החוק וצה"ל

• פותח הנושא egas
  • פורסם בתאריך
ואני בכלל לא מבין - מה זה?

צה"ל זה "תכנית כבקשתך"? אני בכלל לא נכנס לשיקולים של תיק-פלילי-כן או תיק-פלילי-לא. מבחינתי, צה"ל הוא זה שצריך להגדיר את צרכיו. להזכירכם, מדובר בשירות חובה, ולא בקריירה. לכן, כל עוד לא מדובר בהתנכלות על רקע אישי, אני מתנגד להתערבות גורמים חיצוניים.

Hawk-eye

New member
שבתאי - אם כך אנו גם חלוקים

הבחור החזיק ברכוש גנוב (אולי סחר , מי יודע..) לפי הודאתו. עם כל הנתונים הגבוהים (דבר לא נדיר כלל וכלל במחוזותינו) , ראוי לו שיעשה דברים אחרים כפי שהצבא חושב ומייעד אותו אליהם. מה קרה ? אז הוא לא יהיה טיס!! אני למשל נחרד לדעת על אפשרות שלוחם ש-13 או טיס או כל לוחם מובחר אחר , התעסק בילדותו בפלילים!!! יש מספיק אנשים טובים בין המתגייסים ולכן אין שום הכרח שישרת בתפקידים רגישים. וזה לא אישי כלל וכלל. נ.ב. - בניגוד ל- Shaio אני ממליץ בחום על עתודה.

התנגדותי העקרונית היא

לסמוך על שיקול הדעת של הרשויות. שים לב מה עמנואל כתב: "אני בכלל לא נכנס לשיקולים של תיק-פלילי-כן או תיק-פלילי-לא. מבחינתי, צה"ל הוא זה שצריך להגדיר את צרכיו. להזכירכם, מדובר בשירות חובה, ולא בקריירה. לכן, כל עוד לא מדובר בהתנכלות על רקע אישי, אני מתנגד להתערבות גורמים חיצוניים." דהיינו, לא היתה התייחסות לקיומו של תיק פלילי ואיני מביע דיעה לגבי חומרת המעשה או העונש, אלא לעיקרון ההתערבות.

לא לא לא!!!!

אנא אל תלביש עלי מה שלא אמרתי....לא אמרתי לסמוך על שיקול דעתן של הרשויות, אבל כאן מדובר בסיטואציה שונה. מדוע? כי: כל הרשויות, פועלות מול האזרח כך שמצד אחד מצא האזרח, ומצד שני הרשות. הרשויות מבצעות פעולות המגדירות זכויות של האזרח כפרט. לעומת זאת, במקרה הנדון מדובר בפעולה שמבצע צה"ל לצרכיו הוא. השירות הצבאי הינו שירות חובה שלא נועד לשרת את הפרט, אלא נועד לספק לצבא את כח האדם הנדרש למילוי משימותיו. לכן, הצבא צריך להיות זה שיחליט מה הוא עושה עם המגוייס.כמובן, שאם מישהו בצבא פועל בחוסר תום לב, ומפלה לרעה אדם על בסיס אישי, אין לזה מקום. אבל, כל עוד השיקולים הם שיקולים כלליים - גם אם מוטעים לדעת אנשים מסויימים - איני רואה מקום להתערבות. וכמו שאמרתי - זכותך לא להסכים

shaio

New member
לפי הגיון זה - יבוטלו דיני המכרזים

אין הבדל בין הסיטואציות. תמיד השלטון עושה משהו שהוא לטובת "עצמו" (קרי, מרבית הציבור; מה שנקרא הסדר הציבורי). בדרך הילוכו של השלטון, פרט זה או אחר מרגיש עצמו נפגע. ואז הוא מביא את זה לאיזון משפטי על פי המשפט המנהלי. נכון שהגיוני שמתחם הסבירות כאן הוא רחב, אבל עם כל הכבוד לשיקול הדעת המנהלי, יש בעניין זה הגבלות מפורשות מטעם המחוקק. בכל מוסד הרהביליטציה ברור שה"חברה" (במובן הצר, של הסדר הציבורי) עלולה להיפגע. אבל תקנת השבים היא גם אינטרס ציבורי חשוב. כך האינטרסים של הפרט הם לעולם חלק מהמכלול של הסדר הציבורי התקין. גם כשהשלטון מסדיר פתיחת מסעדות ברחוב מסוים ומסרב להעניק רשיון עסק, הוא מבצע פעולה שהיא "לצרכיו של השלטון" (שמירה על אורח החיים שהוא מבקש להשיג; הכפפת חופש העיסוק לצורכי הכלל) -- הוא ממלא מדיניות שהוכתבה על ידי הבוחר, למשל, והוא משרת את הציבור במובן הכי בסיסי. זה "לצרכיו" (לצורכי נציגי הציבור ולצורכי הציבור) לקבוע מה יקרה באותו רחוב; זו מדיניות הדרושה לו להשיג את המטרות שייעד לו. ודאי לא היית חושב שהעירייה מבינה הכי טוב מה טוב למרקם החיים בעיר מבחינת האיזון בין חופש העיסוק והצורך לתכנן את מרכזי הערים. גם כאן: זו פעולה לצורכי הצבא, כדי שיוכל לעמוד במטרות שהציב לעצמו. אבל ממתי הצבא הוא בן-חורין לאזן ללא גבול בין מטרותיו הצרות (נצחון במלחמה) לבין זכויות הפרט שבהן הוא פוגע? ככל שיש זכות לשרת בצה"ל (ורואים את השירות כזכות בצד החובה לשרת), הרי שאין לתת לשלטון לפגוע בה בשל שיקולי הסדר הציבורי המיידיים (תפקוד מיטבי של הצבא), תוך פגיעה לטווח ארוך בתקנת השבים.

מה הקשר?

אתה מנסה להשוות בין הדרכים בהן רשויות ממלאות את תפקידיהן, לבין כלי שניתן לצבא. תפקידו של הצבא אינו לגייס חיילים - אלא למלא אחר הוראות הממשלה. הצבא לא צריך להתעסק עם מילוי מאוייהם של החיילים באשר ליחידות בהן הם רוצים לשרת, אלא במידה וזה משרת את צרכיו (כגון גיוס מתנדבים ליחידות שונות). לדעתי, אסור שגישת ה"מגיע לי" תכתיב לצבא את התנהגותו.

דובי123

New member
לצערי אני שומע על זה לאחרונה יותר מ

נראה שהמשטרה משאירה רישומים בצורה סיסטמטית גם כאשר אין כל עילה מעבר לכל ההצעות שניתנו כאן היתי מציע כי תפנה לתכנית "חשיפה" העובדה שהמשטרה בצורה סיסטמטית פועלת שלא כחוק ונגד זכויות האזרח והפרט נשמעת לאוזני רע מאד ובהחלט דבר ראוי לחשיפה ועם זאת חסרה לי תשובתך באשר לשאלה מה היה פסק הדין כולו ההתעלמות מהשאלה איננה משחקת לאמינותך

egas

New member
פסק הדין

מתבסס על הודאה שלי באשמה. כעונש: קנס כספי וכן קנס על תנאי של שנתיים באם העבור אותה עבירה. כמו כן החלטה שלא להרשיע אותי בעבירה "כדי לא לפגוע בעתיד הנאשם". דובי מקווה שעכשיו אמינותי אינה מוטלת בספק

רישום פלילי

יש בעיה להפקיד חומר בטחוני רגיש בידי אדם שהיה מעורב בגניבה. השאלה איננה קיומו הפורמלי של רישום פלילי אלא עצם המעשה. אני לא מכיר אותך ואל תראה בכך חוות דעת אבל נראה לי שהמאבק לא יהיה קל. אולי תפנה לאגודה לזכויות האזרח.

shaio

New member
צריך להבחין בין "חומר בטחוני"

לסיבה אחרת. אין מניעה "בטחונית" שמישהו שסחר ברכוש גנוב יתגייס לעתודה הקרבית, ילמד אדריכלות, ויתכנן מבנים עבור בסיסי הדרכה של מפקדת הגדנ"ע. אף החוק מבחין בין הסינון הבטחוני לסינון צבאי אחר (נמענים שונים של המידע על ההרשעה).

דובי123

New member
אין כאן מדובר בסיווג בטחוני

לתפקידים מסוימים ישנן דרישות מסויומות יתכן מאד והמעשה אשר עשה פוסל אותו לצורך העינין

דובי123

New member
אכן עכשיו תשובה מלאה

ואכן יש כאן העיה מוימת אינני עו"ד וע"כ לא מובן לי כיצד ניתן להודות בלי הרשעה אבל אם מצב זה קיים והובטח לך כי לא יהיה לך רישום פלילי לעניות דעתי עליך לעמוד על כך שלא יהיה [אישית אינני מבין כיצד זה מתישב עם ההודאה] זה יכול לבהפריע לא רק בצבא!! נשמח אם תדווח לנו מה קורה

brigit

New member
הסיווג הבטחוני

רישום פלילי - גם אם לדעתך "שילמת" את חובך מצוי במחחשבים של צה"ל ועם כל הכבוד - לא נפסלת משרות צבאי אלא נפסלתמתפקידים בכירים ותפקידים שבוודאי ידרשו ממך סיווג בטחוני בעתיד (והיום כל תפקיד בצה"ל דורש סיווג - אפילו פקידו אם יש לה סיסמא למחשב). לא שאני מצדיקה פסילה של תפקיד - אבל לפני שפוסלים למישהו סיווג בודקים טוב טוב את הרישום שלו - וקח בשחבון שהסיכוי שלך לשנות את עמדת ביטחון שדה (שמגובה על ידי גורמים צבאיים אחרים ברוב המקרים)שואפת לאפס - ואתה גם יכול לבדוק תלונות של חיילים בעניין אצל נציב קבילות החיילים.

egas

New member
גם אני נדהמתי לשמוע שלמרות שלא

הורשעתי יש לי רישום פלילי. אם כך , מה ההבדל בין אדם עם הרשעה פלילית לבין אדם שנשפט על פלילים אך לא הורשה על ידי בית המשפט? נראה שהרשיות לא מתחשבות בעובדה אם יש הרשעה או אין. נ.ב אתם לא חושבים שלקטין שמעד מעידה חד פעמית צריכה להגיע הזדמנות נוספת? נראה לכם הוגן שלילד שגנב וופל מהסופר ,בגיל 12 שבו לא ממש היה מודע למעשיו ותוצאותיהם, יסגרו כל כך הרבה דלתות אם בצבא ואם בחייו הבוגרים?

למעלה