"החגיגה וההסתה"

vasp

New member
מסכים איתך , השניים הללו ליצנים

בקטע הזה השמאל יותר מתוחכם , עושה את זה השקט ובאלגנטיות , הימין ברעש ובחובבניות , מוריד ת'כובע . אבל אשמח לתת לך רשימה של אנשי ימין יותר מוכשרים שיהוו משקל נגד , בני בגין עוזי לנדאו מיכאל איתן גלעד ארדן אליקיים העצני אורי מילשטיין ועוד .............

vasp

New member
מי קבע שפרשן הוא איש תקשורת ?

איפה רשימת הכללים ? כל יום מפרשנים לנו אנשי תקשורת ברצינות תהומית על ענייני מדינה ובטחון , אז מה זה אומר ? שהם מבינים בזה ? כולה דעתם האישית . אני בכוונה הבאתי רשימה של אנשים כנים ושלמים עם דרכם , ולא משנים את דעתם לפי כותרות אותו יום .

Alexco

New member
אתה בטח מתבדח

1. החמאס מתנגד, גם אתה. נו, אתה בחברה טובה. אם אתה מוכן לא לפעול למען האינטרסים של ישראל רק בגלל כל מיני דברים שהחמאס עושה או אומר, אז לא רק שאתה מגוחך, אלא אתה פועל בדרך פרו-טרוריסטית ואנטי-ישראלית מובהקת. 2. אני אשמח אם תסביר לי בדיוק איך ערכי הדמוקרטיה שוללים את המהלך שנעשה על ידי יוזמי הבנות ז'נבה. להפך - דמוקרטיה היא לא רק פעם ב-4 שנים ללכת להצביע, ומהלכים מסוג זה הם נשמת אפה של הדמוקרטיה. 3. הפער בין התומכים והמתנגדים להבנות ז'נבה הוא 7%. "הכי נחרץ שאפשר"? 4. טרנספר מיוחס לגירוש תושבים מארצם לארץ אחרת, כמו למשל מעוניין הימין הקיצוני לבצע בערבים. אנחנו, לעומת זאת, רוצים להחזיר את המתנחלים לתוך מדינת ישראל, ולא חלילה לגרש אותם. ואגב 75% מהמתנחלים בכלל נשארים בביתם ע"פ הבנות ז'נבה. 5. בנוגע ליישובים הוותיקים והמבוססים - בסך הכל רוב ההתנחלויות הגדולות, מלבד אריאל, נשארות על כנן ע"פ הבנות ז'נבה. המחיר אכן כואב, אך אתה לא יכול לצפות שיהיה הסדר קבע בלא שום וויתורים מצד ישראל. וויתור על ארץ ישראל השלמה עבור חזון הציונות הוא בגדר קונצזוס. 6. מסירת בתיהם של מתיישבי יש"ע ה'מתנחבלים' - זה אתה אמרת, לא אני, ובטח לא מי מיוזמי הבנות ז'נבה. אין שום טעם או תועלת עבורנו מהריסת הבתים לפני הפינוי. 7. חלוקת מדינת ישראל לשני חלקים נפרדים - הפרוזדור יהיה בגשר עילי או מנהרה תת קרקעית. לא תהיה גישה ממנו לשטחי מדינת ישראל, ולהפך. הוא יהיה בריבונות ישראלית. אני אשמח אם תבהיר לי איך בדיוק הגעת למסקנה שהוא יחלק את הארץ, מלבד הדמגוגיה המרשימה שלך. 8. וויתור על הר הבית - האם כעת אנחנו מממשים את הריבונות שלנו עליו? רוב הרבנים אוסרים עלייה על הר הבית, והווקף המוסלמי מנהל אותו. למען האמת, אם יתקבל הסכם דמוי ז'נבה, הוא יכול רק לקדם את עניין הר הבית בהרבה, משום שכרגע ניתן למנוע מיהודים לבקר בהר הבית, ואין לנו שליטה על החפירות - ושני העניינים האלה מוסדרים בהבנות. הכותל המערבי יישאר בריבונות ישראלית מלאה. 9. כוחות זרים - שקרים. הכוחות הזרים לא יהיו פרושים בתוך מדינת ישראל אלא בתוך מדינת פלסטין לכשתקום, וזהו אינטרס ישראלי מובהק. 10. הכרה בזכות השיבה? אני אשמח אם תמצא לי מראה מקום בהבנות ז'נבה שמדבר על קבלת זכות השיבה. המושג כלל לא מוזכר. יש פתרון לפליטים, אך לא מכוח זכות. מס' הפליטים שישראל כנראה תקבל (אף כי הדבר כפוף להחלטה ריבונית בלעדית שלה) הוא 20,000, בדיוק אותו מספר שביבי אמר שהוא מוכן לספח לישראל במסגרת בניית חומת ההפרדה. 11. החמרת המצב הדמוגרפי בתוך מדינת היהודים - למעשה יש וויתור על מאות אלפי הפלסטינים החיים בירושלים, וקבלה של כ20,000 בלבד. מדובר בשיפור ניכר של המצב הדמוגרפי הישראלי, במיוחד כאשר המתנחלים המפונים יוכלו, במידה וירצו, לתרום בהתיישבות ייעודית בנגב ובגליל על מנת לסייע לאיזון גיאו-דמוגרפי. 12. אם הדאגה שלך בנוגע להסדר קבע היא כלכלית, אז אתה באמת משטה בכולנו. ללא שלום, לא תהיה התקדמות כלכלית במדינת ישראל. הבט בכל הכסף הנשפך בשמירה על הבטחון נוכח הכיבוש, במחירי הנפט הבלתי אפשריים בעת משבר, בנפל בהשקעות זרות בתוך ישראל ובתיירות.. הטענה שלך חסרת רגליים. אני מקווה שלהבא לא סתם תצעק סיסמאות שבחלקן הם שקרים, ובחלקן דמגוגיה, אלא תדבר לעניין, באופן מנומק, מפורט ובדוק.

אין לך בכלל מושג

מה אתה מקשקש שטויות. אני לא מתכונן לענות למגילת השטויות שכתבת. אני אתייחס רק לנקודה אחת. הכרה בזכות השיבה? אני אשמח אם תמצא לי מראה מקום בהבנות ז'נבה שמדבר על קבלת זכות השיבה. המושג כלל לא מוזכר... בתחילת ההסכם מצויין במפורש שהסכם זה מבוסס על כמה סעיפים מישיבות האו"ם. אחד מהם והחשוב ביותר הוא סעיף 194. אתה יודע מה אומר סעיף 194 של החלטת האו"ם שמום? לא. אין לך מושג. אז אני אסביר לך (כמו שמסבירים לילד מפגר)-החלטה מס' 194 קובעת שכל הסכם בן ישראל לפאלסטינים יכלול את הסכם השיבה. כמו כן ישראל תכיר באחריות מוסרית וכלכלית לבעית הפליטים. נו גאון הדור!! זכות השיבה מוזכר או לא? ועדין לא דיברנו על החזרת שטחים מהמועצה אזורית שער הנגב, וגם לא דיברנו על הבורר המוסכם "מדינות איחוד אירופה (כן אלו שהסתירו את דו"ח האנטישמיות, ואלו שמממנים במליוני אירו את הטרור) והרוסים. אז אני מקווה שלהבא לא סתם תצעק סיסמאות שבחלקן הם שקרים, ובחלקן דמגוגיה, אלא תדבר לעניין, באופן מנומק, מפורט ובדוק.

Alexco

New member
נו נו..

"אני לא מתכונן לענות". אם כך, אני אצא מנקודת הנחה שעם כל השאר אתה מסכים, או שאתה פשוט לא מסוגל להתמודד עם הטיעונים. בנוגע להחלטה 194, יש רק טענה שהיא מהווה 'בסיס' לפתרון. אך הפתרון עצמו מפורט כפי שאני הצגתי אותו. בשום מקום לא כתוב שישראל מחוייבת להחלטה, או נדרשת ליישם אותה. אם אתה מסתדר טוב עם הפתרון המפורט לפרטי פרטים, ויש לך רק בעיה עם סעיף שמוזכר שמהווה בסיס לו, ועל סמך זה אתה קורא לי דמגוג, שקרן, מקשקש שטויות, ילד מפגר, "גאון הדור", וכן הלאה, אז זה קצת עצוב. הבורר המוסכם הוא האיחוד האירופי? טוב לדעת, למעשה הוא כולל גם את ארה"ב והאו"ם, בדיוק כמו במפת הדרכים! השטחים שאנחנו מחזירים הם שטחים מדבריים ריקים מישוב או אדם, שיעזרו לפתור את בעיית צפיפות האוכלוסין ברצועת עזה שמהווה בעקיפין איום על אינטרסים ישראליים, ובתמורה אנחנו מקבלים שטחים עליהם יושבים 75% מהמתנחלים. משחק בדיוק לידיים שלנו. ביקשתי להפסיק עם הדמגוגיה. ורק קיבלתי אותה מרוכזת הרבה יותר..

אוסף שטויות

אלף לא הבכמתי עם שום דבר ממה שאתה כותב, ולא מהסיבה שזה הכל אוסף גיבובי שטויות. בית לא הבנתי כלום מההסכם וזה אומר שאו שיש לך בעיות בהבנת הנקרא או גרוע מכך לא קראת את ההסכם, רק דפדפת! בכל מקרה כפי שציינתי-אתה מקשקש גיבובי שטויות.

238

New member
סליחה

בס"ד מה כ"כ דמוקרטי בעקיפת הממשלה הקיימת וחתימת הסכם עם אויבים שאפילו בטקס ה'חתימה'(לא חתמו עליו בעצם נכון?)דברו על העובדה שרוה"מ פשיסט ושרק ישראל אשמה?זה מזכיר לי יותר אנרכיה מאשר דמוקטיה-"איש הישר בעיניו יעשה":בא לך לחתום הסכם עם אויבים-יאללה-זה לא כאילו רוב העם החליט שלא זו הדרך,מה פתאום... ואם בשלב הבא ביילין וחבריו יחליטו לקיים ת'הסכם האידיוטי והמסוכן שלהם ויתחילו לדוג' לשכור אנשים שיעזרו להם לפנות ישובים?גם בזה תראה דמוקרטיה???

Alexco

New member
החוק שאוסר מפגשים עם אש"ף

בוטל כבר מלפני מעל עשר שנים. לא חתמו על ההסכם בשום מקום ובשום עת לא דובר על לחתום עליו. חתימה הייתה (ולא בטקס) על מכתב נלווה שמופיע גם בהבנות עצמן, שעיקריו "אנו, החתומים [...] מאמצים [...] דגם לטיוטה של מסגרת להסכם קבע [...] אולם במסמך זה אין איש מאיתנו מייצג את עמו בכל דרך העשויה להיחשב כמחייבת". הבנת? אם ראית את הטקס בוודאי שמעת שהם טענו בכל תוקף שההסכם הוא וירטואלי. זהו מודל להסדר קבע, ולא הסדר קבע חתום. למעשה זהו צעד דמוקרטי בעליל, התורם לשיח הציבורי ומאיר על טעויות נפוצות בו (למשל 'אין עם מי לדבר'). אין פה שום עקיפה של הממשלה. המגעים היו ידועים לממשלה, וזו, מן הסתם, לא ביקשה להפסיקם. דמוקרטיה זה לא רק פעם ב4 שנים ללכת להצביע, וכל תרומה לשיח הציבורי מבורכת.

238

New member
אז אולי העובדה שאני

בס"ד ועוד הרבה לא יודעים שההסכם הוא 'וירטואלי' אומרת משהו? וחוץ מזה-הסכמים היו ויהיו-אני לא מסכימה עם הדרך,אבל זו בהחלט דרך ל'תרום לשיח הציבורי ולהאיר על טעויות נפוצות בו' אבל הקטע של חתימה(סליחה ,לא חתימה,השקה) על הסכם כ"כ גרוע ביחד עם אישים ערבים לא באה להאיר טעויות בשיח הציבורי-היא באה להראות שיש להסכם מין גושפנקא רשמית...מעיו וסלו חדש. ואגב בנושא ההארה על טעויות בשיח הציבורי:ההסכם הזה רק הוכיח את ההפך-הוא הוכיח שאפילו אם אנחנו חושבים שיש עם מי לדבר-בתכלס הם לא חושבים ככה.(כי שרון פשיסט וישראל אשמה ב ה כ ל) וגם שהמחיר שאנחנו צריכים לשלם על הנכונות שלהם ל'הידברות' דורשת מאיתנו מחיר גבוה מדי שרק כמה הוזים בשמאל מוכנים לשלם...

מה זאת אומרת לא יודעים?

את רוצה להגיד לי שיש אנשים שחושבים שיוזמת ז'נבה היא הסכם שנחתם וחיש תיכף ומיד יקויים? כי אם כן זה קצת עצוב שיש אנשים עם כזאת יכולת הבנה של המציאות
כל אחד יחשוב מה היוזמה "מוכיחה" או לא מוכיחה, וזה מצויין. אני שמח שאת מסכימה שזה מעורר את השיח הציבורי. אפילו שרון כנראה בשבועות הקרובים ילמד להגיד עוד משפטים מלבד "ויתורים כואבים" ו"גשמי ברכה" ויפרוש תוכנית מדינית בפנינו. אם על זה לא צריך להוריד בפני ביליין את הכובע אני לא יודע על מה.

238

New member
אוי באמת...

בס"ד לא אמרתי שאני חושבת שהסכם ז'נבה הולך להיות מוגשם-כי זה דיי ברור שלא. הרעיון הוא שההסכם הזה הוא 'וירטואלי',רק כי ,ב"ה ,ליוסי ביילין וחבריו לדעה אין מספיק כוח כדי להגשים אותו. לו ח"ו היה להם כח-הם היו מנסים להגשים את ההסכם האומלל הזה מילה במילה.

ומה רע?

אם היה להם מספיק כוח, כלומר הם היו נבחרים בבחירות דמוקרטיות, עמדותיהם היו מגובשות. רחמנא ליצלן! זה נשמע כמו דמוקרטיה!

238

New member
מה רע???

בס"ד מה שרע הוא שההסכם הזה הוא הסכם מסוכן למדינה,וזה ממש חבל שיש עוד אנשים שמאמינים שבדרך הזו נביא שלום[כן ברור,רק ויתורים מפליגים בכל חלקי ארץ ישראל יביאו לשלום.כי לא ניסינו את זה כבר.וזה לא נכשל...] אם באמת ההסכם הזה היה רק כדי 'לעורר ת'שיח הציבורי' בארץ אז מילא.אבל הסיבה היחידה שהסכם הכניעה הזה לא ממומש הוא כי אין יוסי ביילין וחבריו רוב להעביר אותו. אבל שכחתי-אני גם ימנית וגם דתיה,אז ברור שאני רוצה משטר הלכה מונרכי..

להיפך

את מאמינה במה שמפ"ם טענו פעם, ובמה שחד"ש דוגלים כיום - מדינה דו לאומית. או לחילופין את מאמינה בדרך האפרטהייד הדרום-אפריקנית - זכויות אזרח ע"פ שיוך לאומי. אין שום דרך אחרת לקיום מדינה עם שטחי יש"ע. אה, בעצם אפשר לחכות שאלוהים יציל אותנו.

238

New member
רגע,זה לא מה שאמרתי

בס"ד אני אמרתי שאני רוצה פה מדינת הלכה מונרכית...זה הרבה יותר ש ו ו ה מסתם לשבת לחכות שאלוהים יציל אותנו לא?? והסכם ז'נבה הוא בהחלט לא הדרך היחידה להבאת שלום.(אבל מה זה משנה אם גם רוב העם חושב כמוני,כולנו גזענים.ולא סתם גזענים,אנחנו תומכים באפרטהייד.)

למעלה