החדש של Porcupine Tree

meandmeandme

New member
החדש של Porcupine Tree

אני הספקתי לשמוע בנתיים רק מספר רצועות. מישהו רכש? שמע? התרשם?

"רכשתי"

יש כמה שירים נחמדים, אבל התחושה הכללית היא שהלהקה הוציאה את האלבום הזה בכדי to go through the motion. ווילסון הוא אותו ווילסון, ההרמוניות של המיליון קולות כבר לא מרגשות אף אחד, ההלחנה סטטית וחסר לה את הכנות והרוך שהיו בStupid Dream וב Lightbulb Sun. כבר ב In Absentia זה התחיל להרגיש כמו ההתחלה של הסוף, והאלבום הזה, אם לא יהיו הפתעות, הוא אחד מהיתדות האחרונים. סטיבן ווילסון עושה טובה שהוא בכלל מוציא אלבום, לא משקיע כמו שהוא השקיע בעבר, וכנראה שפשוט נגמר לו מה להגיד.

RedCherry

New member
לא לגמרי קשור אבל...

שכשהייתי בארה"ב קניתי את The Sky Moves Sideways, שלדעתי למרות ההיפ סביב הלהקה, היה די גרוע. הוא הייה מעיין קומץ בנאליות חד גדול, השיר הפותח והארוך, השיר "הכועס" השיר "הרגוע" ואז השיר הארוך לסיום, וחוץ מזה הקול של הבנאדם ממש משעמם. בקיצור ממש לא נהנתי, ואם מישהו מוכן להסביר לי מה כל כך מדהים באלבום הזה אני אשמח. יכול להיות שההודעה הזאת הייתה צריכה לניות נושא בפני עצמו אבל בכל זאת חשבתי להביע את דעתי כאן.

אני אסביר לך

סתם, לא יודע. האלבום הזה עדיין ברובו רק סטיבן ווילסון עושה את הכל ולא להקה. לא יודע מה ההייפ לגבי האלבום הזה, אבל המועדפים לדעתי הם Signify, Stupid Dream ובעיקר Lightbulb Sun. ואם אחרי ששמעת את האלבומים האלה עדיין לא התחברת... טוב, מה לעשות? קורה.

MajorWinters

New member
כן...

יותר פשוט אבל זה לקחת 3-4 הרבה משפטים מוזיקליים ופשוט לחזור עליהם...

SweetSmoke

New member
Porcupine Tree - Deadwing

The album is actually very good; however, you need to listen to it more than few times to love it. The music is interesting and melodic, but don’t expect it to be exciting as Stupid Dream, Recording or Light Bulb Sun, it’s a little bit different. Two weeks ago they were here in Toronto and the concert was AMAZING!!! If you like Porcupine Tree, you should buy the CD

הקשבתי לאלבום יותר מכה מפעמים

וזה לא קרה.

RedCherry

New member
שמעתי חלקים מSignify

והוא נשמע כמו איזה המשך דפוק של Oasis (שהם דפוקים בכל מקרה). קיצר, ממש לא ממש לא נהניתי.

אני נכשל להבין את הקשר

בין פורקיופיין טרי לבין אואזיס, אבל... בסדר, לא בכוח.

epitaph

New member
השוואה טיפה...אמממ...מוזרה...

הייתי יכול להבין "פינק פלויד לייט" או שאר הכינויים שכבר ניתנו להם אבל "המשך דפוק של אואזיס" (שד"א, קיימים עד היום, אז למה המשך?) די לא מתאים לי לעסק. בינתיים לפי האלבומים ששמעת הטעם שלנו זהה, הייתי מציע לך להנסות גם את Lightbulb Sun. אבל אל תמהרי, זה לא כאילו פתאום תמצאי את משמעות החיים אם תקשבי להם מספיק...

meandmeandme

New member
גם את ההשוואה הזאת אני לא מבין

(השוואה של פורקיופיין לפינק פלויד זאת אומרת) אני הכרתי את פורקי דרך חבר שהביא דיסק ואמר "תשמע זה ההמשך של פינק פלויד". לא ראיתי את הקשר וגם היום אני לא ממש רואה אותו, יש השפעות זה ברור, אבל בטח שלא "המשך של..". גם רדיוהד בתחילת דרכם זכו לכיוני דומה וגם אותו לא הבנתי.

תשמע את Voyage 34

ואז תבין את ההשוואות לפינק פלויד. זאת השפעה בערך כמו שהגיטריסט של U2 "מושפע" מגילמור, או כמו שמשינה מושפעים ממדנס. רדיוהד בתחלית דרכם? אתה מתכוון לאוקיי קומפיוטר, לא? זה די אמצע דרכם.

meandmeandme

New member
שמעתי קטעים מהאלבום הזה

במין אוסף שאני לא זוכר איך קוראים לו. לא זכור לי פינק פלויד בצורה יוצאת דופן. רדיוהד בתחילת דרכם אני מתכוון פבלו האני+הכיפופים. אבל גם אוקיי קומפיוטר נכלל תחת קטגוריית ה"מה הקשר לפינק פלויד?".

הא?

פאבלו האני דומה לפינק פלויד? השתגמרע לגטע?? אוקיי קומפיוטר אני מבין, בגלל הפנדר רודס, בגלל המלוטרונים ובגלל השפע ברחשי גיטרה, אבל פבלו והכיפופים זה strictly השפעה פיקסיזית. בVoyagr 34 יש ריף שהוא כמעט זהה לחלוטין לריף של Another brick in the wall. איך לא שמת לב לזה?

meandmeandme

New member
תגיד אתה בסדר?

זה בדיוק מה שאמרתי, שאני לא מוצא קשר. וקשר לvoyagr 34, לא שמעתי את כל האלבום, שמעתי חלקים ממנו באיזה אוסף, יכול להיות שאת השיר הזה פיספסתי. וחוץ מזה ריף אחד זה ריף אחד.

אה, אז התבלבלנו

אם אומרים שבפאבלו האני ודה בנדס רדיוהד דומים לפינק פלויד, זה מוזר בעיני. אם אומרים את זה על אוקיי קומפיוטר וצפונה, זה דווקא קצת יותר הגיוני. ריף אחד זה ריף אחד, אבל הריף הזה הוא *כל* השיר.

SweetSmoke

New member
Porcupine Tree

It’s acceptable not to like all the albums from a certain band just because of past success (King Crimson, Genesis and even your forum favorite Dream Theater) I think that Porcupine Tree is constantly releasing great albums and producing great materiel which is very rare today

למעלה