החדש של Porcupine Tree

RedCherry

New member
פשוט תקראו את ההודעה, אין נושא!

קודם כל אני נער ממין זכר, אך אני מבין את הבילבול שעלול לנבוע מהשם הזנותי (נו באמת לילד ישראלי כמוני אסור לאהוב דובדבנים אדומים?!). ההשוואה לאואסיס הייתה קצת לא במקום, אבל באמת לפי מה ששמעתי הם לא ממש מחדשים דברים, הם סתם מטפסים על פורמולות של הרכבים קודמים שכן הצליחו. עם כל הכבוד לפינק פלויד, הם לא כל כך "הארד" (הכוונה קשים לשמיעה) ובדרך כלל פונים מאוד ברכות לקהל הרחב, ולכן להקה שהיא "לייט" פינק פלויד לא יכולה להיות עד כדי כך מעניינת. חוץ מזה, כשאמרתי "המשך של אואסיס" התכוונתי לרמת תחכום אחת מעל (בכל זאת, אואסיס ממש לא מעניינים). דבר אחרון, למרות שעולם הפרוג הוא קטן יחסית, אני חושב שיש מספיק דיסקים ממש טובים שעוד לא שמענו, כך שלא צריך להתעקש על להקה שהיא לא עד כדי כך טובה. ויש עוד מספיק להקות חדשות שעושות דברים מדהימים.

חידושים והמצאות

מישהו פה מתעקש על להקה שהיא לא טובה? לדעתי זאת להקה מצוינת, אני לא צריך להתעקש בשביל לשמוע אותה. אבל למען האמת, פורקיופיין טרי הם יותר רוק אלטרנטיבי מרוק מתקדם. אולי נמחק כבר ביטויים כמו "מחדשים" מהלקסיקון? זה כל כך חסר משמעות. ומה זה בדיוק "רמת תחכום"? יש חגורה חומה וחגורה שחורה בתחכום? פורקיופיין טרי הם *לא* פינק פלויד לייט, חוץ מאווירה (והריף הפלגיאטי באלבום ספציפי) אין שום קשר ביניהן. לפורקיופיין טרי יש רית'ם סקשן שבפינק פלויד בחיים לא היו חולמים עליו אפילו. יש להם גרוב משלהם, הסאונד שלהם מודרני, הקול של ווילסון (שלא אהבת) לדעתי הוא אחד מהמרגשים ביותר בימינו, אבל שוב, צריך לשמוע את האלבומים הנכונים. חוץ מזה, למה ללכלך על אואזיס? הייתה להם תקופה מגניבה בשני האלבומים הראשונים, וקצת גם בשלישי.

RamiSun

New member
אני לא אוהב כל כך את אואזיס

אבל דווקא עליהם, אי אפשר להגיד שהם לא חידשו בזמנו. אבל באמת הביטוי "חידושים" הוא ביטוי די סתמי. ימחקו ה"חידושים" מהלקסיקון ומייד.

RamiSun

New member
אפרופו חידושים

זה עוד לא עשו. http://stage.co.il/Stories/459880

RedCherry

New member
יש לקהילה הזאת נטייה

לאבד ריכוז מהר מאוד, ומייד לעבור לשטויות. קשה לי להבין איך אתה מתייג להקה כפרוג ואז אומר שהיא יותר רוק אלטרנטיבי, כשההגדרה של רוק אלטרנטיבי היא שילוב של פאנק וגראנג' שזה פחות או יותר ההפך מפרוג. ואישית אני מאוד לא אוהב רוק אלטרנטיבי (בהנחה שאנחנו מדברים על אותו הדבר). בקשר לחידושים, למה למחוק אותם מהלקסיקון? עוד פעם, אואסיס עם הכמה אקורדים והקול המרגש שלהם לא ממש מלהיבים אותי. הקול של סטיבן ווילסון? בפעם הראשונה הוא די מרגש, אחרי זה הוא נשמע סתם פלצני ומתחנף. סליחה עם העלבתי מישהו.

לא זכור לי

שתייגתי את פורקיופיין טרי כפרוג בדיון הזה. אולי עשיתי את זה בעבר, אבל בהסתייגות ועם חלוקה לתקופות. יש להם קטעים שהם מושפעים מפרוג וקטעים שהם שילוב של פרוג ורוק אלטרנטיבי, ויש להם ספייס רוק ויש להם רוק פסיכדלי, אבל פרוג הארדקור ישירות ללקקן - כמעט ולא. "ההגדרה של רוק אלטרנטיבי היא שילוב של פאנק וגראנג'" לא, היא לא. לא יודע מאיפה הגעת להגדרה הזו, זה לא נכון. פאנק זה פאנק, גראנג' זה גראנג' (גראנג' זה למעשה, בערך, מטאל + פאנק), ורוק אלטרנטיבי זה משהו אחר, שקצת יותר קשה להגדיר אותו. "פאנק וגראנג' שזה פחות או יותר ההפך מפרוג." ההיפך? איך זה בדיוק הם הפכים? איך סגנון אחד יכול להיות ההיפך מהשני? בקשר לחדשנות: זה מושג חסר צורה שרק מסבך אנשים בצרות. מהי חדשנות? איך קובעים מי חדשן? למה אמן אחד חדשן ואחר אינו, ולמה זה מעניין, בעצם? המוסיקה של פורקיופיין טרי יפה לדעתי, ואני אוהב את הלחנים שלהם, מה איכפת לי שהם לא המציאו סוג חדש של אקורד, ושהם לא מנגנים על כלים מיוחדים משנהב של פיל שהם הרכיבו בעצמם? לגבי אואזיס - בוא נרד מזה. לא קשור לפורום בכלל. לא מלהיבים אותך, בכיף, אבל התבטאויות כמו "פלצני" ן"דפוקים" בלי הרבה ביסוס מאחורי זה, סתם מעוררות פרובוקציה ומעצבנות אנשים שקשורים רגשית ללהקות המדוברות. אם אפשר להימנע מזה, עדיף, לא?

join ussssss

New member
../images/Emo40.gif הצטרף אלינו

בפורום השכן בנענע

meandmeandme

New member
הקול שלו

הקול הנקי שלו בgravity eyelids מול התופים המלוכלכים ברגע פשוט מרגש. בכלל העיבוד של השיר הזה מעולה. גם בsleep of no dreaming הוא מרגש. בכלליות זמר גדול.

epitaph

New member
ננסה לשמור על משהו קשור בדיון

דבר ראשון, פורקיופיין עומדים בזכות עצמם, הם לא חקייני פינק פלויד או המשך או איך שלא יבוא לך לקרוא לזה, הקשר בין שתי הלהקות, כמו שמישהו כבר אמר (שיר?) זה בעיקר בקטע של האווירה. פינק פלויד פונים לקהל הרחב בעיקר בגלל אלבום "החומה" שפירסם אותם, הדברים היותר מוקדמים שלהם הם "הארד" לעומת היותר מאוחרים, למרות שכל זה ממש תלוי במי המאזין. לגבי הדבר האחרון עם עולם הפרוג, לא נראה לי שמישהו כאן מכריח את עצמו לשמוע דברים שהוא לא אוהב. בטח שלא פורקיופיין שלא זוכה (לפחות בפורומינו) ליותר מדי התייחסות. זה שאתה לא אוהב אותם לא אומר שהם לא טובים, אני לדוגמא לא אוהב את אי אל פי ועדיין יש כאן מספיק אנשים שמאוד אוהבים אותם, ועדיין לא נראה לי שהם מכריחים את עצמם לשמוע אי אל פי.

RedCherry

New member
אני לא רגיל לפורומים מסוג זה

טוב, קודם כל סליחה עם העלבתי מישהו, זו ממש לא הייתה הכוונה. שנית, רוק אלטרנטיבי הוא מוזיקה שמושפעת מפאנק. ברור שלא מדובר בנוסחא מתמטית (שפאנק הוא ההפך מפרוג) אבל בעיקרון הם מאוד שונים (למשל, אתה תוכל לראות הרכב שהוא פרוג-ג'אז נניח אבל סביר מאוד להניח שלא תפגוש הרכב שהוא פרוג-פאנק כי זה פשוט לא הגיוני ולא משתלב). בעיניין חידושים, זה שלך לא חשובים חידושים לא אומר שצריך למחוק את זה מהלקסיקון, עם המוזיקה של להקה מסויימת נשמעת דומה מידי למוזיקה של להקה אחרת אני מעדיף לשמוע מוזיקה של להקה שנשמעת ייחודית ושונה. מעולם לא התכוונתי לקבוע עובדה שהמוזיקה של Porcupine Tree היא לא טובה, ואם כך השתמע ממה שאמרתי אז לא התכוונתי, פשוט רציתי להביע את הדעה שלי לגבי המוזיקה שלהם.

epitaph

New member
אתה לא פוגע בי, זה בסדר. :)

בנוגע לחידושים, דעתי דווקא שונה מדעתך, יש הבדל בין השפעות לבין העתקות (מישהו אמר פלגיאט?), למשל אנגלגארד מאוד מושפעת מקינג קרימזון ושומעים את זה במוזיקה שלה, אבל אני אוהב את מה שהם עושים כי הם מוסיפים לזה משהו משלהם, בדיוק כמו פורקיופיין טרי. אז למה לא לשמוע בעצם? לא חייבים שכל להקה ששומעים תהיי הכי לא דומה שאפשר ללהקה אחרת שאנחנו אוהבים. אם אתה לא אוהב אז אתה לא אוהב, זה לא קשור לחדשנות ולא לבטיח, זה קשור לעובדה שפורקיופיין פשוט "לא עושים לך את זה", לגיטימי ומובן ביותר. בקשר לאם פורקיופיין טובה או לא, מן הסתם הבנתי שזו רק דעתך, אין הרבה מקום לעובדות כשמדובר בטעם, אתה לא צריך להתנצל בכך פעם שאתה חושב שלהקה היא לא טובה.

cut2

New member
ולגבי פרוג-פאנק

בדוק את הקארדיאקס ואולי גם את המארס וולטה. חוץ מזה, Six של סימפוזיון מסתיים בקטע פאנק מובהק
.

RedCherry

New member
מי צריך כותרת?

בקשר לרוק אלטרנטיבי, נראה לי שאתה טועה, אבל אני צריך לבדוק את זה. בקשר למושג חדשנות, זה לא לגמרי מה שהתכוונתי אחרי שאני חושב על זה קצת. מה שהתכוונתי זה מוזיקה מעניינת, אישית אני פחות מחפש מוזיקה שמרגשת אותי אלא יותר מוזיקה שמעניינת אותי, שגורמת לי לחשוב. ואולי זה מה שלא אהבתי בPorcupine Tree, למרות שיכול להיות שזה פשוט הקול של ווילסון שאני ממש לא אוהב. ולסיכום: "על טעם ועל ריח אין להתווכח" (למרות שאני מאמין שאולי על ריח בכל זאת כדאי להתווכח).

orbiti

New member
רק על טעם וריח אפשר להתווכח

אתה מעדיף להתווכח על עובדות?

למעלה