הזרע קפץ

הזרע קפץ../images/Emo9.gif

פתאום ל-9 מיליון והמורפולוגיה ל-8 אחוז נורמלים. למי שלא יודעת ההסטוריה היא כזו: בדיקה ראשונה -300 אלף ,נורמלים -אחדים אך מתים. בדיקה שניה (לאחר 3 שבועות)-6 מיליון , 2 אחוז נורמלים. בדיקה שלישית (שוב בהפרש של 3 שבועות) 2 מיליון ,2 אחוז נורמלים. בדיקה רביעית(בהפרש של 3 חודשים מהראשונה) 9 מיליון ,8 אחוז נורמלים. היום קבלנו את תוצאות הבדיקה הרביעית , במקביל כבר הופננו לאישור IVF עם איקסי, וגם נאמר לנו שלא בטוח שאימבוליזציה או ניתוח לתיקון הוריקוצלה(שאובחנה על ידי דר´ מדג´ר) יוכל לשפר משהו , אך כאמור כל זה היה לפני קבלת תוצאות של בדיקה מס´ 4 . מה שאני שואלת בעצם זה האם התוצאות האחרונות פותחות בפנינו אפשרויות נוספות? או שעדיף לנסות IVF בכל מקרה (אחרי שיגיע האישור מהועדה) כיוון שיש לזה סיכוי טוב יותר ? ולגבי התיקון של הוריקוצלה , האם מישהי/הו יודע/ת באיזה מצב זה נמצא כרגע בארץ , האם יש אישור לעשות את זה , היכן ומה העלות ומה ההשתתפות של קופת חולים? תודה מראש
דנדוש החדשה לשעבר dandushx

דנדוש יקרה מאוד מאוד ....

המספרים נראים כל כך מעודדים, רק חבל שאני לא יכולה לעזור ואין לי עצה. מה שכן רוצה מכל ה-
לאחל בכל המון
באיזו אפשרות שרק תחליטו... ולהשאיר את השאלה למנוסות.... ממני
ד.

פישון

New member
מה שאני יודעת על הזרעות

ושוב, הכל סטטיסטיקה, על כל המשתמע מזה. אין הצלחות משמעותיות במספרים מתחת לחמישה מליון. לגבי מספרים מעל, השאלה מה כמות התקינים ובזה אני לא כל כך מבינה. יש הצלחות רשומות במספרים נמוכים יותר, לפעמים גם בצורה ספונטנית, אבל למחזור טיפול (שאנחנו משלמות עליו נפשית, פיזית, כלכלית), זה נחשב לא מספיק. לכן ממליצים לעשות IVF במספרים כאלה, על מנת לתת את הטיפול הטוב ביותר ולאתר בעיות אחרות אפשריות, כמו בעיות ביוץ (בשלות הביציות וכו´). כך אפשר גם לעשות איקסי בכל מקרה. שמעתי מחברים על הצלחה בניסיון ראשון במקרה כזה. לגבי ניתוח התיקון: מצטערת, לא יודעת. אבל לפי דעתי זה תלוי גם בכם, אם אתם מוכנים לעוד תקופת נסיון שבה מתחילים מהקל לכבד או אבדתם את הסבלנות. בכל IVF יש סיכונים גבוהים יותר, וגם זה שיקול. מקווה שתצליחו בקרוב, בכל שיטה.

א י נ ס

New member
דנדוש

אני לא מדברת על בעיות זרע מהבנה או מנסיון (פה תודה לאל הכל בסדר אצלנו) אבל קראתי את פישון על הפרוצדורות השונות. אם נורא דחוף לך וכבר את מועמדת בועדה, תנסי IVF למה שלא יצליח במכה ראשונה, במיוחד שהזרע השתפר. לגבי איקסי, אני לא אוהבת את הרעיון הזה, את יודעת - דברנו על זה כבר. ניתוח - אותו דבר, למה כבר לרוץ לניתוח? אם הייתי במצבך, הייתי מקריבה קצת את עצמי לIVF אחד או שניים, רואה איך ההפריות שם, ואז מחליטה שוב, מה הלאה. ובהחלט יכול להיות שה IVF הראשון יהיה גם האחרון. בהצלחה ענקית אני

אינס יקרה

מה שלומך קודם כל? פחות עצובה ? יותר מעודדת ? אני מקווה שכן. התשובה מהועדה צריכה להיות תחילת שבוע הבא , זה אוטוטו , אז למה לא לנסות , אולי יצליח , מי יודע. אנחנו לא מתחהבים מניתוח , אבל יש גם אימבוליזציה שזה מעין צנתור וחסימה , לא ממש ניתוח , וזה אולי יוכל לשפר את הזרע כך שבעתיד לא נצטרך יותר טיפולים, (זה במקרה הטוב ביותר כמובן, אך נדיר) אז לא שווה לנסות ? אם הרופא ימליץ? דנדוש

אני מסכימה

בהחלט עם מה שאת אומרת. אני לא בעד לשלם מחיר יקר בשביל דבר עם סיכויים נמוכים אם אני יכולה לקבל דבר עם סיכויים גבוהים יותר במחיר דומה (קצת יותר אבל שווה). יש הרבה דברים בחיים שהייתי מתחילה בהם מהקל אל הכבד , טיפולי פוריות אינם כאלה מבחינתי ואין לי בעיה להתחיל ישר עם הכבד , אם יש לזה סיכויים טובים יותר , ולמזלי גם נפלתי על רופאים שחושבים כמוני ואני לא צריכה אפילו לשכנע אותם. תודה רבה לך מקרב
דנדוש

שמולה

New member
אמרתי לך שיש מזל חדש?../images/Emo24.gif

מקווה שזה ימשך רק לטוב אוהבת,
שמולה

עמית@

New member
מאוד מרשים |תפוז מתרשם|

מה שזה אומר בעצם הוא שהזרע נע ונד ואיכותו משתנה כל הזמן- מה שעשוי לעורר בעיה אם תגיעו ליום ההזרעה ולא יהיה עם מה להזריע. לפיכך אני בכל זאת הייתי הולכת על הIVF ואם הזרע ביום הפעולה תקין היתי מבקשת להפרות חלק לא באיקסי (לנסות לפחות) בהצלחה עמית

שתדעי שאני מחזיקה ממך בתור

דוקטורית לעניני בעיות זרע, את היית הראשונה שעודדת אותי ועשית לי סדר בדברים כשהייתי שבורה ובהלם שגילינו את הבעיה בפעם הראשונה, ועל כך אני מודה לך לנצח,ולא אשכח זאת לעולם
אני מתכוונת לעשות בדיוק כמו מה שאמרת , אבל רציתי חיזוקים מבעלי/ות ניסיון.
דנדוש

hagk

New member
הי דנדוש

מאחר ויש קפיצות כאלו בזרע, הייתי הולכת כן להפריית מבחנה. לגבי הוריקוצלה אין לי מושג. ביי חגית

באאבו

New member
דנדושה יקירתי,

איזה יופי של קפיצה!!! אני שמחה שהנתונים משתפרים! את יודעת, אנשים חכמים אמרו לי פעם (דוקא מסוג האנשים האלה שלמדו רפואה) ששינויים מסויימים (תזונה, פעילות וכו´) יכולים להשפיע על מצב הזרע של הגבר. תנסו לשים לב אם בתקופה האחרונה הוא אכל איזה מאכל יותר מהרגיל (נניח, שפתאום התחשקו לו נורא תפוזים... או עשה איזה פעילות מוגברת). יכול להיות שככה, בלי שתשימו לב, זה מה ששיפר את המצב.ואם תעלו על משהו, תוכלו להגיע אולי אפילו ל- 90 מיליון
בכל מקרה, אם תזונה תפוזית או בלי, שיהיה לכם ממש ממש בהצלחה באאבו

90 מיליון ../images/Emo6.gif הלוואי

האמת שבעלי התחיל לשתות מיץ גזר עם שמן זית ולאכול שקדים טבעיים , בהמלצתו של רב שאמר שזה מחזק את הזרע. מנצלת את ההזדמנות להמליץ לכל מי שמעונין. תודה באאבו , ומה שלומך את ? דנדוש

שרילי

New member
וואי, יופי של שיפור

דנדוש´, אני שמחה לשמוע על השיפור! יכול להיות שזה אולי בהשפעת הויטמינים שבעלך התחיל לקחת, לא? שיהיה בהצלחה בהמשך!!! שירלי

שירלי

אנחנו בסוף לא לקחנו את הויטמינים , כי בעלי שומע כל מה שדר´ מדג´ר אומר והוא אמר שלא , אז לא הצלחתי לשכנע אותו , מה שכן התחלנו עם המיץ גזר וכל זה כמו שספרתי לך וגם כתבתי בתגובה לבאאבו. בהצלחה גם לכם , כמו שקבענו
דנדוש

shira p

New member
מנצלת את המקום לשאול שאלה בנושא

מישהי יודעת מניסיון האם יכול להיות שינוי באיכות הזרע? אצלינו הכל תקין חוץ מהמורפולוגיה, שהיתה כל הזמן 1 או 2 ובהזרעה עצמה 10% תקינים!!! האם זה יכול להיות או טעות של אחת מהמעבדות? האם שינויים בהרגלים של בעלי (כמו שינה וכו´) יכולים להשפיע? סליחה על מבול השאלות ,אבל אם מישהי יודעת אני אשמח מאוד לשמוע תודה.

מנצלת את המקום לענות

אין כל כך הרבה ניסיון , אבל,בטח שיכול להיות הבדל , ראי את המקרה שלנו , קפיצה מ-2 אחוז ל-8 אחוז , וכל הבדיקות נעשו באותה מעבדה!! הרגלים בהחלט יכולים גם כן להשפיע , כמו כן , מחלה עם חום יכולה להשפיע , תזונה ,ועוד . אם יש לך ספקות לגבי המעבדה , תאמרי לנו באיזה מעבדה זה היה , אני בטוחה שחברי הפורום יוכלו לענות לך לגבי טיבה. בהצלחה , ואתם לא חושבים לעלות כיתה להפריות ? כי אם יש בעיות מורפולוגיה היא יכולה להפריע ליכולת התנועה וההפריה של הזרעים ואולי צריך התערבות של מיקרומניפולציה ? כמה הזרעות עשיתם? כמה זמן אתם בטיפולים?

קינמוני

New member
תגובה לדנדוש!

אהלן דנדוש! ממש שמחתי לקרוא את ההודעה שלך ואני מקווה שהתוצאות רק ילכו וישתפרו. כמו שאת כבר יודעת , גם לנו יש בעית מורפולוגיה אבל הספירה קצת יותר טובה מאצלכם ולכן הרופא המליץ לנסות קודם הזרעות ורק אם זה לא יעזור אז לעבור להפריות. בכל אופן אם כבר עומדים לאשר לך את ההפרייה וגם הרופא שלך ממליץ אז גם אני חושבת שכדאי לך להתחיל עם ההפריה. חוץ מזה לא הבנתי למה חלק מהבנות פה לא תומכות באיקסי אז מי שיכולה לפרט קצת על זה אז אשמח לשמוע. לגבי התיקון של הוריקוצלה, אין לי מידע על זה מלבד זה שאני חושבת שהצינתור עדיף על ניתוח. המון המון בהצלחה ותעדכני מה קורה איתך קינמונית

למעלה