אתה בטח מתבדח
1. החמאס מתנגד, גם אתה. נו, אתה בחברה טובה. אם אתה מוכן לא לפעול למען האינטרסים של ישראל רק בגלל כל מיני דברים שהחמאס עושה או אומר, אז לא רק שאתה מגוחך, אלא אתה פועל בדרך פרו-טרוריסטית ואנטי-ישראלית מובהקת. 2. אני אשמח אם תסביר לי בדיוק איך ערכי הדמוקרטיה שוללים את המהלך שנעשה על ידי יוזמי הבנות ז'נבה. להפך - דמוקרטיה היא לא רק פעם ב-4 שנים ללכת להצביע, ומהלכים מסוג זה הם נשמת אפה של הדמוקרטיה. 3. הפער בין התומכים והמתנגדים להבנות ז'נבה הוא 7%. "הכי נחרץ שאפשר"? 4. טרנספר מיוחס לגירוש תושבים מארצם לארץ אחרת, כמו למשל מעוניין הימין הקיצוני לבצע בערבים. אנחנו, לעומת זאת, רוצים להחזיר את המתנחלים לתוך מדינת ישראל, ולא חלילה לגרש אותם. ואגב 75% מהמתנחלים בכלל נשארים בביתם ע"פ הבנות ז'נבה. 5. בנוגע ליישובים הוותיקים והמבוססים - בסך הכל רוב ההתנחלויות הגדולות, מלבד אריאל, נשארות על כנן ע"פ הבנות ז'נבה. המחיר אכן כואב, אך אתה לא יכול לצפות שיהיה הסדר קבע בלא שום וויתורים מצד ישראל. וויתור על ארץ ישראל השלמה עבור חזון הציונות הוא בגדר קונצזוס. 6. מסירת בתיהם של מתיישבי יש"ע ה'מתנחבלים' - זה אתה אמרת, לא אני, ובטח לא מי מיוזמי הבנות ז'נבה. אין שום טעם או תועלת עבורנו מהריסת הבתים לפני הפינוי. 7. חלוקת מדינת ישראל לשני חלקים נפרדים - הפרוזדור יהיה בגשר עילי או מנהרה תת קרקעית. לא תהיה גישה ממנו לשטחי מדינת ישראל, ולהפך. הוא יהיה בריבונות ישראלית. אני אשמח אם תבהיר לי איך בדיוק הגעת למסקנה שהוא יחלק את הארץ, מלבד הדמגוגיה המרשימה שלך. 8. וויתור על הר הבית - האם כעת אנחנו מממשים את הריבונות שלנו עליו? רוב הרבנים אוסרים עלייה על הר הבית, והווקף המוסלמי מנהל אותו. למען האמת, אם יתקבל הסכם דמוי ז'נבה, הוא יכול רק לקדם את עניין הר הבית בהרבה, משום שכרגע ניתן למנוע מיהודים לבקר בהר הבית, ואין לנו שליטה על החפירות - ושני העניינים האלה מוסדרים בהבנות. הכותל המערבי יישאר בריבונות ישראלית מלאה. 9. כוחות זרים - שקרים. הכוחות הזרים לא יהיו פרושים בתוך מדינת ישראל אלא בתוך מדינת פלסטין לכשתקום, וזהו אינטרס ישראלי מובהק. 10. הכרה בזכות השיבה? אני אשמח אם תמצא לי מראה מקום בהבנות ז'נבה שמדבר על קבלת זכות השיבה. המושג כלל לא מוזכר. יש פתרון לפליטים, אך לא מכוח זכות. מס' הפליטים שישראל כנראה תקבל (אף כי הדבר כפוף להחלטה ריבונית בלעדית שלה) הוא 20,000, בדיוק אותו מספר שביבי אמר שהוא מוכן לספח לישראל במסגרת בניית חומת ההפרדה. 11. החמרת המצב הדמוגרפי בתוך מדינת היהודים - למעשה יש וויתור על מאות אלפי הפלסטינים החיים בירושלים, וקבלה של כ20,000 בלבד. מדובר בשיפור ניכר של המצב הדמוגרפי הישראלי, במיוחד כאשר המתנחלים המפונים יוכלו, במידה וירצו, לתרום בהתיישבות ייעודית בנגב ובגליל על מנת לסייע לאיזון גיאו-דמוגרפי. 12. אם הדאגה שלך בנוגע להסדר קבע היא כלכלית, אז אתה באמת משטה בכולנו. ללא שלום, לא תהיה התקדמות כלכלית במדינת ישראל. הבט בכל הכסף הנשפך בשמירה על הבטחון נוכח הכיבוש, במחירי הנפט הבלתי אפשריים בעת משבר, בנפל בהשקעות זרות בתוך ישראל ובתיירות.. הטענה שלך חסרת רגליים. אני מקווה שלהבא לא סתם תצעק סיסמאות שבחלקן הם שקרים, ובחלקן דמגוגיה, אלא תדבר לעניין, באופן מנומק, מפורט ובדוק.