החופש התחיל...

שי 101

New member
החופש התחיל...

אפשר לישון עד מאוחר... אבל לא בשעה 9 ו19 משהו מצפצף...
עוד הפעם המוקד משתעשע עם הביפרים?! מטוס לבן בנתב"ג בסוף ביטלו את זה אבל העיקר שהעירו אותי מישהו מכם יודע כמה נפגעים זה מטוס לבן?!?! כדי שאני אדע בשביל מה העירו אותי

orend123

New member
מטוס לבן

מעל 30 או 50 אם אני זוכר נכון... מעניין שבתל אביב עדיין מחלקים ביפרים למתנדבי נוער...

d a n i e l 111

New member
למה אם מחלקים בתל אביב

אז צריך לחלק לכל השאר... ואז זה יעלה למד"א מלא כסף...יש כ-10,000 מתנדבים איך שהבנתי.... ונגיד של 1,500- 2,000 יש...זה עדיין יקר לחלק ל-8,000...

שי 101

New member
...

יש אצלנו סך הכל 10 ביפרים לנוער. ויש אותם למתנדבים ממש פעילים מתנדבים שעושים בחודש 15 או אפילו יותר משמרות. ואצלנו כל משמרת זה 8 שעות אז למה לא?! אני נמצא בתחנה שלי כמעט כמו כל נהג...

שי 101

New member
חוץ מזה

לפי מה שהבנתי זה התקבל כתרומה ממישהו לפני שנתיים או שלוש

מותר להגיב?

לרוב הנוער אין רשיון אין סיכוי שיגיע למקרה שמרוחק יותר מחמש דקות הליכה ממנו בזמן... מיותר לחלוטין, ביפר אמור לשרת כוננים ונהגים בזמן משמרת... אני יכולה להגיד לך שיש אצלנו בתחנה וגם בתחנת ראושן אנשים שחיים בתחנה וכן גם אני הייתי כזו לפני הצבא ואני מדברת איתך על 150-300 שעות בחודש בלי אפילו לשים לב (הדס:"מה? איך יכוול להיות בכלל לא הייתי בתחנה החודש... איך עשיתי 180 שעות?") ככה שלהם לא מגיע ולמד"א ת"א כן???

שי 101

New member
אז ככה

קודם כל כמעט לכל המתנדבים שיש להם ביפר יש אוטו את הביפרים האלה לא קיבלנו ישירות ממד"א זה תרומה של מישהו למתנדבי נוער הפעילים שלנו. ודרך אגב אני לא מת"א

מותר גם להגיב??

סתם להוצאת תסכול... אני פאראמדיקית ולא רק שביפר לא קיבלתי - גם ציוד כונן לא נתנו לי. התירוץ - אין. הבנתי. אין בעיה. מזל שמישהו דואג למתנדבי הנוער...

מדא דן ות"א זה אותו הדבר בשבילי

זה עדיין לא פייר כלפי מתנדבים מתחנות אחרות ואם זה היה למתנדבים הפעילים שלגכם זתומרת למתנדבים שהיו פעילים לפני 2-3 שנים... כלומר זה צריך להשאר אצליהם וזה שהם קיבלו את הביפרים לא חייב את מד"א לצרוב להם...

amitp

New member
דעתי

ואני לא מדבר כרגע לגבי המקרה הספציפי, כי קיבלתם תרומה אז מזל טוב לכם ותהנו, אבל... אני לא חושב שביפר או משהו בסגנון הזה צריך להיות צ'ופר למתנדב שמגיע הרבה לתחנה. זה נכון שאם אני צריך לתת ביפר למישהו אני אעדיף לתת אותו למתנדב פעיל, אבל מכאן עד לחלק ביפרים למתנדבי נוער כיוון שהם פעילים.. האינטרס שלי הוא שהביפר הזה יגיע למישהו שיוכל לסייע באופן קבוע, כונן. בני נוער בעיתיים מכמה סיבות: 1. קבע מי שקבע שקריטריון לקבלה לגדוד הכוננים - מעל גיל 21 2. לרוב בני הנוער באמת אין רכבים ויכולת להתנייד 3. בני נוער אינם זמינים בשעות הבוקר ולא בזמן הלילה (אני יכול לעזוב הרצאה באמצע כדי לסייע להוריד חולה, נראה אותך מסביר את זה למורה לספרות...
) 4. בני נוער אינם זמינים לסיוע בפיגועים, שהם חלק הארי של האר"נים בארץ 5. לתת ביפר בלי ציוד כלשהו נשמע לי מיותר גם לכונן בוגר. לעומת זאת ביפר לנהג אמבולנס הוא דבר חיוני לפעמים - אותו נהג יוכל להגיע לתחנה ולהוציא אמבולנס לאר"ן, ולכן עדיף שיהיה לנהג ביפר מאשר למתנדב נוער, גם אם הוא נמצא בתחנה 300 שעות בחודש. חוץ מזה, קיבלתם תרומה וזה יפה, אבל נראה לי שאפשר היה להשתמש בכסף הזה למטרות קצת יותר מועילות לתחנה ולאיזור.

שי 101

New member
או קיי

טוב אז ככה 1. בסדר זה החוקים של מד"א 2. לא יודע למה אבל אצלנו יצא שדווקא שלרוב המתנדבים שיש להם ביפר יש גם אוטו 3. המורה לספרות שלי תתן לי בוקס אם אני אגיד לה שאני רוצה לעזור להוריד חולה, אבל קודם לא מדובר על ביפר כוננים אלא ביפר רגיל וחוץ מזה אם יש פיגוע חס וחלילה אז לא נראה לי שאני אשאל את המורה בכלל אני ישר אסע לשם 4. לא יודע מה להגיד לך, אפילו לפי החוקים של מד"א אם מישהו מתחת לגיל 18 יגיע לזירת פיגוע אף אחד לא יעיף אותו משם כי בסך הכל אם הוא מגיע מהר אז זה עוזר (ואני לא מדבר דווקא על תחנה שלי אלא על תחנות אחרות גם כן וזה בטוח) 5. מסכים איתך עם ציוד גם אצלנו יש בעיה אבל תחשוב שלפיגוע מגיע נהג בלי מתנדבים בכלל אני בטוח שהעזרה שלי תהיה חיונית מאוד בשבילו. ולכל הנהגים (גם נהגים מתנדבים) יש ביפרים

נהגים זה שונה

הם מקבלים את המקרה במשמרת בביפר מעבר לעובדה שרובם כוננים ומקבלים ציוד חוצמזה מתנדב נוער שנמצא בזירת הפיגוע ללא מדים זה בסדר ברגע שיש עליך מדים אתה מסתכן בועדת משמעת והעפה אם רואים אותך בטלויזיה או משו כזה ומזהים אותך...

DOPLEXN

New member
אני לא מסכים. . .

1. לגבי גיל 21 זה שטויות, אומנם בתקן, אבל נוער בן 17-18 יכול לנהל אירוע לבדו. 2. לרוב בני הנוער אומנם אין רכבים אך אין זה אומר שהם לא יכולים להיות ניידים- אופניים, רכב של ההורים וכו'. 3. בני הנוער זמינים בשעות הבוקר והלילה כמו כל בוגר. ודווקא למורה לספרות יהיה קל- נראה אותך מסביר למורה לשל"ח
4. בנוגע לפיגועים הצדק עם אדוני. 5. אז אפשר לתת ביפר עם ציוד, אפילו הבסיסי שביותר. 6. ישנם מתנדבים במתגוררים באזורים מרוחקים משהו, וביפר במקום זה עשוי לעזור. עד כאן פינתנו להיום. . . DOPLEXN

DOPLEXN

New member
שכחתי. . .

פיגועים הם ממש אבל ממש לא חלק הארי מהארני"ם בארץ. ת"ד, שריפות, קטטות וכו' מהווים את חלק הארי של הארני"ם במדינת ישראל.

ex man1

New member
ובמקרה הכי גרוע....

אנחנו פשוט נתפוס טרמפ עם מעאוויה...

למעלה