הזמנה לשפע

נופך

New member
הזמנה לשפע

איך אפשר לזמן שפע לתוך חיי, אחרי שנים רבות של מצוקה חומרית קשה עד כדי עוני משווע, ואחרי שהשנים הכי טובות בחיי חלפו עברו ללא הנאות, גשמיות או אחרות, בין היתר מחוסר אמצעים לממש תוכניות שונות, ואחרי שנקעה נפשי מרמת המחיה הנמוכה שאני נאלצת להסתפק בה. חשבתי שאני מוכשרת ושההשכלה והכישורים שרכשתי בנוסף, יקדמו אותי, אבל זה לא ממש קרה, ואני עדיין חיה בצניעות ובענווה מרביים, מרצון ושלא מרצון. אני עובדת, כן, אבל מרוויחה משכורת שהיא חצי ממה שמגיע לי, לדעתי, בהשוואה לבעלי יכולות דומות. ניסיתי טכניקות של "ראי שכלי" ובקשות מהיקום, אבל אין רואה, אין שומע. אני מקבלת מינימום, ואמנם ברוך השם גם על זה, אבל מייחלת לשיפור איכות החיים, ולזה אין לי. מלבד זאת אני גם סובלת מהפסדים כספיים כל הזמן. במשפטים, אובדן כסף, אפילו אובדנים של חופשי-חודשי מכעיסים וכיו"ב. למה? יכול להיות שהגורל מייעד לי מחסור?

nepthys

New member
מעניין..

למרות ההשכלה והכישורים שיש לך, לא מצאת תעסוקה נורמלית? ומאז ומתמיד את סובלת הפסדים כספיים כאלו? כהתחלה, אם זה רק היה עניין מציאת התעסוקה, אולי הבעיה היא בך - את משדרת משהו לא נכון, או שהכישורים שלך לא דרושים מספיק.. אבל אם כל חייך את תמיד חיה בכזו צורה - אולי משהו לא בסדר. אני אישית מאמינה שאפילו אם יש לך הרגשה שמשהו נסתר גורם לך לזה, ואפילו שהוא באמת קיים - הרי הכל מהמחשבה שלך. בני האדם מבצעים מאגיה בצורה תמידית כמעט. תבדקי - אולי יש איזשהו מניע פסיכולוגי שיגרום לך עצמך לגרום לכזה דבר? הרי לא יכול להיות שזה מישהו אחר, לא חושבת שכל חייך יכולים להשתנות בגלל מישהו, כשהדברים האלו השפיעו עלייך עוד כשהיית קטנה. ואם הבעיה היא בכזה טווח ארוך - תדעי שיהיה קשה לפתור אותה.. בעיות כאלו ארוכות נובעות ממשהו בעל השפעה גדולה.. קודם כל - תחפשי בתוך עצמך..

נופך

New member
אני מחפשת בתוך עצמי

אבל קטונתי כנראה מלעלות על התשובה. בכל אופן, דבר אחד זכור לי בוודאות, שכעוד הייתי ילדה, ידיעתי שבחרתי לחוות סבל. היתה לי מן תחושה פנימית שעליי להתנסות בסבל, כאילו כדי להבשיל לקראת מילוי ייעודי המיוחד (אגב, חשבתי שאהיה סופרת, וחשבתי שלשם כך אני צריכה להרגיש על בשרי רגשות עמוקים, וסבל הוא בלי ספק הרגשה, אם לא רגש, משמעותית ומשפיעה מאוד, שגם אם רוצים, קשה לחמוק ממנה). במשך שנים נשאתי מצוקות ותלאות לאין=סוף בתחושת השלמה שזה מה שאני צריכה לעבור, אבל שנים רבות קשות, ובמיוחד אחרי גיל 30, ועל אחת וכמה אחרי גיל 40, החלה להתעורר בי מחאה פנימית והתמרדות. נוכחתי שאני סגורה במעגל של בעיות שאני רק מכלה עליהן את מיטב ואת מירב כוחותיי, נאבקת עד אין סוף בבעיות הקיום הקטנוניות ומבזבזת את עצמי, לדעת או שלא לדעת, לריק, בלי לראות שום תכלית, וחלק גדול מהזמן גם בלי לראות את האור בפנסים של צוותי החילוץ, כי אף אחד לא בא לחלץ אותי. תמיד סמכתי על עצמי בלבד, ואני עדיין סומכת רק על עצמי, אבל מתגבשת בי ההכרה שאולי כוחותיי דלים מדי. או שאין בחזית המבודדת שאני מנהלת תועלת. ואת ההנאה המובטחת מן הסבל בסוף הדרך עדיין אינני רואה. אני גם מטילה ספק אם דרך הסבל תוליד הנאה בסוף או שהסבל יימשך עד סוף הדרך ואין לו מטרה מלבד להביא עליי סבל כתכלית בפני עצמה. בהיותי ילדה ובמשך שנים אח"כ עוד קיננה בי ההרגשה העקשנית שבסוף עוד יצא ממני משהו, שאני כביכול משהו מיוחד. הספק הגדול שמעיק עליי בשנים האחרונות והתחושה שהדרכים סגורות ושאולי לא אצליח לפרוץ את קירות הזכוכית שאני גרה בתוכם הופכת את הסבל הישן שהתרגלתי אליו לגיהנום. ייתכן מאוד שאני תורמת למצב בעצמי, מבחינה פסיכולוגית, התנהגותית או אחרת, וייתכן שלא רק אני אחראית למצב. בכל אופן, מעולם לא חדלתי לנסות להתמודד, לנסות לפרוץ, פה ושם גם הצלחתי, אבל בגדול נראה לי שחיי עד כה הם בזבוז אחד גדול שלא בטוח אם יסתיימו בטוב. עכשיו אני עייפה מאוד ורוצה להיות קצת מאושרת.

nepthys

New member
אז זה מאשר את מה שחשבתי,

את גורמת לעצמך, מאגית או פסיכולוגית (יש הבדל דק בנושא הזה, בעיני), לסבול. תפתרי את הבעיה הפסיכולוגית - תפתרי גם את המאגית, אם היא קיימת.. ולגבי עצה - לכולנו דרכים שונות. אני עצמי במצב דומה וגם ככה לא הצלחתי לצאת ממנו. מצד שני, אני בת 16. יש לי זמן..:)

Jerald_Admonds

New member
נופך..

דבר ראשון ניראה לי שאת זקוקה ל
... :) דבר שני, גם אם ייועד לך לסבול בגילגול הזה על פי הקרמה שלך.. את עדיין יכולה למנוע מזה לקרות בגלל שהשליטה היא תמיד בידיים שלך! ושום דבר לא חרוט על אבן..(גם אם כן את תמיד יכולה לשבור אותה) את מודעת לסבל, את מודעת לזה שאת תורמת בדרך כלשהי להזנה שלו. כמו שאני תמיד אומר, ברגע שאת מודעת למשהו את יכולה לשנות אותו.. את צריכה קצת רצון טוב והרבה אהבה:) בקשר לזימון שפע לחיים.. ובכן שפע חיצוני ניתן להשגה על ידי יצירת שפע פנימי, הרבה גישה חיובית, אהבה עצמית, ושמחה פנימית עם אמונה ורצון שזה ישפיע על הכלכלה ועל העבודה. או שתמיד אפשר לנסות את שיטת מעגל הכסף של לינדה גודמן, שדוגלת בעיקרון שעקב עצם העובדה שכסף הוא אנרגיה מאוד חזקה כיום אז אם אחרי שנספק את כל צורכינו(צרכים הכרחיים כמו חשבונות אוכל וכו´ וצרכים לא הכרחיים כמו פינוק עצמי חופשות וכדומה) ניתן למישהו או צדקה כלשהי חצי ממה שנישאר לנו אז כסף תמיד יחזור אלינו בדרך זאת או אחרת בכמות גדולה יותר עקב האפקט של הקארמה:) באהבה שי.. עוד
!! :)

cybercorp1

New member
שי מגיע לך כפיים!!!

כולם תשואות בבקשה , כל הכבוד הרווחת את זה

למעלה