החופה

החופה

שלום לכולם אני ערבי ומאד שמח למצוא את הפורום הזה בתפוז התרבות העברית מאד מעניינת אותי ולכן, מדי פעם אבקר כאן ואנסה לברר דברים על התרבות הזו רציתי לשאול לגבי עריכת החופה בחתונות.. מה מקור מנהג זה? ולמה רומזת החופה? אשמח מאד אם תוכלו לענות בשפה פשוטה....

זו שאלה ששואלים ילדים../images/Emo6.gif

ותאמין לי...הם באמת חכמים...

הבנתי שהחופה מסמלת

הכנסת הכלה לביתו של החתן, וקנייתה על ידי כך. מה מנהגי החתונה אצל המוסלמים??

אני נוצרי../images/Emo4.gif

מה עם שבירת הכוס? הבנתי ששוברים כוסות כדי להמעיט שמחה. מדוע ממעיטים שמחה כשמדובר בשמחת חתונה?

יוסי ר1

Active member
../images/Emo8.gifכשזוג מתחתן, הם סבורים שהשמים

הם הגבול. אז מנמיכים להם במיקצת את רף הציפיות...

חופה מסמלת בית. כל דבר שיש לו גג

הוא בית מבחינה הלכתית יהודית (לא משנה אם יש לו קירות, משנה שיש לו גג). החופה, הוא הבית הראשון של הזוג הצעיר. הוא בית שפתוח לכל עבר - להכנסת אורחים ושאין בו כמעט דבר - כך שהחשוב בבית הזה - הוא הזוג הצעיר והקשר שבינהם (ולא למשל רהיטים יקרים, או מבנה מפואר). אני יכול לתאר לעצמי שהמקור, כמו שכתב התם - הכנסת הכלה לבית החתן, שלא לומר נשיאתה ע"י החתן (ועל כן - נישואין) לביתו ובכך הפיכתה לחלק מביתו. אבל זה רק בגדר השערה לא מלומדת.

יחבא

New member
ברוך הבא ../images/Emo142.gif

נוכל באותה מידה לשאול אותך שאלות? וכמו-כן, האם אתה חושב שתרבות עברית לא כוללת את התרבות שלך, בהנחה שאתה חי בארץ, נולדת בה ומקיים את חוקיה ואף דובר עברית?

שאלות מוזרות

"האם אתה חושב שתרבות עברית לא כוללת את התרבות שלך" מה נפשך: אם תרבותו עברית הרי שהיא מילא מוכלת בתרבות העברית ואם תרבותו פולינזית מה ערך למחשבותיו על התרבות העברית? "בהנחה שאתה חי בארץ" לפי הקריטריון הזה משה רבנו אינו שייך לתרבות העברית "נולדת בה " זה מוציא את אליעזר בן יהודה וח"נ ביאליק מתחומי התרבות העברית "ומקיים את חוקיה .." אלוהים אדירים, לפי הקריטריון הזה סוקרטס (שהפר את חוקי אתונה) אינו שייך לתרבות היוונית, סולז'ניצין אינו שייך לתרבות הרוסית והנביא ירמיהו לא שייך לתרבות העברית. אם אתה רציני בקשר ל"הנחות" הללו יש לשאול האם יש בכלל אדם ששייך לאיזושהי תרבות?

יוסי ר1

Active member
משה רבינו אכן

הוציא עצמו מכלל התרבות העברית. בביקרתו על העם הוא נוזף בהם "והנה קמתם תחת אבותיכם תרבות אנשים חטאים לספות עוד על חרון אף ה' כי תשובון מאחריו" (במדבר ל'ב י'ד).

למעלה