדינה חזקה איננו פרדוקס יותר.

Mapisto

New member
לאו דווקא

ישראל הייתה בהרבה יותר נחותה מהבריטים ואולם בעזרת טרור (אל תקטלו אותי פה) העפנו אותם. זה עניין לדעתי של שיתוף (שחכתי את המונח הביולגי) עדיף לאמריקאים ישראל התומכת בארצות הברית מאשר עירק שרעיונתיה לא עולים בקנה אחד עם הממשל בוושינגטון - ואז תקף החוק האבלצוני. מצד שני רואים בעולם שטרור מנצח מדינות גדולות. על אמרה התורה: מותר האדם מן הבהמה - אין.

hmmmmm

New member
תשמע, אתה צודק. אבל...

גם אני חשבתי על זה וממש לא מזמן, אגב. לכאורה מה שהאדם עושה יביא בסופו של דבר לניוון האנושות... אבל אם תחשוב על זה טוב טוב, ולו רק ע"י הסתכלות לאחור, אתה תראה שהגזע האנושי רק הולך ומשתבח, למרות הארגון הסוציאלי הקיים בו. כלומר חוקי הברירה הטבעית כן חלים עלינו, בגלל שאם תנסה להיזכר בכל החלשים, הנכים והאינפנטילים שראית לאחרונה, תבין שהקרקע הכלכלית, חברתית, בינאישית שלהם, לא משנה עד כמה החברה מנסה לייפות את זה היא לא יציבה ביותר, ולכן היכולת שלהם להתרבות באותו קצב והצלחה כמו ה"חזק" שלך - היא פחותה. מעבר לכך, אני חושבת שקצת ניוון לא יזיק לאנושות, כי אנחנו אוטוטו גומרים את המשאבים על פני כדור הארץ. *כל מה שנאמר כאן זו תשובה תיאורטית, ואין לי שום דבר נגד אף אחד.

Levos

New member
אבל גם ה"חזק" לא מתרבה

במלוא יכולתו. גם אנשים עשירים שהיו יכולים להחזיק הרמון שלם יכולים למות ללא ילדים. גם, למשל, גאונים אינם משאירים יותר צאצאים מהאדם הממוצע.

hmmmmm

New member
צודק/ת לגמרי

מה שעוד יותר עצוב, זה שדווקא ככל שהמעמד הסוצתיו אקונומי של האדם עולה, כך קטן בממוצע מספר הצאצאים שהוא ישאיר אחריו בעולם. אולי זו דרך של הציווילזציה להשאיר את האינטליגנציה והמעמד היוצאים מן הכלל ליחידי סגולה...

לא נראה לי שהגזע האנושי משתבח

עם הזמן. המ שמשאיר אותו בחיים זה רפואה מפותחת ולא חיסון טבעי. גם האינטליגנציה הטבעית לא השתפרה כלל. מספיק להסתכל סביב ולראות שכל השכלולים בעת האחרונה באו בזכות התקשורת המפותחת ולא בזכות כִּשרי האינדיבידום.

למעלה