החברות בחיי....

Magic262

New member
החברות בחיי....

אני בת 26, ואין לי חברות... העניין הזה מאוד מאוד מתסכל אותי...
אני בזוגיות 8 שנים עם בחור שהכרתי לקראת סוף י"ב.
בתחילת הקשר, כמו כל קשר, הזוגיות שלי ושלו מילאה את כל עולמי...
ונוצרו הרבה מאוד חיכוכים ביני לבין 3 החברות הכי טובות שלי על הרקע הזה (שלטענתן אני מעדיפה אותו על פניהן).... לא משנה כמה ניסיתי להסביר, או לתת להן תשומת לב, להפגש ולשמור על קשר... הן הדפו אותי. אז הן לא היו בזוגיות, והן השתוקקו לחבר מאוד... הן די קינאו בי על זה שיש לי מישהו להיות איתו מלבדן, והפנו לי את הגב... הן לא הבינו. היום שלושתן בזוגיות והן בקשר די טוב זו עם זו. פגשתי אותן במקרה לאחרונה, והן התייחסו אליי כאילו אני אוויר. מאוד נעלבתי...
שאר החברויות שהיו לי בצבא ובעבודה היו חברויות פר מסגרת... ברגע שעזבתי את המסגרת, לא משנה כמה ניסיתי לשמור על קשר עם האנשים, הם לא יזמו בחזרה, ובסוף הקשר ניתק...
עכשיו, בלימודים, הכרתי חברה חדשה... היינו לומדות ביחד שעות על גבי שעות, מדברות על דברים אישיים... אני הצלחתי להוציא ציונים מעט גבוהים יותר ממנה, והתקבלתי למקום עבודה מאוד מאוד טוב, תוך כדי הלימודים, בזמן שהיא ממשיכה למלצר... כמובן שלא התרברבתי ולא התנשאתי... אבל לה מאוד צורם שהצלחתי להגיע לשם... והיא לא נמצאת במקום שהיא רוצה... מאותו הרגע היא הפסיקה להיות איתי בקשר חוץ מ"שלום" בהפסקות... כשאני מתקשרת, באופן קבוע היא לא עונה ואומרת שהיא עסוקה, היא לומדת עם מישהו אחר...
כמובן שזה מאוד מאוד מאוד פוגע בי... אני מרגישה שהחליפו אותי...

ברור שיש לי את חבר שלי, שהוא בחור קשוב ותומך, ואני אוהבת אותו מאוד.
אבל כן, לפעמים חסר לי הטאצ' הנשי, מישהי לדבר איתה על דברים רק של בנות. בגדים, לקים, בישול, ושאר שטויות...

חסרה לי חברה. ובאופן כללי, לקראת החתונה שלי ושלו, אני מרגישה שאין באמת אף אחת שבא לי להזמין, שתשמח בשמחתי בלב שלם...

איך זה קרה לי?
מה אני עושה לא נכון?
למה כל החברות שהיו בחיי נעלמו?
את הנעשה אין להשיב...
אבל איך מונעים את זה להבא?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חברות

יקירה,
קשה לענות על השאלה שלך - מה את עושה לא נכון, ולאן נעלמו החברות.
כדאי לעבוד במסגרת של אימון או טיפול ולנסות להבין מתוך הפרטים. לא סביר שאת מוקפת רק בחברות קנאיות. יש המון סיבות לכך שחברות מתפרקת.
דווקא מתוך כך שאת רואה קנאה בכל מקום, יש אפשרות שזו העדשה שדרכה את מסתכלת, ודרכה את אולי מגיבה לאנשים. זה דורש בירור הרבה יותר יסודי, אחרת יש סיכוי שזה ימשיך לקרות וימשיך לתסכל אותך.

חברות

יקירה,
מתוך דבריך עולה שיש לך הערכה עצמית מאוד גבוה.
את מודעת לכך שיש לך מתנה גדולה בדמות חבר-בן זוג.
וגם השגת עבודה נחשקת בעזרת כישוריך.
זה מצוין שאת מעריכה את היכולות שלך וכדאי שגם בעתיד תדעי להעריך אותם.
מאידך, בין השורות עולה שאת גם משווה או מפחיתה בערך חברותיך:
אין להן זוגיות ולכן הן מקנאות, למרות שאין לך באמת ידיעה שזה כך.
זו רק הערכה שלך מתוך כך שלך כביכול יש משהו שלהן חסר.
זה לא שהן סיפרו לך שלהן זה חסר, זו הנחה שלך לגביהן.
כנ"ל עם החברה ללימודים שלך, את קובעת שהיא מקנאה בך שיש לך עבודה נחשקת.
האם זה מבוסס על משהו שהיא אמרה לך או על הנחה סמויה שלך?
האם זה שאת חושדת שהיא מקנאה מצביע על כך שאת חושבת שההישגים שלך יותר טובים והיא אמורה לקנא?
בקיצור שימי לב לדברים הקטנים בחשיבה ובהתיחסות שלך שמביאים את המציאות שלך בחיים.
ואולי אם זה מפריע לך, להעזר במאמן או במנחה NLP שישקף לך איך את גורמת באופן סמוי לתוצאות שלך בחיים.

Magic262

New member
תגובה

כמובן שזה מבוסס על מה שהן אמרו... לא פעם ולא פעמיים שמעתי מהחברה ללימודים "וואי איך אני מקנאה בך שהשגת את העבודה הזו... האלווי וגם לי הייתה את ההזדמנות... איזה כיף לך.. איך בא לי גם"... (גם מהחברות מהתיכון שמעתי אז דברים דומים)
כשביקשתי את עזרתה במשהו היא אמרה לי בצחוק-לא בצחוק "אני אעזור לך בתנאי שתשלמי לי את המשכורת שמשלמים לך שם..." (היא לא יודעת כמה אני מרוויחה).
ולאט לאט התחילה לנתק איתי את הקשר... זה לא בגלל שלא נתתי לה תשומת לב, ניסיתי ליזום יציאות ביחד, מפגשים... פשוט היא כל הזמן הדפה אותי ואמרה שהיא עסוקה...
&nbsp
אני לא אוהבת להתרברב כמו שאמרתי... אני מאוד מעריכה את החברות שלי ואומרת להן את זה...
ההישגים שהשגתי הם בזכות הרבה מאוד מאמץ... מאמץ שלעומתי אחרים לא משקיעים... ולכן אחרי עבודה קשה אני קוטפת את הפירות...
אני חושבת שלכל אחד יש יתרונות וחסרונות, גם לי... אבל בתחום הזה אני בטוחה בעצמי, כי אני רואה את המטרה שלי, וסוללת לי את הדרך שלי...
אחרים לא משקיעים את אותה ההשקעה שלי, וזכותם... אני לא בטוחה שהדרך שבה אני נוהגת היא הנכונה ביותר, אבל היא נכונה לי... למשל רוב הזמן אני מעדיפה לימודים על פני דברים אחרים, ולכן יש לי הישגים טובים בתחום הזה...
&nbsp
&nbsp

תגובה

בואי נסכם על דבר אחד:
זה שזה קורה לך פעפ אחר פעם, זה מצביע על אחריות מסוימת שלך.
וזה שאת לוקחת אחריות לשינוי זה נפלא.
מכיוון שאין האדם יכול לראות את עצמו ללא פילטרים, עדיף שייקח לעצמו עזרה שיכולה לשקף לו את המציאות האוביקטיבית ולכוון אותו לתוצאות אחרות.

חברות

לדעתי חברות בימנו זה לא דבר קבוע ולכל החיים
אנחנו משתנים, אנשים מתפתחים וצומחים והולכים לכיוונים שונים, לכן קשה לשמור על קשר עם אדם שהייתם חברים והוא השתנה, או את השתנת...
&nbsp
למצוא חברות אמת זה קשה, אך אפשרי
&nbsp
תמיד יש קנאה
וכן נכון שכשנמצאים בזוגיות החברות הרווקות מקנאות -זה טבעי לקנא
גם אם הן לא אומרות זאת שהן מקנאות אפשר לדעת זאת לפי ההתנהגות שלהן
&nbsp
לכן הכי טוב למצוא לך כרגע חברות שנשואות או שבזוגיות!
זה אותו סטאטוס -כי עם חברות רווקות שללא זוגיות יהיה לך קשה, אני מבינה זאת היטב..
&nbsp
זה לא שאת עושה משהו לא נכון, זה טבעי שמחליפים חברות..
כן יש חברות לכל החיים אבל לא אצל כולן זה ככה!!
&nbsp
ולהבא פשוט לחפש חברה שמפרגנת שלא מקנאה ושבזוגיות כמוך. זה לא קל
אך אפשרי
&nbsp
חברות ללימודים זה חברות זמניות.. בכדי ליצור קשר לטווח הארוך יותר, יש למצוא חברה שיש לכן תחביב משותף שתוכלו לבלות ביחד ולעשות את אותו התחביב, למשל לצאת לבית קפה ולדבר
או לצאת לרקוד
או סתם שאוהבות לצאת לטייל עם זוגות זוגות -את מביאה בן זוג שלך והיא שלה ואז יוצאים לבלות ברביעייה,
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp

למעלה