החוק וצה"ל

• פותח הנושא egas
  • פורסם בתאריך
בא נסתכל על זה הפוך...

נניח שאני צריך לבחור מי יתקבל מתוך מספר מועמדים. את מי עדיף שאבחר? את אלו עם הגליון הנקי, או את אלו שכבר הוכיחו פעם אחת שהם יכולים למעוד? נכון, יש עקרונות בחברה שלנו שמטרתם לאפשר גם למי שמעד לחזור ולהשתלב בחיים הרגילים, ולכן במרבית הנושאים אין הבדל בהתייחסות. אבל יש מקרים ספורים שבהם ההבדל כן יבוא לידי ביטוי, ואני לא רואה את האסון בכך אם לא תוכל ללכת דוקא ליחידה בה אתה מעוניין. כמו בהרבה מקרים אחרים, החברה הגדירה גיל מסויים כקו מפריד. במקרה זה - קו מפריד בין מי שאין לו אחריות פלילית לבין מי שנושא באחריות כזו על מעשיו. זו אותה חברה שקבעה את הכלל המאפשר למי שמעד לשוב ולהשתלב בחברה. ולסיום - אתה משדר תחושה של קיפוח ופגיעה, ומדגיש את העובדה שלא הורשעת. מצד שני, כדאי אולי שתזכור שהסיבה לכך שלא הורשעת היא לא בגלל היותך חף מפשע, אלא על מנת להקל על השתלבותך בחברה.

egas

New member
אך האם זה באמת מקל על עתידי?

בנתיים אני חש שלא. עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין אדם שיש לו הרשעה לבין אדם בלי הרשאה ? כלומר איזה חסד עשה עמדי השופט בכך שלא הרשיע אותי?

egas

New member
האם גם המשפטנים לא יודעים את התשובה

לשעלה דלעיל

הרשעה

יש מקומות עבודה או עיסוקים שתתקשה להשתלב בהם אם תהיה לך הרשעה. העדר הרשעה הוא עדיף אך יש מקומות כמו תפקיד צבאי מסווג שבהם לא הרישום הפורמלי קובע אלא עצם המעשה. כך למשל החוק אוסר על גילוי הרשעה שהתיישנה אך ישנה רשימה של גופים שהגישה למידע מותרת להם.

למעלה