הזמנה מ endless

littlerunaway

New member
הזמנה מ endless

יש לי שאלה למי שהזמינה מהאתר הזה בזמן האחרון. כשאני עושה צ'קאאוט מתווסף לי לחשבון משהו שנקרא import fee deposit. מה זה בכלל? זה מוסיף לי 21$ להזמנה ובגלל התשלום הזה (שאי אפשר להוריד) אני עוברת את ה 75$ (למרות שאני לא יודעת אם זה נכלל בחישוב).

Bacio

New member
endless עושים לך חישוב של המכס

ככה את יודעת מראש כמה המשלוח יעלה, כולל מיסים משוערים. במידה והמיסים בפועל (מה ש- DHL ישלמו בשמך) יעברו את הסכום הנ"ל, endless לא גובים את ההפרש, במידה והמיסים בפועל נמוכים יותר ממה שאת שילמת, את תקבלי את ההפרש חזרה מהם.

אני קניתי מהם מגפיים, שילמתי מיסים כ- 50$, ואחרי בירור מול DHL, הסתבר לי שהמיסים בפועל היו קרוב ל- 90$, אז הרווחתי.

littlerunaway

New member
אבל

ההזמנה שלי, כולל המשלוח לא עוברת את ה 75$ כלומר לא אמור להיות שום תשלום על מכס או מע"מ. השאלה אם ה-21$ האלה שהם גובים מראש נכנסים לחישוב ואז בגלל התשלום הזה אני אהיה חייבת במע"מ שלא הייתי משלמת במקרה אחר. ואם ה-21$ לא נכנסים לחישוב אז אני לא אמורה לשלם כלום ואז מה קורה? אני מקבלת אותם בחזרה?

Bacio

New member
כתבתי קודם

אם בפועל גבו פחות (עד לא גבו בכלל), את תקבלי את זה חזרה.

את יכולה לקרוא על זה ב- international shipping בתוך ה- FAQ שלהם (איפה-שהו יש שם הסבר).

Bacio

New member
החיוב הזה הוא המע"מ

מיסים זה שם כולל שם לכל סוגי המיסים שאת יכולה/אמורה/צריכה לשלם לרשויות המקומיות בארץ שלך.

littlerunaway

New member
נראה לי לא הבנת אותי

הזמנה של 72$ ככל הידוע לי לא חייבת בשום מיסים. אבל אם התוספת הזאת נכללת בחישוב אז החבילה תהיה חייבת במע"מ במידה ותתפס. כלומר רק בגלל התשלום הזה (שאמור לכסות את המע"מ) אני אהיה חייבת במע"מ, בלעדיו לא הייתי משלמת כלום. מה שנראה לי מאוד לא הוגן.
אז אני שואלת אם כשמחליטים אם חבילה היא מעל או מתחת ל-75$ לוקחים את התוספת הזאת בחשבון.

Bacio

New member
אבל, אבל,

זה תשלום ע"ח מיסים. כלומר המחיר + מיסים עובר את ה- 75$.

אל תשכחי שמכיוון ומדובר בשילוח מהיר (DHL) החבילה עוברת מכס בוודאות, ויש תשלום של עמלת סוכן+שחרור+עמילות מכס+מה-שלא-יהיה, ולכן בכל מקרה היית משלמת משהו.

אם את רוצה פרטים יותר מדוייקים, אני חושבת שכדאי שתפני ל- DHL ותשאלי אותם איך העניין עובד עבור חבילה בשווי של פחות מ- 75$ (כולל המשלוח). בסופו של עניין, הם אלו שבפועל משחררים את החבילה.

littlerunaway

New member
עם DHL עוברים במכס בוודאות?

אני יודעת שעם EMS זה המצב, לא שמעתי אותו דבר על DHL.
בהנחה ולא היה מדובר ב DHL אלא משלוח רגיל, מה עוזר לי תשלום על חשבון המיסים אם בלי התשלום הזה לא הייתי משלמת מיסים בכלל?

Bacio

New member
עוברים בוודאות

(זה העונש על חבילה שאצלך ביד תוך 4 ימים מלחיצה על "place order")

ובקשר לעניין השני, צודקת. אבל אין (עדיין) אפשרות לשלוח רגיל מ- endless לארץ (יש מדינות שהם מאפשרים משלוח רגיל בדואר, לא לכאן).

littlerunaway

New member
טוב, תודה על התשובות

ויתרתי על ההזמנה. כל העיניין כבר יוצא בכלל לא משתלם ככה.

v cd

New member
כמו שכתבו, זו הערכה של המסים

אבל נראה לי שמשהו לא הובן: בהזמנה מ endless, את לא משלמת יותר שום דבר בארץ. לא משנה אם הזמנת ב 40$ או ב 200$. את משלמת את הערכת המסים שאת רואה בזמן התשלום - הסכום שמופיע כ import fee deposit, וזהו. חברת השילוח כבר משתמשת בסכום הזה כדי לשחרר עבורך את החבילה מהמכס. בקיצור, את לא צריכה לחשב מה סכום ההזמנה, אם הוא עובר את 75$ או לא - פשוט לא תדרשי לשלם עוד שום דבר. יותר מכך, אם הערכת המסים ש endless נתנו לך הייתה גבוהה מהמסים האמיתיים (ובמקרה הזה, היא באמת גבוהה יותר כנראה), הם יזכו אותך בהפרש. ממש אין מה לוותר על ההזמנה.

littlerunaway

New member
דווקא הבנתי הכל

הבעיה שלי היא עם העובדה שתיאורטית ציפיתי שעד 75$ לא יהיו מיסים בכלל (ההזמנה שלי כולל משלוח עומדת על 72$ ). ועכשיו אני מגלה שבכל מקרה החבילה תעבור דרך מכס כי מדובר ב DHL. ויחד עם כל המכס והמיסים ומה לא כבר לא שווה לי להזמין.

v cd

New member
לא, זה בדיוק העניין

אם ההזמנה שלך כולל משלוח עומדת על 72$, ו-אנדלס הוסיפו לסכום הזה הערכת מסים משלהם, את לא תדרשי לשלם בארץ שום סכום נוסף, ותזוכי על ההערכה הזו.
החבילה אכן תעבור דרך המכס, אבל את כבר משלמת *מראש* על התהליך הזה בעת התשלום לאנדלס.

littlerunaway

New member
לא, באמת הבנתי

אני מבינה שאני לא אצטרך לשלם שום דבר מעבר להערכת מיסים הזאת שלהם אבל אני ציפיתי כשעשיתי את ההזמנה שאני לא אצטרך לשלם שום דבר מעבר למחיר המוצרים+משלוח כי אני לא עוברת את ה 75$. עכשיו אני מגלה שהשיחרור מהמכס יעלה לי בכל מקרה, וזה לא משנה אם אני משלמת מראש לאנדלס או פה בארץ, זה עדיין יעלה לי וזה מה שמרגיז כי אני לא עוברת את מגבלת המכס או המע"מ.

v cd

New member
לא, זה לא יעלה לך

את כותבת "השיחרור מהמכס יעלה לי בכל מקרה" - אז לא. זה כבר כלול בהערכת המסים הזו, ועליה תקבלי זיכוי. זה בדיוק העניין בתשלום מסים מראש.

littlerunaway

New member
למה שאני אקבל זיכוי

אם הם משתמשים בכסף הזה בשביל לשחרר את החבילה שלי מהמכס?

v cd

New member
זה מה שכתוב בתנאים שלהם

אם תלחצי על הלינק על import fee deposit, ייפתח חלון עם כל ההסברים.

littlerunaway

New member
קראתי

ומה שרשום זה שאני אקבל זיכוי אם לא ישתמשו בסכום הזה, או לא בכולו ואז אני אקבל זיכוי חלקי. השיחרור מהמכס יעלה כסף כך שאני לא אקבל זיכוי על כל הסכום, אם בכלל. כך שבכל מקרה זה יעלה לי. זה שאני משלמת על זה מראש לא אומר שזה חינם.

למעלה