החופש התחיל...

amitzahavi

New member
חן , שי וכול החמולה

אני חושב שיש אי הגיון מסוים שאני כמתנדב נוער עם אוטו לא מורשה לקבל ביפר. אזבו ביפר, אני מוכן לקנות את הביפר ושרק איתנו לי אישור צריבה. זה רק דף, זה לא עולה אפילו עגורה אחת למד"א, זה רק עוד מספר בהוצעה של הודעות לכוננים לכן אין סיבה שלא יהיה אפשר ולאחר שהעלתי דרך מישהו (חווויף) פנייה לאחרי כוננים אזורי עדיין אין אפשרות וזה פשוט לא הגיוני! אז השגתי אמצעים אחרים להתקשרות עם מד"א....ומי שמכיר אותי יודע שלא חסר לי אבל כול כך הרבה מעמצים ובסופו של דבר אני בא לעזור סך הכול...אני לא מבין למה צריך להיות כאן בעיה! והגעתי כבר לת"ד לבד ללא ציוד והפצוע היה מוכן שהאמב' הגיעה, ובלי להשתחצן הגעתי לאירועים שניהלתי בעצמי בלי אמב' והפצועים היו מוכנים לשליחה ועדיין כול מד"א
. אני חושב שאחד כמוני שעושה 180-200 שעות בחודש בגרויות (מוזר שזה החודש שעשיתי הכי הרבה) צריך לקבל כזה דבר, במיוחד שהוא לא עולה למד"א שקל.

meijin007

New member
על ביפרים וחיות אחרות

(לא ידעתי איפה בדיוק לשרשר תהודעה, אז שרשרתי אותה בהודעה האחרונה..) עקב לימודי במקום שמוגדר כ-"אזור סכנה" (לא סתם מקבלים נט"נק
), וגם בלי קשר, אצלנו בישיבה (טוב, נו, אני כבר לא לומד שם, אבל הפרידה קשה. או שלא) היו מתנדבי נוער עם ביפר, רק מה, הביפר עבר בין המתנדבים. מה ההגיון? שמה לעשות שגם פראמדיק, למרות תכונתיו האלוהיות משהו (ציניות, למתקשים) לא יכול להסתדר לפעמים בלי איש צוות שלישי (גם בפרוטוקול-אט"ן יכול וצריך לפעמים לבקש סיוע מלבן בהחיאות...) אז יושבים בכיתה עם ביפר, ומצפצף (כל אחד וההעדפות צפצוף שלו...), אז יוצאים מהכיתה...וכן, היו מקרים של שיערוים משעממים שאנשים (נשבע! לא אני
) שלחו לעצמם הודעה בביפר ויצאו "למקרה". קיצר, היה ללבן הישובי (י-ם 172) ולאט"ן (י-ם 22) כשלפעמים אתה יכול להתיבש שבוע בלי מקרה בלבן. הביפרים אגב, של הלבן מומנו ע"י המועצה המקומית (אמבולנס שלה...) ושל האט"ן ע"י מד"א. נס גלוי! מד"א הבין שצריכים מתנדבי נוער לפעמים! עמית, מאיפה אתה? וד"א, אני תוהה לעצמי איך הכנת פצוע מת.ד. בלי ציוד..אילתרת קרש גב וצווארון?

שי 101

New member
הבן אדם צודק

אצלנו הביפרים עוברים ממתנדב אחד למתנדב אחר רק כשהוא מתגייס...(כי אז זה כבר לא נוער)

meijin007

New member
לא הבנת את מה שאני מתכוון

התכונתי לזה שיש תורנות בין האנשים, לא שיש לאנשים ביפרים קבוע אצלם...נגיד יום לי יש, יום לך יש, יום לו יש וכו'

EMT D

New member
דייייייייייייייי../images/Emo122.gif

עם ביפרים בלי ביפרים מה זה משנה??? עם לתחנה יש מסור ת או נהלים לגבי ביפרים ויש להם ביפרים מיותרים אז שיבוסם להם... גם בתחנת חולון היתה תקופה שלנוער היו ביפרים אז מה??? נכון שביפרים זה מצרך חשוב לנהגים וכוניים וכולי אבל אתם יודעים טוב מאוד שיש הרבה מהם שיש להם ביפרים וחוץמלהשויץ איתם הם לא עושים כלום אז חבל על הויכוח ... יום טוב

Arnavoth

New member
../images/Emo45.gif צודק מאוד!...

כל הביפרים והמחסני ציוד אישי שהמתנדבים לוקחים מהתחנה הביתה זה באמת חסר כל שימוש ורק מגדיל את הגירעון של מד"א שבחודש עם 3 ת.ד. איבד 170 משולשים

MoonShield

New member
חחח.... הגרעון הוא בגלל המתנדבים..?

המתנדבים מגדילים את הגרעון?! במקרה הטוב זה בדיחה לא מוצלחת, במקרה היותר גרוע זו הוצאת דיבה. הדבר היחיד שמונע קריסה כללית של מדא זה אותם אנשים שמוכנים להגיד תודה לארגון על זה שהוא יורק להפ בפנים...

Arnavoth

New member
אני שמח לדעת שלקחת את מה שאמרתי

ועיוותת אותו עד למצב של חוסר קישור מוחלט. אם תמצא מקום שבו אמרתי שהמתנדבים מגדילים את הגירעון אני מבטיח לקנות לך ביפר מכספי שלי. מה שאמרתי היה שכל אותם ביפרים וארונות ציוד שהמתנדבים לוקחים הביתה כחלק מחובתם לחזק את הקשר האישי עם מד"א, מגדילים את הגירעון כי בכל הציוד הזה (ביפרים, תחבושות, ונפלונים וכו') אפשר לעשות שימוש הרבה יותר חיובי מתצוגה לחברים. אני יכול לצאת מתוך הנחה שעיוותת את הדברים שלי כי גם אתה עושה ככה?

MoonShield

New member
לא עושה ומעולם לא עשיתי

אני גם לא רואה פה שום עיוות של מה שאמרת... הטענה שלך: המתנדבים לוקחים ציוד
זה גורם להגדלה של הגרעון במדא. התגובה שלי: א. הגרעון גדל משנה לשנה, אבל בטח לא בגלל המתנדבים אלא בגלל התנהלות כושלת של הדרגים הגבוהים. ב. למרות שניסו להצמיד חשב מלווה, תכננו תוכניות לצאת מהגרעון, וניסו פחות או יותר הכל - הגרעון ממשיך לגדול. את זה לא תוכל לזרוק על המתנדבים. ג. המתנדבים מכניסים למדא כל כך הרבה כסף, שהציוד שנלקח מהמחסנים לא משחק פה תפקיד בכלל (ולא, אני לא מצדיק מתנדבים שלוקחים ציוד). לא מדובר פה רק על הכסף שהם חוסכים למדא בהיותם עובדים ללא שכר, אלא גם על הכסף שהם משלמים מכיסם הפרטי. ד. האם רק מתנדבים לוקחים? נכון, גם אם כולם לוקחים זה עדיין לא מצדיק את זה. אבל אתה זרקת את ההאשמה הזאת על המתנדבים ולא בצדק. אגב, מעולם לא לקחתי אפילו משולש מהציוד של מד"א, ומה שבטוח זה שאני לא עושה את זה עכשיו, הפסקתי להתנדב....

BenCarmon

New member
רוב הציוד הוא בכלל תרומה

הציוד לא עולה למד"א אגורה (במיוחד לא ציוד כזה, אולי אולי התרופות וכאלה) מד"א מקבלים את הציוד והאמבולנסים כתרומה - כסף אולי חסר, ציוד לא !!

MoonShield

New member
זה אולי לא באחריותך

אבל זה משפיע ישירות עליך, על התנאים שבהם אתה מתנדב, על ההתנהלות של הארגון, ובעקיפין גם על החולים. ככה שבהחלט יש מקום לדון בזה...

BenCarmon

New member
לא לקחתי כלום

לא התכוונתי שישתמע שניתן לקחת ציוד למד"א הביתה. הכוונה הייתה אך ורק להגיד שהגירעון הוא בכלל לא אשמת המתנדבים. ולקיחת הציוד אינה גרמה לגירעון. דוגרי אני רק משלם כסף למד"א - אז שלא יאשימו מתנדבים בגירעון!!!!

amitzahavi

New member
עמית זה מודיעין. מודיעין זה איכות

מודיעין זה הבית שלי....תרלהלהלה. דבר שני יש לי ציוד מסוים ברכב, משולשים, ת"א, כפפות, פד אלכוהול, חלוק ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד (
) ככה שהתכוונתי שבאותו ת"ד (שהייתה ממש ביום שני באיזור ירקון) כשהרגיל סגר מקום הם הורידו לוח וצווארון והאדם היה כבר עם שמינית על הרגליים ומשולש על הברכיים, השפשפוף על היד כבר היה נקי, מדדים (דופק, נשימות) על דף כבר מוכן עם מספרי רכב... הלוואי שהייתי מגיע לאירוע וכול זה היה כבר מוכן...

modmos1

New member
רק רציתי לומר:

1.ההגדרה שנרשמה לעיל למטוס לבן היא לא מדוייקת. (לא ארשום את ההגדרה הנכונה משום ש:) 2.לא נראה לי שמותר או שכדאי לפרש קודים שנמצאים בשימוש במערכות הקשר של מד"א. כולנו יודעים כמה נגישים התדרים הללו לכל מי שחפץ בגישה אליהם. האמנם, קשה לי לחשוב על דרך בה פירוש המונח הספציפי הזה יהווה סיכון בטחוני כלשהו - אבל תגדילו ראש... היום זה קוד כזה ומחר זה יהיה... לא לחינם הומצאו הקודים. בטחון שדה, אנשים.... תום

orend123

New member
זה לא בט"ש

אני מצטער תם אבל זה פשוט לא בט"ש... חוברת הנהלים של מד"א היא בלמ"ס ונגישה לכולם... הקודים הנ"ל פתוחים לכולם ולכל הציבור, ויותר מזה, כל חניך בקורס חובש נהג אמבולנס יודע אותם וצריך לעבור עליהם מבחן... ואם כבר היינו שומרים ככה על בט"ש, סביר להניח שלא היינו אומרים קודים נוספים כמו אר"ן או תער"ן או פיקוד 10 וכו', לא?

modmos1

New member
הקודים האלה אינם"פתוחים לכל הציבור"

הקודים האלו הם לשימוש פנימי של מד"א בלבד. והנה דוגמא אחת לפחות באשר לייעודם של הקודים הרפואיים: {תמונה מס' 2} ועוד דבר - אני לא כל כך בטוח שחוברת הנהלים של מד"א הינה בלמ"ס. אני מודע לכך שעתה אני עצמי עובר על התקנות אבל (מתוך חוברת הנהלים): {תמונה מס' 1}

למעלה