"החגיגה וההסתה"

238 היקרה

חן חן לסרקזם. הסכם ז'נבה אינו הדרך היחידה להבאת שלום, אני אישית מסתייג ממנו רבות ועדין לא הגעתי להחלטה אם לתמוך בו, בין כה עיקר חשיבותו הוא בזירה הפנים-פוליטית - לחץ על שרון. זה שרוב העם חושב כמוך בהחלט אינו רלוונטי בהכרח, אם כי לא טענתי שאנו גזענים. יש הבדל בין תמיכה באפרטהייד לבין גזענות, ואני אסביר. בעוד 10 עד 20 שנה, עם התרחבות ההתנחלויות, ובניית הגדר המזרחית, לא תהיה עוד אפשרות להקים מדינה פלשתינאית ברת-קיימא. יתר על כן, מספרם של הפלשתינאים בתחומי ארץ ישראל יהיה רב מזה של היהודים, כך שיווצר מצב בו על מנת להמשיך את השליטה בארץ ישראל המערבית, יהיו חייבים הישראלים להשליט אפרטהייד, ולנשל את הפלשתינאים מזכויתיהם, כיוון שאחרת ישתלטו הפלשתינאים על המדינה. זהו אפרטהייד הלכה למעשה, ובעיני העולם שגרם לקריסתה של דרא"פ, לא יהיה שום הבדל, הדרישה הפלשתינאית לזכות הצבעה תראה לגיטימית מאוד. אשמח אם תתייחסי בעניינות לטיעונים שלי, שלדאבוני לא הופרכו עד כה (ואני אומר לדאבוני בשיא הכנות, אנו נמצאים במצב קשה ובעייתי).

238

New member
אבל

בס"ד אנחנו במדינה ד מ ו ק ר ט י ת! מה שאומר שאם רוב העם חושב כמוני ,הוא נתן את קולו לאילו שהוא רוצה שינהלו בשבילו את המו"מ,ותנחש מי אלו לא היו? דרך לפתירת הסכסוך?אוטונומיה לדוג'. [יש לי ניחוש די 'פרוע' שהנימוק שלך נגד אוטונומיה הולך להיות-'אבל הם לא יסכימו' ולזה התשובה היא-באמת לא אכפת לי!אני לא מסכימה להווצרות מדינת אויב בתוך ישראל. לו ישראל היתה מציבה (ובזמן שמיר אני חושבת שזה הוצב,זה רק בזמן ממשלת רבין שהסכמנו לוותר על שטחים)גבול בצורה עקבית ואומרת מההתחלה-'רק אוטונומיה',לא היינו היום במצב בו חיילים צריכים לסכן את עצמם בכל מיני סמטאות של כל מיני ערים,בהם רק מנסים לפוצץ ולהרוג אותם.] אבל לא בוכים על חלב שנשפך- וכדי שזה לא יחמיר עוד יותר,ישראל צריכה להתחיל להציב את זה בתור הפשרה אליה היא רוצה להגיע.

למעלה