"החגיגה וההסתה"

עמרי ר

New member
"החגיגה וההסתה"

זוהי הכותרת הראשית והצעקנית של "מעריב" היום, דוקא עיתון שנחשב מתון יחסית בתמיכתו בשמאל ועמדותיו. ממש שחור ולבן, טוב ורע העומדים האחד מול השני: מצד אחד אנשי ז'נבה הזכים, הטהורים, הג'נטלמנים התמימים שבסה"כ רוצים לשמוח קצת; ומולם הרבנים השטניים שקבעו שמעשיהם הם בגדר בגידה. אין אפור, אין אמצע, הכל כה חד וחלק. כאילו לא הייתה הפארסה הזו ניסיון ברור וגלוי להתנקש בממשלת ישראל, ממשלה דמוקרטית וחוקית שנבחרה ברוב עצום ממש לא מזמן; כאילו לא צויירה תמונה לפיה כווווווווולם רוצים שלום (השמאל הישראלי, הפלסטינים, הקהיליה הבינלאומית), והמחסום היחידי להשגת אותו שלום נכסף הוא שרון וממשלת ישראל. לא החמאס, לא הג'יהאד (שכבר מיהרו להודיע שימשיכו לרצוח גם אם הסכם ז'נבה היה הסכם בר-תוקף), גם לא איש השלום הדגול, חתן פרס נובל יאסר ערפאת. כל אלה מוכנים לפיוס ולאחווה, ורק הממשלה הישראלית מונעת מכולנו את האושר העילאי הזה. שוב בא השמאל ומחבל ביודעין ומתכוון בעמדתה הבינלאומית של ישראל. שוב בא השמאל ומצפצף על דברו של עם ישראל, שבאופן הכי נחרץ שאפשר שלל את דרך השמאל ובחר בדרך הימין. שוב מוכח שהדמוקרטיה ושמירתה הם ערכים נעלים, כל עוד הם משרתים את מטרותיו של השמאל. שוב הוכח שיש אנשים בשמאל הקיצוני שימכרו את נשמת כולנו בשביל פרסום, תהילה, וסיכוי כלשהו לזכות בכיסא במושב הבא של הכנסת. טרנספר המוני ליהודים, עקירתם של ישובים וותיקים ומבוססים, מסירת בתיהם של מתיישבי יש"ע ה"מתנחבלים" לידי הפלסטינים, חלוקת מדינת ישראל לשני חלקים נפרדים (ע"י אותו "מסדרון" שיקשר בין הגדה לרצועה), וויתור על הר-הבית ומסירת השליטה על בטחון מתפללי הכותל לידי הפלסטינים, הפיכת מדינת ישראל למדינה מנדטורית עם נוכחות צבאות זרים, ביניהם גם כוחות "אזוריים" (משמע ממדינות ערב השכנות), הכרה ב"זכות השיבה" והחמרת המצב הדמוגרפי בתוך מדינת היהודים, ובנוסף לכל הרבה מאוד כסף שיוצא הן ל"פיצוי" הפלסטינים שישוכנו במדינות ערב אחרות, הן לאלו שיישארו בשטחי פלסטין, וכמובן יישובם מחדש של עקורי יש"ע ובקעת הירדן היהודיים. כל אלה, כמובן, הם רק קצה-קצהו של הכאוס הטמון ב"הבנות ז'נבה", עוד אסון מבית היוצר של אוסלו והמזרח התיכון החדש שהוא הביא לנו. לא האמנתי שיבוא יום ואסכים עם דליה איציק ושמעון פרס. ביילין וחבריו הם לא "ג'נטלמנים", הם חבורת מגלומנים שחושבים שהם מעל כולנו. גם התרגיל המסריח הזה לא יצלח להם.

vasp

New member
ואיפה ראש הממשלה ?

עזוב את ביילין וחבריו , תעשה בדק בית , אם ראש הממשלה והליכוד לא אומרים חד וחלק , שזו בגידה/חתרנות אז כנראה שהכל בסדר , והשמאל יכול להשתולל כאוות נפשו . אני ממש לא מבין את הטקטיקה המתוחכמת של ראש הממשלה .

עמרי ר

New member
זה לא תפקידו של ראש הממשלה

לכנות את אנשי ז'נבה בכינויים כאלו או אחרים, בטח לאור העובדה שמעשה כזה מייד יגרור עליהום של התקשורת אשר תזעק "הסתה!" בקול מצווח ומתחסד. מספיק ששרון לא מאמץ את ה"הסכם" ההזוי הזה, ומודיע שממשלת ישראל, ורק ממשלת ישראל, מוסמכת לנהל מו"מ מול האויב לפי מתווה מפת הדרכים. הלוואי ותגובה כזו-או-אחרת של ראש-הממשלה יכולה הייתה לשנות במשהו את התרבות הפוליטית הקלוקלת של השמאל הקיצוני הישראלי. לצערי זה ממש לא המצב, ודרוש הרבה יותר מזה כדי שבשמאל יבינו שגם הם כפופים לדמוקרטיה ולהכרעתו של עם-ישראל, שהוא הריבון היחידי במדינת ישראל.

vasp

New member
אתה רק מחזק את דברי

אני חייב רק לציין שהכי חוכמה זה לחלק עצות מעל גבי המחשב , אבל כשאני אומר שהליכוד/רוה"מ/הימין לא עושה דבר אני מתכוון לכך שהימין לא לוקח את התקשורת ומערכת המשפט לידיו . אם מישהו יוכל לענות לי למה , אשמח . לשמוע את גלי צהל מדברים בטון שמאלני מתנשא , פשוט חוצפה .

רונאל1

New member
ממש שערוריה, שהימין עוד לא השתלט

על מערכת המשפט ועל התקשורת. חוצפה. לדעתי צריך לחוקק חוק שעתונאי ו/או שופט יתחייבו להצביע ליכוד וייבחרו ע"י חברי מרכז הליכוד. גלי צהל, בהיותה תחנה צבאית הכפופה לצה"ל ובעקיפין למשרד הבטחון, צריכה לשדר כל בוקר 30 דקות עם אריק ו-30 דקות עם שרון. לא יעלה על הדעת שיראיינו שמאלנים בגלי צהל ואסור שידברו על הסכם ז'נווה. VASP - אני מציע לך לעבור לגור ברוסיה וליהנות מכל מה שחסר לך כאן. רק חבל שפירקו לך את ברית המועצות כי שם היית ממש קומוניסט בן בית.

עמרי ר

New member
מישהו דיבר על קומוניזם?

מצטער, יקירי, אבל זה התחום שלכם בשמאל. בינתיים מי ששולט באופן "פראבדאי" בתקשורת זה השמאל, וגם בתי-המשפט הם פחות-או-יותר מועדון חברים סגור, ולא של תומכי האיחוד הלאומי.

רונאל1

New member
אני לא רואה את השמאלנים האלה

ששולטים בתקשורת... אתה מתכוון לעופר נמרודי הבעלים של מעריב? נוני מוזס גיסו של סטיב, ובעלי ידיעות אחרונות? אולי רון לאודר וחבר מרכז הליכוד שלמה בן צבי שרכשו את ערוץ 10 והם מתומכיו המובהקים של ביילין ושריד? יוני בן מנחם כתב החצר של שרון שמונה למנהל הרדיו? יוסף בראל מנכל רשות השידור שעושה בה פוליטרוקים ומפטר כל מי שמעיז לצאת יותר מדי נגד הממשלה? איפה הם? חוץ מעמוס שוקן אני לא מצליח להזכר בעוד דוגמא. אל תחזור עם דוגמאות של עתונאים כי את כולם יכולים האדונים הנ"ל לפטר אם הם שמאלנים מדי לטעמם (וחלקם, דווקא אלה שאסור להם, עושים זאת).

vasp

New member
נו באמת , אתה תמים ?

זה יותר פשוט ממה שאתה חושב , מגיע לקוח שמפרסם בעיתון ובשיחה "ידידותית" מבהיר מה הוא היה רוצה שיפורסם או לא יפורסם ומאחר והוא כסף גדול לא מעיזים העורכים להתנגד . בלי קשר לבעלי העיתון . יום אחד פלט את זה בטעות נחמן שי ( שלא נחשד כאיש ימין ) ומוטי קירשנבאום התמם שאצלו זה לא קורה . ולגבי ערוץ 10 , אמר יוסי מיימן ( לא איש ימין ) "אל תבהלו לערוץ 10 לא יכנסו תכנים מסורתיים וימניים" , מה אני אמור להסיק מזה ?

רונאל1

New member
אמרתי, אתה צריך לעבור לרוסיה

עם הפנטזיות הקונספירטיביות שפיתחת א-לה ק.ג.ב תאמין לי שבאף עתון, אף מפרסם לא קובע איך ייראה התוכן שלו. לא בנקים, לא חברות סלולר, משקאות קלים או כל פירמה אחרת. אגב אם היה טיפת אמת בקשקוש ההזוי שלך הרי שזה היה אמור לעזור לימין דווקא, כי חבריו העשירים של ביבי שהם מבעלי הקונצרנים הגדולים במשק היו כבר מתנים את הפרסום שלהם בעתון בקו ימני של התקשורת. ואם כבר שטויות, אז תרשה לי לספר לך שהמקרה היחיד שקרה בשנה האחרונה בנושא הזה היה מכתב שהוציאה חברת קרסו, יבואנית רנו, לאחר גליון ראש השנה האחרון של הארץ שהיו בו כתבות בנושא הכיבוש. יבואן רנו הסתייג מהפרסום והבהיר שהוא לא היה מפרסם שם אם ידע את תוכן המוסף "השמאלני". ולסיום, יוסי מימן (לא איש שמאל) לא אמר את מה שאתה טוען שהוא אמר וזה לא יפה לצטט בכאילו. מאחר ולא ידוע לי על תוכן שמאלני בערוץ 10 אין סיבה שיהיה דווקא תוכן ימני. מאחר וערוץ 10 זה לא ערוץ תכלת (אשר בבעלות אותם בעלים) אין אכן סיבה לערבב בו תכנים מסורתיים באופן מיוחד אגב זה דווקא בן צבי שהצהיר שלא יכניס תכנים כאלה. בן צבי להזכירך התפטר גם ממרכז הליכוד השבוע, בהחלטה מקצועית נכונה.

vasp

New member
רק בשבילך , ציטוט , היום במעריב

איש העסקים שלמה בן-צבי, המשקיע החדש בערוץ 10, חתם על מסמך שבו הוא מתחייב לא להתערב בתכנים החדשותיים בערוץ או בשינויים פרסונליים במערכת החדשות. יו''ר ערוץ 10, יוסי מ ימן, ביקש מבן-צבי לחתום על המסמך כדי למנוע השפעות פוליטיות מצד הבעלים החדשים. בועז גריילסמר האם אותו יוסי מיימן חתום גם הוא על אותו מסמך ? ואל תספר לי שהוא לא איש פוליטי .

רונאל1

New member
טוב מאוד שחתם!

1. אתה מלין על המצב הנורמלי והראוי - לא נורמלי זה שהוא למשל ידיח אנשים שלא נראים לו בשל דעותיהם. (אם כי זה עסק פרטי וזכותו שיהיה קו עתונאי ימני או אחר לערוץ 10 - אלא ששותפיו יתנגד לכזה דבר ובצדק). 2. הוא חתם על חוזה עסקי פרטי עם משקיעים פרטיים אחרים ובכללם מימן (אגב יש שם עוד כמה משקיעים). אם אני הייתי מימן או כל בעל מניות אחר הייתי אכן מצפה שאדון בן צבי לא יתערב בתכנים בדיוק כמו שאף אחד מהם לא יפטר את יעקב אילון או את מיקי חיימוביץ' על פליטת פה ימנית או שמאלנית, ובדיוק בגלל שהם לא מונו לתפקידם על רקע דעות פוליטיות אלא על בסיס מקצועי בלבד. יוסי מימן להזכירך אינו ולא היה חבר מרכז של מפלגה כלשהי. זה שהחלטת שהוא שמאלני ופוליטיקאי זה על דעתך האישית. להבדיל, בן צבי מכהן עד לימים אלה כחבר מרכז ליכוד - לכן ממנו, אולי להבדיל ממימן, ראוי לדרוש התחייבות כזו. בכל מקרה בשורה התחתונה זה עניין עסקי ביניהם ולא מעבר לזה - אף אחד לא מכריח אף אחד לחתום, להשקיע, לא להשקיע וכו'.

vasp

New member
אנחנו כנראה לא נסכים לעולם

וחבל להמשיך להתנצח , בכל אופן אני מקווה שאתה סתם מתמם , ויודע בתוך עצמך שיוסי מימן אינו מקורב למפלגה בדיוק כמו שגד זאבי אינו מקורב לאף מפלגה . אני מקנא בך על ראית העולם הנאיבית . להשתמע .

רונאל1

New member
ביזנס ופלז'ר

אתה צודק שלא נסכים בנושא הזה כנראה, אבל עוד נקודה למחשבה עבורך. אף אחד מאמצעי התקשורת בישראל, למעט רשות השידור, אינו גוף ציבורי או ממלכתי. כולם עסקים פרטיים - מערוץ 2 , דרך ערוץ 10 וכלה בכל עתון או תחנת רדיו אזורית. מאחר שכך המציאות, זכותם של אנשי עסקים מימין ומשמאל (ואיך גד זאבי קשור בדיוק לתקשורת?), לעשות כאוות נפשם בערוצי התקשורת שבבעלותם ואפילו להכתיב קו פוליטי ברור ימני או שמאלני. מיעוטם כמו הארץ ומקור ראשון אף עושים זאת ולא טוענים לא-פוליטיות. רובם המכריע לא עושה זאת ולא יעשה זאת משיקולים עסקיים טהורים של רצון להמנע מזיהוי עם צד זה או אחר. לכן אותו חבר מרכז ליכוד, מר בן צבי, שנכנס כמשקיע לערוץ 10 - טוב שחתם על סעיף א-פוליטי כזה כי קודם כל זה משרת את העסק שבו הוא שותף. שנית הוא חתם על תנאי זה מרצונו החופשי ובמקרה הזה בחוכמה רבה. אין זכות קיום לערוץ טלוויזיה ישראלי שנוקט קו פוליטי כלשהו כי השוק הישראלי קטן מדי בשביל זה. אבל הפואנטה החשובה בסיפור הזה היא שתקשורת זה (על פי רוב) עסק פרטי לגמרי. ויהיה זה רע מאוד אם הממשלה תתחיל להתערב בתקשורת. אגב גם על פי הקפיטליזם של ביבי הממשלה לא צריכה להתערב. רק בקרב חלק מתומכי הליכוד והאיחוד הלאומי עולה היוזמה המקארתיסטית הזו. נ.ב. תקרא את הודעתי על המס החדש של ביבי. פתאום כולכם נאלמתם דום. בדרך כלל אתם ישר מתקיפים. אז אני מניח שהפעם אתם מסכימים איתי.

vasp

New member
דווקא התכוונתי לענות לך אבל

חשבתי שדי ליום אחד , בכל אופן אני מסכים עם מה שכתבת אבל , לידיעתך ביבי מבצע מדיניות שקיימת כבר עשרות שנים כשההיגיון שלה הוא קפיטלזם מוחלט , כוחות השוק שולטים , מדיניות זו מנוהלת כבר עשרות שנים ע"י כל ממשלה נבחרת , לוו דווקא הליכוד , שינויי לא תומכים ? העבודה לא תומכת במדיניות זו ? שורה תחתונה , אמן ותיהיה מהפכה חברתית שתאזן את המצב שרק בעלי ההון אומרים את דברם . אבל הסיפור פה מורכב וארוך וזה לא בפתרון פשוט , אין פה טובים ורעים כמו בבטחון , רק תאוות בצע , ופה כולנו נופלים .

עמרי ר

New member
ובנוסף לדברים שהבאת

עיתון "הארץ" פרסם אתמול מאמר מערכת, שכותרתו הייתה: "מערכת הארץ תומכת בז'נבה". המאמר כמובן הביע תמיכה בהבנות ז'נבה וביוזמיהן, והמדהים בעיניי הוא שנחתם בשם "מערכת הארץ" כאיש אחד, כאילו יש דעה לגיטימית אחת בלבד בעיתון והיא-היא הדעה הקובעת. המאמר נכתב ללא שם הכותב, כי כאמור מדובר בדעתה של "מערכת הארץ". פראבדה או לא פראבדה? לעומת זאת, רונאל, לא זכור לי שראיתי מאמר במעריב שתמך בגלוי במהלך פוליטי של הימין, נניח תחת השם "מערכת מעריב תומכת בשרון", או לחלופין "מערכת ידיעות אחרונות תומכת ברעיון ארץ ישראל השלמה". אתה מצליח לעמוד על ההבדלים?

רונאל1

New member
קומוניזם ליכודניקי

אני יודע שלדידך עיתון צריך להיות שופר השלטון ורצוי זה של הימין. אבל במציאות, לשמחת כולנו, זה לא עובד כך. עתון הארץ, בשונה אגב מידיעות ומעריב, הכריז מאז ומעולם על קו שמאלני מוצהר. הוא לא מתחפש לעתון אובייקטיבי אלא נוקט בעקביות מזה עשרות שנים בקו מוצהר. בדיוק כמו שנקודה או מקור ראשון הם עתונים המזוהים עם הימין ולא היית מוצא בהם מאמרי מערכת בעד הסכם ז'נווה. (ואגב ב-"הארץ" כן תקרא טור של גאולה כהן נגד הסכם ז'נווה). בארה"ב, מדינה דמוקרטית וליברלית שבה התקשורת משוחררת כפי שהיא צריכה להיות ולא מנוהלת במודל הקומוניסטי של אנשי הליכוד, מערכות העתונים הגדולים מפרסמות לפני כל יום בחירות כותרת ראשית הקוראת לקוראים ללכת להצביע עבור מועמד X. גם שם החתימה היא בשם "המערכת" ולא כתב זה או אחר, ואני בטוח שגם בניו יורק טיימס או בוושינגטון פוסט לא כל מי שעובד במערכת תמים דעה עם ההמלצה הנ"ל. אצלנו, רק הארץ ועתוני הימין נוקטים במדיניות כזו ואילו ידיעות ומעריב, משיקולים עסקיים להערכתי, משתדלים לנקוט כל השנים בקו אובייקטיבי א-פוליטי. לכן לא תמצא מאמר שמערכת מעריב תומכת בשרון (אבל כן תראה מאמר תמיכה כזה של העתונאי המתחזה, כתב החצר אורי דן). לסיום משהו על ראית העולם הצרה של אנשי ליכוד כמוכם - כל העתונים, לרבות הארץ ידיעות ומעריב, עשו בזמנו לינץ' תקשורתי לראשי ממשלות כמו ברק ורבין ז"ל. (חשבון הדולרים למשל). עם שרון לעומת זאת הם נוהגים בכפפות משי למרות שברור שהוא ראש ממשלה גרוע בהרבה, ספוג כשלונות וככל הנראה גם שחיתויות לרוב. אז אם נדמה לכם שהעתונות לא מאוזנת מספיק, תעברו לקרוא מקור ראשון.

vasp

New member
לא ממש לא רונאל , לא לזה התכוונתי

אבל אם אתה כבר מדבר על רוסיה , דווקא השמאל נוקט בטקטיקטות שמזכירות שיטות של המשטר הקומוניסטי . אני מתכוון לכך שכששדרן פונה לטומי לפיד ושואל אותו בטון מתנשא ונוזף איך הם הקואליציה עוד לא נפלו לרגלי אסד לאור הצעתו לשלום . במקרה זה טומי לפיד לא יוצא פראייר , ומבקש ממנו לשנות את הטון . אבל ברוב המקרים הטון דומה , "אין אופק מדיני" , "אין תקווה" , ששדרן אומר "כוחות צהל" ולא "כוחותינו" , הפרשנים הם לרוב מהארץ או מהשמאל וכהנה....... כששופטת מכנה סרט תעמולה שקרי "חופש הביטויי" , מעניין איך היא הייתה מגדירה את סרטי התעמולה של הנאצים ? אני לא מחפש תחנת פרופגנדה סטייל סין , אבל אני רוצה איזון שלא קיים .

רונאל1

New member
יש לך את אורי דן וג'ו בראל

שני ליצנים שמנסים להשתיק כל קל של איש שמאל בתקשורת. כתב החצר של שרון, יוני בן מנחם, מנהל את הרדיו, כתב החצר השני אורי דן מככב בקול ישראל למרות שזה לחלוטין לא אתי ואתה בוכה? חופש הביטוי. כדאי שתלמד על זה משהו ותיישם. כן, גם להקרין סרט שהוא בעיניך שקרי או אפילו בעיני שקרי, זה חופש ביטוי. מה לעשות.

למעלה