החופש לפרטיות.

legerdemain

New member
האמת המרה..

כל פעם שנצא כנגד ציטוט לאנשים או על מעשה אחר "אנטי-דמוקרטי" הרי שכבר התחלנו לצאת כנגד הדמוקרטיה (דבר מבורך). הרי אין אנו מאמינים באמת שהדמוקרטיה היא כלי בטוח, אין זה בטוח כאשר יצותתו לבתינו ואין זה בטוח כשאר ארה"ב תפעיל את תוכנית ה"שכן המגן" שלה (התכונית כוללת הפיכת אוכלוסיה אזרחית למקורות מידע על פעילות חשודה של שכניהם... מישהו אמר מזרח אירופה?) בעצם כל פעולה כנגד עריצות מתוך המערכת תצמצם את הדמוקרטיה לכיוון הליברלי.. מי יתן ונרוקן שיטה זאת מכל כוח שיש לה! מצד שני ליברלים יגידו שדמוקרטיה היא השיטה הכי טובה רק שיש להגבילה. בכל מקרה.. אם המדינה הגיע למצב שבו היא צריכה לצוטט לטלפונים של אזרחים.. האם היא באמת יכולה להגן עליהם? "כל פעולה כוחנית מראה את החולשה שלך"

Wedwil

New member
להגן על האדם?

תפקידו של השב"כ (או של כל גוף "ביטחוני" אחר לאותה נקודה) אינו הגנה על חיי אדם כי אם השמירה על מדינה. השב"כ מגן על המדינה ע"י כך שהוא מגן על חיי אזרחיה מכיוון שאזרחים לא מוגנים יהיו לא מרוצים ממצבם ויביאו לקץ המדינה. המדינה מספקת לכם רק את הזכויות הבסיסיות ביותר כדי שלא תתמרדו נגדה, זוהי כל מטרתה. הקץ למדינתיות!

Deathatred

New member
לאזרחים יש אינטרס

שהמדינה תהיה יציבה, חזקה ומשגשגת. מי בדיוק ישמור על זכויות האדם שלך? מי יספק לך שירותי ביטחון? משטרה? מי ידאג שפושע שפגע בך ישפט, יוענש ויישלח לכלא? מי ידאג לספק חינוך לילדיך? מי ידאג לספק לך מים וחשמל? מי ידאג שהמון זועם לא יבצע בך טבח? נכון מאוד - המדינה.

Wedwil

New member
איזה רעיון תבוסתני

למה אנחנו לא יכולים לחיות אחד עם השני כמו בני אדם בלי הצורך ב"אבא" שיגיד לנו "נו נו נו" כל פעם שאנחנו עושים משהו שהוא לא אוהב? להגיד לך למה? כי נעשינו תלויים יותר מדי במדינה הקץ למדינתיות!

Deathatred

New member
כי יצר האדם רע מנעוריו

בכל חברה יהיו אנשים שיעדיפו את האינטרס שלהם על האינטרס של הכלל ולא יהססו לפגוע באחרים כדי לממש את רצונם. אתה יכול לחלום על היום שבו לא יהיו רוצחים, גנבים, אנסים וכו אבל זה פשוט חלומות באספמיה. בפורום אתה מדבר גבוהות גבוהות על שלום ואחווה אבל את הבית שלך אתה משאיר נעול. הלאה, הסבר לי איך קהילה של 1000 איש אמורה לספק לעצמה חשמל. כנ"ל מים. האדם הוא ייצור חברתי מורכב ולאדם המודרני יש צרכים מורכבים שבשביל לספק צריכים קהילות גדולות ביותר ובעלי רמת ארגון גבוהה ביותר - כלומר: מדינות. אז במקום לקונן שאנחנו תלויים יותר מידי במדינה, ענה לי על השאלות שפירטתי בהודעתי הקודמת. כיצד תספק את כל הדברים הנ"ל ללא מדינה (ואל תנזה להתחכם ע"י ארגון דמוי-מדינה רק בשם שונה).

Wedwil

New member
בבקשה

אני מדבר על ארגון חברתי בהנהלה של האזרחים אשר ידאג לצרכיהם. ללא מפקחים וללא שוטרים, רק בני אדם אשר מבצעים את עבודתם בשיתוף פעולה אשר נובע מאינטרס אישי אך משותף של כולם. בני האדם לא נולדים רעים (חוץ מכמה אשר יש להם נטיות אנטי-סוציאליות כתוצאה מחוסר איזון במוח) אלא הם תוצר של חינוך. חינוך יאות יטפל בבעיה במקום בסימפטום ויאפשר לכולנו לחיות כמו בני אדם. נכון, זה רעיון אוטופי אבל חייבים לשאוף למשהו בשביל להזיז דברים. הקץ למדינתיות!

Deathatred

New member
אוטופיה

אתה מדבר על מצב אוטופי, אני שאלתי על פתרון מעשי. אתה למעשה מציע מדינה דמוקרטית ללא משטרה. האם אתה עד כדי כך תמים? רגשות כמו קנאה, שנאה, תאווה-מינית וחמדנות הם שגורמים לאדם לבצע מעשים רעים ולא איזשהו רוע ערטיאלי שלטענתך אפשר לשרש מן העולם. אפשר לחנך אדם כל חייו שאונס זה רע אבל כשהוא יראה את בת השכן הכוסית להלפיא ויצרו יגבר על הגיונו, בתוספת לידיעה שאין משטרה שתתפוס אותך או בית-משפט שיעניש אותך, מה מונע ממנו לאנוס אותה? כלום, בעצם. ולכן סביר שהוא יאנוס אותה. ומה תעשה אם מישהו יאנוס את ביתך? במדינה דמוקרטית אתה פונה למשטרה ומגיש תלונה. מה תעשה במדינה ללא משטרה? תארגן כמה משכניך, תיקחו לפיד ורובים ותנהלו לבדכם מצוד אחרי האנס? ושתתפסו חשוד - מי יחקור אותו? או שפשוט תסקלו אותו באבנים? חברה אנושית חייבת חוק וחייבת אנשים שיאכפו אותו. אחרת תיווצר חברה של כל-דאלים-גבר וכנופיות חמושות יטילו את חתיתן על אזרחים תמימים ושומרי חוק. המשטרה ובתי-המשפט הם לא המצאה שרירותית של המדינה. הם מוסדות שהתפתחו באופן טבעי מאחר והם עונים על צרכים אנושיים וחברתיים.

Wedwil

New member
בדיוק

אם האדם בעצמו אינו יכול לשמור על ריבונותו וזכויותיו בעזרת כוחו האישי והתמיכה של סביבתו, מי יעשה זאת עבורו? כתשובה לשאלתך, כן, כאשר אדם עושה מעשה אנטי-סוציאלי על החברה להעניש אותו ולא איזה גוף אחר שיכפה את עצמו על היחיד ועל החברה. תמיד אומרים שהמדינה היא משהו שהתפתח באופן טיבעי במהלך ההיסטוריה. יש לי מחלוקת אם האימרה הזאת אבל זה לא משנה, גם אם זה מה שהיה קיים עד עכשיו זה לא אומר שזה צריך להתקיים עד קץ כל זמן. מה שאני חולם עליו אינו קשור בכלל במדינה דמוקרטית, אני מדבר על תאים קטנים מאד אך המשולבים בהדיקות זה עם זה אשר ההחלטה על צעדיו של כל תא קטן (אני מדבר על כ-6 עד 20 אנשים לא יותר) יתבצעו בצורה דמוקרטית.

למעלה