החברה של

bigshusha

New member
החברה של

שלום בנות אמיצות, אני אורחת מפורומים שכנים, אמא ל-3 כולם בטיפולים, בתחילת הריון רביעי. כמו רוב מטופלות הפוריות, עברתי הרבה שנים של אכזבות, אם כי "רק" הפלה אחת. יש לי חברה ממש טובה יותר מ20 שנה שנקלטת להריונות בנשיפה (כמו שמתעצבנים בשקט בפורום פוריות
) אבל מתקשה לסיים אותם.
קראתי פה קצת וראיתי שמדי כמה ימים עולה הסוגיה של ניתוק קשרים עם חברות. רציתי להאיר לכן את הצד השני ולהגיב על הלגיטימציה המיידית שכל אחת פה מקבלת לזרוק את הקשרים שבנתה כל חייה כי "אם היא חברה טובה היא ממילא תחכה לך כמה שנים עד שהיי מסוגלת שוב לראות ילדים".
אז לא. גם החברה הטובה עוברת דברים בינתיים, גם לה יש קשיים, וחברות טובות תומכות אחת בשניה ולא זורקות את הכל לפח. חברות היא לא מתג שאפשר לכבות כשבא.
לכל אחד יש את החבילה שלו. כמו שאני התמודדתי עם העובדה שחברתי הביאה ילדים תוך חודש בעוד שאני מחכה שנים, ולרגע לא חשבתי לא לשמוח בשבילה, כך אני מצפה שהיא תפרגן לי שהצלחתי להכנס להריון בגיל מבוגר אחרי טיפולים. אם לא- היא לא חברה בעיני ואני לא רוצה אותה בסביבה שלי.
ואם זה קשה אני אבין, כי זה מה שעושות חברות. אפשר לכעוס, אפשר לקנא, אפשר לבכות, ואפשר לצעוק, אבל אם זה משתלט לה על החיים שתבין שהיא צריכה עזרה מקצועית אינטנסיווית, וכמה שיותר מהר.
לצערי הרב, יש לי חברות שאיבדו ילדים מסרטן, שילדיהם חולים במחלות חשוכות מרפא. הן לא מנתקות מגע עם כל מי שיש לה משפחה. לפעמים קשה יותר, לפעמים צריך לדבר כי להעצים את הרגישות בצד השני. אבל אלו החיים. מתמודדים.
אז תחשבו על זה קצת לפני שאתן קוראות לנתק כל קשר. דווקא תמיכה מחברה של 20 שנה יכולה לשמור על שפיות בתוך משבר.
מאחלת לכל אחת ואחת רק טוב
החברה של

שירהד1

Member
מנהל
מן הסתם- מדובר בחברה שלי...

תודה לך. עזרת לי להחליט לכיוון השלילה. יותר מזה אין לי מה לומר מלבד בהצלחה רבה רבה ושההריון יסתיים אצלך בידיים מלאות ושמחות.
שלך מכל הלב. אוהבת אותך.

נתנאלה2

New member
ההמלצה לנתק קשר, אינה גורפת

כמו שההמלצה להמשיך קשר אינה גורפת,
הכל תלוי בגופה של חברות.
את יודעת,
אני מאוד אוהבת פילוסופיה,
אחת השאלות שמעניינות אותי, בחברות, הינה:
למה קל יותר ל"פרגן" לחבר: כשקורה לו משהו רע, או כשקורה לו משהו טוב,
יש שקל להם לפרגן כשקורה משהו רע, במחשבה, של לי טוב, לו רע, אני במקום טוב יותר, קל לי לבוא מהטוב שלי ולחבק.
ויש שאינם יכולים לפרגן, שלחבר טוב יותר: קיבל קידום בעבודה, נכנסה להריון, קנו בית, התחתנה עם מישהו מוצלח.....
ויש שמתרחקים כשרע, שהרי הם אינם יכולים להתמודד עם קושי, על עצמם ובטח ובטח שלא לתמוך באחרים,
ויש שיודעים לפרגן לך כשקורים לך דברים טובים, כי הם במקום בו הם יודעים ומצליחים לעשות הפרדה בן החיים שלי, לחיים של חברי.
ומה אומר?
יש הרבה סוגי חברים, חברים של צחוק, של בילוי וטיולים, חברים של צרה, חברים לגינה, הורים משותפים בבית הספר/גן,
ויש חברים שאת יכולה לשתף בדברים מסויימים ולא בדברים אחרים,
אני חושבת שחברים אמיתיים, חברי נפש הם נדירים,
אם בכלל קיימים ,
ומצפה, שכפי שאני אהיה לצידם, גם הם יהיו לצידי,
כשהחיים שטים להם בנהר השגרה, קל לכל חבריך לשוט לצידך,
אך ברגע שהסירה של חייך מקבלת מנוע חדש, או חלילה שסירתך נקלעת לסערה ומטלטלת, עד כדי סכנת שבירה,
או אז החברות נכנסת למבחן,
האם ישארו לצידי, לידי, או יברחו,
האם אני מחליט להשאר או לברוח, להאט או להאיץ, לשתף או להשתבלל.
כל מקרה לגופו,
אין להחליט באופן גורף
והכי חשוב, להיות שלם עם עצמך,

ויש כמוני שהם פרפר
עפה מפרח לפרח,
מפרה,
שותה צוף
ועפה למקום אחר,
שם מוצאת פרחים רעננים ושונים,
לפעמים, לעיתים נדירות נשארת עם פרח מסוים,
אני חושבת שהסיבה היא שפעמים, כשהייתי צריכה צוף, או כשהגעתי אל הפרח, ידידי,
הוא פשוט לא היה שם,
היום משתדלת שלא להקשר,
פשוט מעדיפה לעוף
לעוף

א m

New member
עד לכאן הגעת כדי לסגור חשבון?!

אני מטופלת פוריות ולצערי לאחר אובדן. ככה שאני מכירה את שני צדדי המתרס.

חברתך "נקלטת להריונות ומתקשה לסיים אותם"???

חברתך מאבדת ילדים!!!!
דמייני לעצמך שאת מקבלת בטא חיובית, מתחילה לספור שבועות, רואה הריון מתפתח, חיים נוצרים בך, עובר גדל. כל התקוות והחלומות שלך מתגשמים, את בדרך להיות אמא!
ימים עוברים, אולי אפילו חודשים, יש לך בבטן ילד.
בוקר אחד את מתעוררת והוא שם, הילה גדולה עוטפת אותך, ובערב אחרי בדיקת אולטרסאונד "שגרתית" במקרה הטוב או ביקור במיון מלווה בחרדה במקרה הרע, הוא כבר איננו.

פוף החלום נגוז.
אבל למעשה זה לא חלום! זה ילד. זה ילד שנגוז שם. ילד ממשי מאד, שמת. והוא לא דומה לשום פנטזיה על תינוקות משלב הפוריות, כי הוא היה שם, חי וממשי בבטן שלך.

"מתקשה לסיים אותם" - את מכירה מישהי שקל לה לסיים הריון בילד מת? כי אני עוד לא הכרתי. יש כאלה שאולי מתאוששות יותר בקלות, או ממשיכות לילד הבא (או מחבקות את אלה שכבר בבית) אבל חברתך חוותה אבדן. ומהתיאור שלך למעשה היא חוותה כמה אבדנים.

סטירת לחי אחרי סטירת לחי אחרי סטירת לחי.
בגידת הגוף אחרי בגידת הגוף אחרי בגידת הגוף.
תחושה של פגימות אחרי תחושה של פגימות אחרי תחושה של פגימות.
פקפוק באימהות אחרי פקפוק בהורות אחרי פקפוקים בכלל...

המסע של מטופלות פוריות הוא קשה וארוך ונוראי, אך מלא תקווה.
המסע של בנות אובדן, הוא ניסיון לצאת מבור שחור. הוא התמודדות עם אבדן ושכול.

ברור שלא זורקים קשר ככה סתם, ונתנאלה כהרגלה הטיבה לנסח לך תשובה מועילה בנושא.
אבל כמו שלאם שכולה קשה לראות את הילדים בשכבת גילו של ילדה שמת, גדלים ומגשימים את חייהם, כך גם חברתך היא אם שכולה, ששכלה את ילדיה לפני שנולדו. את צריכה ללמוד להתנהג ולקבל את חברתך כאם שכולה, ולא כהריון שלא הסתיים. כי כמו בטיפולים הילד הוא העיקר לא ההריון...

אולי אם תצליכי לשנות את נקודת המבט שלך, תוכלי לנהוג כלפיה ביותר חמלה והבנה.

p o o p i

New member
צודקת! אני מעדיפה לא להקלט כלל מאשר להקלט

ולהפיל.
כל הריון מלווה חששות.
הכל מפחיד. בטא אחרי בטא אחרי בטא וההמתנה וקצת ציפיות ואז פוף. הכל נגמר.
קשה לשמור ככה על שפיות.וההורמונים שבאים אח"כ....

מיכלי 55

New member
מחשבה אחרת

אולי זה היה קרוב מדי ל"אירוע" (לידה שקטה בשבוע 23), אבל זוכרת שאמרתי אחרי הפסקת ההריון: עדיף היה להיות בהריון מאשר לנסות כל החודשים האלה ולא להצליח.

אני חושבת שגם היום, שהימים הם סביב התל"מ וקשה לי (מאוד), אני עדיין חושבת כך.

p o o p i

New member
כן, אבל...

אם את נכנסת להריון ומפילה נכנסת ומפילה נכנסת ומפילה....
את כבר יודעת ש2 פסים בשבילך זה לא כמו 2 פסים בשביל מישהי אחרת כי את חווה אבדן שוב ושוב ושוב.
את לא נהנית מהעובדה שאת בהריון כי את כל הזמן עסוקה במחשבות אם הוא ישרוד, ומה יקרה ומנתחת כל דבר.

p o o p i

New member
כמובן זאת הרגשה סובייקטיבית שלי

ייתכן שאחרות יעדיפו ש"יקרה משהו" מאשר שלא יקרה בכלל.
אבל זה לא כיף.. עבי את הקטע הנפשי, רק הקטע הפיזי של הדימום, הורמונים, רופאים, ריצות.
בעעע

מיכלי 55

New member
זה טרפה וזה נבלה...

יש אלף מחלות ורק בריאות אחת - פשוט עדיף שיקרה טוב...

וכן, חוויתי את זה פעם אחת. אולי (כנראה) כשזה קורה שוב ושוב זה שונה.

bubiba2

New member
חברת פורום לשעבר וכל כך מסכימה איתך

תקופה ארוכה העדפתי לקבל את השלילי ולהשאר בשטח המוכר לי מאשר לקבל את הבטא החיובית ולהכנס לסרטים והיתי בסרטים אך ברוך ה' שני סרטים מתוך 5 הסתיימו עם סוף שמח. כל כך מזדהה עם התחושות שלך.

סף הכאב משנה את נקודת המבט,גם אני בחרתי לנתק

את נדרשת להרבה אומץ כדי לרשום כאן את דעתך
אם כי בחירת המילים היא לא בהכרח נכונה ואני מתחברת לכלל התגובות שסביבי

הרשי לי להוסיף מנקודת עיני,
כשאת חווה כזה אובדן -את כבר לעולם לא חוזרת להיות מי שהיית, את יכולה להראות או להשמע שכן, אבל הכול חזות כלפי חוץ ולפעמים אפילו ניסיון שלנו לעבוד על עצמנו כחלק מהניסיון לחזור למסלול ו"לשגרה".
את כבר בעולם "מוכתם" הכול נראה אחרת, כבר לא רואים שום דבר אותו דבר וסף הכאב יורד, כול דבר מכאיב, וזה בנוסף לכאב התמידי שכבר קיים בך.

אף פעם לא הייתי אחת ש"עושה חשבון" לכול דבר שמישהו אמר, עשה או לא עשה.כשאיבדתי את הקטנה שלי ובדרך כמעט איבדתי את חיי, לא ציפיתי לכלום רציתי רק להתנתק מכול העולם,לא ספרתי דבר לאף אחד וכולם ידעו רק אחרי. ולמרות זאת רבים וטובים ניסו להראות שאכפת ולשלוח ניחומים.

"חברה טובה" אותה בחרתי לשתף ביום שחזרתי מבית החולים ולכתוב לה הכול בווטצ אפ כי היה קשה לי להגות ולומר בפועל את הדברים. נזכרה בי רק אחרי שלושה שבועות כי "לא היה לה זמן תוך כדי טיפול בתינוקת לשיחה רצינית ולא חשבה שמגיע לי פחות" .
אז לא , אני לא נוטרת טינה על מקומה בחיים ולא מחפשת לאבד חברות , אחרי הכאב והאובדן ואחרי שכמעט איבדתי את חיי. אני בוחרת כן לעשות עיניין ולבחור סביבי רק מי שעושה לי טוב , ומי שיכול להבין . אין לי את הסבולת הכוח או העיניין בפחות מזה ,
לא צריכה חברות כדי שיהיה לי למי לצלצל או לשבת לקפה
מחפשת שלווה שתכיל

חברות

אני כל כך מבינה אותך גם אני עברתי אותה סיטואציה ואיבדתי 2 חברות ילדות מהגן אנחנו היינו ביחד, ופתאום הן נעלמו כי לא מתאים להם לראות אותי ולהתמודד עם מה שעברתי, כרגע אני מחפשת רק שלווה בחיים עם בעלי, אבל לפעמים בא לך לפרוק הכל ולדבר עם חברה וזה משהו שמאוד חסר לי

נתנאלה2

New member
וקצת אספר על איך זה לאבד יותר מהריון אחד

,כן, היום הרבה "המהדרות" בכך שאיבדו הריון, כימי , שבוע
לצערנו זה קורה, לא מעט.
חלילה, אנני מזלזלת,
באף אובדן,
כמו שחברתי כאן כתבה, כל אובדן הריון הוא אובדן חלום.
אבל......
אספר לך איך זה כשאת מאבדת יותר מהריון אחד ושניים ושלושה,
יש כאן עוד שיצרפו אלי,
ובהריון הרביעי שאיבדתי,
בטא גבוהה, מתקשרות האחיות מאסותא לספר, אחרי 9 הפריות סוף סוף...
ואני שותקת, אנני שמחה,
ויומיים אחרי , הכפלה נהדרת, והאחיות כבר מכינות אותי ליותר מאחד,
וסף החרדה עולה, עולה ועולה,
הבחילה ידידתי מוזמנת להשאר ,
הציצי כבר כחול מרוב מישושים, רק שיכאב,
כך אדע שהוא קיים העובר,
קמה בלילות, מרוב דאגה, מחשבות, תהיות.....
אולטרסאונד ראשון,
הלב, עומד לצאת, לא מביטה במסך, מפחדת.....
יש דופק מכריז הרופא, כולו חיוכים, גם האיש מחייך, רק אני שקטה ולא מחייכת.....
ימשחררת מעט אנחת רווחה,
זהו די! אומרת לעצמי, תרגעי
וכבר, ום למחרת, הפחד שוב חוזר לו ומציף, אולי הדופק פסק, ששששששששש
די מפגרת,
בחילות, ייייההההההההה
ציצי? כואב,

שירותים , מנגבת אין דם
פפפפפפפפפפפ
עוד שעה עברה בהריון הזה.
עוד שבועיים שוב אולטרסאונד,
מגיעים לשבוע שהדופק עצר בהריון מספר 4 ......
שוב הדופק, שוב המבט המנורת ההלוגן
חרדותתתתתתתתתת
והאיש, נו כבר תחייכי,עוד יום ועוד שעה והחרדות שם,
לא יכולה להתקשר או לקבוע תורים, מפחדת מה יהיה אם כבר לא יהיה........
לא מספרת לאף אחד.......
מתחבאת,
מלטפת לבאט את העובר, מבלי שאף אחד ירגיש או יראה,
ובלילות, וב מתעוררת כל שעה או שעתיים,
חיה מבחילה לבחילה, מאולטרסאונד, לאולטרסאונד.
קורת את כל פורומי ההריון
ומקנאת! כן , באלו שבכבר בשבוע 6 חושבות על סריקה,
ומקנאת, באלו שבשבוע 10 כבר מדברות על עגלה
ובשבוע 15 על חופשת הלידה.
ואני רק מסתירה, וחוששת ומפחדת,
ואם בעלי שחי איתי וחווה את אובדניי אומר לי תפסיקי כבר להסתיר את הבטן, שיש ,
תלבשי בגדי הריון,
תהני מההריון
אם הוא שראה את כל הדמעות,
ששמע את כל התפילות,
שראה את הכרית רטובה מדמעות\
אם הוא שחיי בתוכי לא יכול להבין,
מי בדיוק תבין אותי?
מי?

תודה mא
זה יצא בזכותך....

orita29

New member
נתנאלה

אני אוהבת אותך. שתדעי
את מדהימה.
את מודל לחיקוי בעיני, כמה כוחות נפש באישה אחת

אורית

אי אפשר להבין

כשמאבדים יותר מהריון אחד מאבדים גם תקווה
נשים שמאבדות את הריונן בפעם הראשונה ואפילו השניה עדיין מאמינות שזה מקרי ושיהיה להן ילד. והן צודקות בד"כ
באובדן השלישי, הרביעי וכו'- התקווה הזו גם נאבדת
וזה ממש לא משנה אם בסוף יהיה עוד ילד או לצערנו לא (כי גם זה קורה- מיכמונו יודעות)- אובדן התקווה והחריטה העמוקה שלו בנפש נשארים לתמיד
ואני דווקא אומרת את זה כמי שרק איבדה 3 הריונות
וכמי שאחרי כן כן ילדה עוד 2 ילדים
הרגע המצמית ההוא בו התחלתי לעכל שאולי לא יהיו לי עוד ילדים הוא רגע של חרדה טהורה שנשאר איתי תמיד
ואני בכלל לא יכולה להתחיל לדמיין איך הוא נחווה אצל מי שאין לה ילדים (לי ברגע הזה היה ילד אחד חי ו-3 מתים) או אצל מי שחווה את זה 4-5-6-7-8-9-10 פעמים

הרגת אותי... כמה מדוייק ועצוב

אם אני אעז לחשוב לנסות שוב הריון זה יהיה בדיוק ככה, כמו בהריון הראשון אחרי האובדן, שגם בו קרה שוב אותו דבר. קשה לי לדמיין שוב הריון קליל וחסר דאגות. כמה הייתי תמימה פעם...

למעלה