החופש לפרטיות.

kill taco bell

New member
החופש לפרטיות.

בארצנו הקטנטונת יכול השב"כ לצוטט לטלפונים ללא צו של בית משפט. האם אני היחידה שהדבר הזה נראה לה תמוהה ומסוכן? אולי נריץ פעולה נגד זה?

Roobie

New member
אני בטוח שאת לא היחידה שחושבת ככה

אבל את טועה, לפחות לדעתי. השב"כ לא מצותת (לא מצוטט, זה משהו אחר) כי הוא רוצה לדעת אם ברכה באמת הולכת להתחתן עם יוסי או לא, יש לו סיבות ביטחוניות מוצדקות לזה. אם הוא יפנה לבית-משפט, הדבר יכול לדלוף ואז כבר לא יהיה לזה ערך. חשוב מאוד שלשב"כ תהיה אפשרות לצותת לחשודים, גם בלי אישור בית-משפט. החופש להגן על אזרחי המדינה.

kill taco bell

New member
לחברות במשבר...

...יש נטיה לפחדים לא מוצדקים שגוררים פגיעה בחופש לפרטיות. הדוגמאות הכי טובות לזה באות מכיוון ארה"ב. כל החוקים ה"נאורים" שחוקקו שם בעקבות ה11 בספטמבר (לאפ.בי.איי יש מידע על איזה ספרים אתם קוראים, והוא לא זקוק לאישור בית המשפט כדי לצותת למישהו). ולא צריך להזכיר את ימי ג´יי. אדגר הובר, כשלכל אדם פציפיסט או סוציאליסט נפתחו תיקים (איינשטיין, צ´פלין וכו´...). ובחזרה לישראל- לשב"כ יש גם רשות לקרוא ולצנזר את כל דברי הדואר שלנו. ולצותת כמובן בלי להזדקק לאישור בית משפט. לדעתי זה מסוכן ומזכיר יותר מדי את 1948, פרנהייט 451 וכו´... ובתגובה לטענה שלך, בארה"ב בימים שכן היו צריכים אישור בית משפט בסביבות 80% בקשות של האפ.בי.איי זכו לאישור, ועוד פחות מזה הביא להרשעה. כן, אני בטוחה שבישראל המצב שונה, שכל הציתותים מוצדקים, ולכן יש כל כך הרבה הרשעות וכל כך קצת ביקורת על השב"כ. ואם כל הציתותים כל כך מוצדקים, הם יזכו לאישור בית המשפט, אז אין סיבה לא לשנות את הנוהל לטובת אזרחים כמוני, שלא סומכים על השב"כ שייגן על פרטיותם. ואם על בית המשפט אי אפשר לסמוך בנוגע לבטחון המדינה, לדעתי צריך לפזר את כל המערכת הזאתי. אם המדינה לא יכולה לסמוך עליהם, למה שאזרחים תמימים יסמכו?

א.א.אפל

New member
צחי, שאלה לי אלייך

אתה פותח ופורש מעלייך מטריה כשיורד גשם או כשהגשם נפסק?

Deathatred

New member
כשיורד גשם

אבל האם אתה חושב שזה חכם לשים ספוג על קצה החרב שלך שאתה באמצע דו-קרב של חיים-ומוות עם שודדי דרכים רצחניים?

Deathatred

New member
כן

כשאין לאן לברוח, עדיף להילחם על חייך מאשר ללכת כצאן לטבח.

א.א.אפל

New member
ולא עדיף

למצוא את האינטרסים המשותפים שלך ושל התוקפים (מים, כלכלה, ביטחון...) ועל סמך אלו לעזור עזרה הדדית, במקום לתקוף?

Deathatred

New member
הם לא מוכנים לדבר

כל מטרתם היא לרצוח אותך ואז לשדוד את גופתך. אי-אפשר לדבר כשהם מתנפלים עליך בסכינים שלוחות. שום מילה לא תעצור את הסכין שנוחתת במהירות אל עבר ראשך, לעומת זאת מכת חרב שתכרות את היד עם הסכין - כן.

א.א.אפל

New member
עבודה טובה.

כנראה שאתה עברת אחד-אחד על כל אותם אנשים שמוגדרים ע"י ישראל כ"האויבים שלנו", בחנת מקרוב את אישיותם, ודעותיהם, ראית מה הם הצרכים שלהם-באיזה תנאים הם חיים, ממש עבודה טובה עשית. חשבת פעם לעבוד במשרד הפנים בתור פוקד?

עזוב משרד הפנים...

משרד הפנים התייעל יחסית לעומת המשרדים האחרים. אם הוא כל כך יעיל שים אותו בלשכת התעסוקה או משהו חסר יעילות לחלוטין שכזה

Roobie

New member
אז את לא סומכת על השב"כ

אז מה? בגלל זה נפזר את גוף הביטחון החשוב הזה? השב"כ לא נועד להגן על פרטיותך, זה בכלל לא התפקיד שלו, התפקיד שלו זה להגן עלייך, עלייך ועל שאר אזרחי המדינה. ואם בשביל זה או צריך לצותת לאנשים, לפעמים בלי לחשוף חומר בבית-משפט, אז שיעשה כך. זה צודק בהחלט.

kill taco bell

New member
אוף.

אני לא סומכת על השב"כ והפתרון הוא לא לפזר אותו, אלא פשוט להעביר חוק שלפני שהשב"כ מצותת לאנשים הוא צריך אישור מבית המשפט. אתם יודעים... כמו שהמשטרה לא יכולה לערוך חיפוש בלי צו חיפוש (בדר"כ...).

Roobie

New member
ואם יש צורך

לנהל את החקירה עם חיסיון מוחלט, אפילו בפני השופטים לעת עתה? כאשר ירצו לעצור את האדם, יצטרכו להשיג הארכת מעצר, זה ברור, אבל לפני-כן אולי יש צורך לשמור על חיסיון. ועם כל הכבוד, השב"כ מתעסק עם דברים טיפ-טיפה יותר רגישים מאשר המשטרה.

Deathatred

New member
המשטרה יכולה לערוך חיפוש ללא צו

במקרים שבהם יש חשד סביר לפח"ע או פלילים או סכנה לחיי אדם. שים לב שאלה המקרים (עם דגש על פח"ע) שבהם השב"כ מצותת לטלפונים.

kill taco bell

New member
אתה צודק.

לא היה לי כוח להיכנס לפרטים הקטנים. בכל אופן, עדיין, הנתונים בארה"ב מציגים תמונה עגומה, שאני לא חושבת שהיא שונה בארץ.

DRYICE

New member
בכל מדינה יש משטרה חשאית.

אנחנו בארץ יש לנו את השב"כ. בארה"ב יש להם FBI שהוא יחסית פחות מפחיד אבל יש גם NSA ועוד כל מיני גופים מעניינים שלא נכנס אליהם עכשיו. מסתבר שהדברים הללו הם הכרח המציאות. כן זה מטריד, זה טיפה מעצבן שהFBI יכול לקרוא את המתכונים שאני שולח לסבתא שלי. אבל אני נוטה לקבל זאת בהבנה. מה שהייתי רוצה זה שיהיה בארץ יותר הגדרת סמכויות וקצת יותר ביקורת, גם אם הביקרות היא רק לאחר מעשה. ביקורת לאחר מעשה יכולות ליצור נורמות עבודה טובות. בגדול אין ממש בעיות בפועל אין בעיה שהשב"כ קורא דברים שהוא לא אמור לקרוא באופן נמדד, לשב"כ יש אינטרס מובהק לקרוא ולצותת רק כשיש לו סיבה, הוא לא מוצף בכוח אדם שיתחיל לקרוא מה שבא לו. אם אני משווה את מה שקורה בארץ למה שקורה בשאר העולם, אז הפרטיות שלנו היא במצב דיי טוב. DRYICE

למעלה