החברה האנושית

החברה האנושית

שלום לכולם... אני חדשה כאן כך שלא הספקתי להעמיק בכל הכתוב בפורום, אני מתנצלת אם מישהו העלה סוגיה זו כבר לפניי, מה שייתכן מאוד, אך בכל זאת אני מבקשת לפרוק מעל ליבי נושא שמכאיב לי מאוד בתור אחת מהמין האנושי- שנים רבות די מידרתי את עצמי מהחברה-הסתגרתי בתוך עצמי (דכאונות, מחלות), ניתקתי כל קשר שהוא עם חברים ומערכות זוגיות. לפני כחצי שנה החלטתי והיו לי מספיק כוחות נפש בכדי להתחבר לעולם. התחלתי לעבוד בבית קפה, אשר שיקף ומשקף עבורי, אומנם בקטן אך בכל זאת תמונה די מדויקת, של החיים עצמם, בעיקר בפן החברתי-יצירת קשרים מקצועיים/חברתיים, דיבור, להיות חלק מ.. , וגם את מה שמתחת לכל המעטה של קשרים-התככנות, הקנאה, הרכילויות, הצביעות, הזיוף, ניסיון להכשיל, עבודה לא טובה, הקטנת ראש, חלוקה לקבוצות, כשיש "השתלטות" והתעצמות קבוצה מסוימת על פני קבוצה אחרת (שדווקא הקבוצה ה"נחותה" הם החבר'ה מהחומר הטוב ביותר שמסיבות מסוימות הקבוצה "החזקה" מתנכלת להם) וכו'... מדובר בחבר'ה בגילאים של 17-24. קשת רחבה של אנשים מרקעים, מצב כלכלי, תחומי עניין -שונים. לאחרונה אני מוצאת את עצמי יותר ויותר מתוסכלת ממצב זה. אני ותיקה שם וגם בעמדת כוח מסוימת. יש לי במקום מעט חברי אמת קרובים אבל הרבה "חברים". אני מוצאת את עצמי לאחרונה יותר ויותר חסרת אונים כנגד אלו הרכלנים, המגעילים, הצבועים. ואיני יודעת מה לעשות עם כך. אני בן אדם מאוד רגיש, חסר בטחון שרוב עולמו והערכתו העצמית נובע אך ורק מאישורים חיצוניים. יש לי קשר עם שתי הקבוצות, שזה עוזר במקומות של גישור והבנה הדדית אך מקשה את חיי כשהאשמות, העצבים, הכעסים מופנים אלי משני הצדדים, שבליבי מטרה אחת, באמת-שיהיה לכולם טוב במקום העבודה, שנעבוד ביחד ושהמקום יצליח, אך כמעט אף אחד לא מבין אותי ואת כוונותי. הלא יתכן עולם בו אנשים יבינו שיש מקום לכולם, להצלחה ולאהבה ולטוב לב, להערכה, לשמחה עבור האחר, לאמיתיות? נכנסתי לתוך עולם ולפתע הבנתי שיש כל כך הרבה התנהגויות, ערכים, דיבורים, מחשבות, עשייה, שפועלים בניגוד לטבע הטוב של האדם. איני נכנסת לסיבות ולמניעים האישיים של כל אדם להתנהג כך, כי משהו בבסיס חייב להיות, אך במבט רחב על החברה שלנו-זה מה שמשתקף. אנשים נוטים להיות מאוד אגואיסטים, מאוד חושבים על עצמם ועל קידומם העצמי וחושבים שזה צריך לבוא על חשבון האחר, אנשים מתעצמים ומתחזקים מהשפלה ופגיעה ו"הנמכה" של אחרים, אנשים מקנאים, משקרים, מחפפים, צבועים... אני יודעת טוב מאוד שיש אנשים שונים לחלוטין בעולם הזה. אנשים בעלי ערכים, אמונות, אהבת אדם, שבאמת אכפת להם ובאמת נותנים מעצמם לזולת, שהולכים בדרך הישר ולא בדרכים עקלקלות, אך קולם חלוש. אני מאוד מפחדת. מפחדת שכך הדברים לאמיתה בכל מקום. וכשאני מדברת עם מישהו קרוב על כך, כשהוא רואה אותי בתסכולי, תמיד תמיד אומרים לי- אבל ככה אלו החיים... ככה זה... אני לא רוצה לוותר על להיות חלק מהחברה האנושית, אבל לא רואה את עצמי מסוגלת לחיות בהשלמה ובשקט נפשי עם כל זה. אני לוקחת את הדברים בצורה מאוד קשה, כי אכפת לי, עד כדי כך שאני חושבת לעזוב את המקום, אך יודעת שזה יהיה כך בכל מקום אחר... למה? למה זה צריך להיות כך? ואיך.. איך אפשר לשנות...? או לפחות... איך אפשר להתמודד עם זה? מצטערת מאוד על אריכות דבריי... בלהט הרגשות הדברים קצת נסחפו.. תודה רבה לכל הקוראים ובכלל לכל הנמצאים, שתהיה זו שבת שלום ומבורכת לכולם! ושיהיה טוב..

live and let live

מה דעתך.. לתת לאנשים לעשות מה שהם רוצים לעשות ואת תעשי מה שאת רוצה לעשות? מה זה עניינך מה הם עושים או חושבים?.. למה את מתערבת בעניינים שלא שלך? תני להם חופש להיות מי שהם בוחרים להיות ..ובכך את תקבלי את החופש שלך להיות מי שאת רוצה להיות. את לא תלויה בהם.. לא באמת.. זה רק הסיפור שלך. אני מכיר את התשובות .. "כי זה נוגע לי". אבל אני אומר לך.. זה לא, ועד שאת לא יודעת לעשות את ההפרדה ביניכם .. ולהבין שזה שמישהו עושה חושב או אומר משהו זה לא קשור אליך.. זה קשור אליו .. את לא יכולה לראות את עצמך באמת, וגם לא אותו בסופו של דבר. גפ אם בן אדם צועק לך בפרצוף ואומר לך דברים נוראים ואת יושבת שם ומקשיבה, ואז אומרת לו "תודה, יש משהו שאתה רוצה להוסיף לזה?" זה שלו לחלוטין .. זה לא עניינך .. שמרי על השלווה שלך.. כי זה רק שלך. עזבי אותם ואת איך הם צריכים לחיות.. פשוט לא עניינך.. נראה אותך חיה כמו שאת אומרת שהם צריכים לחיות. הם לא צריכים להבין כלום .. הם לא צריכים לעשות כלום .. את רוצה לדעת באמת למה את כל כך סובלת? כי את מכורה לדרמה ולסיפורים על אנשים ועל חברה.. זה לא קשור אליהם .. זה בסך הכל הסיפור שאת מספרת לעצמך בראש על מה שאת רואה. והסיפור הזה מכאיב לך. מי היית בלי הסיפור הזה? תתרכזי בעצמך, בלהיות מאושרת.. והכל כבר יסתדר מעצמו מסביב.

מסכימה

גם אני למדתי זאת על בשרי שאצל האנשים: כל אחד שקוע בסיפור חיים שלו, וכשזה בא לידי ביטוי חיצוני (כמו נזיפה או קללה או צעקה או ביקורת), זה בעצם ההשתקפות של מה שמתחולל בנפשו של האדם, זה לא באמת קשור אליך ישירות, פשוט היית שם בסיטואציה ההיא כשזה קרה... לאף אחד לא אכפת באמת .

אופירA

New member
מנהל
איך אפשר לשנות, להתמודד עם זה

כל מה שקורה לנו, נובע בעצם מהתפיסה שלנו את מה שקורה לנו, ומההרגשות שלנו על מה שקורה לנו. על אותו דבר שקורה לנו אנו יכולים להסתכל בקשת של זוויות שונות מקצה לקצה, ולראות אותם הדברים באור שונה לחלוטין בכל זווית וזווית. עבודה על יכולותינו ועל כוחותינו, ובחירה בזווית הטובה עבורנו כדי לצפות על הדברים הקורים אותנו - היא הדרך לשנות אותם, משום שברגע שזווית הראייה שלנו תראה שהדברים הם טובים, אז מה שקודם נראה לנו רע יהפוך בעצם לטוב... מדוע שנרצה לשנות את התנהגותם של האנשים סביבנו? האם אנו רוצים שהם ישפיעו עלינו להשתנות? האם אנו רוצים להיות אדם אחר ממה שאנו, רק בגלל שמישהו אחר רוצה בכך? אין זה סביר (אלא אם כן אנו מבקשים להשתנות על פי מודל זה או אחר, שאת ההשראה לכך קיבלנו מאדם מסוים, אבל איננו מסכימים להשתנות עפ"י גחמה של זולתנו). אם כך,מדוע שנבקש לעשות לאחרים מה שאיננו רוצים שהם יעשו לנו? מכאן שאנו אלו שצריכים לשנות את הגישה שלנו למה שלא עושה לנו טוב בהתנהגותם של האחרים, ולא לצפות שהאחרים ישתנו עבורנו, כדי שירגיש לנו טוב. בכל אדם יש מקומות חלשים ומקומות חזקים ובנויים. יש יתרונות ויש חסרונות, יש חולשות ויש כוחות. הראייה הילדותית יותר רואה באנשים ובמצבים בחיים שחור ולבן - חלוקה חדה בין טוב לרע, כשהטוב והרע נקבעים עפ"י הקריטריונים של סדרי העדיפויות הפרטיים שבהלך מחשבתנו הפרטי. אבל הראייה הבוגרת יודעת להיפרד מהחלוקה החדה של הטוב והרע והשחור והלבן, ולהכיל הרבה מצבים שונים מהעדיף לנו, ולראות אותם באור סובלני, מקבל ומכיל, גם אם לא כל דבר מתאים לנו באופן אישי. הראייה הבוגרת מבינה שכשם שלי יש עולם עם ציפיות, סדרי עדיפויות ונקודות מבט על החיים, כך גם לזולת יש עולם כזה, ומה שנראה בעיני רע נראה בעיניו טוב גמור, והנכון הוא לא להתאים את סדרי העדיפויות ונקודות המבט אלא להסתדר ביחד. האמת המוחלטת שייכת לאלוקים וניתנה לאדם, ומי שרוצה לשאוף אליה, צריך לחבור להוראותיו המדויקות. אבל קודם לכן הוא צריך לדעת להסתדר עם כל ברואיו, כי העיקרון הבסיסי הקדום הוא שכל הברואים הם בניו, ולכולם יש זכויות לחיים טובים. לכן קודם לכל האדם צריך להתבגר ולדעת להכיל את התנהגויות בני סביבתו ולהסתדר איתם. להסתדר זה לא אומר לקבל ולהסכים. להסתדר זה אומר להבין את הזכויות של כל אחד ואחד, ולהתנהג בקודים המקובלים, ובעיקר - לדעת את זווית ההסתכלות החיובית מהבחינה האישית על כל דבר ודבר. בעצם, הקושי שלך נובע מחוסר האונים שלך, מחוסר הכוח שלך להתמודד, מהרגישות הגבוהה שלך. את צריכה להבין את זה ולקבל את זה, ולא לטעות ולחשוב שהבעיה היא שהאנשים הם קנאים ושקרנים וצבועים ומגעילים ואיגואיסטיים. אם ההתנהגות של אדם מסוים לא מקובלת עלייך, אינך צריכה ללמוד ממנה, אינך צריכה לחבור אליו ולשתף אותו בחייך. אבל את צריכה לנהוג בו בכבוד, ולדעת להרחיק ממנו את רגשותייך. טוב יהיה אם תלמדי להתבונן באילו חלקים של התנהגות הוא דווקא חיובי בעינייך, ולראות שלכולם יש חולשות וכוחות. גם לך יש חולשות וכוחות, וטוב שתקבלי את חולשותייך במקומות החלשים, בחיוך. היות שיש לך קושי ורגישות חזקה, את יכולה בהחלט לכבד אותו, ולדעת שלא בכל מקום יהיה לך טוב. במקומות שבהם יש ריכוז של ההתנהגויות שלא נוחות לך, יהיה לך קשה יותר, ולכן תוכלי לחפש מקום אחר, שבו תרגישי יותר נוח באופן יחסי, ויהיה לך יותר קל להכיל ולקבל את כל מה שלא מתאים לך.

למעלה