החוק וצה"ל

• פותח הנושא egas
  • פורסם בתאריך

egas

New member
החוק וצה"ל../images/Emo81.gif

שלום אני תלמיד מחונן בכיתה יב´. עשיתי את כל המבדקים שנדרשו ממני בלישכת הגיוס. נתוני הם גבוהים מאוד (פרופיל 97 קב"א 55 ). לאור נתונים אלו ביקשתי לעבור מיבדקים לקורס טיס ולשייטת 13. אולם, לתדהמתי, נאמר לי כי עקב רישום פלילי אני פסול מתפקידים בכירים ב צה"ל.אפילו למסלול עתודה לא מאשרים לי ללכת. ברור שסנקציות אלו פגעו בי קשות- כל שאיפותי ירדו לתמיון. הרישום הפלילי הוא בסה"כ תיק מלפני מספר שנים שנסגר בבית המשפט ללא הרשעה. למעשה סומנתי כסוג ב´ למרות נתוניי הגבוהים. שאלותי הן : האם מותר לצה"ל להטיל עלי סנקציות כל כך קשות בסה"כ בגלל "רישום פלילי"? האם ניתן לפנות לבג"ץ ? האם יש תקדימים? תודה

melly1

New member
תפנה לנשיא כדי שתקוצר תקופת

הרישום והרישום ייעלם.

רישום פלילי

לבג"צ פונים רק אם מוצו כל ההליכים. כמו כל רשות מינהלית על הצבא לנהוג בך בהגינות וסבירות. השאלה היא האם ההגבלה שהוטלה עליך היא בלתי הוגנת בלתי סבירה בצורה קיצונית או שרירותית. עליך לאסוף נתונים. עליך להתכתב עם שלטונות הצבא ולברר מדוע הרישום פוסל אותך למרות שלא הורשעת. יש כמובן חשיבות לשאלה מדוע לא הורשעת ולטיב העברה. הייתי מציע לך להתכתב עם הצבא באמצעות עו"ד.

melly1

New member
היו כאלה לפניו שביקשו כאזרחים

להתקבל למשטרה או למג"ב ורישום ישן מנע מהם זאת. הדרך היותר טובה היא לפנות לנשיא ואז משלא יהיה רישום בכלל ייתכן אך לא בטוח שיהיה יותר קל.

shaio

New member
פרטים נוספים

האם הוטל עליך עונש יחד עם "אי-ההרשעה"? איזה? ומתי הוטל? האם ההליך הסתיים בקביעה של בית-המשפט שביצעת את העבירה, או שהוא הופסק עקב עסקה כלשהי עם התביעה? האם דיווחת לצה"ל על המקרה בהזדמנות כלשהי? מקריאת החוק נראה שתקופת ההתיישנות של הרישום היא שלוש שנים, ובסופה אסור לצה"ל להתחשב בו עוד, אם הוא "גילה" אודות הרישום בעצמו ולא מפיך (מה לעשות, זו הפסיקה). ייתכן שאפשר לחכות לסוף תקופת ההתיישנות על ידי דחיית גיוסך (וזאת במקביל לאפשרות לפנות לנשיא המדינה, שהיא טובה מכולן). (אינני עו"ד, ובכלל עדיף שלא תסתמך בעניין כזה על עצות כלליות בפורום; ופנה לנשיא בהקדם, אין מה להפסיד)

אולי בכל זאת?

הבת שלי הלכה היום ללשכת הגיוס ואם יש משהו פסול לגמרי בעתודה, אני רוצה להגיד לה על זה.

אביא

New member
להגיד עתודה זה רע או טוב זה כמו...

להגיד שלימודים זה רע או טוב. זהו ביטוי כללי מאוד. יש מקצועוצ שלדעתי כדאי מאוד ללכת לעתודה ויש מקצועות שלא כל כך וגם זה מאוד תלוי במי הולך למה.

אביא

New member
מאוד תלוי באדם

לבנות מאוד לא הייתי ממליץ לבנים תלוי באופי ובמה מחפשים בחיים. הצבא זקוק נואשות לרופאים ונותן להם תנאים לא רעים בכלל כולל אפשרות התמחות במסגרת הצבא אבל צריך להיות קצת מורעל. בעצם בשביל להיות רופא בכלל צריך להיות מורעל.

אביא

New member
עצם המשבר המחריף בענף הוא סיבה

לא לבנות. 1)תקופת השרות של בנות קצרה משמעותית משל בנים ולכן היתרון בעתודה קטן יותר. 2) הצבא זקוק לרופאים קרביים בעיקר ולכן מעונין פחות בבנות רופאות דבר המקשה על הקבלה ועוד יותר מקשה אחר כך לקבל את הצופרים המובטחים במסגרת הצבא. 3) הצבא סובל ממחסור עמוק ברופאים ולכן גם נישואין ואין ספור ילדים לא פוטרים את העתודאית משרות צבאי וכן גם ממילואים בהמשך שכן מחיל רפואה משחרר רק המוות.

אביא

New member
באופן עקרוני אני לא חושב שיש מניעה

אבל לא נתקלתי מעולם באחת כזאת. אם יש משוגעת לדבר אני בטוח שהצבא ישמח.

הגורם המחליט החליטה שהיא ...

עוד לא צריכה להחליט. יש לה עוד כמה חודשים. היא תשקול. מת עליה.

ציפי ג

New member
היה אתי בכיתה עתודאי

שאחותו למדה רפואה בעתודה. לימים פגשתי אותו בטאבו, וברכילות משפחתית שאלתי בשלומה, והוא ספר לי אלף ולילה ולילה על קורותיה בצבא. היא נשאה בגיל 24, והרתה וילדה. את הצבא זה לא ענין בכהוא זה, והם חייבו אותה בשרות רחוק מהבית ומהילד, ככל גבר. הואיל ואני לא פמיניסטית מוצהרת, אני יכולה להגיד ששויון חובות זה, ממש גורע מזכותיה של האם לטפל בילדה, ומזכויותיו של הילד לקבל טיפול אימהי. (זה גם מה שאני חושבת על גברים בצבא קבע, אבל זו סוגיה אחרת). כדאי שתשקול זאת טוב.

למעלה